Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Merhaba. Ben tüp bebek yöntemi ile 2 kez hamile kaldım ve 2 side düşükle sonuçlandı ve yapılan testlerde pıhtılaşma çıktı. Bunun için iyi bir tüp bebek ve pıhtılaşma konusunda iyi biz uzmana gitmek istiyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim.

Tüp bebek uzmanını bilmiyorum ama pıhtılaşma ve riskli gebelikler konusunda uzman Ege Üniversitesinde çalışan prof.dr Sermet Sağol var.Emine de sanırım ona gitmişti ve sağlıkla yavrusunu kucağına aldı.Dilerim sen de en kısa zamanda sağlıklı bir hamilelik yaşarsın.Sağlıkla kal...

çok teşekkür ederim ismini çok duydum sermet beyin. araştırıyorum. Sermet beyin hastası varmı başka burada acaba...

canım neden diyet verdi dr seninde mthfr lerde mi mutasyon hepsinin farklı bir yöntemi var.
birde kürtajdan sonra hemenmi denemeye başladınız. benim kanamam 1 hafta sonra kesilmişti ki adetimde en az 6 gün sürer. korunurken kullanmasaydınız keşke en azında bir süre
ben ilk gebeliğimde tabiki bilmiyordum pıhtılaşmam olduğunu ama dr um herkese aspirin veriyor tedbir olarak banada vermişti. o gebelikte kanamam olmadı bebeğin gelişimi durduktan 1 hafta sonra haberimiz oldu sonrasında da 1 hafta daha bekledik belki bir değişiklik olur diye ama malesef. sonuçta kürtaja yarım saat kala kanamam oldu ama kürtaj oldum yinede bebekte incelensin diye. o ara aspirini kesmiştim tabii kan kaybı fazla olmasın diye. sonrasında da 3 ay ara verdik korunmayı bırakmadan başladım yeniden aspirine 1 kere adet gördüm oda adetten 3 gün önce lekelenme oldu ama sökülmedi. aspirin kanamaya direk sebep değil ama olduğunda arttırıyor sanırım. zaten adetlerimde erken olmaya başlamıştı sanırım progesteronda sorun var bende. bir dahaki ay ölçtürücem belkide ilaç kullanıcam

merhaba kızlar nasılsınız insaallah iyisinizdir.ben kan pıhtılaşma testimi pazartesi çukurova üni.de yapacam.sizlere bir sorum olacaktı bu kan pıhtılaşmasının bi belirtisi varmı 2 gün önce eliimi kestim ve baya kan aktı durmadı hatta sizce bu bir belirtimi.ayrıca bende variste var varis ırsi derler benim annemdede babamdada var.ama annem hiç düşük veya kürtaj yaşamadı 3 çocugu var maaşşallah 3de saglıklıyız.lütfen bilgisi olan bana yardım etsin.

canım bende 4kez düşük yaptım ve drum pgt yöntemiyle tüp bebek önerdi çünkü son gebeliğimde iğneye rağmen düşük yapınca bebek sağlıklı olmadığından düşmüştür dedi pgtde embriyolara genetik tanı yapılıp sağlıklı olanlar transfer edilecek sende drunla konuş pgtyi ben şimdilik yaza kadar bekliycem ve arkadaşlarında dediği gibi sermet saola gidicem inşallah

ya neden burda kimse benim yazdıklarıma cevap vermiyor sanki ben yokmuşum yazım yokmuş gibi küstüm size

çok sağol .bende sermet beyi düşünüyorum aslında hamile kaldıktan sonra. 3 tane dondurulmuş embriyom var. önce sermet beyle görüşüp transferi öyle yaptırmayı düşünüyordum ama önce şu pgt işini düşünmeliyim sanırım gerçi onda da bayaa embriyo kalitesi düşüyormuş diye biliyorum .Herşeyin hayırlısı hepimiz için. bu arada senin doktorun kimdi.

canım bu geni illa annenden alıcaksın diye birşey yok babandanda almış olabilirsin tabiki temennim testlerinin tertemiz çıkması. bu kanamanın miktarıyla falan belli olmuyor canım varise gelince ince kırmızı damarlar var bende de ancak çok dikkat edince belli oluyor.ben muhtemelen annemden almışım onunda düşüğü olmuş ama bizde 3 kardeşiz yani sonuç ilaçsız bile sağlıklı çocuk sahibi olunabiliyor canım. senden bu testi neden istediler?

canım benim kusura bakma bazen gözden kaçıyor böyle
elini kesince çok kan akması pıhtılaşmayı engellesin diye kullandığımız kanı sulandıran aspirin yüzünden olabilir. (sen aspirin kullanıyormusun bunu bilmiyom)
ama varislerin olması pıhtılaşma bozukluğunu gösterir. benim halam teyzelerim ablam annem .... hiç birinde düşük problemi yok pıhtılaşma yok (bilidiğimiz karadrıyle) hepsinni 5 er bebesi var ama bende pıhtılaşma var ve genetik. demekki onlardada var ama sorun çıkarmamış onlara ben buna piyango bana vurdu diyorum
bu topikte bazılarında ilk bebek sorunusuz oluyor. ikincide pıhtılaşma olduğu ortaya çıkyor falan

aysudeyle öğlen 12:30 da konuştum kızı ipek doğmuş
biliyorsunuz gebelik diyabeti vardı aysudenin ve bebek daha erken doğdu bu yüzden ciğer geliştiriciler falan da yapıldı en son bu zmana kadar dayandı ipek hanım. bu yüzden biraz solunum problemi varmış küvez e koymuşlar ipeki ama ikisininde durumu gayet iyimiş.
aysudenin sesi çok hoştu o sesi duyunca çok farklı şeyler hissettim.gözlerim doldu.

