yok tatlım daha bugün doktora gittim yumurta takibi istedi tekrar bakalım hayırlısı diyorum napalım
canım yorgun ve uykusuzum
kayranın gaz sorunu geçmedi hala çok huysuz oğlum
uyumuyor uyutmuyor
birde çok sık altını değiştiğim için galiba pişik oldu
poposu çok kötü onun içinde huysuz
hiç kucağımdan inmek istemiyor
onun için formuda takip edemiyorum çok fazla
ama senin hamile olduğunu okudum
çok sevindim
allahım kucağına almayı nasip etsin kuzu
Arkadaşlar Merhaba,
Yeni doğum yapan arkadaşları kutluyorum. Allah hepinize bebeğinizle birlikte sağlıklı uzun ömürler versin.
Arkadaşlar, benimde sorunum pıhtılaşma. 2 kürtajlı düşüğüm, 1 kimyasal gebeliğim oldu.
6 aydırda uğraşıyoruz ancak bir sonuç alamadık. Bu hafta HSG çektireceğim. Bakalım sonuç ne çıkacak.
Pıhtılaşma konusunda uzman bir dr. bulamamak sıkıntı veriyor. Tüm dr.lar bu bilgiye sahip değil.
Üniversite hst.sine gitmem daha mı mantıklı olur?
Birde pıhtılaşma sorunum için hangi bölümle görüşmem gerekir. Endokrinoloji bölümü ilgilenir mi dersiniz? Eğer ilgilenirse hangi bilim dalının altıdır bu bölüm. Yani hangi bölüme başvurmam gerekir?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum.
Arkadaşlar Merhaba,
Yeni doğum yapan arkadaşları kutluyorum. Allah hepinize bebeğinizle birlikte sağlıklı uzun ömürler versin.
Arkadaşlar, benimde sorunum pıhtılaşma. 2 kürtajlı düşüğüm, 1 kimyasal gebeliğim oldu.
6 aydırda uğraşıyoruz ancak bir sonuç alamadık. Bu hafta HSG çektireceğim. Bakalım sonuç ne çıkacak.
Pıhtılaşma konusunda uzman bir dr. bulamamak sıkıntı veriyor. Tüm dr.lar bu bilgiye sahip değil.
Üniversite hst.sine gitmem daha mı mantıklı olur?
Birde pıhtılaşma sorunum için hangi bölümle görüşmem gerekir. Endokrinoloji bölümü ilgilenir mi dersiniz? Eğer ilgilenirse hangi bilim dalının altıdır bu bölüm. Yani hangi bölüme başvurmam gerekir?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum.
Arkadaşlar merhaba buraya daha öncede yazmıştım.Benimde pıhtılaşmam var ve iki düşük yaşadım.Şimdi yeniden hamileyim ama çok korkuyorum.Bugün 5 haftalık olduk ve keseyi gördük.Doktor iğnenin dozunu kafamıza göre vermeyelim pıhtılaşma seviyesini görelim diye marmara üniversitesine hematoloji bölümüne yönlendirdi.Şimdi geldim yarına randevu almaya çalışıyorum ama öyle bir bölüm gözükmüyor.Kan bilimi diye de yok.Telefon ettim görevli hematoloji bölümü var ama nasıl randevu alınır bilmiyorum şu anda soracak kimse yok yarın arayın dedi.Yarın için randevu alamazsam geç kalırsam diye korkuyorum.Sizler biliyormusunuz başka bir isimle mi alacağım acaba randevuyu?
Arkadaşlar merhaba buraya daha öncede yazmıştım.Benimde pıhtılaşmam var ve iki düşük yaşadım.Şimdi yeniden hamileyim ama çok korkuyorum.Bugün 5 haftalık olduk ve keseyi gördük.Doktor iğnenin dozunu kafamıza göre vermeyelim pıhtılaşma seviyesini görelim diye marmara üniversitesine hematoloji bölümüne yönlendirdi.Şimdi geldim yarına randevu almaya çalışıyorum ama öyle bir bölüm gözükmüyor.Kan bilimi diye de yok.Telefon ettim görevli hematoloji bölümü var ama nasıl randevu alınır bilmiyorum şu anda soracak kimse yok yarın arayın dedi.Yarın için randevu alamazsam geç kalırsam diye korkuyorum.Sizler biliyormusunuz başka bir isimle mi alacağım acaba randevuyu?
Kızım sezeryanla oldu. Geç doğum olduğu için sezeryana gerek görüldü. Sende araştırma yapıldı mı sorun neymiş. Benim doktorum baya bi kafa patlattı bu duruma, seni araştırmak lazım diyor, sağlıklı bir gebelikten sonra neden iki düşük olsunki diyor, bana testler yapılmadan önce cinsiyetinde bu durumla ilgisi olabileceğini söylemişti. Belkide ondandır. Mesela benim ikinci düşüğüm erkekti. O yaşamadı. belki ondan önceki de öyleydi, şimdi yine kıza hamileyim. Kan sulandırıcı falan almasamda belki sağlıklı bir gebelik geçirebilirdim, çünkü bunda başlangıcı bile farklıydı. Diğer ikisinde mesela beta HCG çok düşüktü ama bunda çok iyi çıktı. Daha ilk günlerden farklı başladı yani. Mesela diğerlerinde hiç mide bulantısı falan olmadı ama bunda öldüm mide bulantısından. En yakın zamanda seninde güzel haberlerini alırız inşallh. Seninde kızın varmış baksana, acaba bu bir tesadüf mü yoksa böyle bir gerçek varmı? Bizle aynı durumda olanlar varsa haber versin inan ben çok merak ediyorum.
