Benim gibi tüp bebek tedavisi ile gebe kalıp 6. haftada kalp atışı duyulduktan sonra 8. haftada bebeğini kaybeden varmı? Aslında şunu merak ediyorum pıhtılaşma ile alakalı sizler hep birkaç kayıptan söz ediyorsunuz. Her gebeliğinizde herşey yolunda giderken mi bebeğinizi kaybettiniz. yoksa belirtiler oluyormu bundan sonrası için dikkatli olmak adına soruyorum. Benim ilk gebeliğimdi tüpler tıkalı, haşimatom var(tedavi oluyorum), kan uyuşmazlığım var (ilk gebelikte problem olmaz dediler), eşimde sperm sayı ve morfoloji sorunları var. Bütüün bu problemleri alt etmek için tüp bebek tedavisi olduk ilk transfer blastosist ve başarılı olduk. Tam dünyalar bizim olmuşken düşük oldu. Müthiş yıkıldım çok zor bir yıldı. ŞU anda hiç tanımadığım insanlara bunları yazarken ağlıyorum. Ama iyiki bu forumu buldum burada insanların birbirine karşı bu kadar duyarlı olması inanın çok güzel. Düşük sonrası yeni testler yapıldı ve pıhtılaşma problemleriminde olduğunu öğrendim. Sanki bu yıl benim için vucudumu tanıma yılım oldu. Neyse allah hepimizin yardımcısı olur inşallah.
Afedersiniz siteyi kullanmayı tam bilmiyorum o yüzden sorunuzu yeni gördüm. haşimato hastasıyım gebelik öncesi ilaç tedavisi ile tsh 2 nin altına getirildi antikorlarım referans aralıkta değil. tüp bebek tdv si ile gebe kaldım gebelik testinden hemen sonra endokrincime gittim haşimato için doz artışı gerekiyor dedi çok az artırdı 6. haftada yeniden görmek istedi yine dozu artırdr. bu arada ben hastalığım nedeni ile normal zamanlarda iyotsuz tuz kullanıyorum gebelikte iyotlu kullandırdı. anlayacağınız haşimatoda gebelik kaybına neden olabilirmiş ama doktorun söylediği gerekeni yaptık. buarada lütfü hoca haşimato için uygulanan tedaviyi tam buldu gereken yapılmış dedi. Siz endokrinciniz gerek görmedi ise endişe etmeyin.canım bendede anti tiroglobulin antikoru 0 40 arası olması gereken 200 çıkmış ama troitlerim normal aralıkta sende hasimatom var tedavi görüyorum demişsin nasıl bi tedavi uyguladılar sana troitler normalse ilaç verilemez dediler bana
Arkadaşlar merhaba ben de 3 düşük yaptım 3 ü de 9 haftalık falan dı testlerime başladım sonuçlarını bekliyorum pıhtılaşma testlerini dr bendende istedi geçmiş yazılarınızı biraz okudum hepsini okumam mümkün olmadı sizce bende pıhtılaşma yüzünden bebeklerimi kaybetmiş olabilirmiyim benim gibi kalp atışını hiç duymadan bebeklerini kaybeden ve sebebi pıhtılaşmadan olan arkadaşlar varsa lüten yazsın ALLAH hepimizin yardımcısı olsun
Teşekkür ederim canım yüce allah size ve isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar versin. Bebeklerinize çok üzüldüm inşallah bu sefer herşey hayırlı gelişir. anladımki bu çok zor bir acıymış allah hiçbirimize birdaha yaşatmasınMerhaba iris, gecmis olsun, insallah $ifani en kisa zamanda bulursun, ve saglikli, hayirli evlatlarin olur. Benim faktor V Leiden heterozigot yani pihtilasma problemim var. iki hamileligim oldu. ikisininde kalp atisini duyamadim. birincisinin kalbi 9. haftada durmus, 12. haftada farkedildi.. Dr uma ne kadar yalvarsamda bana ilk haftalarda kalp atisini dinletmedi, "cok kücükmüs(!)".. zaten 12 . haftada duyacaksin dedi.. cok istiyorsan özele git dedi. digerinin kalbini hic duyamadim, gelismedi cünkü, 8. haftaya kadar bekledik, beklenen büyümeyi göstermedi, kürtaja karar verildi. Bu olayin arkasindan pihtilasma problemim oldugunu ögrendik. Simdide bunun tedavisini oluyorum. Allah isteyen herkese hayirli, saglikli evlatlar versin insallah..
canım bende kalp atımları alınamadığı için iki bebeğimi kaybettim şuan üçüncüye hamileyim kan sulandırıcı iğne kullanıyorum 15.haftaya kadar geldik şükür allaha.benim iki gende pıhtılaşma çıkmıştı tahlillerin çıkınca doktorun seni bilgilendirir..
