merak etme canım benim rabbim sizlerede nasip edecek bak ben gerçekten sizin için dua ettimm iki gün geceli gündüzlü sancı çektim ve o sancı arasında dua ettim isim isim gelmedi belki aklıma ama toptan ettim rabbim kan pıhtılı arkadaşlarımın hepsine sağlıklı evlat ver kolay doğumlar nasip et dedim rabbim verecek ben inanıyorum. Eee şimdiden hazır olun haaa uykusuz gecelere....
merhaba herkese uzun zamandır sitenin takipçisi olmama rağmen pek az yorum yazdım.Malumunuz bu topikteki tüm kadınlar gibi benimde problem aynı.Korkular endişeler hep aynı.Ne zaman bir derdim olsa sessizce girip benimle aynı dertleri paylaşan kadınların yaşadıklarını izliyorum ve herşeye rağmen bebeğini kucağına alan anneleri okudukça o kadar seviniyorumki.Sanki kendim anne olmuşcasına.Meğer bir kadın için anne olmak ne kadar büyük bir lütufmuş vede zor.Hele bizim gibi sorunlu anne adayları için.Ama inanıyorum ki ben ve benim gibi anne olmak için yanıp tutuşan tüm kadınları rabbim bebekle ödüllendirecek.Sadece biraz zaman ve sabır.....
merhaba arkadaşlar ben şuan 23 haftalık hamileyim.il gebeliğim ve kan pıhtılaşmasına eğilim çıktı. bebeğim geç döllenme sebebiyle zaten normal sat a göre uyumsuzdu.ayrıntılı ultrasonda plesantadan bebeğe geçen damarlara kan akışlarında problem oluşmaya başlamış.Kesin olarak bişey diyemediler 24 haftada tekrar değerlendireceğiz dedi. çok korkuyorum. keşke hamile kalmadan öne genetik testlerimi yaptırsaydım. şimdi doktora ne yapmam gerekir diyorum iğne falan başlayayım mı diye gerek yok zaman bırakıcaz bekleyip göreceğiz diyor. sinir oluyorum ya ilk gebelik olduğu için önemsemediğini açık açık söyledi doktor ilki sonumu var bunun ya karnımda kıpırdayan benim oğlum acımı anlayamıyorlar. deliricem 2 haftadır çok yaşlandığımı hissettim.ğne olayım mı yok. ne yiyip ne içeyim bişey demiyor. ablamda erken doğum sebebiyle bebeğini kaybetti ve çok zor zamanlar geçirdik. Allahım ne olursun bana yaşatma diye dua ediyorum. yapacak bişey yokmuşimdii. ne olursunuz bana yardım edin kızlar bu haftalarda öğrenilen kan pıhtılaşmasına eğilim için ne yapmam gerekiyor. bende MTHFR1298C HETEREZİGOT,FİBRİNOJEN455G-A Heterezigot,PAI 4G-4G ÇIKTI, Sonuçta kan pıhtılaşmasına yatkınlık yazıyor. Ne olursunuz yardım edin bana kendi başıma üstesinden gelemiyorum. Erken doğum yapacaksam bile çok erken doğmasın ne yapabilirim ne olurr yardımmm
merhaba arkadaşlar ben şuan 23 haftalık hamileyim.il gebeliğim ve kan pıhtılaşmasına eğilim çıktı. bebeğim geç döllenme sebebiyle zaten normal sat a göre uyumsuzdu.ayrıntılı ultrasonda plesantadan bebeğe geçen damarlara kan akışlarında problem oluşmaya başlamış.Kesin olarak bişey diyemediler 24 haftada tekrar değerlendireceğiz dedi. çok korkuyorum. keşke hamile kalmadan öne genetik testlerimi yaptırsaydım. şimdi doktora ne yapmam gerekir diyorum iğne falan başlayayım mı diye gerek yok zaman bırakıcaz bekleyip göreceğiz diyor. sinir oluyorum ya ilk gebelik olduğu için önemsemediğini açık açık söyledi doktor ilki sonumu var bunun ya karnımda kıpırdayan benim oğlum acımı anlayamıyorlar. deliricem 2 haftadır çok yaşlandığımı hissettim.ğne olayım mı yok. ne yiyip ne içeyim bişey demiyor. ablamda erken doğum sebebiyle bebeğini kaybetti ve çok zor zamanlar geçirdik. Allahım ne olursun bana yaşatma diye dua ediyorum. yapacak bişey yokmuşimdii. ne olursunuz bana yardım edin kızlar bu haftalarda öğrenilen kan pıhtılaşmasına eğilim için ne yapmam gerekiyor. bende MTHFR1298C HETEREZİGOT,FİBRİNOJEN455G-A Heterezigot,PAI 4G-4G ÇIKTI, Sonuçta kan pıhtılaşmasına yatkınlık yazıyor. Ne olursunuz yardım edin bana kendi başıma üstesinden gelemiyorum. Erken doğum yapacaksam bile çok erken doğmasın ne yapabilirim ne olurr yardımmm
evet canım dr um kesti..benimle beraber hamilelik yaşayan 2 arkadaşım var onların
doktorlarıda kesmiş aspirini..iğne yeterli demişler..22. hafta içersindeyim ben..