canım 2 tane düşüğüm oldu ama ben hiç keseyi göremedim 5-6 haftalıktı hep biri kendiliğinden düştü birinde kürtaj oldum valla ekimde işte yumurta takibi yapıldı o ay olmadı kürtajdan sonra 7 ay korundum o ay korunmayı bıraktık olmadı kasımdada olmadı şimdi işte adetliyim bakalım bu ayda takip yapıcak doktor ona göre inş. kalırım bende canım ya 2 gebeliğimde kendiliğinden kalmıştım nasıl kaldım anlamadım bile denk getiremiyoz herhaldebenim mhtfz 1298 homozigot ve hipotroid hastasıyım tatlım bakalım nolacak sen ne durumdasın tatlım anlatsana hamilemisin su anda ne güzel maşallah
canım kan sulandırıcıya ben 4+3 te falan başladım, keşke hemen başlasa gerçi kendi daha iyi bilir ama. Marmara Ünv. nin vakıf hastanesi varya Academic Hospital ordan randevu al. Hematoloji diye biliyorum bende bölümü. Bu arada en azından aspirin falan verseydi bari iiçiyor musun aspirin
Öyküm yazını okuyunca biran ben yazdım zannettim.Çünkü tıpatıp aynı şeyler.10yaşında kızım var.iki kez 6.haftada düşük yaptım.MTHFRheterezigot olduğum ortaya çıktı.Şimdi yine hamileyim.Benimde bu gebeliğim biraz farklı başladı.Düşenlerde bhcg çok yavaş yükseliyordu.5.haftada ancak 540 olmuştu değerim bunda aynı haftada 2500.Bugün sonucu görünce şok oldum bu kadar beklemiyordum.Düşenler vajinal ultrasonda zor görülmüşlerdi bu karından görüldü bugün.Bende düşen bebeklerimin erkek olduğunu düşünüyorum.Genetik araştımasında sordum doktora öyle birşey olmaz dedi.O zaman benimkide büyük ihtimal kız.Yeterki sağlıklı olsunlar.Senin yavrunuda Allah bağışlasın
canım baktım ben Hematoloji var Academic Hospital de... ordaki doktorlar zatem Marmara nın doktorları. hepsi doçent yada prof.
Canım bilmiyorum bu sadece benim ve doktorumun tezi. Bakalım seninki ne olacak? Seninkide kızsa valla bilemiyorum. Bu arada o zaman bence bu gebelikte Allah ın izniyle bir problem çıkmaz bana Gökmen bey öyle dedi. Heterezigot olduğu için zaten her gebeliğe denk gelmiyormuş. Buda sağlıkla tamamlanır inşallah. benim doktorum, beta hcg nin yükselme hızına göre verdi iğneleri. coraspine ise zaten hamile kalmadan başladım. İyi haberlerini alırız en yakın zamanda inşallah..
canım benim çok çok geçmiş olsun ama bu problem aslında çok yaygın. biz başkalarından duymadığımız için garip geliyor. Medical Park ta Gökmen bey var duymuşsundur belki, o sorunlu gebelikler konusunda çok iyi, yurt dışında falan bu konuda eğitim almış, benim bildiğim kadarıyla bu konuyla ilgili özel bir bölüm yok ama belki perinatoloji ile ilgilenenler yardımcı olabilir ama bana Gökmen bey bu sorun nerdeyse her 10 kadında var çok yaygın bir durum dedi. Sadece kan sulandırıcı iğne ile halledilebiliyor gebelik dedi. Çok kafana takma bu durumu. hayırlısıyla bebişini kucağına alırsın inşallah. Eğer istanbul da isen sana ddoktor konusunda da yardımcı olabilirim. Benim doktorumda normal bir kadın doğumcu gayette başarılı.
Haklısın bu bölüm o bölüm değilmiş.bu arada endokrinoloji ile alakası yok canım benim troid problemiim var, endokrinolojiye gidip geliyorum o anlamıyor bu durumdan.
canım kan sulandırıcıya ben 4+3 te falan başladım, keşke hemen başlasa gerçi kendi daha iyi bilir ama. Marmara Ünv. nin vakıf hastanesi varya Academic Hospital ordan randevu al. Hematoloji diye biliyorum bende bölümü. Bu arada en azından aspirin falan verseydi bari iiçiyor musun aspirin
13-14. günden itibaren her gece kullanıyorsun, adet olursan kesip bir dahaki yumurtlamaya kadar kullanmıyorsun ama olmazsan -ki inşallah olmazsın- her gün devam ediyorsun. Ben ilişkiden sonra kullandım ama hergün zaten kullandım. ilişki günlerinde de hemen sonrasında kullanıp bir süre yattım.. valla işe yaradı bilemiyorum. umarım isteyen herkese verir Allah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?