Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Merhaba iris, gecmis olsun, insallah $ifani en kisa zamanda bulursun, ve saglikli, hayirli evlatlarin olur. Benim faktor V Leiden heterozigot yani pihtilasma problemim var. iki hamileligim oldu. ikisininde kalp atisini duyamadim. birincisinin kalbi 9. haftada durmus, 12. haftada farkedildi.. Dr uma ne kadar yalvarsamda bana ilk haftalarda kalp atisini dinletmedi, "cok kücükmüs(!)".. zaten 12 . haftada duyacaksin dedi.. cok istiyorsan özele git dedi. digerinin kalbini hic duyamadim, gelismedi cünkü, 8. haftaya kadar bekledik, beklenen büyümeyi göstermedi, kürtaja karar verildi. Bu olayin arkasindan pihtilasma problemim oldugunu ögrendik. Simdide bunun tedavisini oluyorum. Allah isteyen herkese hayirli, saglikli evlatlar versin insallah..

Afedersiniz siteyi kullanmayı tam bilmiyorum o yüzden sorunuzu yeni gördüm. haşimato hastasıyım gebelik öncesi ilaç tedavisi ile tsh 2 nin altına getirildi antikorlarım referans aralıkta değil. tüp bebek tdv si ile gebe kaldım gebelik testinden hemen sonra endokrincime gittim haşimato için doz artışı gerekiyor dedi çok az artırdı 6. haftada yeniden görmek istedi yine dozu artırdr. bu arada ben hastalığım nedeni ile normal zamanlarda iyotsuz tuz kullanıyorum gebelikte iyotlu kullandırdı. anlayacağınız haşimatoda gebelik kaybına neden olabilirmiş ama doktorun söylediği gerekeni yaptık. buarada lütfü hoca haşimato için uygulanan tedaviyi tam buldu gereken yapılmış dedi. Siz endokrinciniz gerek görmedi ise endişe etmeyin.

canım bende kalp atımları alınamadığı için iki bebeğimi kaybettim şuan üçüncüye hamileyim kan sulandırıcı iğne kullanıyorum 15.haftaya kadar geldik şükür allaha.benim iki gende pıhtılaşma çıkmıştı tahlillerin çıkınca doktorun seni bilgilendirir..

Teşekkür ederim canım yüce allah size ve isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar versin. Bebeklerinize çok üzüldüm inşallah bu sefer herşey hayırlı gelişir. anladımki bu çok zor bir acıymış allah hiçbirimize birdaha yaşatmasın

Canım şu anki gebeliğinizde kan sulandırıcı iğnemi kullanıyorsunuz, tam olarak nezan başladınız. Gebeliğin kaçıncı haftasında. Benim doktorum gebelik kesesini görmeden başlatmayacağını söyledi iğne ye başlama zamanı neye göre belirlenir bilginiz varmı.

çok geçmiş olsunn en yakın zamanda yavrUna kavuşursun inşallah önemli olan problemin adının konması herşeyin tedavisi var bi şekilde yeter ki Allah nasip etsin .

meraba kadifecim. benimde hemen hemen aynı şey başıma geldi. kendi hikayemi okuyomuş gibi hissettim. sadece ben 7-8 haftaları geçememiştim. ne şekilde tedavi öngördü doktorun??

slm bugun bebısımızın kalp atışlarını duyduk pıt pıt atıyordu mınakcıgımın kalbı senden naber bebek nasıl

canım benımde heterozıgot gebelık oncesı 3 ay folbıol kullandım hamıle kalır kalmaz ıgneye basladık benım ıkı dusugumde kese tam olusmadan dusuyordu

canım benımde heterozıgot gebelık oncesı 3 ay folbıol kullandım hamıle kalır kalmaz ıgneye basladık benım ıkı dusugumde kese tam olusmadan dusuyordu

Canım inşallah bende başarılı olurum sizler gibi. folbiole ve koraspirine başladım zaten ancak iğne konusunda doktorum gebelik kesesi oluşunca başlayacağız dedi.

