Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

cnm benım ıyı olmanıza sevındım arada ugra bole yaa osletmeyın kendınızı öpüyorum ogluşunu

benım drum kıloya gore ayarlıcaz dedı ama ????

canım benden önce yazan oldumu bilmiyorum yeni okuyorum sayfaları
doktorun yorumlamıştır zaten ama bende söyleyeyim artık tecrübeli olduk..
öncelikle heterezigotsun iğne olman gerekecek gebelik boyunca kan sulandırıcı
rubella kızamıkcık ve türevi hastalıklar demek geçirmişsin bağışıklığın var bu durumu
isterler gebelikte doktorlar o normal çıkmış.. ama toksoplazman var tedavi olmalısın
hamilemisin bilmiyorum ama toksoplazma gebelik öncesi tedavi ediliyor
gebelikte risk oluşturuyor çok üzgünüm böyle söylemek istemezdim..hem geçirmişsin hemde
hala hastalığı taşıyorsun girip çıkmamış..
IGG ler pozitif IGM ler negatif olmalı normali bu..
çok geçmiş olsun..acil şifalar..

Canım benim çok geçmiş olsun, ablan içinde çok üzüldüm ama bence sende kötü düşünceleri üzerine çekme inşallah, birşey olmaz.. Dün senin yazdıklarını okuyunca dağıldım zaten eşime de anlattım çok üzüldük.. Ne sinir ya bu doktorlar, kendi başlarına gelmediği için umursamıyorlar.. Ablanında mı peki pıhtılaşma problemi vardı oldu, yoksa başka birşey mi.. Bu arada dediğim gibi aklına gelen bitkisel şeyleri mutlaka yap bence, erken doğuma karşı mesela muz, hurma falan çok faydalı onları da tüket bol bol.. Limon suyunu ihmal etme.. Yeşil yapraklı sebzeler yeme... Bol bol dua et canım... inşallah hiçbir sorun çıkmaz hayırlısıyla.. Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin... Güzel haberlerini alırız burdan inşallah...

Ben senin durumunu anlayamadım canım, sen şu anda hamile değilsin dimi, kalmak istiyorsun... Tahlil sonuçlarında sadece MThfr c 677 heterozigot çıkmış.. bende de aynı sorun var, bu mutasyon çok ağır bir mutasyon değil ve kadınların yarısında var nerdeyse dedi doktorum, her gebeliğe de denk gelmez dedi çünkü heterozigot, homozigot olsa daha kötü... Benim mesela 8 yaşında bir kızım var onda sorun yaşamadım ama sonrasında iki düşük yaptım.. Üçüncü gebeliğimde de doktorum iğne verdi... Ama ayrıca iki Prof. a da gittim ikisi de çokta gerekli değil dedi... Doktorumda zaten tedbir olarak verdi, oturup düşmesini mi bekleseydik yani... Bence sen bu konuda iyi bir doktora git, Prof.ları da tavsiye etmem onlar aşırı rahatlar, biraz pimpirikli bir doktora git bece.. Belki olumsuz bişey de olmaz aklına kötü şeyler getirme arkadaşım... Sormak istediğin birşey olursa sorarsın canım... sevgiler..

Diğer arkadaşımda çok güzel izah etmiş, narı bende bilmiyordum canım.. o da faydalı demek ki.. Bende bitkisel derken meyve sebze falan onları kastettim canım, bitki çayı falan zaten yasak hamilelikte... onları demedim.. byeee

slm canim oncelikle gecmis olsun rabbim bidaha boyle acilar yastmasin

ahh bu doktorlar her biri degisik degisik seyler soyluyorlar hangisine inanacagimizi sasirdik valla hergun bir kafa karistiyorlar ben suan 25haftalik hamileyim ve 20.haftamda erken dogum riksi oldugundan 20.haftamdan beri progestan adli bir fitil kullaniyorum onlem amacli madem sende de boyle bi sorun var neden bu ilaci vermediler anlamiyorum

diger arkadaslarinda dedigi gibi yarim limon ye gunde bi faydasi olur insallah bizde dua edelim senin icin ayrica madem sende kan pihtilasmasina yatkin bir durumun var coraspinde kullanabilirdin cok konustum biliyorum ama sorunlar ayni olunca doktor kadar bilgili olduk bu konuda herbirimiz kendi hastaligimizi internetten arastirirken patt diye kendimizi burda bulduk ve hergun yeni seyler ogreniyoruz rabbim insallah herkesin gonlune gore verir canim

