Canım bebiş geleceği zamanı bilir.. Demek ki kısmet bu ay da değilmiş.. Çok öpüyorum seni.
Aslında yasadıklarımı kısaca şöyle anlatayım ilk hamileliğim isteğimizle oldu tam 10 haftalıkken kalp atışları durdu ve kürtaj oldum .2 hamileliğimdede aynı şeyleri yasamamak için bi kaç doktora gittim ve ilk gebeliklerde düşük olabilir 2 ve ya 3 hamileliğindede aynı şeyler yasarsan o zaman bizim için önemli 2 hamileliğimi öğrenince çok sevindim hemen doktora gittim buca kadın doğumda ki bayan doktor hamilelik göremediğini dış gebelik olabileceğini söyledi basımdan kaynar sular döküldü sanki o kadar kafama taktım ki hemen gelip tepeciğe gittim acildeki sıradan bi doktor keseyi gördü ve 4 gün bekle gel utrasondan bakalım dedi ama benim ki de bana olmuştu eve geldim ve o stresle bayılmışım 4 gün sonra keseyi tamamen gördük özel bi doktor buldum kendime yine buca kadın doğumda hepde özeline gittim düşük tehlikem bile olmadığını söyledi içim rahatlamıştı ama kasım ağrılarım çoktu progestan vermişti kesti sadece folik asitle devam ettim ve bi gün kasım ağrım çoğaldı kanamam olduğunu gördüm dünyam yıkıldı hemen doktorumu aradım kendisi hastanede olmasına ragmen bekle özelime gel dedi
ama ben beklimedim hastaneye gittim ve bebeğin kalp atışlarının durduğunu 7 haftalık gibi göründüğünü söyledi bayan doktor hayat benim için o an durmuştu ne yapacağımı şaşırdım ve doktorun özeline gittk aynı şeyleri oda söyledi ve beni muayene yerinde kürtaj yaptı 500tl de para aldı bilinçli olmamıza ragmen bunları yasadım ve tabi kürtajdan sonra benimle aynı zamanda hamile olan arkadaslarım kimseyi görecek halde değildim bi süre antidepresyon ilaçları kullandım daha yeni bıraktım ben yasadıklarımı kafama çok taktım ve benim yasadıklarımı bir ben birde benim gibi olan arkadasların ancak anlıyabileceğini düşünüyorumşimdi korkularımı halen yenemedim bi YAKUP ERATA doktorum şimdi na kalsa 2 hamileliğimde iğne ve aspirin kullanmam gerektiğini söylüyor belki bunları deneseydim olmazmış ama ben yinede yiyecek ekmeği yokmuş diyorum ben ve benim gibi olan arkadaşlarım umarım benim yasadıklarımı sizler yasamazsınız ben kendi saglıgımı kaybettim ve ailemi çok üzdüm daha yeni yeni toparlanmaya çalışıyorum Allah kimseye böyle acılar yasatmasın
merhaba.Ben Allahıma sükür bebegımı kucagıma aldım.Burdan Sınan hocayı sormamın nedenı 20 senedır cocugu olmayan bırı varmıs benım doktorumu sordu.hASTANEYI ARAMISLAR sINAN HOCA HASTA KABUL ETMIYOLAR DEDILER.Burda hastası olan arkadslardan bılgı almak ıstedım.Benım ılk doktorum hacettepede Sınan Beksacdı.Hamıle kaldıktan sonra hacettepede LÜTFÜ ÖNDEROGLUYLA devam etdım.Onun muayenesı dısardaydı.Bende kan pıhtılasması vardı.9 ay ıgne vurdum kendıme. Cok rahat gebelık ve dogum yaptım.Burdan ısteyen herkese Rabbım nasıp etsın.
tşk ederim canım duphastonu biliorum kullandım bi önceki drum vermişti ama regl olmam için yumurtalıklara baskı uygulayalım gibilerinden bişiler sölemişti tam net hatırlamıorum ben druma sorucam bu ilaçları tekrardan tşk ederim
çok geçmiş olsun inşallah bundan sonra sağlıklı hamilelikler geçirirsin
beb bi anlatsam kafayı yersiniz inanın her gebelikte 3farklı doktorla devam ettim birinden çıkıp öbürüne geçtim ama birinin dediği digerini hiç tutmadı bunlar aynı kıtabı okumuyorlarmı.inanın sağlıklı gebeyi bende dogutturrum ama bi türlü beni devam ettiremediler.kan pıhtılaşması çıktı ama en son gebeligim21haftalıktı ve help sendromu dediler yani kan pıhtılaşan hücreler tükeniyor her an kanama başlarmış.şimdi hani kan pıhtılaşması vardı niye help olduuuu(tabiki kısmetinde yoksa olmaz ama olabilecek şeyi bi türlü beceremediler..
yani asıl sizlere soracağım şimdi ben ikinci bir hamilelik düşünmeye başladım yavaş yavaş Allah'ın izniyle. . şuan folbiol ve ecopirin içmeye başladım.
acaba diyorum hamile kalıncada inşallah Rabbim'in izniyle ecopirin yeterli olurmu acaba??
anladım peki lütfü bey nasıldı doğuma falan giriyo mu?muayene doğum ücretleri falan ne kadar?
