canım ben de myhfr 677 heterozigotum.benim de 3 düşüğüm var.ilk gebeliğimde 7.haftada kaybettik.ikincisinde önlem amaçlı 1oo mglık coraspin ve folik asit kullandım 9.haftada kaybettik.son gebeliğimde bebeğin kalp atışları duyuluncaya kadar folik asit,aspirin,stereoid,0.4lük cleaxane iğne;kalp atışları duyulduktan sonra sadece folik asit ve iğneyle devam ettik 11. haftada yine bebeği kaybettik
şimdi yine gebelik planlıyorum.doktorum günlük b12 hapı,folik asit,aspirin bide haftada bir kez yaptırmak üzere b12 iğnesi verdi.gebe kalınca nasıl biyol izleyecek bilmiyorum ama muhtemelen tedavide yine iğne olacaktır.
doktorlar her düşük sonrası enaz bir kaç ay beklenmeli diyorlar.ama benim doktorum.bir kez adet gördükten sonra düşünebileceğimi söyledi.son düşüğüm 4 ay önceydi.bana ''bekleme artık,deneye deneye sağlıklı bebişi bulacaz,bir an önce hamile kalmaya bak'' dedi.
bence sen de enaz bir kaç ay bekle çok sabırsızlanıyorsan da hiç olmazsa bir kez adet gör ondan sonra düşünürsün.daha çok yeni düşük yapmışsın.beklerken kendini toparla,farlı doktorların görüşünü al.kendine iyi bi doktor seç ondan sonra herşey güzel olur inşallah
kızlar az önce kötü bir haber aldım sabah yaptırdığım testlerde karaciğer enzimlerim çok yüksek çıktı ve açlık kan şekerimde 215 e yükselmiş bu yüzden bebeğimi belki iki güne kadar yada kontrol altında tutabilirlerse en geç bir haftaya kadar alacaklarını söylediler ağlaya ağlaya mahfoldum... lütfen bebeğimi sağlıklı sıhhatli kucaklayabilmem için dua edin buna çok ihtiyacım var((((((((((( şu an 35+2 günlük bebeğim....hoşcakalın
maşallah 35 hafta iyi bir zaman...şimdi yeniden dr gidiyorum kontrol altında olcam lütfen bol bol dua
canım moralini bozma beta hcg 1000leri geçtiği zaman gözükür ancak kese daha çok erken bence drunu değiştirrr
sağol canımm hatta doktorum şunları dedi.ilk gebeliğimde de düşük yaşadım gelişmedi,bu da böyle olunca kan pıhtılaşması olabilir tedavi olcan dedi.hangi tahliller yapılıyor acaba?*
canım bende 4 tane düşük yaptım pıhtılaşmam var
peki drun aspirin falan iç dedimi pıhtılaşma olmasa bile tedbir amaçlı coraspin100lük veya bebe aspirini kullandırıyolar düşük yapanlara testleri üniversite hastanelerinde yaptırabilirsin canım 3 düşük olmadan pek yapmıyolar gerçi bildiğim kadarıyla
tatlım doktor dünden itibaren fraxparine 0,3 ml verdi. sabah akşam. ben bu mutasyona iğnesiz tedavi uygulamam dedi.seninki neydi ?redmask senın mutasyonlarımız aynı bılmıyordum bakalım dr sana kaçlık ıgne verecek bu arada burada okuduklarımdan faktor v leıdenlerın kesınlıkle gıone kullanması gerektıgını sende hemen basla bence ıgneye
kızlar az önce kötü bir haber aldım sabah yaptırdığım testlerde karaciğer enzimlerim çok yüksek çıktı ve açlık kan şekerimde 215 e yükselmiş bu yüzden bebeğimi belki iki güne kadar yada kontrol altında tutabilirlerse en geç bir haftaya kadar alacaklarını söylediler ağlaya ağlaya mahfoldum... lütfen bebeğimi sağlıklı sıhhatli kucaklayabilmem için dua edin buna çok ihtiyacım var((((((((((( şu an 35+2 günlük bebeğim....hoşcakalın
bana bu heteroziğotun hiçbir zararı olmaz dendi ama sende aynılarını yaşamışsın....
