cnm korkma gobek derısı ınce yaa ondan daha hassas bacak cok rahat daha az acıyo ve morarıyo
bana saglık ocagında moraram yere buzdolabında soguttugun kolonyayı pamuga dok uzerıne kompres yap dedı sıslım ındı sende dene yada buz oda ıyıymıs
tam 18 aydır deniyorum olmadı
çocugu olan her kadın söylüyor ki bunu bende buna sinir oluyorumhiç sıkmayın canınızı iyi düşünün sağlıklı hayırlı olacaksa olsun hayırlı değilse olmasın daha iyi...okadar çok tanıdığım varki çocukları hayırsız olan resmen ölsün daha iyi olmasaydı keşke diyolar.ölüye ikigün ağlarsın böyle hergün ağlıyorum diyo kadın.ya tabiki genede gönül dinlemiyor istiyor.okadar çok zor ki gerçekten dayanmak biliyorum.heran herdakika sanki gözümde bekliyo gözyaşı.okadar zor günlerki..inanıyorumki o güzel günler yakında sizin içinde inşallah...
bizi merak eden herkese teşekkürler.bugün çıktık hastaneden.çok şükür oğluşum da ben de iyiyiz.doruk efe 3,5 kilo doğdu.şağlığı yerinde çok şükür.tek sorunumuz henüz memeye alışmadı çok zorlanıyo.inşallah alışır zamanla.sezeryan çok rahattı.uyandığımda az bir sancım vardı.yalnız sonda berbat bişeydi.dikişten çekmedim o kadar.Allah herkesin gönlündekini versin.bebek isteyen bütün arkadaşların göbüşleri dolsun inşallah.
Maşallah
Hoşgeldin Doruk Efe.
Allah nazardan korusun, Analı babalı büyütsün. Hayırlı uğurlu olsun.
Annesiyle Babasıyla birlikte sağlıklı nice nice uzun yıllar Doruk Efe'ye...
iştebu da doruk efe
çocugu olan her kadın söylüyor ki bunu bende buna sinir oluyorum
annem bile diyor bazen keşke hiç çocugum olmasaydı da başım rahat olsaydı diye
çok kızıyorum
acaba böyle diyenlerin çocuklarını ellerinden alsak bidaha çocugun olmuycak desek naparlardı
Arkadaşlar bir sitede okudum ve paylaşmak istedim kan pıhtılaşması sorunu olanlar için,
Tromboz hastaları neleri kesinlikle yapmamalılar?
Sigaradan uzak durmalılar. Tromboz geçirmiş kişiler doğum kontrol ilaçlarına ve hormon tedavilerine dikkat etmeliler... Uzun yolculuklarda bol sıvı tüketmeleri önemli.
Sıvı derken çay ve kahve de yararlı mıdır?
Çay, kahve ve alkol, kanı sulandırmak yerine tam tersine idrar çıkışını artırıp kanı koyulaştırır. Bu tip sıvılar yerine bol bol su içmeleri yararlı olur. Tansiyon sorunu olmayanlara maden suyu da yararlıdır. Uzun yolculuklarda sık sık hareket etmek, özel egzersiz uygulamak gerekir. Kan sulandırıcı kullanan kişilerin ilaçlarını hep aynı saatlerde alması da çok önemlidir.
Hastalar beslenmelerinde nelere dikkat etmeli?
Özellikle kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerin, içinde K vitamini bol olan besinleri az tüketmelerini istiyoruz. Mesela; yeşil yapraklı besinlerden maydanoz, ıspanak, kıvırcık salatayı yerken dikkat etmelerini öneriyoruz. Sakatatlarda ve balık yağında da K vitamini oranları çok fazla. Kan sulandırıcı ilaçlar, K vitamini üzerinde etkili olduğundan bu gıdaların aşırı alınması ilacın etkisini tamamen yok eder. Yoğurt ve peynir de bu ilaçların etkilerini engeller. Bu nedenle az yenmeli.
Trombozlu hastaların hangi işlerde çalışmaları sakıncalı? İş yaşamlarını etkiler mi?
Trombozlu hastaların uzun süre hareketsiz kalınmasını gerektiren işlerde çalışması doğru değil! Ofiste çalışıyorsa bile sık sık hareket etmeliler. Eğer kan sulandırıcı kullanıyorsa kesilme, yaralanma riski olan işlerde çalışmalarını ya da böyle sporlar yapmalarını önermiyoruz.
kızlar merhaba.bir dr.um iğnenin yanında aspirin kullan diyor diğer bir dr.da gerek yok aspirine diyor.kafam karıştı.0.4 lük iğne kullanıyorum. Bi de "enterik kaplı"ne demek?kutunun üzerinde öyle yazıyor merek ettim
iştebu da doruk efe
Canım sanırım doktorun ecopirin önermiş.
Enterik kaplı tablet mideyi korumak için özel bir kaplamaya sahiptir. Midede değil barsakta çözülür.
kızlar merhaba.bir dr.um iğnenin yanında aspirin kullan diyor diğer bir dr.da gerek yok aspirine diyor.kafam karıştı.0.4 lük iğne kullanıyorum. Bi de "enterik kaplı"ne demek?kutunun üzerinde öyle yazıyor merek ettim
slm kuzucanlar
AHTAMARA hamişmiş çok sevindim tebrik ediyorum
nasıl keyifler bakıyım
iştebu da doruk efe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?