Mutasyonlarını öğrenmişsin zaten ben tam anlamamışım ... Başka bir doktora da görünsene bence bir Prof.. a falan git bence... Onlara göre insan hayatı önemli değil ki zaten.. Bebeklerde doğana kadar değersiz onlara göre.. Canım hiçbir şey olmaz Allah ın izniyle, bitkisel şeyler dene bence...
evet hayır vardır ama ne yapacağımı bilemedimm 3000 tl verip amliyatmı olayım yoksa başka bir dr bulup onlamı konuşayım ne yapacam bilmiyorum çıkmaza giridim
bir prof. gittim söyledikleri çok canımı acıttı bundan sonra yapcak bişey yok artık 2. bebeğine falan dedi yok bebeğin kafası büyük karnı bacağı 2 hafta geri , suyun azalmış plesantan normal değil. bebeğin kilosu çok az 24 haftaya kadar bebek 500 gr altında olursa alınması gerekir gibi abuk subuk konuştu. bende dayanamdım ve isim yapmış bir doktora daha gittim. orada bebeğin hertarafı normal uyumlu çıktı ancak bebek genel anlamda SAT'a göre uyumsuz çıktı sıvım normal çıktı kilosu normal dedi sadece kan akışımda az problem gördü buda 24. haftada kesin bişey söyleyebileceğini söyledi. bu haftalarda bunların olabileceğini ama sonradan düzelebilceğinide söyledi.ama bebeği alma gibi bişey demedi şayet öyle bir sorun varsa erken doğum olabileceğini söyledi.Daha ılımlıydı yani.
Çok teşekkür ederim canım limonsuyunu deniyeceğim. ne kaybederim ki değilmi zararlı bişeyde değil sonuçta.ablamda da kan pıhtılaşmasına yatkınlık vardı ve bebiğini 29 haftada te doğum yaptı. ve 2 ay küvezde kaldıktan sonra kaybetti çok zor günlerdi hepimiz için o sebepten çok tedirginim.Allahım acı yaşatmasın inşallah. İçim bazen çok rahat oluyor. bişey yok benim oğlumda kıpır kıpır içimde diyorum bazen de içim içimi yiyiyor ya bişey olursa diye. Dua edin bana da sağlıklı zamanında doğsun inşallah bebeğim
inşaallah bebeğini sağlıklı ve hayırlı bir evlat olarak kucağına alırsın canım..
canım bazı doktorlar anlayamıyorlar hamile kadın psikolojisinden onlara o kadar kolay geliyor ki yok şusu var yok busu var.Ama bak diğer doktor ne kadar olumlu konuşmuş.Benim bir akrabama hamileyken demiş ki münasebetsiz doktorun biri çok küçük bu bebek bubu niye taşıyosunki aldır gitsin demiş.O aldır dediği bebek şimdi koca bir kız oldu ve gayet sağlıklı.Sana içini ferah tut demek kolay ama bazen doktorun dediği değil Allahın istediği oluyor.Herşey yoluna girer umarımbir prof. gittim söyledikleri çok canımı acıttı bundan sonra yapcak bişey yok artık 2. bebeğine falan dedi yok bebeğin kafası büyük karnı bacağı 2 hafta geri , suyun azalmış plesantan normal değil. bebeğin kilosu çok az 24 haftaya kadar bebek 500 gr altında olursa alınması gerekir gibi abuk subuk konuştu. bende dayanamdım ve isim yapmış bir doktora daha gittim. orada bebeğin hertarafı normal uyumlu çıktı ancak bebek genel anlamda SAT'a göre uyumsuz çıktı sıvım normal çıktı kilosu normal dedi sadece kan akışımda az problem gördü buda 24. haftada kesin bişey söyleyebileceğini söyledi. bu haftalarda bunların olabileceğini ama sonradan düzelebilceğinide söyledi.ama bebeği alma gibi bişey demedi şayet öyle bir sorun varsa erken doğum olabileceğini söyledi.Daha ılımlıydı yani.
