Kimse bizi anlamıyor. 2. kaybımdan sonra bunu daha da iyi anladım. Bu arada çevremde çooooook gereksiz insan varmış bunu da fark ettim. Şimdi herkese gereken değeri veriyorum. Duana AMİNNNNNN diyorum tabi ki .Dediğin çok doğru her şey Allah'tan. Ben bu hamileliğimde gereken her şeyi yapıyorum bir problemle karşılaşmam diye düşünüyordum. Dr ilaç iğne hepsi bahane Allah ne yazdıysa onu yaşıyoruz. Raporlu olup evde yattığım dönemde bebeğimi düşürdüm yaaaaa var mı ötesi? Yalnız kaybedersem üzülmeyeyim diye " Bebeği yokmuş gibi düşünüyorum her an kaybedebilirim gece yattığımda sabah kanlar içinde uyanabilirim diyordum kalkar kalkmaz çamaşırıma bakıyordum tuvalete oturduğumda hep kanama olmasından korkuyordum" Bunları düşüne düşüne olumsuzlukları kendime çağırdım. Nitekim 2 kanamam da tuvalette oldu. Bundan sonra gerekirse psikolojik destek de alıp pozitif omaya çalışacağım.
Size son pozitifliğime bir örnek vereyim: İlk hamileliğimde bir arkadaşım bebeğime 2 yelek getirmişti. Bir öğrencimin annesi 15 gün sonra doğum yapacak. Dün akşam eşime diyorum "Benim bebeğim olacağa benzemiyor en iyisi bu yelekleri vereyim" dedi eşim de "Ne kadar olumlu düşünüyorsun???" diyor.
Pozitif düşünmek çok zor yaaaaa
hoşgeldinselaamm kızlaaar,
uzun zaman oldu girmeyeli. ama gördümki sevinçlerimizin yanında üzüntülerimizde olmuş. bebeğini hayırlısıyla kucağına alanlara tebriklerimi gönderiyorum, sağlıkla büyütürsünüz inşallah. bebeğini kaybedenlere de Allah sabır versin. sıkıntılar olmadıkça ferah günlerin kıymeti bilinmiyor. mucizeler çok uzağımızda değil. benimde gebelik diyabetim çıktı. 2 haftadır diyet uyguluyorum. doğuma kadar sıkıntılar bitecek gibi görünmüyor ama herşeyde bir hayır vardır. yeterki bebişlerimizin sağlığı yerinde olsun. kızımızın adını ELVİN koymaya karar verdik.
sizleri çoookk moralsiz gördüm. e hadiiii biz böyle değildikk. en kötü günümüzde bile bir tebessüm etmesini bilirdik. sevinçlerimizi yaşamaya devam, üzüntülerimizi geride bırakıyoruz.
hep bir ümit uğruna yaşıyoruz hepimiz
mutluluğun ardından koşuyoruz hepimiz
kimi pulda parada aşkı arar kimimiz
düşünür kara kara ağlar çaresiz:84:
ağlama arkadaş ağlama aşk için
bu kısacık hayatta bu yaşlar niçin
(bugünler geri gelmez gider gençliğin)
boşver boşver arkadaş başka bulursun
bütün kalbin sevinçle neşeyle dolsun
en kötü günlerimiz hep böyle olsun
mutluluklar bizimle elem yok olsun
dualarım sizinle. sevgiyle kucaklıyorum, kocaman kocaman öptüm sizi.
maalesef bebeğimi kaybettim
Kızlar biliyorsunuz kanamalarım vardı dün düşük yaptım kürtaj oldum akşam yatarken çok dua ettim allahım benim için hayırlı olacaksa devam etsin hayırlı olmayacaksa benden al dedim sabah bir kanama başladı doktora gittik kalp atımı durmuş dedi inanın gözümden bir damla yaş gelmedi.Doktor ilaç bahane allahım can vermeyince olmuyor .İğnelerimi vuruluyordum iğne dozum da uygundu nasıl oldu anlayamadık ben ilk defa bebeğimi kaybettim.Epey aradan sonra benim için çok riskli bir durum olmasına rağmen acaba dedim bu sefer doğru tedaviyle olabilir mi dedim.Ama doktorum demişti ya preeklemsi olursun ya da düşük yaparsın demişti dediği gibi çıktı düşük yaptım.Çok zor allahım dayanma gücü versin hakkımızda böylesi hayırlıymış benim ilk gebeliğim preeklemsiydi düşmese belki yine preeklemsi olacaktım üzülmüyorum ben çocuk olayını kapattım bir tane kızım var allahım kızımı bana bağışlasın sizleri çok seviyorum birbirimizi tanımasakda aramızdaki samimi diyalog çok güzel.İçimizden biri doğum yaptığında kardeşimiz ablamız gibi çok sevindik.Biri düşük yaptığında çok üzüldük.Kızlar bir süre aranızda olamayabilirim kendinize çok iyi bakın allaha emanet olun.
