Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

çok haklısın belki pozitif olmak çok zor... feryad benim ortak görüşümüz şuydu... 'bebek sahibi olmak istiyorum vazgeçmek için çok erken... menapoza girene kadar denicem çünkü iş işten geçtikten sonra acaba denesem olurmuydu diye kendimi suçlamak istemiyorum' çıkış felsefesi buydu. hiç ama hiç hazır olmadığım ve artık sıkıntının doruk noktasına ualaştığında ipeğe hamile olduğumu öğrendim... ve kabullenemeden tam 22 hafta geçirdim yaşadığım stresi tahmin edebiliyosundur doktoru ilacı vs. ama kabullenemeden süren bir gebelik takibi... nitekeim bunca kontrole rağmen benim gebelik şekerimi atladılar ve kuzum bir ton sıkıntı yaşadı velhasıl diyeceğim o ki herşey bahane Rabbim ol dedise oluyor ama bunu bile bişeyler senin elinde olmadığını anladığında anlıyosun... gebeliğim süresince idrakım arttı ve nitekim doğum sonunda birçok insan bebeğini kucağına alırken ben onu yoğun bakımda ziyaret edip sadece elini tutabildiğimde ilk düşündüğüm şu oldu 3. bebeğimi kaybettiğimde canımın yangınıyla keşke doğup ölseydi ziyaret edebileceğim bir mezarı olurdu demiştim.öyle çok isyan etmiştimki Allah tokat misali 'bak o kadar isyan ettin verdim ama alacak olanda benim' dedi sanki. Feryad bilir bu korkuyla baktım ama kimseye söyleyemedim feryaddan başka acaba bu cümlenin bedelini ağır ödermiyim diye. kısacası Allah herşeyin sahibi olduğunu idrak etmemi ve şükürsüzlüğümün bedelinin ağır olabileceğimi gösterdi. hergün kuzunun yüzüne bakıp Rabbime dualar ediyorum emanetini uygun yetiştirme fırsatı versin diye...... nolur isyan etmeyin..

selaamm kızlaaar,
uzun zaman oldu girmeyeli. ama gördümki sevinçlerimizin yanında üzüntülerimizde olmuş. bebeğini hayırlısıyla kucağına alanlara tebriklerimi gönderiyorum, sağlıkla büyütürsünüz inşallah. bebeğini kaybedenlere de Allah sabır versin. sıkıntılar olmadıkça ferah günlerin kıymeti bilinmiyor. mucizeler çok uzağımızda değil. benimde gebelik diyabetim çıktı. 2 haftadır diyet uyguluyorum. doğuma kadar sıkıntılar bitecek gibi görünmüyor ama herşeyde bir hayır vardır. yeterki bebişlerimizin sağlığı yerinde olsun. kızımızın adını ELVİN koymaya karar verdik.
sizleri çoookk moralsiz gördüm. e hadiiii biz böyle değildikk. en kötü günümüzde bile bir tebessüm etmesini bilirdik. sevinçlerimizi yaşamaya devam, üzüntülerimizi geride bırakıyoruz.

hep bir ümit uğruna yaşıyoruz hepimiz
mutluluğun ardından koşuyoruz hepimiz
kimi pulda parada aşkı arar kimimiz
düşünür kara kara ağlar çaresiz:84:

ağlama arkadaş ağlama aşk için
bu kısacık hayatta bu yaşlar niçin
(bugünler geri gelmez gider gençliğin)

boşver boşver arkadaş başka bulursun
bütün kalbin sevinçle neşeyle dolsun
en kötü günlerimiz hep böyle olsun
mutluluklar bizimle elem yok olsun

dualarım sizinle. sevgiyle kucaklıyorum, kocaman kocaman öptüm sizi.

hoşgeldin
eylülcüm burayı toparlamak lazım gerçekten müthiş moral problemi var... Rabbim bu dertlerimiz aratacak sıkıntı vermesin... bu arada lütfen şekerine dikkat et benim kuzu beim ihmal edilen şekerim yüzünden çok sıksıntı çekti teyzesi...

