hayırlı akşamlar kızlar sabah bakacak olanlar içinse iyi sabahlar diyerek başlamak istiyorum...
biliyorsunuz zorlu bir sürece adım attım çok şükür rabbim bunu göğüsleyecek kararlılığı verdi bana lakin doktorlardan çok güvendiğim bişey var dua...dünya dua üstünedir kızlar...uzun zamandır niyet ettiğim tedavi öncesi okumak istediğim 500 yasine başladım sonunda ve katılmak isteyenlerin desteğini bekliyorum çok değil herkes sadece 1 adet okuyacak 2. yi istemiyorum...istemiyorum çünkü ne kadar çok kişi aynı niyetle okursa okadar iyi olur kanaatindeyim ...katılacak olanlara şimdiden teşekkür ederim...bana destek olmak isteyenler özel mesaj atabilir ya da buraya yazarsa çok sevinirim...hepinizden allah razı olsun ve rabbim yardımcımız olsun
canım ben testleri üniversite hastanesinde yaptırdım hiçte para vermedim ablanın haberi olsun.çok şükür ki sağlıklı bir çocuğu varmış.allah bizlere de nasip etsin.pıhtılaşma çıkarsa da gebelk öncesi coraspin veya bebe aspirini,folik asit,b vitamini,gebe kalınca da bunlara ek olarak kan sulandırıcı iğne kullanman gerekir.iğnellerden korkma .ben çok korkuyordum ama ilk günden sonra hemen alıştım.hele şimdi bağımlı oldum.Ablamın 12 yaşında bir oğlu var ikinci çocuk için 4 senedir uğraşıyor. İkisinde de kalp durdu bebişlerinin doktorlar ikinciden sonra istemişler testleri ama o hala yaptıramadı yani maddi olarak sıkıntı var şu aralar birde morali bozuk.Yine aynı şeyleri yaşamak istemiyorum diyor.Onun sağlıklı bir çocuğu var o istanbulda ben ankaradayım.Hayırlısıyla 20 gün sonra belli olsa şu testler de içimiz rahatlasa nedenini bilmemek çok kötü belki hiçbişeyde çıkmayabilir dedi doktor. Yani üst üste bunu yaşayan çok kişi var dedi. Birde eğer kan pıhtılaşması varsa hamile kalmadan önce bazı vitaminler vericem dedi hamile kaldıktan sonrada bazı iğneler yapacağız falan dedi.Herkesin farklı bir derdi var işte.Allah isteyen herkese sağlıklı bebişler versin....
ah ben bu doktorlara ne diyeyim.bazıları gerçekten kızılcık sopasını hak ediyyor.kvrcik emine kizlar dr. a sordum bu kagit nedir diye oda senden genetik arastirma için kan alinmis dedi sonuc 1 ay sonra gelir dedi. o kagit receteymis yani.. sayin dr. lar 6. ci düsukten sonra ancak aklilarina gelmis yani kan pihtilasma ile ilgili kan almakbakalim sonuc ne cikicek.
hayırlı akşamlar kızlar sabah bakacak olanlar içinse iyi sabahlar diyerek başlamak istiyorum...
biliyorsunuz zorlu bir sürece adım attım çok şükür rabbim bunu göğüsleyecek kararlılığı verdi bana lakin doktorlardan çok güvendiğim bişey var dua...dünya dua üstünedir kızlar...uzun zamandır niyet ettiğim tedavi öncesi okumak istediğim 500 yasine başladım sonunda ve katılmak isteyenlerin desteğini bekliyorum çok değil herkes sadece 1 adet okuyacak 2. yi istemiyorum...istemiyorum çünkü ne kadar çok kişi aynı niyetle okursa okadar iyi olur kanaatindeyim ...katılacak olanlara şimdiden teşekkür ederim...bana destek olmak isteyenler özel mesaj atabilir ya da buraya yazarsa çok sevinirim...hepinizden allah razı olsun ve rabbim yardımcımız olsun
canım kan testi bir iki kere yaptırdığım için normal değerleri cok hatırlayamıyorum ama 1-4 arası normal galiba (yanılıyorsam cook pardon) ama aysudenin dediği gibi bende yaptırdığımda cok düşüktü sonradan yükseldi, adetim düzenli olmasına rağmen geç yumurtlama olabiliyormuş, hatta ilk başlarda bebiş geriden geliyodu hafta olarak ve onu geç yumurtlamaya bağlamışlardı... neyse cok uzatmayım sen gene de bi kaç gün sonra tekrar yaptır, umarım herşey güzel olur sizin için...
