üniversite hastanelerinde yapılıyor.benim bildiğim kadarıyla pıhtılaşma testleri pahalı testler.dr yazmadan yaparlarmı bilemiyorum.bana dr yazmıştı.yazdığı kağıtla genetik bölümüne gittik .ordaki doktora durumu anlattık kağıdı gösterdk o yazdı yaptırdık 15-20 gün sonra sonucu çıktı.aman aman kendine iyi bir dr bul.çok geçmiş olsun.merhaba arkadaşlar ben 18 agustosta 8+2 günlük bebegimi kaybettim kalbi durdu kürtaj oldum 40 gün ilişki yasagı konuldu uyduk ondan sonra demeneye başladık kürtajdan sonraki adetten sonra kasımda hamile kaldım malesef ögrendikten 5 gün sonra önce kahverengi sonra kıpkırmızı kanamam başladı oda gitti dedilerki yok rahim filmi yok rahmin egri ameliyat olacaksın falan filan başka doktora gittim oda bana bebeklerin faklı büyüklükte ölmüş ameliyata gerek yok pıhtılaşma olabilir dedi bu testi ben hastaneye gidip yaptırsam yaparlarmı yani doktor istemeden laboratuvara gitsem yaparlarmı???? bebe aspirinine başlasam olurmu ki?? şimdiden teşekkürler
kızlarrr benimle ilgilendiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim şöyle bi durum var betahcgem çok düşük çıktı pozitif ama 18 mıu/ml 1-2 haftalık gözüküyo ama son adet tarihim 19 kasım bneim 16-17sinde adet olmam gerekiyodu. yani en az 4 haftalık olmalı.. b konuda bilginiz var mı??? çok mu düşük 18
canımsın bayadır görüşemiyoruz nasılsın tatlım... tsma ile konuştuk grip olmuşsun çok geçmiş olsun... inşallah atlatmışsındır tatlım... benim işler çok yoğun bu aralar o yüzden aramayada fırsat bulamadım kusura bakma Allaha emanet olun canımcım...
geçmiş olsun arkadaşım.bende heterozigotum ama mutasyonlarımız farklı.benim üç genimde heterozigot çıktı.aslında tek tek bakıldığında düşüğe yol açmazmış.üçü bir araya geldiğinde düşüğe yol açma olasılığı varmış .doktorum aspirinle işi yürütebiliriz ama riske atamam dedi ve gebelik başladığından beri iğne de kullanıyorum.malesef her dr bu kadar konuya hakim olmuyor.sana tavsiyem iyi bir riskli gebelik uzmanı bulmam.
allah bir daha olumsuzluk yaşatmasın.
ceydan kullanıcısından alıntı
kızlar merhaba yazdıklarınızı uzun uzun okudum ve benimde pıhtılaşmam olabileceğini düşünürken mtrhfr c677theteroziğot unda pıhtılaşma yaptığını öğrendim... bana dr bu problem yapmaz dedi ama 3 defa düşük yaşadım ilk ay düşükleriydi hepsi sizin yazdıklarınızı okuyunca aspirine başladım sizce neler yapmalıyım?hepiniz gibi bende çok zor zamanlar yaşadım allah taşyamayacğı yükü vermezmiş kuluna herşeyin hayırlısı diyelim .......benim gibi olup düşük yaşayan varsa yardımcı olursa sevinirim ....