Benim gibi tüp bebek tedavisi ile gebe kalıp 6. haftada kalp atışı duyulduktan sonra 8. haftada bebeğini kaybeden varmı? Aslında şunu merak ediyorum pıhtılaşma ile alakalı sizler hep birkaç kayıptan söz ediyorsunuz. Her gebeliğinizde herşey yolunda giderken mi bebeğinizi kaybettiniz. yoksa belirtiler oluyormu bundan sonrası için dikkatli olmak adına soruyorum. Benim ilk gebeliğimdi tüpler tıkalı, haşimatom var(tedavi oluyorum), kan uyuşmazlığım var (ilk gebelikte problem olmaz dediler), eşimde sperm sayı ve morfoloji sorunları var. Bütüün bu problemleri alt etmek için tüp bebek tedavisi olduk ilk transfer blastosist ve başarılı olduk. Tam dünyalar bizim olmuşken düşük oldu. Müthiş yıkıldım çok zor bir yıldı. ŞU anda hiç tanımadığım insanlara bunları yazarken ağlıyorum. Ama iyiki bu forumu buldum burada insanların birbirine karşı bu kadar duyarlı olması inanın çok güzel. Düşük sonrası yeni testler yapıldı ve pıhtılaşma problemleriminde olduğunu öğrendim. Sanki bu yıl benim için vucudumu tanıma yılım oldu. Neyse allah hepimizin yardımcısı olur inşallah.
çok geçmiş olsunn en yakın zamanda yavrUna kavuşursun inşallah önemli olan problemin adının konması herşeyin tedavisi var bi şekilde yeter ki Allah nasip etsin .
Merhaba iris, gecmis olsun, insallah $ifani en kisa zamanda bulursun, ve saglikli, hayirli evlatlarin olur. Benim faktor V Leiden heterozigot yani pihtilasma problemim var. iki hamileligim oldu. ikisininde kalp atisini duyamadim. birincisinin kalbi 9. haftada durmus, 12. haftada farkedildi.. Dr uma ne kadar yalvarsamda bana ilk haftalarda kalp atisini dinletmedi, "cok kücükmüs(!)".. zaten 12 . haftada duyacaksin dedi.. cok istiyorsan özele git dedi. digerinin kalbini hic duyamadim, gelismedi cünkü, 8. haftaya kadar bekledik, beklenen büyümeyi göstermedi, kürtaja karar verildi. Bu olayin arkasindan pihtilasma problemim oldugunu ögrendik. Simdide bunun tedavisini oluyorum. Allah isteyen herkese hayirli, saglikli evlatlar versin insallah..
kızlar herkese günaydınlarr
wie canım gözÜn aydın hayatım. bebişinin sağlığı iyiymiş. inan çok sevindim.
nur yüzlü hayatım inşallah sendende güzel haberleri bekliyoruz canım.
gelir gelmez hemen yaz
eminem canımmmm belkide bu saatlerde doğum tarihin belli olmuştur.
senden de sabırsızlıkla bi haber bekliyoruz tatlım
sende hemencecik yazz emi ??
SABRİNACIM SENİNDE DOĞUM TARİHİ BELLİ OLMUŞ CANIM HAYIRLISI OLSUN
bu gidişle sen emine den önce doğuracaksın galiba
büşracım kayra paşa nasıll.
geceleri uyutmuyomu annesini??
seninde doğum hikayeni bekliyoruz ona göre hayatımmm..
omman, essebe, feryad, dilek, kvrck, ahtamara, nigar,nuray,tarfil
ismini sayamadığım bi çok arkadaşım sizler nasılsınız..
kızlar bu arada tsma dan haberi olan varmı ??
