merhaba arkadaşlar ben bu konuyu yeni keşfettim, hepinizde aynı problemler var. Benim 7 sene önce doğan sağlıklı bir kızım var, hamileliğimde çok sağlıklı geçmesine rağmen son iki senede iki kez düşük yaptım, ikiside 8. hafta dolaylarındaydı. Doktorlar çok şaşırdı, daha önce sağlıklı bir bebek olmasına. Neyse Allah'a şükür şu anda hamileyim. Doktorum sayesinde çok güzel bir hamilelik geçiriyprum. Bende de Mthfr 677 heterozigot çıktı. Hamile kalmadan önce aspirin ve folik asite başladım. Ayrıca birde içinde progesteron olan bir vaj.jel kullandım 12 hafta boyunca. İğnelere de 2 gün ara ile beta HCG değerimi ölçerek hemen başlattı doktorum. Yani günüm 4 gün geçmişti, apar topar beni hastaneye çağırdı ve başladı. Doktorum inanılmaz titizdi. Kendisinden Allan razı olsun. Şu anda 17.haftadayım. Sizlerinde bir kısmınız hamile herhalde. Belki benim yaşadıklarımında size faydası olur diye paylaşmak istedim. Bebeği olanlar Allah tamamına erdirsin, olmayanlarada en kısa zamanda versin. Sevgiler..
eminecim gözün aydın canım rabbim hayırlı sağlıklı mutlu ve uzun bir ömür versin oğluna
Tebrik ederim, gözün aydın canım... Bebişin 3-5 güne kadar emmeye de alışır annesi, sen pes etmeden dene :))..
canım gözün aydın allahım analı babalı büyütsün hayırlı sağlıklı ev lat olsun inşallah darısı bizlerin başına öptüm canımmm
canım gözün aydınnn:)) alllah analı babalı büyütmeyi nasip etsin..
ilk 3 ay çok zor geçiyor canım hepimiz yaşadık..benim kızda emmeyi bir türlü becermemiştiD 1bucuk ay emmeye çalıştı (benimki uyanmıyordu ) sonra emmedi bıraktı ben hep sağıp verdim..
çok zordu..geceleri sürekli sağıyordum sütüm kesilmesin diye..önce kalk bebeği biberonla sağdığın sütle besle sonra otur 15dk bi göğüs 15 diğer göğüs sağ..sonra yat yarım saat 1 saat uyu( 2 aylıkken bide okula başladım sorma..
inş seninki alışır canım geceleri emzirmeye çalış ..
hem bebek gece büyür hemde sütün en verimli zamanı geceleri oluyomuş..allah kolaylık versin ..her halleri başka güzel tadını çıkarmak lazım olumsuzlukların bile..
canım Allah analı babalı buyutsun ınsallah darısı dıger arkaslara....
merhaba herkese iyi pazarlar, eminecim doğum hikayeni bir solukta okudum.gözn aydın canım. hayırlı evlat olsun sağlıklı sıhatli büyüt inşallah.
merhaba arkadaşlar
emine gözün aydın canım,tebrik ederim....sende de gördüğümüz gibi iğne doğuma girmeden bir kaç saat önce bile kesilebiliyor ve maşallah sonuç gayet güzel
nuray geçmiş olsun canım...arkadaşların da dediği gibi bol su ve ardından tuvalet, idrar yolu enfeksiyonunun en iyi çözümü....bir de bebek hareketlerinin en yoğun hissedildiği hafta sanırım 30.haftalar...endişe etme .......
maşallah yeni hamilelerimiz var..sağlıklı gebelikler diliyorum hepinize.....
slm kizlar nasilsinizzz??herkes iyidir umarim
nuraycim cok gecmis olsun tatlim
eminecim gozun aydin Allah anali babali buyutsun bizede nasip etsin insallah o gunleri
slm,
Emine bebegin hayiri olsun, minik oglunu benim icin kokla..
Wie sancilarini dert etme, biliyorsun bende cok agrilar cektim, moralimi sen düzeltmistin,doktorla da görüstüm, normal dedi. sonra forumdan arastirdim, o kadar cok agrili hamilelik geciren var ki, hepside bebeklerini kucaklarina almis, kanaman olmadikca endiselenme. Bu sefer kucagimiza almayi nasip etsin rabbim insallah.
canım pıhtılı arkadaşlarım bu mutluluğumu paylaştığınnız için çok çok teşekkür ederim.
tek tek cevap yazamadım kusura bakmayın.
adımı gördüğüm yerleri alıntı yaptım.gözümden kaçan varsa özür dilerim.
rabbim tez zamanda bebiş hasreti çeken tüm arkadaşlaıma annelik duygusunu tez zamanda tattırsın.
canım öncelikle Allah bebğini sağlıkla dünyaya getirmeyi nasip etsin.senden kullandığın iğnenin adını ve dozunu öğrenebilirmiyim.bir de aspirine ve folik asite hala devam ediyormusun
Teşekkür ederim canım, clexan 0.4 kullanıyorum, aspirinide kullanıyorum onu kesmedi doktorum, bir ara başka doktora gittim, o aspirini bırak dedi ama ben bırakmadım, doktorumda bırakırsan tansiyonla ilgili sıkıntı yaşayabilirsin dedi, doktora göre değişiyor o. Folik asiti kestik. Pronatalide bıraktım bu ay, şimdi demir, magnezyum alıyorum sadece.
oykum hoşgeldin benim hikayemde seninki gibi 5 yaşında sağlıklı bir kızım ve sonrasında iki düşüğüm var canım.kızın sezeryanlamı normal doğumlamı doğdu?
