Merhaba canım..
Benim de yılan hikayesine döndü :) 10 gün önce iğneye başladım bende.. 3 gün önce de bıraktım, bu konuda araştırmaları olan ankara ün. tıp fak. bir profa gittim Cuma günü o da iğneyi bıraktırdı.. bu arada 3 tane hematoloji profuna gittim.. Anladığım kadarıyla hematologlar iğneyi istemiyorlar..
Garip bir durum... Karar verdim artık araştırmayacağım da... Senin de dediğin gibi dua edeceğim...
Sende hamilesin sanırım şuan.İğnemi kullanıyorsun nasıl gidiyor??
yurt dışında yaşadığın için burda sgk olmayacak galiba...
bu yüzden iyi bir prof bulsan yeter dİğe düşünüyorum...
evet dr olarak üniv hastanesinin prof. ları iyi bu konularda bilgililer...
ama eğer sgk olmayacaksa üniv. hastanesinde testler ne kadar tutar bilmiyorum...
birde şu var bu testler önemli ve her özel labarotuvarda yapamıyor...
her yapanada güven olmuyor....en iyisi dr unun yönlendirmesi...
istersen netten bir araştır...
hatta çoğu profa hemen randevu alamıyorsun baya gün veriyorlar...
istersen şimdiden randevunu ayarla...
nereye karar verirsen telefon edip kafana takılanları sorarsın...
allah yardımcın olsun...
19 da hemen çatlarmı bilmem...
dr kaçırmayasın diye öğle demiştir...
eşinin sperm değerleri nasıl eğer sorun yoksa bugünde deneyebilirsin...
ama sorunlu olduğunda hergün ilişki olunca iyi olmuyor işte...
bizim eşimde de sorun vardı bu yüzden hergün denemezdik...
ama senin gibi yumoşu kaçırma ihtimali olunca ben 1,5 gün ayarlardım...
hiç yoktan iyidir...
birde şunuda söyleyeyim düzenli olarak bir gün arayla ilişki olunca yüksek ihtimal kaçırılmayacağını düşünüyorum...
hatta yumoş takibi yapmayan arkadaşlarada adetten sonra yada yada yumurta olduğu zamanı tahmin ettikleri zaman gün aşırı ilşki öneririm...
illaki denk gelecektir...
aynen canım benimde aklım almıyor.Benimde 10 yaşında bir kızım var ve arkasından 2 düşük.Herşeye bakıldı bir tek pıhtılaşma problemi çıktı.mthfr 677 heterozigot.Şimdi yeniden hamileyim.Doktorum hematoloğa yönlendirdi.Hematolog bu mutasyona çok rastlandığını ve düşük sebebi oladığını iğne kullansam bile yine düşeceğini sağlıksız döllenmeden kaynaklandığını söyledi.Bu gebeliğimde de kesinlikle iğne önermediğini ama coraspin kullanmamda sakınca olmadığını söyledi.Ben güvenemedim başka bir hematoloğa gittim.Hemosisten değerime baktı iğne yarardan çok zarar verir sana kullanma dedi.Zaten kadın doğum doktorumda bu şekilde düşünüyordu.Yani iğne vermediler.Artık bende ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.
canım daha benim 6 haftalık.Çoğu kadın doğumcu tedbir olarak kullandırıyor ama işte benimkisi gerek yok diyor.Hematologlardan birisi gerekli deseydi en azından belki verirdi.Birde hematolog özellikle mthfr 677 için gereksiz görüyo.Eğer diğer mutasyonlarda olsaydı hemen başla derdim diyor.Artık dua etmekten başka birşey gelmiyor elinden.Belki başka bir kadın doğumcuya da gidebilirim.
Kızlar bence herşeyin hayırlısı, herşeyin vakti zamanı var. Olacağı varsa iğnesizde olur zaten. Allah verir hayırlısıyla. Allah'a dua etmekten başka çare yok. 313 Ayetel kürsi her derde deva bence. Şimdiye kadar ne dilediysem Allah'a çok şükür oldu. Eğer olmuycak birşeyse de Allah okumayı kısmet etmiyor. eneteresan bir şey.. Deneyin derim. Çok iyi geliyor insana.
peki ayetel kürsiyi okurken hepsinin başında besmele çekiyormuyuz..yoksa euzubesmele mi çekiyoruz.
valla ben o kadarını bilmiyordum besmele çekiyorum ama...
teşekkür ederim oykum.bugun allah izin verirse okumaya başlayacağım.
Merhaba arkadaşlar,
Benimde iki düşüğüm olmuştu. En son düşüğüm Nisan ayında oldu. Ekim ayında da kimyasal gebelik yaşadım. 2 mutasyonum var. Faktör V Liden ve MTHFR. Her ikiside heterozigot.