Merhaba arkadaşlar pıhtılaşma problemleri ile ilgili burada yazıştığınızı gördüm banada yardımcı olurmusunuz. Bende 2 ay önce 8 haftalık bebeğimi kalp durması sonucu kaybettim. Bebeğim kürtaj ile alındı ve bazı testler yapıldı. Malesef testler konusunda doktorlar farklı yorumlar yaptı bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Genetik sonuçlar normal denildi ancak trombofili panelinde yapılan test sonuçlarım şöyle faktör II NORMAL, faktör V normal, MTHFR 677 HETEREZİGOT, MTHFR 1298 HETEREZİGOT, PAI-1 4G/4G polimorfizm çıktı. Ankarada lütfü hocaya gittim gebelik öncesi 1 1,5 ay folbiol ve koraspirin dedi gebelik kesesi görülünce iğneye başlayacağız dedi. Ancak tüp bebek tedavisi olduğum doktorlar bu sonuçlar pıhtılaşma problemini göstermez diyorlar. Benzer değerlerle pıhtılaşma tedavisi gören varmı lütfen yardımcı olun. Aynı acıyı tekrar yaşamaktan korkuyorum. sadece MTHFR HETEROZİGOTLUĞU PIHTILAŞMA PROBLEMİ DEĞİLMİDİR???
canım benımde heterozıgot gebelık oncesı 3 ay folbıol kullandım hamıle kalır kalmaz ıgneye basladık benım ıkı dusugumde kese tam olusmadan dusuyordu
:2:
canım bende 677 heterozigotum hangi iğneyi kullanıyosun bide coraspin kullanıyomusun folbiolü hergünmü kullanıyosun çok soru sordum kusura bakma
Afedersiniz siteyi kullanmayı tam bilmiyorum o yüzden sorunuzu yeni gördüm. haşimato hastasıyım gebelik öncesi ilaç tedavisi ile tsh 2 nin altına getirildi antikorlarım referans aralıkta değil. tüp bebek tdv si ile gebe kaldım gebelik testinden hemen sonra endokrincime gittim haşimato için doz artışı gerekiyor dedi çok az artırdı 6. haftada yeniden görmek istedi yine dozu artırdr. bu arada ben hastalığım nedeni ile normal zamanlarda iyotsuz tuz kullanıyorum gebelikte iyotlu kullandırdı. anlayacağınız haşimatoda gebelik kaybına neden olabilirmiş ama doktorun söylediği gerekeni yaptık. buarada lütfü hoca haşimato için uygulanan tedaviyi tam buldu gereken yapılmış dedi. Siz endokrinciniz gerek görmedi ise endişe etmeyin.
canım bulunduğum yerde doğru düzgün endokrinci yok dahiliye uzmanı bakıyor bu antikorların yüksekliğinemi hashimato deniliyo yoksa ayrı bir hastalıkmı canım pek bilgi sahibi değilim beni bilgilendirmisin bu konuya yabancıyım
Test Adı Parametre Adı Sonuç Birimi Referans Aralığı
APTT 37.0 sn 22 40
Protein C 85 % 70 110
Protein S 106 % 60 130
Protrombin zamanı
(koagülometre) Protrombin zamanı 12.4 sn 10 15
Protrombin zamanı (koagülometre) Protrombin aktivitesi 99.5 % 74 100
Protrombin zamanı (koagülometre) INR 1.02 1.00 1.38
HERKESE SELAM
ben burdan öğredim kadarıyla 2 düşüğüm oldu ve bazı testler yaptırdım doktarlar 3 düşükten sonra inceliyormuş
neyse bu sonuçlar çıktı acaba bende kan pıhtılaşması varmı yoksa dah test yaptırmam laımmı sizce
doktora götürüp göstercem ama fikrinzi almak istedim
slm bugun bebısımızın kalp atışlarını duyduk pıt pıt atıyordu mınakcıgımın kalbı senden naber bebek nasıl
merhaba arkadaşım ben sitede yeniyim kan pıhtılaşması mutasyon diye geçiyo tahlillerde benim 3 düşükten sonra belli oldu ilk düşüğümü yaptım olur dediler 2. düşükte bakarız dediler 2. düştü insanın 2 düşük hakkı var dediler 3.de araştırırız dediler 3.de düştü doktorumu değiştirdim ve ilk yaptığı test kanpıhtılaşması testiydi allaha şükür şimdi 13 haftalık hamileyim iğne ve düşük önleyici kullanıyorum dualarınızı bekliyorum arkadaşlar allah herkesin gönlüne göre versin
iris cim sanırım iğne konusunda terddütlerin avr.
benim doktorum keseyi gördükten sonra değil.
kalp atışını duyduktan sonra başlattı iğneye.
ama kimisi keseyi görünce
hatta kimi doktor adet günü 1 gün geçince hemen başlatıyolar.
neye göre karar verdiklerini hala anlamış değilim canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?