Arkadaşlar merhaba,
Bir konuda bilginize ihtiyacım var.
Spontan 2 gebeliğim pıhtılaşma sorunu yüzünden kürtajla sonuçlanmıştı. Faktör V Leiden ve MTHFR A1298C heterozigotum.
5. gün önce Tüp bebek transferi yapıldı. Ecopirin 100 mg kullanıyorum. Ancak az önce kafama birşey takıldı.
Benim transferden hemen sonra kan sulandırıcı iğnelerden başlamam gerekir miydi acaba?
Yoksa gebelik oluşur oluşmaz mı başlamalıyım?
Hematolog ile görüştüğümde tüp bebek düşüncemiz yoktu. O da bana gebe kalır kalmaz kullanacaksın demişti. Ama tüp bebek de durum değişir mi acaba?
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun.. bence acilen başka bir doktora danış.. bu arada dr a gidene kadar da günde 1 avuç nar tüket.. ben clexane iğne olduğum için bana nar tüketme zaten kan sulandırıcı oluyorsun daha fazlasına gerek yok cok canın cekerese arada en fazla 1 avuç yiyebilirsin demişti doktorum.diğer bitkisellere çok girme yasak zaten bitkisel çaylar vs..riske atma umarım en kısa zamanda çözersin durumunu..nar yersen de abartma ne olur ne olmaz..[/QUOTE]

ben başka bir doktora daha gittim zaten o doktor biraz daha ılımlıydı. haftaya tekrar gidicezdoktora şimdiden içim çok fena oldu. strese giriyorum doktor kontrollarinden önce acaba bu sefer ne diyecekler diye. sen sebebini hamileliğinden önce biliyormuydun clexan kullanmaya başladın ben doktorlara diyorum ki kullanayımmı 23 hafta oldum şimdi hayır gerek yok bu saatten sonra diyorlar ben de buna sinir oluyorum zaten tamam belki ilk haftalarda kullansam çok daha faydalı olabilir ama erken doğum yapacaksam da belki az daha olsa haftasını uzatmada faydası olur diye düşünüyorum ama doktorlara anlatamıyorum bunu ki ebn hamileliğimin başından beri kç doktor değiştirdim hepsinede söyledim a blamda böyle bir sorun var bana test yaptırın diye ama ablanda olacak diye sende olacak diye birşey yok dedi. şimdide artık yapacak bişey yok diyorlar çok sinir oluyorum. bende bitkisel bişeyler yapamak istiyorum nar demişsin ya zararı varmı ki narın kanı mı sulandırmada faydası var öyle bişey varsa seve seve yerim çok ta severim narı.

Doktor için söylemesi kolay.Olmazsa iğne kullanırız.Ne demek olmazsa ya daha kaç kere hayal kırıklığı yaşamamız gerekiyor olana kadar.Valla ben coraspin nedir bilmiyorum ama burdan okuduklarıma bakarak kendi kendime bebe aspirinide kullanıyorum.

teşekkür ederim canım.Ablamdada kan pıhtılaşmasına eğilim vardı. ilk bebeğini bu sebepten erken doğum yaptı birde yüksek tansiyon çıktı son zamanlarında ve ablamda tehlikeye girmeye başlamıştı. sürekli nts de bebeğin durumuna da bakıldı ve bebekte sorun olmaya başlayınca sezeryana almak zorunda kaldılar. ama yaşayamamasının neden sadece erken doğum değildi. böbrekleriye ilgilide bazı sorunlar çıkmıştı. ameliyat falan oldu.karnında sıvı birikiyordu. 2 ay yaşayaildi evlerine gelemeden kaybettik onu çok zor günlerdi.Ablamın çektikleri çok acıydı. bunları yaşadık aynı şekilde birkez daha bunları bende yaşamak istemiyorum.muz ve hurmayıda deniycem artık ne öneri alırsam bunları yapıcam canım çünkü inanın çok zor günler geçiriyorum kendimi çok yalnız hissediyorum 3 hafta önce öğrendim ve inan bu 3 hafta öldüm öldüm dirildim. çok yaşlandığımı hissediyorum. Allahım inşallah bana ve eşime acı yaşatmaz.çok dua ediyorum.Güzel haberlerimi inşallah vericem buradan sizlere.sende ne olur dualarında bana da yer ver. Şimdiden Allah razı olsun