NİGAR50

günaydın kuzucanlar nasılsınız bakiimmmm
güsel bigüne daha uyandıkkk

Canım çok üzüldüm, Allah yardımcın olsun..

amin canım. daha fazla sıkıntılar vermesin. senin meleğine de üzüldüm. şu anda durumu nasıl? Rabbim onları korusun. ne sıkıntılar yaşadık onlar için. hepsine eminim değiyordur. bunu da sen daha iyi anlıyorsun. inşallah 12 hafta sonrada bende kollarıma alırım. bende o tür sıkıntıları yaşamamak için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. ama bir gerçek var hem hamile olmak hem diyet yapmak çok zormuş. önümden sıcak sıcak patates kızartmaları geçiyor.künefeler, kolalar,kekler, börekler.... herkes bana acıyarak bakıyor. :)))
bizim kızlarıda biran evvel toparlayıp eski mesut günlerimize dönmemiz lazım. hep hüzün olmuyor.
miniğini ve seni öpüyorum canım

meraba canım Allah sağ salim bebeğini kucağına almayı nasip etsin neden diyet yapıyosun

meraba canım Allah sağ salim bebeğini kucağına almayı nasip etsin neden diyet yapıyosun

amin canım. 24-28 haftalar arasında şeker yüklemesi yapılıyor. 50 gr. glikoz içiriyorlar. öncesinde ve sonrasında açlık-tokluk kan şekerine bakıyorlar. benim tokluk 200 çıktı. bu da çok yüksek. 140 dan sonrakiler riskli oluyor. doktorum direk diyetisyene yönlendirdi. ciddi bir durum ama takibi iyi yapılırsa doğumdan sonra ortadan kalkıyor. bu sürede dikkat edilmez ise de bebekte obezite ve başka sıkıntılar meydana geliyormuş. günde 6 öğün beslenmem var. azar azar ama sık sık. şimdi anlıyorum ki doğru bildiğimizi zannettiğimiz yanlış beslenmeler varmış. mümkün oldukça karbonhidrat-protein-yağ-sebzedeki vitaminler herşeyden azar azar alıyorum. günde toplam 2000 kaloriyi tamamlamam gerekiyor. bu diyabet her hamilede olan bişey değil. inşallah hamişlerimizin hiçbirinde böyle bir sıkıntı yaşanmaz.sevgiler

artık iyiyiz teyzesi bir haftalık yoğun bakım dan sonra toparladı akciğeri gelişmemiş o yüzden ciddi solunum problemi vardı ama atlattı şükür.. evet canım gebeyken diyet gerçekten zor ama doğum yaptığının ertesi günü ne şeker kalıyo nede başka bişey... ben kısaca yorgrn gitti kavga bitti dedim bu duruma Rabbim sağlıkla kucaklamak nasib etsin inşaallah... ben çok sık giremiyorum birileri toparlasın topiği...:)

merhabalar. bende iki gündür giremedim. kasık ağrım vardı beraberinde baş dönmesi ve mide bulantısı,doktormu aradım idrar tahlili yaptır hemen dedi. ve sonuç enfeksiyon, üstelik daha geçen hafta test yaptırmıştım idrar temiz çıkmıştı sadece kansızlığım ve demir eksikliğim vardı.şimdi bir de o kadar ilaca bir tane daha eklendi.demir hapını da günde iki taneye çıkarttık.birde sağlık ocağına giderken yolda ayağım kaydı ve düştüm, allahtan hafif bir düşme oldu tek dizim kaldırıma çarptı ,şimdi dizim de yara. çok şükürki ucuz atlattım karnımın üstüne düşmedim.ama korkusu yetti bana.rabbim her türlü kaza beladan da korusun ..
dendencim gözünüz aydın canım kızına kavuşmuşsun hayırlısıyla,rabbim hep mutluluklarını göstersin inşallah.sağlıklı sıhatli mutlu bir ömrü olsun, şansı bahtı açık olsun.
nigar canım rabbim sanada sabırlar versin, hayattaki kızına ömür sağlık versin. inşallah kızına bir kardeş nasib olur,rabbim isteyen herkese nasib etsin.