selam herkese,
bende de faktör V leiden mutasyonu heterozigot çıktı. 2 düşüğüm var. dr.um folbiol+ coraspirin kullanmamı istedi. hamile kaldıktan sonrada buna devam, kalp atışından sonrada hergün iğne olacağımı söyledi. benim gibi aynı mutasyondan dolayı sıkıntı yaşayan ve sağlıklı doğum yapan varmı? buna alışmaya çalışıyorum şu an..
kimse var mı?
kimse var mı?
slm kizlar nasilsinizzz??herkes iyidir umarim
nuraycim cok gecmis olsun tatlim
eminecim gozun aydin Allah anali babali buyutsun bizede nasip etsin insallah o gunleri
benimde bugun cok fazla olmasada karnim agriyor kizlar neden oluyor acaba bide 3haftadir goremiyorum bebisi kontrolume daha 2hafta var sanki biseyler yolunda gitmiyormus gibi geliyor eger bisey olsa direk kanamaya cevirir dimi kizlar bilmiyorum yaa psikolojim cok bozuldu dusunmeyim aklimdan cikariyim diyorum olmuyorrr wc ye gitmeye korkuyorum hala off neden bizde diger hamisler gibi sorunsuz bir hamilelik geciremiyoruz????hersey yolundadir insallah :26::26::26::26:
canım daha öncede yazmıştım bnmki de faktör v leiden 2 kez kürtaj oldum kalp atışı alınamadı. 7. haftalarda 5. haftada kalmış gelişim geriliği dendi. nisan ayında kürtajla birlikte kan testi yaptırdım haziran ayından sonuç alınca lütfü beye gittim eylüle kadar korun dedi folbiol+corsprin aldım. dün keseyi göründüğünden itibaren bunlara ilave frax.0,3 ml. iğne verdi. şimdi ilk kez kan pıhtılaşmasını bilerek bunları kullanıyorum. benim hikayem bu.. yaşayarak öğrencez hayırlısıyla inşallah
daha önceki arkadaşların durumunu bilmiyorum. aslında pıhtılaşma türü ve tedavisi doğumu gösteren llisteler vardı geçmiş sayfalarda. ilgilen arkadaşımızı güncel listeyi koyabilirse çok sevinirim aramızda iletişime geçeriz.
seninle aynı mutasyondan değiliz ama faktör 5 leiden olanların iğne kullandığını biliyorum.doktorunu değiştir bence<hangi doktor iğneyi uygun görüyorsa o doktrla devam et.riske atma gebeliğini
kimse var mı?
slm,
Bende de faktör V Leiden ve mtfr 677 heterozigot mutasyonum var. 2 tane kayiptan sonra bu teshi$ kondu. Ilkinin 9. haftada kalbi durmus 12. haftada farkedildi. Sonlandirildi.. Diger gebeligimde 6 haftalikken 4 haftalik görünümündeymis. 8. Hafttaya kadar bekledik. Malesef o da sonlandirildi.. Rabbim bundan sonra insallah bizlere saglikli hayirli evlatlar versin. bizim de imtahanimiz buymus diyorum. simdi 6+2 Haftalik hamileyim. Her gün Bebek aspirini ve 0,4 mg igne kullaniyorum. Igneye 4 +2 Haftalikken basladik. Igneleri vurmam konusunda forumdan yardimci olan arkadaslarima cok tesekkürler. Eczaneden kalem seklinde satilan bir tane buldum. Onuda göbekten yapiyorum, daha az aciyor, ama bunda morarmalarim daha fazla. Yarin doktor kontrolum var, insallah hersey yolundadir..
Redmask hamileliginin iyi gittigine cok sevindim, rabbim yardimcin olsun.
Emine bebegin hayiri olsun, minik oglunu benim icin kokla..
Wie sancilarini dert etme, biliyorsun bende cok agrilar cektim, moralimi sen düzeltmistin,doktorla da görüstüm, normal dedi. sonra forumdan arastirdim, o kadar cok agrili hamilelik geciren var ki, hepside bebeklerini kucaklarina almis, kanaman olmadikca endiselenme. Bu sefer kucagimiza almayi nasip etsin rabbim insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?