:2:

canım bende 677 heterozigotum hangi iğneyi kullanıyosun bide coraspin kullanıyomusun folbiolü hergünmü kullanıyosun çok soru sordum kusura bakma

ben uc ay folbıol kullandım hamıle kalınca clexane 0.4 kullanmaya basladım coraspın kullanmadım doktorum hamılelıkten once hıc bır faydası olmadıgını soyledı ve hamılelıktede vermedı doguma kadar ıgneye ve folbıole devam edecem

canım bulunduğum yerde doğru düzgün endokrinci yok dahiliye uzmanı bakıyor bu antikorların yüksekliğinemi hashimato deniliyo yoksa ayrı bir hastalıkmı canım pek bilgi sahibi değilim beni bilgilendirmisin bu konuya yabancıyım

canım yanlış yönlendirmek istemem ancak bildiğim kadarı ile anlatayım. kanda TSH, serbest T3, serbest T4 ve anti TPO VE ANTİ TROGLOBİN BAKILMASI gerekiyor. bu testleride yaptırın isterseniz. sanırım dahiliyecilerde bu konuyu anlayabilir. İnşallah hiç bir problem çıkmaz ancak sonuçlarda referans aralık dışında çıkarsanız bir endokrinolog bulmaya calışın.

Test Adı Parametre Adı Sonuç Birimi Referans Aralığı
APTT 37.0 sn 22 40
Protein C 85 % 70 110
Protein S 106 % 60 130
Protrombin zamanı
(koagülometre) Protrombin zamanı 12.4 sn 10 15
Protrombin zamanı (koagülometre) Protrombin aktivitesi 99.5 % 74 100
Protrombin zamanı (koagülometre) INR 1.02 1.00 1.38

HERKESE SELAM
ben burdan öğredim kadarıyla 2 düşüğüm oldu ve bazı testler yaptırdım doktarlar 3 düşükten sonra inceliyormuş
neyse bu sonuçlar çıktı acaba bende kan pıhtılaşması varmı yoksa dah test yaptırmam laımmı sizce
doktora götürüp göstercem ama fikrinzi almak istedim

canım geçmiş olsun ama ben test sonuçlarınızı çok anlayamadım mutasyon yada heterozigot homozigot gibi ifadeler varmı acaba. Belki bilen çıkar inşallah en kısa zamanda bebeğinize kavuşursunuz.

slm bugun bebısımızın kalp atışlarını duyduk pıt pıt atıyordu mınakcıgımın kalbı senden naber bebek nasıl

ayyy maşallahhhhh Allah tamamına erdirsin canım

buarada ben bugün gebelik testi yaptım bembeyaz çıktı.. günü geçerse şayet (!) kan tahlili yaptırcam

iris cim sanırım iğne konusunda terddütlerin avr.
benim doktorum keseyi gördükten sonra değil.
kalp atışını duyduktan sonra başlattı iğneye.
ama kimisi keseyi görünce
hatta kimi doktor adet günü 1 gün geçince hemen başlatıyolar.
neye göre karar verdiklerini hala anlamış değilim canım.

Arkadaşım inan bana senin yazını okurken şunu söyledim"bu yazı benim deilmi ne zaman yazmışım buraya diye başka topiğe yazmıştım buraya nezaman yazdım diye düşünüyorum pıhtılaşma çıktı ve hamileyim deyince ben deilmişim dedim,şu andada kendime gülüyorum ama senin adına çok sevindim bana umut oldun çünkü yaşadıklarımız aynı ama benim bebeklerimin kalp atışları hiç duyulmadı 9 haftaya kadar geldiler ben belki duyulur diye kürtaj olmadım kıyamadım ama duyulmayınca kürtaj yaptılar senin bebeklerinin hikyesi nasıldı yani kalp atışlarını duydunmu kaç haftalıklardı yazarsan çok sevinirim

canım evet tekrar kaybetmekten çok korkuyorum. zaten tedavilerle gebe kalabiliyorum. artık mecburen lütfü hocayı dinleyecem bana erken iğneye başlamama sebebini kimyasal gebelik olmadığına emin olmak isteriz diye açıkladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…