hoşgeldin
eylülcüm burayı toparlamak lazım gerçekten müthiş moral problemi var... Rabbim bu dertlerimiz aratacak sıkıntı vermesin... bu arada lütfen şekerine dikkat et benim kuzu beim ihmal edilen şekerim yüzünden çok sıksıntı çekti teyzesi...
amin canım. daha fazla sıkıntılar vermesin. senin meleğine de üzüldüm. şu anda durumu nasıl? Rabbim onları korusun. ne sıkıntılar yaşadık onlar için. hepsine eminim değiyordur. bunu da sen daha iyi anlıyorsun. inşallah 12 hafta sonrada bende kollarıma alırım. bende o tür sıkıntıları yaşamamak için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. ama bir gerçek var hem hamile olmak hem diyet yapmak çok zormuş. önümden sıcak sıcak patates kızartmaları geçiyor.künefeler, kolalar,kekler, börekler.... herkes bana acıyarak bakıyor. :)))
bizim kızlarıda biran evvel toparlayıp eski mesut günlerimize dönmemiz lazım.hep hüzün olmuyor.
miniğini ve seni öpüyorum canım
meraba canım Allah sağ salim bebeğini kucağına almayı nasip etsin neden diyet yapıyosun
artık iyiyiz teyzesi bir haftalık yoğun bakım dan sonra toparladı akciğeri gelişmemiş o yüzden ciddi solunum problemi vardı ama atlattı şükür.. evet canım gebeyken diyet gerçekten zor ama doğum yaptığının ertesi günü ne şeker kalıyo nede başka bişey... ben kısaca yorgrn gitti kavga bitti dedim bu duruma Rabbim sağlıkla kucaklamak nasib etsin inşaallah... ben çok sık giremiyorum birileri toparlasın topiği...:)amin canım. daha fazla sıkıntılar vermesin. senin meleğine de üzüldüm. şu anda durumu nasıl? Rabbim onları korusun. ne sıkıntılar yaşadık onlar için. hepsine eminim değiyordur. bunu da sen daha iyi anlıyorsun. inşallah 12 hafta sonrada bende kollarıma alırım. bende o tür sıkıntıları yaşamamak için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. ama bir gerçek var hem hamile olmak hem diyet yapmak çok zormuş. önümden sıcak sıcak patates kızartmaları geçiyor.künefeler, kolalar,kekler, börekler.... herkes bana acıyarak bakıyor. :)))
bizim kızlarıda biran evvel toparlayıp eski mesut günlerimize dönmemiz lazım.hep hüzün olmuyor.