sesi bebeğini merak eden onun için endişelenen anne tonundaydı çok duygulandım ama ona belli etmedim. herkes için dua ettiğini söledi.

ve feryad öğrencilerine karnelerini dağıtım atlamış arabaya doğru ipeki görmeye gitti. gelince oda yazar

bunu bende istyorum arkşlar bizlere yardımcı olun ne olur
bende 2 tüp denedim ilki düştü ikincisi hiç tutmadı
ama ben ist da istyorum

canım geçmiş olsun, rabbim cümlemize hayırlı evlatlar nasip eder inşaalah.. senden bir ricam olacak doktor beyin mail adresini bana özelden yazabilirmisin.bir tane buldum ama aynısı mı acaba..

amin canım cümlemze ınş...canım ben google a lütfü önderoğlu diye yazdım hacettepe adresi çıktı ona mail atıım
onderolu@hacettepe.edu.tr

bunu bende istyorum arkşlar bizlere yardımcı olun ne olur
bende 2 tüp denedim ilki düştü ikincisi hiç tutmadı
ama ben ist da istyorum

Canım, geçen hafta bir arkadaşımın çapa hastanesinde işi vardı. Tesadüf eseri Çapa'da bir prof. ile görüşme yapmamız gerekti. Bu prof. Reprodüktif Endokrinoloji ve İnfertilite bilim dalında öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Tüp bebek bölümünde. Adı Prof. Bülent BAYSAL.
Arkadaşım bu prof.la görüşmesini yaparken benim sorunumdan da bahsetti ve bana ilk trimester de olan düşüklerin kan pıhtılaşması ile ilgili olmadığını söyledi. Aynı şeyi geçen gün gittiğim hematoloji dr.u da söyledi.
Bu ay benim dr.um klomen kullandırdı. Ama herhalde sonuç olumlu olmayacak.
Önümüzdeki ay tüp bebek için Bülent beye gitmeyi düşünüyorum.

kızlar bende kan pıhtılaşması olan izmirli bir hastayım ... bende DR.SEFA KURT ta gidiyorum tepecik te ege doğum evinde çalışıyor ............. bende en son hamileliğimde clexan 0,4 lük kullanmıştım ama bebeğim hiç gelişmedi için düştü kendiliğinden kimyasal gebelikmiş

şimdide bana dekort kortizon ilacı verdi

canım embriyo kalitesinin düşmesi gibi bişey sözkonusu değil dedi drum son gebeliğimde ahmet seçkin önoğluna (tepecik tüp bebek bölüm şefi) gidiyordum buda düşünce pgtli tüp bebek için rafael leviye yönlendirdi onunlada görüştük ama ben tedaviye karar verdiğim zaman sermet beyle başlıycam

sende pıhtılaşmadan ayrı antikor problemide var sanırım bu ilacı verdiğne göre. bazı insanların vücudu bebeği yabancı cisim olarak algılayıp keseyle savaşıp düşürürlermiş.(yada tutunmaya çalışan bebeği)

Arkadaşlar merhaba,
Bu hafta hematolog ile görüşecektim. Faktör V Leiden mutasyonu olan arkadaşlar benden haber bekliyorlardı.
Benim mutasyonlarım Faktör V Leiden heterozigot ve mthfr a1298c Heterozigot.
Geçen gün Hematolog ile ilk görüşmemi yaptım. İki düşüğümünde 8. hafta içinde olduğunu söyledim. Bana düşüklerimin sebebinin kan pıhtılaşmasıyla ilgili olmadığını düşündüğünü, ancak Faktör V Leiden'den dolayı tedbir olarak gebe kaldıktan sonra iğne vereceğini söyledi. Ben folic plus içtiğimi söyledim. folibol içmemi önerdi.
Protein S değerim sınıra yakın olduğu ve bir kaç tahlilin eksik olmasından dolayı benden bir kaç kan testi daha istedi. Sonucu 10 gün sonra çıkacak.
Ayrıca, uzun yolculuklarda eğer okyanus ötesi uçak yolculuğu yapacaksam o yolculuk esnasında iğne kullanmam gerektiğini, uzun araç yolculuklarında ise 2 saat ara ile mola verip 10 ar dakika yürümemi söyledi.
22 Şubatta tahlil sonuçlarımla tekrar gidip değerlendirme yapacak.

ayyy maşallah en kısa zamanda küvezede gerek kalmaz inşallah. bu güzel haberi bizimle paylaştığın içinde teşekkürler. ipek kızımıza analı babalı mutlu huzurlu sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum

aysudecim allah analı babalı büyütsün canımmmmm

çok sevindim darısı bize inşallhhhhhhhh

ipeği bizim için öpppppppppppppppp

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…