Merhaba bayanlar..Bendede kan pıhtılaşması var,bir çok tahlil yapıldı en son kemik iliği biyopsisi yapıldı ve trombositin yükselmesi için herhangi bir sebep bulunamadı.Esansiyel trombositemi teşhisi konuldu.Doktorum az bir orandada olsa düşük yapma riskim olduğunu söledi.Bu sebeple hamile kalmaktan korkuyorum ve sürekli bunu erteliyorum.Beim merak ettiğim sizin plt değerleriniz kaçtı??
Kızlar bugün doktora gittim bu ay gene yumurta takibine başladık bakalım hayırlısı bu homosistoin mi bi değer varya hani onu sordum dedim ona baktırmak istiyorum dedim o yüksek çıkınca hamile kalmak zorlaşıyomuş dedim ben merak ettim dedim doktorum aynen bana tatlım canım bunlara kafanı yorma bunlarla alakası yok sen bi kafanı boşalt rahatla dedi gerek yok bu tetkiklere dedi folbiol alıyosun bu yüzden merak etme dedi bu ayda yumurta takibimizi yapalım bakalım ona göre ne yapacağımıza karar verelim dedi bende bişey diyemedim kızlar yaa acaba bu ayda olmazsa aşılama mı yapalım dicek bilemedim yani neyse bakalım bu ay bi takip yapsın inş. onlara gerek kalmadan kalırım hamile kızlar bugün bi garibim yani başımda felaket ağrıyo stres oldum herhalde hastane ortamını hç sevmiyorum zaten neyse öpüyorum kızlar
ben de 6 haftalıkken düşük yaptım neden düşük yaptım diye tarama testi yaptırdık ve doktor kan pıhtlaşması olduğunu söyledi şu an hergün clexane diye bi iğne coraspirin ve folik asit kullanıyorum 3 ay geğti ve hala hamile değilim.
:
canım daha önce çok düşüğün oldu mu, bende yumurta takibi yaptırdım, ikinci ay kaldım hamile.
Kızlar bugün doktora gittim bu ay gene yumurta takibine başladık bakalım hayırlısı bu homosistoin mi bi değer varya hani onu sordum dedim ona baktırmak istiyorum dedim o yüksek çıkınca hamile kalmak zorlaşıyomuş dedim ben merak ettim dedim doktorum aynen bana tatlım canım bunlara kafanı yorma bunlarla alakası yok sen bi kafanı boşalt rahatla dedi gerek yok bu tetkiklere dedi folbiol alıyosun bu yüzden merak etme dedi bu ayda yumurta takibimizi yapalım bakalım ona göre ne yapacağımıza karar verelim dedi bende bişey diyemedim kızlar yaa acaba bu ayda olmazsa aşılama mı yapalım dicek bilemedim yani neyse bakalım bu ay bi takip yapsın inş. onlara gerek kalmadan kalırım hamile kızlar bugün bi garibim yani başımda felaket ağrıyo stres oldum herhalde hastane ortamını hç sevmiyorum zaten neyse öpüyorum kızlar
canım 2 tane düşüğüm oldu ama ben hiç keseyi göremedim 5-6 haftalıktı hep biri kendiliğinden düştü birinde kürtaj oldum valla ekimde işte yumurta takibi yapıldı o ay olmadı kürtajdan sonra 7 ay korundum o ay korunmayı bıraktık olmadı kasımdada olmadı şimdi işte adetliyim bakalım bu ayda takip yapıcak doktor ona göre inş. kalırım bende canım ya 2 gebeliğimde kendiliğinden kalmıştım nasıl kaldım anlamadım bile denk getiremiyoz herhaldebenim mhtfz 1298 homozigot ve hipotroid hastasıyım tatlım bakalım nolacak sen ne durumdasın tatlım anlatsana hamilemisin su anda ne güzel maşallah
benim 7 yaşında bir kızım var sonrada iki düşük oldu ama benim hep 8.haftalarda falan düştü. Kalp atışları falan olduktan sonra. Bende mthfr 677 heterozigot çıktı. ben ilk bebek istediğimde 1 sene falan olmadı, sonra kendiliğinden kaldım. 3.gebeliktede yumurta tabibi yaptırdığım ay kaldım. 4. de 2.ay kaldım ama bu sefer doktor bana crinone vaj.jel verdi. Progesteron var içinde ve hamile kalmayı da kolaylaştırıyor. geçişi sağlıyor. onunla kaldım ve 12 hafta da kullandım onu.
tatlım nasılsın ne var ne yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?