KIZLAR GÜNAYDIN. BENİM KONTROLUM DÜN AKŞAMDI. HERŞEY YOLUNDAYMIŞ ÇOK ŞÜKÜR. TEST İÇİN KAN VERDİM. CUMA SONUÇ ALICAM. O DA İYİ ÇIKARSA HAYIRLISIYLA 1 AY SONRA GİDİCEM.
KIZLAR BİLGİ VEREYİM İŞİNE YARAYAN OLUR BELKİ.. ANKARADA DÜZEN LAB.INDA KAN VERDİM 96,TL İMİŞ. KAMUDA ÇALIŞIYORUM HERHALDE O NEDENLE 75 TLYE DÜŞTÜ.
HİÇBİR İLAÇ VERMEDİ DOKTOR EKSTRA.. İĞNE +FOLBİOL+CORASPRİNE DEVAM. ÖZELLİKLE SORDUM BAŞKA İLAÇ KULLANMIYCAKMIYIM DİYE GEREK YOK DEDİ..
KIZLAR DESTEĞİNİZ İLGİNİZ İÇİN HEPİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. İNANIN BU TOPİC O KADAR BİLGİLENDİRDİ Kİ BENİ. İNŞALLAH HER GEÇEN GÜN UMUT LİSTEMİZ ARTAR...
QUOTE=mathematician;17548498]canım aspirin le iğne arasındaki ilişkiyi tam olarak bilemicem ama bence riske atma en kısa zamanda şu pıhtılaşma testlerini mutlaka yaptır.sen elinden geleni yap gersi Allahın takdiri.
fransiyum,redmask,nigarinşallah hepiniz güzel haberlerle dönersinz.her zaman yorum yapmasam da hepinizin sıkı takipçisiyim.dualarımızdasınız.
arkadaşlar bi sorum olacak size; bhc g sonuçlarım;
2 şubatta 4,80 di
4 şubatta 17 di
8 şubatta (yani bugün)45 çıktı
sanki sağlıklı bir ilerleme değil gibi geldi bana.doktoruma da ulaşamadım.siz ne düşünüyosunuz bu konuda gebeliğinde bhc g değerleri tam olarak 2 ye katlamadan gebeliği sağlıklı bi şekilde devam eden var mı aranızda?:97::44:
şuan gebelik yok canım ama düşünüyoruz doktor bulabilrsem.inan ben bu konuda gittiğim doktorlarda daha iyiym ve yarısıda profdu.dedimya normal gebeligi sorunsuz hepsi yaptırır önemli olan benim gibi sorunlu olanları becerebilmelerihaklısın canım ben kürtaj masasındayken bile doktorum benimle dalga geçiyodu ciddiye almıyodu neden böyleler anlamıyorum acaba bizim yasadıklarımızı kendi ailelerinden biri yasasa dahamı farklı olurlar bilmiyorum ben sadece RAbime sığınıyorum ve şimdiki halime şükrediyorum.şimdi nasılsın canım hamileliğin devam ediyomu
şuan gebelik yok canım ama düşünüyoruz doktor bulabilrsem.inan ben bu konuda gittiğim doktorlarda daha iyiym ve yarısıda profdu.dedimya normal gebeligi sorunsuz hepsi yaptırır önemli olan benim gibi sorunlu olanları becerebilmeleri
şuan gebelik yok canım ama düşünüyoruz doktor bulabilrsem.inan ben bu konuda gittiğim doktorlarda daha iyiym ve yarısıda profdu.dedimya normal gebeligi sorunsuz hepsi yaptırır önemli olan benim gibi sorunlu olanları becerebilmeleri
Arkadaşlar sizlere bir şey danışmak istiyorum çünkü çok tedirginim.2 düşükten sonra Mthfr heterozigot olduğum tesbit edildi.Şimdi yine hamileyim 11 haftalık oldu.Hamile kalır kalmaz doktara gittim iğne konusunda hematolog karar verir dedi ve beni hematolağa yönlendirdi.O da bu mutasyonda iğneye gerek yok aspirine devam et dedi.Bu zamana kadarda aspirinle geldim.Doktorumu başka sebeblerle beğenmediğim için bugün doçent olan başka bir doktara gitim.Doktor 35 yaşımda olduğum için riske atmamam gerektiğini söyleyerek iğne başlattı Aslında biraz rahatladım ama verdiği iğne Fraxiparin 0.6.Eve gelip bu topiğe baktığımda benimle aynı mutasyonda olanların 0.2 yada 0.4 kullndıklarını gördüm tedirgin oldum.Kiloluda değilim 55 kiloyum.Şimdi çok korkuyorum bu seferde kanım çok sulanır düşerse bebek diye.Bu arada coraspinede devam ediyorum.Ne dersiniz doktoruma güvenmelimiyim?Yoksa şüphelerimde haklımıyım?Yardım ederseniz sevinirim.
bebişin hayırlı olsun
canım sen doktorunun dediği gibi iğneye başla 5 gün sonra faktör xa diye bir tahlil var ondan yaptır(doktorundan iste vermezse bile özel lab. yaptır sen) bu test senin iğne dozunun yeterlimi yoksa fazlamı geldiğini gösterir eğer fazlaysa doktorun dozu düşürür. istersen 5 gün de beklemeden 3 gün sonrada yaptırabilrsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?