Çok teşekkür ederim canım limonsuyunu deniyeceğim. ne kaybederim ki değilmi zararlı bişeyde değil sonuçta.ablamda da kan pıhtılaşmasına yatkınlık vardı ve bebiğini 29 haftada te doğum yaptı. ve 2 ay küvezde kaldıktan sonra kaybetti çok zor günlerdi hepimiz için o sebepten çok tedirginim.Allahım acı yaşatmasın inşallah. İçim bazen çok rahat oluyor. bişey yok benim oğlumda kıpır kıpır içimde diyorum bazen de içim içimi yiyiyor ya bişey olursa diye. Dua edin bana da sağlıklı zamanında doğsun inşallah bebeğim
insaallah canım ne güzel yazmışsın beni aglatmayı başardınbugün zaten çok doludum kızlar kan kürtaj sonrası kan degerleri aldım almaz olsaydım sorun üstüne sorun çıktı stres sinir sıkıntı degerlerimi sizlerede yazım bakalım ne diyeceksiniz
faktör v normal
prothrombın 20210 normal
mthfr 677 heterezigot mutant
anti-rubella-g >500.0 pozitif 4.9-10
anti-rubella-m 0.16 negatif 1
anti-toxo-g 47.5 pozitif 1.6-3
anti-toxo-m 1.81 pozitif 0.5- 0.6
tecrübelii olanlardan lütfen yardımm
canım benim ağla diye söylemedim ki.Zaten buradaki kadınların çoğu bebek yüzünden çok göz yaşı dökmüş.Ama işin ilginç tarafı birbirimizi hiç tanımamamıza rağmen duygularımız yaşadıklarımız aynı olduğu için birbirimizi en yakın arkadaşlarımızdan bile daha iyi anlamamız.Çünkü hiçbir arkadaşım benim yaşadıklarımı yaşamadıki sürekli hamile kalıp hevesi kursağında kalmadı ki yada bebek mağazalarındaki bebek eşyalarına bakıp bakıp iç geçirmediki.Ama ya biz burdaki onlarca kadın bütün bunları yaşadı.Amacımız aynı acılarımız aynı dualarımız hep aynı.Sonuçlarına gelince sanırım ben bu konuda daha acemiyim.Bende burdaki deneyimli kızların yazdıklarını okuyarak öğrenmeye çalışıyorum karşı karşıya olduğum bu sorunu ve şimdiden çok şey öğrendim.
canım bazı doktorlar anlayamıyorlar hamile kadın psikolojisinden onlara o kadar kolay geliyor ki yok şusu var yok busu var.Ama bak diğer doktor ne kadar olumlu konuşmuş.Benim bir akrabama hamileyken demiş ki münasebetsiz doktorun biri çok küçük bu bebek bubu niye taşıyosunki aldır gitsin demiş.O aldır dediği bebek şimdi koca bir kız oldu ve gayet sağlıklı.Sana içini ferah tut demek kolay ama bazen doktorun dediği değil Allahın istediği oluyor.Herşey yoluna girer umarım
Ayrıca sormak istediğim bir şey var.Bilgisi olan varsa lütfen cevaplasın.Burada birçok ilaçtan bahsedilmiş coraspin folbiol bebe aspirini vs.Bunlar ne işe yarıyor ki.Çünkü doktor bana yalnızca folic asit ve B12 vitamin verdi bunların dışında hiç birşey söylemedi.Ama bu ilaçları duyunca bana neden vermediki diye düşünmeden edemiyorum.Çünkü hemen herkes bunlardan bahsediyor.Benim gibi sadece folic asit ve vitamin kullanan başka kimseyi okumadım.Ayrıca Doktorun söylediği şu lafa da takıldım bunları kullandığım halde tekrar düşük olursa bir sonraki gebelikte iğne olacakmışım.Söylemesi ne kadar kolay onun için.madem öyle iğne işe yarıyor neden bebeğimi riske atayım olacaksa o zaman olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?