kızlar pazar gününden beri benimde biraz kanamam oluyor dün doktora gittik kalp atışı var biraz kan odacıkları varmış progestan verdi coraspini kestik 10 gün rapor aldım evde yatıyorum dualarınıza ihtiyacım var rabbim hakkımızda hayırlısını versin
Dün akşam yatmadan önce benim gibi tüm bebek özlemi çeken arkadaşlara dua ettim Rabbim bizim umutlarımızı kırmasın her gelen gün sevinçlerle ümitlerle gelsin tabi sizlerden güzel haberlerle gelsin ...Şükretmek büyük bir lütuftur ne olur sizlerde şükredin zaman ne kadar acımasız olsada inançlarımızı asla kaybetmeyelim her doğan gün yeni bir umut olsun diyelim
arkadaşlar hepinize merhaba... biliyosunuz 28 ocakta kızım ipek dünyaya geldi ... ciddi problemler yaşadı maalesef kızım o yüzden doğum yaptığımı bile anlayamadım... neyseki ikimizde iyiyiz çok şükür.... ara ara girip bakıyorum neler yapıyorsunuz diye ama yazmamıştım özellikle çünkü hamile kalma konusunda ciddi bir hezeyan yaşayanlarınız vardı aranızda .. bugün yazmaya karar verdim çünkü hiç birşey ama hiçbirşey elimizde değil ... hamile kalmak sorunun bittiği anlamına mı geliyor acaba.. yada gebeliğin devam etmesi... asla asla asla... bu yazıyı okurken nasıl olsa doğurdu işi bitti diyenleri duyar gibiyim... doğum hikayemden bahsetmek istiyorum ne gündü ama.... o zaman neden böyle söylediğimi anlayacaksınız... feryad biraz sıkıntılardan bahsetmişti ama yaşadığım duygusal kısmıda ben aktarayım... benim gebelik diyabeti gelişmişti ve 34. haftada insülün kullanmaya başlamıştım... son dakika bir doktor bulmayı başardım ve doğumdan 3 hafta önce hastaneye yatırdı beni ve doğuma kadar burdasın dedi bana garip geldi biraz ilk kez bir doktor bu kadar evhamlı davranıyordu çünkü... adam hastaneye yattığım ilk günden doğuma girdiğim güne kadar bebeğim akciğer gelişimi şeker yüzünden olumsuz etkilenmiş olabilir o yüzden bekletebildiğim kadar bekleticem sizi dedi durdu ve beni hazırladı bebekte bir sıkıntı olabileceğine ve nitekim doğum yapacağımız gün geldi sabah 7 gibi gittik ameliyathaneye ve 7 30 gibi başladılar 8 gibide kızım doğmuş ameliyathanenin önünde ablam ve eşim bekliyorlar bebeği apar topar küvöz içinde götürmüşler ama bizimkiler anlamamışlar bile ne olduğunu... velhasıl kızım doğmuş ama şekeri çok düşük olduğu için hareketsiz doğmuş orda bi canlandırma yapmışlar sonra yenidoğan yoğunbakıma götürmüşler... aynı gün gece kızım kendi kendine solunum yapamadığı için uyutularak solunum cihazına bağlanmış gidip görüyordum bu arada ama bi anne için en zor şeylerden biri çocuğu için hiçbirşey yapamadan ona bakmak olsa gerek.... bunları niye anlattım... evet hamile kaldım karnımda ölmeden büyüdü ve doğumda yaptım ama benim meleğim iki kez hayata tutunma mücadelesi verdi ... arkadaşlar diyeceğim o ki dualarımızı tam yapalım... yani bi hamile kalayım ne isterim ki yada bi kucağıma alsaydım ne isterimki başka gibi değil ... Allahım hayırlı hamilelikler ve kucağa almak nasib etsin... vatana millete hayırlı anaya babaya hayırlı saygılı bereketli ömürlü evlatlar nasib etsin hepimize inşallah... velhasıl isteyelimde isteyelim verecek olan Rabbim takdir etsin dualarımızı ve kabul eylesin inşaallah...
