bi doktor bu sonuçlara ne dedi biliyomusun canım
senin kan pıhtılaşman yok sokaktan kaç tane insan çevirsen onlardada çıkar bu sonuçlar
sen bi hamile kal sonra bebeğin düşsün ya da ölsün o zaman anlarız pıhtılaşma var der bi sonraki gebeliğinde başlarız iğneye
sinir oldum yaaaaaaaa
illaki tedbir almak için benim bebeğimin ölmesimi gerekiyor ben buna müsade etmem dedim çıktım
aptal ya bide paramızı aldı
kızlar tahlil sonuçlarım gönderiyorum size
faktör 9 yüksek
proteinc yüksek
protein s yüksek
faktör 8 homozigot
fibrinojen heterizigot
PAI 4G/4G
HPA1 a/a
MTHFR 677 heterizigot
MTHFR 1298 heterizigot
ACE D/D
Apo E E3/4
böyle geldi kızlar
inanmıyorum yaaa allaha havale ediyorum böyle drları aldıkları parada helal olmaz zaten onaaa.benim 4 düşüğüm var ga20210heterozigot ve mthfr677 heterozigot sadece 2 gende mutasyon var ve 4 tane kaybım var benimde 3.den sonra bu testleri istediler.....
rabbim hakkımızda hayırlı olan işinin ehli olan drlara sevketsin bizi
yapma yaaa demek kimyasal gebelik sebebi pıhtılaşmamıymış bende bazen kimyasal gebelik yaşadığımı düşünüyorum hafif bi sancım oluyo sonra pıhtı düşüyo dokuya benziyor kan pıhtısı değil
canım benim doktorumda buna benzer bişey demişti, sonuçları acıklarken bizim üzüldüğümüzü görünce korkmayın bu çoğu kişide cıkabilecek bişey demişti ama bebeğin olsun ona göre bakarız filan demedi sonuçlardan kan pıhtılaşması var hiç olmazsa tedavinin ne oldugu belli demişti... ne doktorlar var yaa sanki deneme tahtası insan bedeni, insanın canı....
kvrck ben çıkıyorum canım yemek yapayım akşam 5de dr randevum var.bakalım ne diyecek sonra görüşürüz
amin canımmerhaba arkadaşım ben sitede yeniyim kan pıhtılaşması mutasyon diye geçiyo tahlillerde benim 3 düşükten sonra belli oldu ilk düşüğümü yaptım olur dediler 2. düşükte bakarız dediler 2. düştü insanın 2 düşük hakkı var dediler 3.de araştırırız dediler 3.de düştü doktorumu değiştirdim ve ilk yaptığı test kanpıhtılaşması testiydi allaha şükür şimdi 13 haftalık hamileyim iğne ve düşük önleyici kullanıyorum dualarınızı bekliyorum arkadaşlar allah herkesin gönlüne göre versin
amin canım
ankaradasın herhalde hangi doktora gittin gebelik öncesi neler kullandın
gerçi, bende pko da var önce o işi halletmem lazım
iyiyiz canım sagol yarın bhcg yaptırcam onun stresi var üzerimde öyle iştekızlar herkese günaydınlarr
omman, essebe, feryad, dilek, kvrck, ahtamara, nigar,nuray,tarfil
ismini sayamadığım bi çok arkadaşım sizler nasılsınız..
??
anladım canım hayırlısı olsun bakalım ben gümüşhanedeyim ama aslen ankaralıyımcanım ben gebelik öncesi sadece folik asit kullandım başka bişi kullanmadım hamile kalınca hemen iğneye başladım ben özel ada hastahenesi var orda bi dr var iği olduğunu duydum ona gittim çokta memnunum sen nerden
Merhaba
Eski arkadaşlar beni tanır. Foruma artık girmiyorum. Sadece sizlere haber vermek için burdayım: Allahın izniyle bu cuma sabahı kızımı kucaklamış olacağım. Dualarınızı eksik etmeyin, hepiniz dualarımdasınız. Allah herkese içinde bana da kucaklamayı nasip etsin sağlık sıhhatle. Tüm hamişlerimize doğumu yaklaşanlara ve hamişliği bekleyenlere kucak dolusu sevgiler, Allaha emanet olun...Yolumuz zorluydu ama Allahın takdiri ne ise onu yaşıyoruz, sonundaki mükafat çok büyük Allahın izniyle...Çok heyecanlıyım, öpüyorum sizleri.
Merhaba arkadaşlar pıhtılaşma problemleri ile ilgili burada yazıştığınızı gördüm banada yardımcı olurmusunuz. Bende 2 ay önce 8 haftalık bebeğimi kalp durması sonucu kaybettim. Bebeğim kürtaj ile alındı ve bazı testler yapıldı. Malesef testler konusunda doktorlar farklı yorumlar yaptı bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Genetik sonuçlar normal denildi ancak trombofili panelinde yapılan test sonuçlarım şöyle faktör II NORMAL, faktör V normal, MTHFR 677 HETEREZİGOT, MTHFR 1298 HETEREZİGOT, PAI-1 4G/4G polimorfizm çıktı. Ankarada lütfü hocaya gittim gebelik öncesi 1 1,5 ay folbiol ve koraspirin dedi gebelik kesesi görülünce iğneye başlayacağız dedi. Ancak tüp bebek tedavisi olduğum doktorlar bu sonuçlar pıhtılaşma problemini göstermez diyorlar. Benzer değerlerle pıhtılaşma tedavisi gören varmı lütfen yardımcı olun. Aynı acıyı tekrar yaşamaktan korkuyorum. sadece MTHFR HETEROZİGOTLUĞU PIHTILAŞMA PROBLEMİ DEĞİLMİDİR???