canım benimde ilk bebeğim karnımda öldü 3 buçuk aylıkken doktora parça alıp bakılsın neden olduğunu öğrenelim dedim bir de üstüne azar işittim sonra aradan 5 ay geçtikten sonra yine hamile kaldım o da düşükle sonuçlandı sonra biz üniversite hastanesine gittik orada doktorun biri pıhtılaşma sorunu olabilir dedi ve test yaptırdı test sonucu senin yazdığının aynısı ve hemen iğneye başladık çünkü yine hamileydim ve 9 ay boyunca iğne vuruldum yine kötü bir sonuçla karşılaşırsam yıkılırdımm bunun için iğnelere katlandım ve sonuç 1 kızım oldu şuan 14 aylık ve ben yine hamile kaldım 3 buçuk aylık oldu ve yine iğne vuruluyorum yani sana söylemek istediğim kesinlikle iğne vurulman gerekir sen iyi bir doktora git derim sonuçtan haberdar et iyi haberlerle gelmen dileğiyle
nergisim özel mesajın doluymuş :) silmezsen ben sana özel mesaj gönderemiyormuşum :)
kızlarrr benimle ilgilendiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim şöyle bi durum var betahcgem çok düşük çıktı pozitif ama 18 mıu/ml 1-2 haftalık gözüküyo ama son adet tarihim 19 kasım bneim 16-17sinde adet olmam gerekiyodu. yani en az 4 haftalık olmalı.. b konuda bilginiz var mı??? çok mu düşük 18
valla dr sezeryanda yapsam 39+3 veya 39+5 olmadan almam diyor.o zamna kadarda belki normal doğrursun diyor.bakalım yarın kontrolüm var.ağrı sızı yok ama artık zor hareket ediyom.allah sağ sağlim doğum nasip etsin hepimize.emineeeee sen normal doğumumu bekliyosun??maşallah canım sana yaaa.......sancın falan var mı rahat mısın??hayırlısı ile gelsin bebişimiz....
ada41 gözünüz aydın,tebrik ederim.......sağlıklı mutlu huzurlu başarılı uzun bir ömür diliyorum evladınıza ve size,darıs tüm isteyenlerin başına.......doktorun Semih hocaydı sanırım,o mu yaptı sezeryanı??
canım ben gebelik öncesi 3-4 ay kadar coraspin 100 mg kullandım.hamileliği öğrendiğim an cleaxsan 0.6 lık iğne kullanmaya başladım.ayrıca aspirine ve folik aside de devam ettim.inan dr çok önemli.sağol canım...canım sen gebe kalmadanmı aspirine başladın?hangi iğneyi kulandn*buralarda geebelik uzmanı nerde iyi bir dr bulasam da olur....hayatımız biraz zor buralarda neyse...canım peki şuan durumun nasıl allah yardımcın olsun...iyi dileklerim seninle.
Slm arkadaşlar uzun zamandır farklı konuları okuyorum ama ilk kez yazıyorum10 gün önce 12 haftalık zannettiğim bebeğim meğer 9.haftada kalbi durmuş ikili test yapılacak diye gittim kürtaj oldum moralim çok bozuktu daha iyiyim ama endişelerim var bundan sonrası için.Nedenini anlamak için eşimden ve benden kan alıp kromozom analizi testi ve kan pıhtılaşması varmı diye bazı testler yaptılar.Ablamında aynı şekilde 2 defa bebişi alında kalbi durmuştu onun bebeklerininde 7 ve 9. haftalarda.Umarım aynı acıyı kimse yaşamaz çok üzücü bir durum yaayrıca sizlerede geçmiş olsun.
canımcım bu konuda en güzel örnek sanırım benim.... çünkü adetim 1 hafta geçti aslında düzensiz olduğum için gecikme olarak alggılayamadım bile ve beta hcg 17 çıktı iki gün sonra s tekrar kan verdim ve 34 e çıktı 4 gün sonra tekrar kan verdim ve baya yükselmişti hala bebek adet tarihime göre 10 gün geriden geliyor ve bu durumu doktorlar normal kabul ediyorlar 2 'şer gün arayla beta hcg baktırmanı tavsiye ederim ve asprine başlamanı tabiki... hayırlı olsun demek için bir kaç gün daha beklemeyi tercih ediyorum benim .....