kızlar pazar gününden beri benimde biraz kanamam oluyor dün doktora gittik kalp atışı var biraz kan odacıkları varmış progestan verdi coraspini kestik 10 gün rapor aldım evde yatıyorum dualarınıza ihtiyacım var rabbim hakkımızda hayırlısını versin
arkadaşlar benim tahlil sonuçlarım
faktör Vleiden(moleküller çal) mutasyon bulunamadı
MTHFR(C677T)mutasyonu mutasyon bulunamadı
MTHFR(A1298C)MUTASYONU HETEREZİGOT
prothrombin mutasyonu mutasyon bulunamadı
2 bebek kaybım var 10 haftalıkken kalp atışları durduğu için kürtaj oldum bu konuda bana yardımcı olbilirmisiniz şuan yine bebek düşünüyorum ama tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz benim gibi olupta saglıklı bir hamilelik yaşıyıp doğum yapanlar varmı
Nigarcım çok geçmiş olsun. Dualarım seninle. Benim şu an 8 aylık hamile olan bir arkadaşımda olmuştu kanama o da progestan kullanmıştı. Şimdi son derece iyi. İçini ferah tut iyi şeyler düşün
canım benım morelini yüksek tut sen morelli ol ki bebeğim sana sımsıkı tutulsun allahın ıznıyle bebegıne bır sey olmayacak dualarım senınle...
Dualarım seninle. Allah sağlıkla yavrunu kucağına almayı da nasip etsin inşallah. Yorma kendini ve moralini yüksek tut ki yavrun da sana tutunsun.Bizlere de umut olsun .Sağlıkla kal...
canım çok geçmiş olsun allahım bir daha yaşatmasın birebir aynı durumda olanlar yok ama benzer şekilde olanlar var canım bende de mthfr c677 homozigot+protein s düşük çıktı şu an hamileyim gebelikten önce coraspin folbiol elevit kullandım gebe olduktan sonra bunlara ilave clexane iğne kullanıyorum.Benim doktorum da Mustafa Başbuğ umarım bir gün sende annelik duygusunu tadarsın.Bu sitede çok güzel paylaşımlarımız oluyor vaktin olursa geçmiş sayfaları mutlaka oku çok güzel bilgiler bulacağına inanıyorum.Herşey gönlünce olsun....İyi akşamlar
merhaba canım
öncelikle geçmiş olsun. seninle sorunumuz aynı benimde 1298 mutasyonum heterezigot diğerleri normal. benim ilk hamileliğimde 4 aylıkken bebekte hidrops oluştu ve gebeliğim sonlandırıldı. o zaman tüm testlerimi yaptırdım.amniyosentez, bebeğe otopsi,kan pıhtılaşması,kromzom analizi, parvovirüs dahil tüm kan testlerimi sadece bu çıktı ve nedenin bu olmadığın söylendi ve non immün hidrops dendi. sadece MTHFR1298 mutasyonunun heterezigot olması tek gen mutasyonu olması nedeni ile önemli olmadığını coraspin kullanmama gerek olmadığını söylediler. bunu kadın doğumcu kardeşim dahil, maya tüp bebekte osman denizhan özgür, burada gittiğim farklı 5 doktorda aynı şeyi söyledi önemli birşey değil gerek yok alsanda olur almasanda. ben yinede kullanmaya başladım ama 1 sene geçmesine rağmen hala tekrardan hamile kalamayınca sıkıldım bıraktım içmeyi artık tüp bebek yapmaya karar verdim ve o ay tekrardan tüpe gerek kalmadan hamile olduğumu örendim. öğrenir öğrenmez tekrar coraspin kullanmaya başladım hafif kanamam oldu olunca coraspinden olabilir dediler bıraktım bende. neyse işte 3 ay önce 9 haftalıkken düştü. zaten gelişmemişti kalp atışını bile göremedik. bu iki kaybın birbiriyle ilgisi olmadığı söylendi. içmem mi lazım içmemem mi lazım hala bilmiyorum. 2.ciden sonra doktor iç dedi ama hala bu mthfr1298 mutasyonun heterezigot olmasının önemli birşey olmadığını folbiolu ve coraspirinide önlem amaçlı içmemi söyledi.
Dün akşam yatmadan önce benim gibi tüm bebek özlemi çeken arkadaşlara dua ettim Rabbim bizim umutlarımızı kırmasın her gelen gün sevinçlerle ümitlerle gelsin tabi sizlerden güzel haberlerle gelsin ...Şükretmek büyük bir lütuftur ne olur sizlerde şükredin zaman ne kadar acımasız olsada inançlarımızı asla kaybetmeyelim her doğan gün yeni bir umut olsun diyelim
öznur mesajın için teşekkür ediyorum arkadaşım.benimde psiklojim alt üst,hiçkimseye güvenmiyorum ve yalnız olduğumu düşünüyorum. Acımı kimse anlamıyor diye düşünüyorum,psiklojik destek alacak durumdayım ama her an hamile kalma ümidiyle es geçiyorumsen tekrar hamile kalmayı düşünüyor musun?
