ben de 6 haftalıkken düşük yaptım neden düşük yaptım diye tarama testi yaptırdık ve doktor kan pıhtlaşması olduğunu söyledi şu an hergün clexane diye bi iğne coraspirin ve folik asit kullanıyorum 3 ay geğti ve hala hamile değilim.
canım hayırlısıyla bebişini dünyaya getirdin şimdi ondan bişeyler bahsediyorsun ya çok hoşuma gitti. darısı bizlerin ve bebek isteyenlerin başına. benim için oğluna sıkı sıkı sarıl kocaman öp
merhaba arkadaşlar
Büşra maşallah Kayra'ya......walla bu serzenişleri gülümseyerek okuyorum,biliyorum ki buradaki herkes bebeği kollarında olduktan sonra uykusuz gecelerede ağlamalarda razı.....
bugünde bizim kontrolümüz var,mide bulantılarım ve bel fıtığı ağrım dışında çok şükür iyiyiz.....hiç ayakta durmamam gerekiyor.....he karnım taş gibi sertleşiyor hem de belim çok ağrıyor.....
geleveraden haberi olan var mı??gerçi kritik haftaları atlattığı için bir problem olacağını sanmıyorum Allahın izniyle ama bizim gibi gebeler için her durum çok zor.......güzel haberlerini alırız inş.
evet canım benimde kızım var ve filizim diyebir arkadaş var forumda onunda kızı var banada birisi bazı bahstmişti böyle bişi olabileceğinden.bende 16 haftalık hamileyim ama cinsiyetini öğrenemedim daha kız gibi geliyo ama bilmiyorum hayırlısı olsun inşaallah.sen ne zaman öğrendin cinsiyeti? bulantılarım benimde çok ama ızmdada vardı ama tabi bukadar değil.Kızım sezeryanla oldu. Geç doğum olduğu için sezeryana gerek görüldü. Sende araştırma yapıldı mı sorun neymiş. Benim doktorum baya bi kafa patlattı bu duruma, seni araştırmak lazım diyor, sağlıklı bir gebelikten sonra neden iki düşük olsunki diyor, bana testler yapılmadan önce cinsiyetinde bu durumla ilgisi olabileceğini söylemişti. Belkide ondandır. Mesela benim ikinci düşüğüm erkekti. O yaşamadı. belki ondan önceki de öyleydi, şimdi yine kıza hamileyim. Kan sulandırıcı falan almasamda belki sağlıklı bir gebelik geçirebilirdim, çünkü bunda başlangıcı bile farklıydı. Diğer ikisinde mesela beta HCG çok düşüktü ama bunda çok iyi çıktı. Daha ilk günlerden farklı başladı yani. Mesela diğerlerinde hiç mide bulantısı falan olmadı ama bunda öldüm mide bulantısından. En yakın zamanda seninde güzel haberlerini alırız inşallh. Seninde kızın varmış baksana, acaba bu bir tesadüf mü yoksa böyle bir gerçek varmı? Bizle aynı durumda olanlar varsa haber versin inan ben çok merak ediyorum.
Canım aspirin içiyorum.Ay ne bileyim ya onların umrundamı.Bişey olmaz sonucu bekleyelim diyor.Eğer kanın çok sulanırsa yine düşer diyor.Bana uyku yok bu gece .Teşekkür ederim cevabın için.
büşra sen kaçlık iğne kullandın ve aspirin de kullandın mı canım? mthfr homozigot muydu senin?
canım benimde homozigot.doktorun ne dedi bununla ilgili.
Çok teşekkür ederim. Hepimize çok çok geçmiş olsun. Hangi Medical Park hastanesinde Gökmen bey canım. İstanbul dayım evet. Avrupa yakasında.
Haklısın bu bölüm o bölüm değilmiş.
Evet hematoloji bölümü. Aradığım bölüm buydu. Çok iyi denk geldi. Tşklr...
Canım bu jelin adı ne?reçetesiz alabiliyormuyuz eczaneden?çok merak ettim vallahibu ay hamile kalamazsam ben de mi alıp kullansam acaba
seninle mutasynlarımız tedavi şeklimiz de aynı.bakarsın uğur getirir,vesile olur bişeylere
evet canım benimde kızım var ve filizim diyebir arkadaş var forumda onunda kızı var banada birisi bazı bahstmişti böyle bişi olabileceğinden.bende 16 haftalık hamileyim ama cinsiyetini öğrenemedim daha kız gibi geliyo ama bilmiyorum hayırlısı olsun inşaallah.sen ne zaman öğrendin cinsiyeti? bulantılarım benimde çok ama ızmdada vardı ama tabi bukadar değil.
aa pardon canım ya unuttum benim faktör v heterzigot MTHFR homozigot çıktı genetikçi bana şöyle bir açıklama yaptı ilk çocukta vucutta bazı vitaminler [folik asit gibi]yeterli miktarda iken ikincide beslenme tarzı vs.ile bunların azalması bu duruma neden olabilir..