cnm daha 2 hafta oldu kurtaj olali reglim bitmedi. dahayoksa okurdum
rabbim birdaha yaşatmasın canım malesef burda herkes yaşadı bebeğini kaybetmenin acısını yalnız değilsin bu acıyı hafifletecek söz yok bilirim ancak seni anlıyoruz diyebiliyorum
kızlar hikayemi bilmeyenler var defalarca yazdım ama paylaşmam gerektiğine inanıyorum kısaca yazayım...
okuldayım umarım atlamadan yazarım 5 yıllık evliyim 2009 şubat ve nisanda 2 düşüğüm var ...tahillerde kan pıhtılaşması çıktı doktor hemen hamile kalıyorum diye tedaviye gerek görmedi 8 ay sonra hamiş kalmadım diye doktora gittik yumurtlama günü takibi yapıldı olmadı aşılamaya geçildi zaten ne olduysa onda oldu tedavi ortasında eşimden alınan tahlilde sperm sayısı yeterli değildi sonaki ay tüp bebeğe geçildi tutmadı şimdi yeniden başlayacam kısmetse önümüzdeki ay aşılama yapılacak 2 kez lakin sperm sayımız yine çok çok az sadece devlet karşılasın diye prosüdür olarak yapılacak 2 aşılama sonrasında tüp bebek denenecek...kısaca bu ...ha bu arada haşimoto troidi var
canım her hikaye kendi içinde çok hüzünlü umarım bu sefer her şey iyi gider hayırlı ve sağlıklı bebeğinize kavuşursunuz. bende tüp bebek tedavisi ile gebe kaldım ama malesef 8 haftalıkken kalbi durdu ve haşimato, tüp tıkanıklığı ve sperm sorunlarımıza birde pıhtılaşma problemleri eklendi şuanda bekleme sürecindeyim. şubat gibi tüp bebek te dondurulmuş embiryo transferi olucam. yüce allah hepimizin yardımcısı olsun. eğer isterseniz bu akşam bende sizin için 1 yasin suresi okurum. Birde hamileliğinizde haşimato hastalığı için nasıl bir tedavi uygulandı?
canım düşüklerden sonra öğrendim öğrendikten sonr da gebe kalamadım bakalım gebelikle troid tedavisine başlanacak nasıl olacak bende bilmiyorum ...
yasinler için destek olursanız çok sevinirim sonuçta hepimiz evlat acısı çekiyoruz rabbim hepimizin yardımcısı olsun...
canım düşüklerden sonra öğrendim öğrendikten sonr da gebe kalamadım bakalım gebelikle troid tedavisine başlanacak nasıl olacak bende bilmiyorum ...
yasinler için destek olursanız çok sevinirim sonuçta hepimiz evlat acısı çekiyoruz rabbim hepimizin yardımcısı olsun...
kızlar allah razı olsun hepinizden
1 adet kişi başına yeterli sağolun ....biz annem rahatsızken de yaptık aynısını çok şükür şifa buldu...inş. ben de de faydası olur..benden sonra sizlere de yapalım 500 kişiden 500 dua ...rabbim hepimize yardım eder inş.