Canım bende MTHFR 677 ve MTHFR 1298 heterozigotum ancak lütfü hoca sadece folbiol ve coraspirin verdi hamile kalınca da folbiol ve iğne tedavisi önerdi. B vitamininden hiç bahsetmedi. Acaba B vitamini için hangi ilacı alıyorsunuz yazarsanız sevinirim. Birde folbiol çinko emilimini azaltır buda bebek için önemli diyen ve ilk gebeliğimde folbiolü hafatada 2 kez almamı öneren bir doktor olmuştu. Malesef bebğimi kaybettim. Ama şuanda 3 doktora gittim hepsi benim hamilelik öncesi ve doğum sonrasına kadar folbiolü hergün içmem gerektiğini söyledi. Size çinko emilimi ile ilgili birşey söyleyen oldumu?
canımcım dün akşam dr randevum vardı drum sizin için yapılacak 2 şey var dedi ya sağlıklı bebeği yakalayana kadar devam edeceksiniz yada pgt yöntemiyle tüp bebek yaptıracaksınız dedi.
eşimin ve benim kromozom analizi normal çıktı ama tedaviye rağmen bebek düşüyorsa sağlıklı değildir diyo pgtyle embriyolara genetik tanı yapılıp sağlıklı olanlar transfer edilecek diyo ne yapmalıyım bana bi fikir verin nolur
ayrıca sabahtan beri yazıyom yazıyom msj gönderemiyom ommancım saol canım sanada yazmıştım ama gönderemedim net gidiyo
umutsuzluğa düşmek için herşeyin bitmesi lazım elhamdülillah canımız yerinde sağlığımız yerinde umutsuzluğa kapılmak biz inanan insanlara yakışan bir tavır değil... sen güçlü bir insansın ama altını özlellikle çizmek istediğim bir nokta var... güçlü olmak bir özellik değil istenen ve sahip olunan bişey sen kendini bırakmamayı seçtin ve mücadele ediyorsun tebrik ediyorum canım seni...şimdi bu cümleleri kurduğum için arkadaşlar farklı düşünebilirler ama şunu hiçbir zaman unutmamak gerekirki yalan dünyada hiç ama hiçbirşeyin sahibi olmadığımızın idrakında olmak gerek...evet elhamdülillah ilerlemiş bir gebeliğim var ama asla garantim yok sıkıntım olmasa bile garantim yoktu...Yaradanın baana vereceği evladın sahibi değil bekçisi olacağımın farkındayım önemli olan sanırım bu.... Rabbbim boyun büküp oturmayı dua kabul ederken isyan etmek bize yakışmaz... Herşeyin bir vakti vardır ve o vakit elbet gelecek.......
canım pgt de kesin çözüm değil.bu bebeklerin hepsinin mi genetiği bozuk allah aşkına.bana da pgt önerdiler .3 düşüğüm var.ama biz eşimle doğal yollarla denemeye karar verdik.sonuçta hamile kalabiliorum.gücüm ve sabrım yettiğince deneyecem.hakkımda hayırlıysa mutlaka birinden birinde tutacaktır.yine de sen ve eşin nasıl uygun görüyorsan o şekilde tedaviye devam edersiniz.hakkında hayırlısı olsun
sagol canım ya inşallah herşey yoluna girer
canım bunlarda mutasyon a rastlanması kan pıhtılaşması anlamına geliyor işte genelde doktorlar hamileliğe kadar aspirin
hamilelikten sonrada kan sulandırıcı iğne veriyorlar
hayırlı akşamlar kızlar sabah bakacak olanlar içinse iyi sabahlar diyerek başlamak istiyorum...
biliyorsunuz zorlu bir sürece adım attım çok şükür rabbim bunu göğüsleyecek kararlılığı verdi bana lakin doktorlardan çok güvendiğim bişey var dua...dünya dua üstünedir kızlar...uzun zamandır niyet ettiğim tedavi öncesi okumak istediğim 500 yasine başladım sonunda ve katılmak isteyenlerin desteğini bekliyorum çok değil herkes sadece 1 adet okuyacak 2. yi istemiyorum...istemiyorum çünkü ne kadar çok kişi aynı niyetle okursa okadar iyi olur kanaatindeyim ...katılacak olanlara şimdiden teşekkür ederim...bana destek olmak isteyenler özel mesaj atabilir ya da buraya yazarsa çok sevinirim...hepinizden allah razı olsun ve rabbim yardımcımız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?