daha önceden yaşadıklarımı yazmıştım 8 aydır antidepresyon ilaçları kullandım çok iyi geldi tekrar özgüvenimi kazandım bende senin gibiydim 2 hamileliğimdede hep erteledim malesef oda kürtajla sonlanınca resmen yıkıldım hayatı ve kendimi resmen bıraktımailemi bu arada çok üzdüm baktım olacak gibi değil tedavi olmayı kabul ettimşuan iyiyim ilaçlarımı 3 gün sonra kescesareti yıkılıyor ve hayatla bağlantısı kesiliyor ve tekrar hamilelik düşünüyorum eğer sende kendini kötü hissetiyorsan erteleme çünkü gittikçe daha kötü oluyor insan ve gücü kalmıyor ben o haldeyken çocugum olmuş olsaydı ona kim bakacaktı en çok onu düşündüm eger sen sağlıklı değilsen çocugun senin yasadıklarının acısını çekmeye hakkı yok bence iyi düşün canım sadece hamile kalmakla bitmiyo kendinde o özgüveni yarat daha sonra anne olmayı düşün umarım beni yanlış anlamazsın ben sadece yaşadıklarımdan ders alark sizin gibi arkadaşların yaşamamasını istiyorum ..
yok arkadaşım hayır seni neden yanlış anlayayım. haklısın,hem de çok ... kendime bir gelsem sanırım iyi şeyler düşüneceğim ama gelemiyorum. Dua edin olur mu, benim için de... takipçinizim...umarım en kısa zamanda bebişlerinizi kucağınıza alırsınız...sevgiyle...
daha önceden yaşadıklarımı yazmıştım 8 aydır antidepresyon ilaçları kullandım çok iyi geldi tekrar özgüvenimi kazandım bende senin gibiydim 2 hamileliğimdede hep erteledim malesef oda kürtajla sonlanınca resmen yıkıldım hayatı ve kendimi resmen bıraktımailemi bu arada çok üzdüm baktım olacak gibi değil tedavi olmayı kabul ettimşuan iyiyim ilaçlarımı 3 gün sonra kescesareti yıkılıyor ve hayatla bağlantısı kesiliyor ve tekrar hamilelik düşünüyorum eğer sende kendini kötü hissetiyorsan erteleme çünkü gittikçe daha kötü oluyor insan ve gücü kalmıyor ben o haldeyken çocugum olmuş olsaydı ona kim bakacaktı en çok onu düşündüm eger sen sağlıklı değilsen çocugun senin yasadıklarının acısını çekmeye hakkı yok bence iyi düşün canım sadece hamile kalmakla bitmiyo kendinde o özgüveni yarat daha sonra anne olmayı düşün umarım beni yanlış anlamazsın ben sadece yaşadıklarımdan ders alark sizin gibi arkadaşların yaşamamasını istiyorum ..
inşallah canım ama saglıklı bir şekilde sana facemi özelden gönderdim her konuda yardımcı olmak isterim kafana takma inanki hayat kafayı takmaya deymeyecek kadar kısa
canım benim şu saatlerde inşallah kucaklamışsındır kuzunu kokusunu doyasıya çekmişsindir içine inşallah... bu söylediklerimin hiçbirini ben yaşayamadım inşallah sen sorunsuz almışsındır kuzunu kucağına.... (çok şükür şimdi kollarımda ama yinede onu ilk besleyen olmak çok isterdim...) Allaha emanet olun canım benim sizi seviyoruz...arkadaşlar selam
bizim sezeryan tarihimiz doktorumun kardeşinin ağır hasta olması ve şehir dışına çıkması gerektiği için15 Şubat olarak değişti.....yani yarın Allah izin verirse 14:30-15:00 gibi sezeryana giriyoruz.....
Aysude ne güzel yazmışsın....bende birkaç şey ilave etmek istiyorum...eskiler bilirler....bu benim 3.gebeliğim,ilki 6,5 haftalık ikincisi 20 haftalık kayıp....geçen sene Şubat ayında ölüme doğurmuştum 20 haftalık kızımı...sabrettik,isyan etmedik,tevekkül ettik,hayırlısı bu imiş dedik...onu kucağımıza alacağımız Haziran ayında gebeliğimi öğrendim ve tam 1 yıl sonra yine Şubat ayında Allah izin verirse bebeğimize Elif Güneş'imize kavuşacağız....çok zor geçti 8 ay....yüreğimiz ağzımızda.....herkes doktor kontrolünde bebeğinin yüzünü gözünü merak ederken,biz kalp atışlarını duyduğumuz an derin bir oh çekiyorduk....hayatımda o sessizliği asla unutamam.....Allahım kimseye yaşatmasın....bebek hareketlerini hissettiğim halde bile acaba kalbi atıyor mu diyordum kendi kendime....