Tabiki dua ederim bu gün okurum yasin yüce rabbim hepimize yardım etsin. Haşimato hastalığınız kesin teşhis edilmişse benim bildiğim kadarı ile ilaç kullanmak gerekiyor ilaçlar ile tsh değeri hamilelik öncesi 2 nin altında olması gerekiyor bu durum gebe kalmayı kolaylaştırıyor. gebelik oluşunca 4 ila 5. haftada hemen test yapıp bebek için ilaç dozu yeniden ayarlanıyor hamileliktede sık sık ilaç dozu artırılıyor. Normalde ilk aylarada bebek tiroit hormonunu annneden aldığı için haşimato hastaları ilaç ile karşılıyor. bu sebeple önemli sık kontrol gerekiyor. belki biliyorsunuz ama gözden kaçmasın diye anlatmak istedim.
kızlar hikayemi bilmeyenler var defalarca yazdım ama paylaşmam gerektiğine inanıyorum kısaca yazayım...
okuldayım umarım atlamadan yazarım 5 yıllık evliyim 2009 şubat ve nisanda 2 düşüğüm var ...tahillerde kan pıhtılaşması çıktı doktor hemen hamile kalıyorum diye tedaviye gerek görmedi 8 ay sonra hamiş kalmadım diye doktora gittik yumurtlama günü takibi yapıldı olmadı aşılamaya geçildi zaten ne olduysa onda oldu tedavi ortasında eşimden alınan tahlilde sperm sayısı yeterli değildi sonaki ay tüp bebeğe geçildi tutmadı şimdi yeniden başlayacam kısmetse önümüzdeki ay aşılama yapılacak 2 kez lakin sperm sayımız yine çok çok az sadece devlet karşılasın diye prosüdür olarak yapılacak 2 aşılama sonrasında tüp bebek denenecek...kısaca bu ...ha bu arada haşimoto troidi var
troidim normal antikorlar yüksekti...antikorlar zamanla değişiklik gösterebiliyorlar.tsh ı kontrol et sen sık sık...feryad senin troitin normalmi sadece antikorlarınmı yüksek
gebelik öncesi normal tsh ım falan ancak gebelikle birlikte yükselme eğilimine giriyo... o nedenle gebeliği öğrenince tedaviye başlayacaz ,öncesinde gerek yok dedi...Tabiki dua ederim bu gün okurum yasin yüce rabbim hepimize yardım etsin. Haşimato hastalığınız kesin teşhis edilmişse benim bildiğim kadarı ile ilaç kullanmak gerekiyor ilaçlar ile tsh değeri hamilelik öncesi 2 nin altında olması gerekiyor bu durum gebe kalmayı kolaylaştırıyor. gebelik oluşunca 4 ila 5. haftada hemen test yapıp bebek için ilaç dozu yeniden ayarlanıyor hamileliktede sık sık ilaç dozu artırılıyor. Normalde ilk aylarada bebek tiroit hormonunu annneden aldığı için haşimato hastaları ilaç ile karşılıyor. bu sebeple önemli sık kontrol gerekiyor. belki biliyorsunuz ama gözden kaçmasın diye anlatmak istedim.
bunları düşürecek ilaç yok zaten canım sen selenyum almaya dikkat et yalnız yüksek düzeyde değil ve iyotlu tuz alımını azalt bunların faydasını görebilirsin....bu antikorların yüksekliğinemi hashimato deniliyo bunu düşürecek bi ilaç yok dediler bana
sağol canım ... çinko hakkında bilgim yok benimcanım bende okrum bugün inşaallah.birde kızlar bi arkadaş folik asitin çinko emilimini azalttığını yazmış bu konuda bilgisi olan varmı?vede çinko hapı kullanan
inşallah canım elden gelen herşeyi yapalım da gerisi takdiri ilahi artık...rabbim ol diyecek olacak gerisi yalan...feryadcım inşallah bu sefer herşey yolunda gider. Allah sabır versin cnm.. hayırlı sonuçlar alırsın cabucak umarım
canım benimde kafam çok karışık tam karar vermiş değilim aslında ama yaş geçiyor ben 30 eşim 35 yaşında biranönce olsun istiyoruz gerçi nasip değilse zaten oda tutmaz ama artık tedbir bizden takdir rabbimden elimden geleni yapıp tevekkül etmekten başka çarem yok.......
kromozom analizleride normal çıkmıştı ama bilmiyorumki rabbim hakkımızda hayırlı olana sevketsin nasip etsin hepimize....... sen ne kadarlık evlisin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?