bu arada kızlar
lütfü beye sordum
hani benim bebekler genelde adet gününde ya da bi kaç gün sonra düşüyordu ya bu pıhtılaşmaya bağlı olabilir mi dedim
gebe kalamamak pıhtılaşmayla ilgili degil ama pıhtılaşma kimyasal gebeliğe yol açar dedi
galiba benimki böyle bi durum
yarın bhcg baktırcam lütfü bey istedi adet gününden önce bakıcaz yine kimyasal gebelik olcakmı diye
ona gittigimde bi tane saglıklı yumurtam vardı gerçi eşimle bu ay sadece bir kere beraber olduk ama bakalım tutacak mı
canım sadece mthfr de değil paı 1 dede problemin var 4g 4g homozigot demek yani hem anneden hem babadan almışsın lütfü hoca alanında uzman bidaha bi daha kayıp yaşamak istemiyorsan iğne kulan
canım bendede pa ı 1 homozigot ve 4 genimde daha pıhtılaşma var bende lütfü hocaya devam edecem hamile kalabilirsemcanım cevabın için teşekkür ederim. paı 4G/4G nin homozigot olduğunu bilmiyordum bazen bu forum pek çok yerden daha bilgilendirici oluyor. Lütfü hoca hakkında haklısınız umarım bu sefer herşey yolunda gider tekrar teşekkürler.
Herkese iyi geceler!
Asigül'ün eşiyim. Burada o kadar çok değer verdiği arkadaşlarının olduğunu bildiğim için ve birazda onun isteğini yerine getirmek için size yazmak istedim. Muhakkak kendisi size anlatacaktır.
Perşembe gecesi benim evham ve ısrarıma dayanamadı bebeğin sağlığına baktırmak için Tıp fakültesine gittik. Şükür ki kuzumuz iyiymiş. Biliyorsunuzdur normal doğuma karar vermiştik. Ancak doğum başlamış, sancısı 10-20 lerden 60-80 lere çıkmış birazda açılma olmuş. Bırakmadılar bizi gece orada kaldı. Sabah asıl doktorumuz sevgili hocam Prof. Dr. Ali ACAR muayene etti, bırakmak istemese de bizim isteğimizi kırmadı eve gitmemize izin verdi. Ara ara sancılar giriyordu. Biraz istirahat etti doğuma hazırlık yaptı kontrollerini yaptı ve gece beklediğimiz gibi ağrıları arttı. Dün gece 01:00 gibi Tıp fakültesine yattık. Sancılar gece daha da arttı. Orada geceledik. Sabah yine Doktorumuz muayene etti açılma artmış ancak yeterli değilmiş. Akşama kadar bekleyelim doğum olmazsa sezeryanla alırız dedi. Ağrılar o kadar çok arttı ki ben dışarıda eşimden fazla doğurdum diyebilirim. Tıp fakültesi olunca yanına almadılar ona destek olamadım. Saat 15:00 gibi doğuma aldılar 15:10 da bebeğin çıktığını söylediler. Elbiselerini verdik, bekledik ki ne bekleyiş. 15 dk bana saatler gibi geldi. kucağıma verdiler kara bi oğlan. olduğum yere yığılmamak için kendimi zor tuttum gözlerim ağlamaklı, kokladım cennet kokulu kuzuyu. Allahım herkese her bekleyene her isteyene en kısa zamanda nasip etsin. Elimden aldılar ama hasretine nasıl dayanırım ben onun. bir kaç saat sonra tekrar gördüm, uyuyordu öylece. Eşim bu zor süreçten çıkmış yorgun ve halsiz birtanemi de gördüm içim rahatladı. bebiş 3200 gr erkek. Şimdi faültedeler. yarın büyük ihtimalle çıkaracağız. Merak eden dostlarına haber vermek de bana düştü. Allah herkese nasip etsin. Tüm buradaki dostlarından, sizlerden Allah razı olsun...
canım bendede pa ı 1 homozigot ve 4 genimde daha pıhtılaşma var bende lütfü hocaya devam edecem hamile kalabilirsem
Benim gibi tüp bebek tedavisi ile gebe kalıp 6. haftada kalp atışı duyulduktan sonra 8. haftada bebeğini kaybeden varmı? Aslında şunu merak ediyorum pıhtılaşma ile alakalı sizler hep birkaç kayıptan söz ediyorsunuz. Her gebeliğinizde herşey yolunda giderken mi bebeğinizi kaybettiniz. yoksa belirtiler oluyormu bundan sonrası için dikkatli olmak adına soruyorum. Benim ilk gebeliğimdi tüpler tıkalı, haşimatom var(tedavi oluyorum), kan uyuşmazlığım var (ilk gebelikte problem olmaz dediler), eşimde sperm sayı ve morfoloji sorunları var. Bütüün bu problemleri alt etmek için tüp bebek tedavisi olduk ilk transfer blastosist ve başarılı olduk. Tam dünyalar bizim olmuşken düşük oldu. Müthiş yıkıldım çok zor bir yıldı. ŞU anda hiç tanımadığım insanlara bunları yazarken ağlıyorum. Ama iyiki bu forumu buldum burada insanların birbirine karşı bu kadar duyarlı olması inanın çok güzel. Düşük sonrası yeni testler yapıldı ve pıhtılaşma problemleriminde olduğunu öğrendim. Sanki bu yıl benim için vucudumu tanıma yılım oldu. Neyse allah hepimizin yardımcısı olur inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?