Arkadaşlar lütfen umudunuzu asla yitirmeyin,sabredin,Aysude'ninde dediği gibi hayırlı gebelik ve hayırlı doğum isteyin....Allaha sığının bol bol dua edin...iğne ,ilaç,doktor hepsi bahane...ben geçen seferde iğne kullandım,bu sefer sadece iğnenin markası değişti....Allah izin verdikten sonra olmayacak birşey yok..
yarın sağ salim kucağımıza almadan inanamayacağım galiba....hepiniz dualarımdasınız...sizde bizlere dua edin teyzeleri.....eşim sizi haberdar eder.....bende en kısa zamanda gelicem inş.......hepinizi çok seviyorum.....bu arada hala gribim ve burnum tıkalı yarına kadar açılır inş.
selam kızlar nasılsınız allahım tez zamanda hayırlı sağlıklı bebeler nasip etsin sizlerede
bu arada sanırım denden güneşini kucağına almıştır haberlerini alırız
ayssude nasılsın bebeğin nasıl?
en çok ama en çok bi dost eline ihtiyaç duyduğumda ya bir telefonun ucunda yada yanıbaşımda bulduğum canım kardeşim... hala ağlıyorum deli kız... neler yaşadık .. hiç unutmuyorum ipeğe hamileymişim haberim yok o gebeliğin ilginç ve sevmediğim belirtilerinden olur olmaz herşeye zırlamalarından ilkini bile seninle yaşadım... ve o korkunç boş gebelik muhabbetini .amniyosentez gününü amniyosentez sonucunu nasıl beklediğimizi ve daha neler neler...kızım dünyaya geldiğinde ablam ve eşim yanımdaydı ama kapıda seni gördüğüm anı hiç unutmuyorum... öyle çok ihtiyacım vardıki o güzel gözlerinle bana umut vermene... kızımın yanına koşarcasına gittiğimizi ve seni içeri almadıklarında arkamdan bakışını asla unutamam.... seni seviyorum ve o küçücük kalbiyle ipekde seni çok seviyor....slm arkadaşlar
bugün kandil ve sanırım gerçek bir sevgililer günü :)
rabbim bu güzel günün en sevgilim dediği peygamberinin yüzü hürmetine bizi de duası kabul olanlar listesine alsın inş. dualarımızı kabul buyursun yüce mevlam...
gelgelelim benim 2 canıma biri dendenim diğeri aysudem...
Aysudenin gebelik sürecii birebir yaşadım o korktu bende korktum o kadar derin hissettim ki korkularını teselli etmekten aciz kaldım yeri geldi da ederken kendimi unuttum birde bakmışım onun için dua ediyorum....onunla korktum onunla sevindim onunla üzüldüm onunla dua ettim...
Dendene gelince korkumdan aramaya bile zaman zaman cesaret edemedim ...zaman zaman sırf onun haberlerini almak için topiğe koştum bazende aysude den haberini aldım her iyi haberde bir ohhhhh çektim ve canım çok şükür o da yarın kucağına alacakmış çok sevindim çok duygulandım ...
Rabbim sağlıcakla kavuştursun seni de özlemine inş. sizlere çok dua ettim ve de etmeye devam edecem Rabbim kötülerden ve kötülüklerden korusun yavrularınızı...
feryad teyzelerinin duaları ipek böceğim ve güneş kızımla olacak :)))
kızlar bhcg 23 çıktı.hemen ardından da kanamam iyice arttı.bebeğim düşüyor.dokotrumla görüştüm.kimyasal gebelik olduğunu söyledi.bir sonraki adetten sonra histeroskopi,yaz tatilinde ise pgt li tüp bebek önerdi.çünkü bu 4. düşüğüm.deneme yanılmalara bırakmadan hiç olmazsa sağlıklı embriyolarla gebelik elde ettiğimizden emin olalım dedi.
kısmet böyleymiş hayırlısı buymuş.inanın bir damla bile gözyaşı dökmedim.dün gece 313 ayetel kürsi okudum ve dua ederken dedim ki:Allah'ım bu bebek hakkımızda hayırlıysa;anasına,babasına,vatanına,milletine,dinine hayırlı olacaksa;sağlıklı bir bebekse dünyaya getirmem için bana yardım et.hayırlı değilse de (önceki gebeliklerim 3 aya kadar devam edip kürtajla sonlandırılıyordu)kürtaja gerek kalmadan tez zamanda sen kendin al.Rab'bim beni duydu ve hayırlısını verdi.
bu gece hepimiz için dua edicem.sizlerinde dualarında yer almak ümidiyle...
herkese merhaba,
bugün kan testi yaptrdım. 75 çıktı. dr.umu aradım süper dedi. haftaya kese gözükür dedi. garip duygular içindeyim.. sevinemiyorumm. umarım aynı şeyleri yaşamam.. benim içinde dua edin olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?