slm kizlar nasilsiniz bende giremiyorum ne zamandir biraz rahatsizim grip olmusum:2::2::2: öksurukde beraberinde gelince cok halsiz kaldim neyse allaha sukur iyiyim simdi

nuraycim gecmis olsun canim bazen bende de oluyor bas donmesi ama ben tansiyona bagliyorum umarim tez zaman da atlatirsin sen de

nigarcim canim gecmis olsun rabbim bi daha yasatmasin insallah

aslinda topikde uzucu haberler okuyunca cok moralim bozuluyor iyi seylerden bahsetmek gelmiyor insanin icinden ama ben yine de yazayim belki birilerine bir yardimim dokunur
biliyorsunuz 3hafta once siddetli karin agrisi dolayisiyla bir hafta hastahanede kalmistim rahim acilma yapmisti bugun kontrolum vardi ve rahim tamamen kapanmis hic bir sorun kalmamis yani duanin kudreti diyorum baska birsey degil

kizlar tabiki her hamileligin kendine ozgu gelismesi vardir her insan degisik degisik seyler yasiyor ancak benden size tavsiye hamilelikte karin agrisini sakin ola ihmal etmeyin allah gostermesin ben normal diyip gecistirseydim belki de bebegimi kaybedecektim rabbim herkese saglikli gebelik sureci gecirmeyi nasip etsin insallah

anladım canım geçmiş olsun bebeğini kucağına aldıktan sonra hepsi geçicektir

Canım neden başımı şişiresin çok güzel yazmışın bilmemki tekrar düşünebilirmiyim?Yaşım geçiyor 35 yaşına gireceğim risk üstüne risk mi alırım normalde 8+4 günlük olması gerekirken ultrasonda hala 7 haftalık gözüküyor biraz önce lütfü beyle görüştüm demekki sağlıklı bir geblik değilmiş dedi her gebelik aynı olacak diye bir şey yok dedi 3 ay korun sonra tekrar düşünebilirsin dedi ama eşimi ikna etmem gerekiyor eşim ya sana birşey olursa diye istemiyor bakalım zaman herşeyin çaresi şu an sağlıklı düşünemiyorum allahım hakkımızda hayırlısını versin umarım sizler sağlıklı bir şekilde doğum yaparsınız sizleri takip edeceğim allaha emanet olun.Sevgilerimle

nerelerdesin sen yaaa yoksun hıc ? napıyosun bakım ?

bugün arkadaşımla doktora gittik arkadaşım 7 haftalık hamileymiş kalp atışlarını gördük onun adına çok sevindin 2. hamileliği uzun zmandır düşünüyodu kısmet bu ayamış ..kendi adıma üzüldüm ben 2 hamileliğimdede tam olarak üstte gözükmemişti altan bakıldığında normal di ama bebeği ve kalp atışlarını hep geç duyduk sonuçtada kürtajla sonlandı zaten neden ben hamileliklerimde bu duyuyu hiç yaşıyamadım neden hep sorun oldu diye düşündüm ve üzüldüm tekrar hamilelik düşünüyorum ama aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum Allahım ben acaba sağlıklı bir hamilelik yaşıyabilecekmiyim sağ salim yavrumu kucagıma alabilecekmiyim yada hayatım hep arkadaşlarımın hamileliklerini izleyip onların çocuklarını sevmeklemi geçecek... of of of

bu arada omman uzun zamandır yok galıba ? haberınız varmı ?

bende pek gıremıyorum dr ızın verdı artık surekloı yatmadıgım ıcın dısarı cıkıyorm ama fazla yuruyemıyorum hemen yoruluyorum belım agrıyo

işte bole
görüşürüz

iyim canım çok şükür sende çok yorma kendini dikkat et bizdende duanı eksik etme tatlım

Sevgili Nigar,

okuduğumda moralim çok bozuldu cevapda yazamadım.çok üzüldüm rabbim birdaha ne sana ne de başkasına yaşatmasın..herşeyden önce senin sağlığın.. kızına sana ve eşine uzun ömürler versin.

Canım, çok teşekkürler. dün akşam boz koyduk tavsiyeni denedim.. Allah'ım tez zamanda seninde gönlüne göre verir inşallah.

Sevgili Öyküm,
çok teşekkürler. tedavimizin aynı olmasına sevindim, yani yolalmış birini görmek daha da umut veriyor..Allah'ın bu sefer nasip eder inşallah. kollarda bu haftadan sonra yer kalmayacak. tavsiyene uyup artık göbeğe geçerim.. ehh öğrenmemde gerekiyor iğne vurmayı. umarım burdan hep güzel haberler paylaşır ve duyarız..

sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…