kuzum ben anlattım durumu işte doktora dediki kan pıhtılaşması var diyemem dedi düşüklerde kesin kan pıhtılaşmasından olmaya bilir dedi çünkü gebeliklerin çok erken düşmüş dedi 5-6 haftalıktı ben keseyi bile göremedim yani neyse ben dedi aspirin ve folbiol başlatıyorum dedi bende gebe kalırsam iğne olcakmıyım dedim hayır dedi iğneye gerek yok dedi mhtfz mutasyonları folik asit eksikliğinden kaynaklanıyomuş folik asit içmeliyim yani hep aspirinide için rahat olsun diye veriyorum dedi bide bende hipo troid var canım zaten ben düşüğümün ondan olduğunu düşünüyorum çünkü hamile olduğumu öğrendiğimde tsh baktırdığımda tsh 11 e yükselmiş ilacımın dozunu yükselttik ama geç kalınmıştı canım o yüzdende 2-3 gün içerindede bebğimi kaybettim zaten valla her doktor ayrı bişeyler diyo kuzum insanda napacanı şaşırıyo bakalım hayırlısı diyip dr. güveniyoruz
Folik asit eksikliği ile ilgili banada doktorum dediki bu hastalıktan dolayı hayatın boyunca yarım folik asit almanı tavsiye ederim, kansızlık yapar sende dedi. Folik asitle ilgili olabilir belki ilk düşükte bana doktor vermedi folik asit, diğerinde aldım ama bi işe yaramadı belki. buna hamile kalmadan folik asit ölçümü yapılmıştı, üst sınırda çıktı. Ama benim iki düşüğümde kalp atışları duyulmuştu, ama geriden geliyordu hep bebekler. Beslenemiyorlardı yani. bende hipertroidi var. Diğer iki gebeliktede bana
çok aptalca birşey yapıp troid ilacı verdiler. O kadar gereksizki aslında bunda kullanmadım. yeni bir endokrinoloji doktoru buldum resmen hayatımı değiştirdi kadın. süper bir doktor. Zaten hamilelikte tsh çok düşüyormuş, e benim zaten düşük birde troid ilacı kullandırdılar. ondanda olmuş olabilir. bilemiyorum kısmet demek ki bazı şeyler vesile oluyor. Gerçi benim tsh baya bi düştü gebelikte ama iyiymiş zaten düşmesi.
evet canım benimde kızım var ve filizim diyebir arkadaş var forumda onunda kızı var banada birisi bazı bahstmişti böyle bişi olabileceğinden.bende 16 haftalık hamileyim ama cinsiyetini öğrenemedim daha kız gibi geliyo ama bilmiyorum hayırlısı olsun inşaallah.sen ne zaman öğrendin cinsiyeti? bulantılarım benimde çok ama ızmdada vardı ama tabi bukadar değil.
MERHABA benim de bir kızım var ilk bebege hamileyken bir rüya görmüşdüm bebek bana görede kesin erkek di ama o düşükle sonuçlandı sonra nırmak hiç ilaç kullanmadan bir kızım dogdu onunda kız oldugunu daha doktor bile söylemeden hissetmişdim sonra üçünçü sefer hamile kaldım hatda çin takvimine göre ayarlayıp erkek olsun dedim bana görede erkek bebekler bende yaşamıyor 6 haftalıkken oda düşükle sonuçlandı genetik testler yapdırdım mhfth 1298 homozigot çıkdı ama ben böyle bişerşeye inanmıyorum bana görede erkek bebeklerde bir sorun oluyor ve yaşamıyor şimdi 3 ay sonra gene erkek olarak takvim yöntemiyle deneyecegim inşallah allah hayırlısını verir.
MERHABA benim de bir kızım var ilk bebege hamileyken bir rüya görmüşdüm bebek bana görede kesin erkek di ama o düşükle sonuçlandı sonra nırmak hiç ilaç kullanmadan bir kızım dogdu onunda kız oldugunu daha doktor bile söylemeden hissetmişdim sonra üçünçü sefer hamile kaldım hatda çin takvimine göre ayarlayıp erkek olsun dedim bana görede erkek bebekler bende yaşamıyor 6 haftalıkken oda düşükle sonuçlandı genetik testler yapdırdım mhfth 1298 homozigot çıkdı ama ben böyle bişerşeye inanmıyorum bana görede erkek bebeklerde bir sorun oluyor ve yaşamıyor şimdi 3 ay sonra gene erkek olarak takvim yöntemiyle deneyecegim inşallah allah hayırlısını verir.
Zaten erkek bebeğin doğaya tutulması daha zor oluyor onun için en ufak bir terslikte herhalde daha kolay kaybediliyor. Belki onunla ilgilidir canım. Ama oğlu olup sonrasında düşük yaşayanlarda varmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?