miniğini ve seni öpüyorum canım
amin canım. 24-28 haftalar arasında şeker yüklemesi yapılıyor. 50 gr. glikoz içiriyorlar. öncesinde ve sonrasında açlık-tokluk kan şekerine bakıyorlar. benim tokluk 200 çıktı. bu da çok yüksek. 140 dan sonrakiler riskli oluyor. doktorum direk diyetisyene yönlendirdi. ciddi bir durum ama takibi iyi yapılırsa doğumdan sonra ortadan kalkıyor. bu sürede dikkat edilmez ise de bebekte obezite ve başka sıkıntılar meydana geliyormuş. günde 6 öğün beslenmem var. azar azar ama sık sık. şimdi anlıyorum ki doğru bildiğimizi zannettiğimiz yanlış beslenmeler varmış. mümkün oldukça karbonhidrat-protein-yağ-sebzedeki vitaminler herşeyden azar azar alıyorum. günde toplam 2000 kaloriyi tamamlamam gerekiyor. bu diyabet her hamilede olan bişey değil. inşallah hamişlerimizin hiçbirinde böyle bir sıkıntı yaşanmaz.sevgiler
Canım konuyu açıp açıp tekrar seni üzmek istemem ama merakımı mazur gör.. İlk bebeğim preeklamsi oldu demişsin ya, kızın doğmadan önceki mi acaba, eğer öyleyse hayırlısıyla kızını almışsın ya kucağına.. Bende seninle hemen hemen aynı durumdaydım, benimde 8 yaşında bir kızım var, ondan sonra bir gebelik yaşadım ve kaybettim ve bebek işini kafamdan attım, çok çok olmuştum. 1,5 sene sonra gene hortladı bu fikir yine yaptım bebek ama onu da kaybettim. Yani iki kürtaj oldum.. 10-12.haftalarda.. Ama bu ikinciden sonra inat ettim, ara vermek istemedim ve 3 ay sonra tekrar doktor kontrolünde hamile kaldım. Diğer iki düşüğüm erkek bebeklere idi. Hiçbir açıklaması yoktu kayıpların aslında mutasyonumda çok önemli değildi aslında ama oldu işte Allah aldı onları.. Daha önce de yazmıştım ama yine yazayım dedim doktorum belki de erkek olduğu için vücudun kabul etmiyor dedi. Bende buna kendimi çok inandırdım. Ve hep kız bebeğe hamile kalmak için dua ettim. Allah a çok şükür oldu.. Şimdilik herşey yolunda ama ilk başlarda doktorum beni de çok olumsuz etkiledi.. Tansiyonun yüksek, kesin preeklamsi olursun dedi, kan değerlerine göre erken doğum riski var dedi, dedi de dedi de.. Ben hüç umursamadım. İnat ettim hayır öyle birşey olamaz ben daha önce 40 haftalık bebek doğurdum dedim. Başka iki doktora gittim, danıştım onlarda beni doğruladı. Şimdilik herşey yolunda ama tabi bu hamilelil hçbir şeyin garantisi yok. Allah nasip ederse olur. Bunları neden yazdın dersen şu an acın taze tabi yeni bir bebek düşünemezsin ama canım aklının bir ucunda böyle bir düşünce varsa atması kolay olmuyor. Bence inat et, çok ara verme, yeniden dene inan bizim gibilerin en iyi ilacı bu.. 2 senedir bunalımdaydım, hamile kalınca tün kan değerlerim dahil herşeyim düzene girdi.. Umutsuzluğa kapılma arkadaşım.. Kendine çok çok iyi bak.. Allah sana ve kızına uzun ömürler, güzel günler göstersin canım.. Umarım başını şişirmemişimdir... Sevgiler..
slm kızlar nasılsınız nıgarcım cok gecmiş olsun Allah kızını sana bagıslasın bende rahatsızım grıp oldum oksurmekten karnıma agrılar gırıyor bebegıme bısey olcak dıye korkuyorum napabılrım oksuruk ıcın kızlar
bu arada omman uzun zamandır yok galıba ? haberınız varmı ?
bende pek gıremıyorum dr ızın verdı artık surekloı yatmadıgım ıcın dısarı cıkıyorm ama fazla yuruyemıyorum hemen yoruluyorum belım agrıyo
işte bole
görüşürüz
önclikle hayılı olsun canım rabbim kucağına alıp öpüp koklamak ve emzirmek nasip etsin inş.
clexan iğneleri vurunduktan sonra buz koyman faydalı olacaktır hem yanmayı çabuk geçirecek hemde morarmayı engelleyecek...rabbim bu süreçte yardımcın olur inş.
Canım senin adına çok sevindim, tedavilerimiz aynı. Bende 2.gün başlamıştım iğneye ve hala devam.. Progesteron fitili de 12 hafta kadar kullandım.. Sonuç Allah a çok şükür devam ediyor... Benimde 2.gün beta Hcg 475 di.. Allah tamamına erdirsin canım.. Bu arada iğneyi bana hemşire öğretti ve karından yapmamı istedi doktor, ilk günler biraz morardı ama sonra alışıyor insan. Kendin yap bence daha iyi. Hem bir yolunu buluyorsun doğru yaptığın zamanda zaten ilaç bile yakmıyor. Ben koldan becaktan da denedim ama en kolayı karın gibi geldi.. Tabi tercih senin ama korkulcak bişi yok yani.. Güzel haberlerini bekliyor olacağım. Çok sevindim senin adına..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?