Nisan ayından beri bir türlü gebelik gerçekleşmedi. Geçen hafta HSG çektirdim. Dr.un istediği diğer testleri de yaptırdım. Hiçbir sorun gözükmedi. Bugün dr.a gittim tekrar. Gebe kalmana engel bir durum yok dedi.
Gecikme olduğunda kanda HCG değerine bakarız. Kanda gözüktüğü an iğnelere başlayacağız dedi.
Yaşım itibariyle önümüzdeki adetten sonra da Klomene başlarız dedi. (galiba Klomen dedi. )
Son 7 aydır aslında çok yoruldum. Dr.lar, testler, tahliller, muayeneler... Artık takdir Allah'ın.
Canım çok sevindim, tebrik ederim.. son aylar hepimiz pek bir bereketli oldu sanki :)) inşallah önümüzdeki aylarda da böyle güzel haberleri sık sık alırız..
ahtamara çok sevindim sağlıkla gelsin göbüşünden kucağına, hayırlı olsun canımm..
kuzumm valla bende bilemedim dün girdiğim için bugün tekrar girersem bişey olumu diye yani spermlerin kalitesi düşmesin diye yarın giriyim diyorum ama bu seferde 19 mm olmuş acaba bu akşam çatlarmı diyorum kızlar bi yardımcı olun nolur 19 mm bugün akşam çatlarmı acaba hemen
Merhaba kızlar 16+3 hamileyim şimdilik bir sorunum yok çok şükür daha hiçbir testimi yapmadı doktor bu hafta sonuna doğru dörtlü testim var ilk defa kan pıhtılaşması gibi bir test istemelimiyim sizce doktorumdan eğer böyle bir risk olabiliyosa ilk hamileliğim ve endişeleniyorum :18:
Benim durumumda aynı bu mutasyon.Doktorum aslında iğne vermemişti ama ben istedim.Keşke demek istemiyorum dedim.Zararıda yokmuş zaten.Biraz kevgire döneriz ne olcak.Yapcak bişi yok..canım daha benim 6 haftalık.Çoğu kadın doğumcu tedbir olarak kullandırıyor ama işte benimkisi gerek yok diyor.Hematologlardan birisi gerekli deseydi en azından belki verirdi.Birde hematolog özellikle mthfr 677 için gereksiz görüyo.Eğer diğer mutasyonlarda olsaydı hemen başla derdim diyor.Artık dua etmekten başka birşey gelmiyor elinden.Belki başka bir kadın doğumcuya da gidebilirim.
ALLAH daim etsin canım.Clexane kaçlık kullanıyorsun.Ben 0.4 clexane kullancağım..Evet hamileyim canım bu kez oldu Allah a şükür. benimde 8 yaşında kızım var arada 2 düşük var. bunda clexane ve coraspin kullanıyorum.
merhabalar canım bahsettiğin athlilden bende yaptırdım faktör10ax senin sonucu kaç çıktıda doktorun iğneyi düşürdü ben daha göstermedim yardımcı olursan sevinirimHerkese merhaba ;
ben de 21 haftalık gebeyim . kan pıhtılaşması nedeni ile tedavi görüyorum.
hamileleik öncesi 4 ay boyunca haftada 3 kere cleaxene 2000 lik iğne +coraspin kullandım ..,
hamile kalınca 3 aya kadar hergün fragmine 10.000 kullandım..sonra antifactör10XA diye bir tahlil yapıldı , bunun neticesinde .; 2 aydır da fragmine 5.000 iğne oluyorum ... ,
çok kanamalarım olur diye düşürdü doktor ...
son aylara kadar kullanacağım ama tam ne zaman kesecek bilmiyorum ...
daha önce 1 kere kimyasal gebelik yaşadım .. değerim yükselmedi düştü ....kaybetim ...
Allaha şükür 21. haftaya kadar geldim ..
haftaya 6. aya giricem Allahın izni ile ....
benim gibi olanlara Allah yardım etsin diyorum.. inşallah sağlıkla bebeklerimizi kucaklarımıza alırız..
Daha öncede konuşmuştuk herhalde ama benim düşen iki gebeliğimde de geröekten bir terslik vardı zaten beta hcg falan düşüktü. belki onuniçin düştü... bunda zaten herşey olumlu başladı. bence de aslında gereksiz yere kullanıyoruz iğneleri. çünkü bizim mutasyon zaten heterozigotta olduğu için her hamileliğe denk gelmiyormuş. çokta sık rastlanan bir durummuş.
Kızlar bence herşeyin hayırlısı, herşeyin vakti zamanı var. Olacağı varsa iğnesizde olur zaten. Allah verir hayırlısıyla. Allah'a dua etmekten başka çare yok. 313 Ayetel kürsi her derde deva bence. Şimdiye kadar ne dilediysem Allah'a çok şükür oldu. Eğer olmuycak birşeyse de Allah okumayı kısmet etmiyor. eneteresan bir şey.. Deneyin derim. Çok iyi geliyor insana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?