akfin peki senin belli mi değilmi kan pıhtılaşması olup olmadığı yoksa senmi öyle düşünüyosun anlayamadımda kusura bakma.Ben daha yeni öğrendim.Ama belki başka sorunlarımda vardır diye pipirikleniyorum şimdi.Çünkü başka tetkikler yapılmadı genetiğin dışında.Halbuki burda öğrendiğim kadarıyla tsh hormonu toxplazma ve daha birçok şeye daha bakılması gerekiyomuş.Maşallah sen 23 haftalık olmuşsun Allah kucağına almayıda nasip etsin.Ahh keşke bende o günleri görsem

evet hangi doktora inanacağımı bende şaşırıyorum. benim erken doğum riskim var mı yokmu onuda bilmiyorum ki.bebekte gelişim geriliği olableceğini düşündükleri için erken alınabilir diye söylüyorlar. erken doğum riskimin nedenei bebeği besleyen damarlardaki kan akışı tam düzgün değilmiş.haftaya doktor kontrolüm var o zaman daha net bişeyler diyecek.limon suyu içicem canım biraz öncede nar demiş arkadaş onu da deniyeceğim ne kaybederimki. coraspirin şuan fayda etmez diyor doktor. onu hamileliğini öğrenir öğrenmez içmen gerekiyordu diyor. şuan sana hiç bir faydası yok diyor.iğne başlıyayım diyorum gerek yok diyor. ne yapıcamı şaşırdım yani. artık bitkisel bişeyler deniysem limon nar hurma gibi mesela. dualrın için saol canım.Allahım acı yaşatmasınbize.evet insanın başına böyle şeyler gelmeyince bilmiyor. Ama doktoruma o kadar ısrar etmeme rağmen ablamda böyle bişey var bende de olabilir test yaptıralım falan diye ama ikna edemedim.ilk hamileliğim olduğu için. şimdide geç kalımış oluyorum ve sinir oluyorum. neden bunları yaşam zorunda kalıyoruz. canımız yanıyor. güzel anlatacak hamilelik anılarım olamıyor. ağlıycam yine. Allahım ne olursun oğlumuzu bize bağışla onun acısını bize yaşatma yarabbim

evet doktorlar için bunları söylemek çok kolay empati yapmayı bilmiyorlarki. canı acıyan onlar değilki.bu olmazsa başka hamilelik olur.ne acı.ama en kötüsüde eli kolu bağlı oturmak. şimdi aspirinde işe yaramazmış.bu hafta çok geç kalımış bir haftaymış vs vs. off offf. keşke bende kimseyi dinlemeden hamileliğimin başından beri en azından aspirin kullansaydım belki bi faydası olurdu. ama benim hala umudum var oğlum sapasağlam doğacak.eşimde diyorki benim oğlumda bişey yok zamanında doğacak ve o doktora gidip oğlumu göstereceğim ona diyor inşallah o günleri gösterir bize. insan konduramıyor bebeğine.

canım bende tam anlamıyla bir kan pıhtılaşması yok. bebekte sata göre geri olduğunu görünce doktor ve kan akışımda problem görünce genetik test istedi genetik testimde kan pıhtılaşmasına yatkınlık olarak yazıyor ben kendim öyle düşünmüyorum yani. banada genetik harici tsh,toxplazma,antı hcv,antı hıv,rubella testleride yapıldı onlarda problem yok.evet 23 haftalık oldum.İnşallah gelişimi normal gidiyordur. bende birde geç döllenme olmuştu daha öncede belirtmiştim. zaten bebeğim sata göre küçük. haftaya tekrar kontrolümüz var orada tekrar bakılacak kan akışıma gelişimi ne durumda diye. ama karnım şişiyor hergün bebeğimin kıpırtıları hergün artıyor. sorun olsa böyle kıpırdamazdı diye düşünüyorum ne biliyim ya da öyle olmasını istediğimde öyle düşünüyorum. İnşallah sağlıkla kucağıma alırım yavrumu. Senin içinde dua edicem canım Allahım inşallah sen de o günleri göreceksin.

doktorun bu konuda seni yönlendirmiştir zaten ama benim duyduğum arkadaşlarımdan planlı gebeliklerde transfer olmadan yada aşılama yapılmadan evvel iğne başlanıyor... doktoruna danışsan iyi olur ama şöylede bir durum var bazı arkadaşlar gebe olduklarını öğrenir öğrenmez ben kalp atışlarını gördüğümde başlamıştım ignelere ve diğer arkadaşlarımda bende ufaklıkları kucakladık çok şükür.... darısı isteyen herkesin başına inşaallah...

aysude canım nasılsın ipek nasıl iyimisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…