selam hanımlar nasılsınız uzun zaman sonra sizinle tekrar birilikteyim valla geçmişi okuyamama sanırım inşallah yeni hamilelerizmiz ve yeni bebeklerimiz cardır. BEni oğlum çok yoruyor çok zormuş bebek bakmak ve çok ta yaramaz bişi hiç durmuyor sürekli kucakta uyumuyor felan sanırım stres bebeğimi çok etkilemiş aman ne olur stres yapmayın sakin bebişleriniz olsun nasıl durduracağımı bilmiyorum. Öpüyorum sizi.....
ben 0,4 le başladım hala ona devam ediyorum ve değişmeyecek sanırım dr um çok kuvvetli bu iğneler
bu doz yeterli dedi.. 61,5 kilo ile başladım şu an 69 kiloyum..
gecen sene 2 arkadaşımda aynı dozda iğne ile başladı 15-17 kilo aldılar ve doğum yaptılar dr ları
iğne dozunu değiştirmedi günde 1 kez oluyorlardı bende 1 kez oluyorum..
şu an aynı dönem hamile bir arkadaşım var 80 ile başladı 87 kilo şu anda..onada dr u 0,4 e devam iğne kuvvetli değiştirmeyeceğiz demiş.. her doktorun değerlendirmesi farklı oluyor sonuçta kontrol eden onlar..
eğer kan akışını sağlıklı görüyorlarsa doza devam ediyorlar kiloya göre hareket etmiyorlar..
dozu çok kafaya takmamak lazım önemli olan hamileliğin gidişi iyiyse tam gaz devam..
kızlar test sonuçlarımız çıktı acil yardım
faktör v normal
prothrombın 20210 normal
mthfr 677 heterezigot mutant
anti-rubella-g >500.0 pozitif 4.9-10
anti-rubella-m 0.16 negatif 1
anti-toxo-g 47.5 pozitif 1.6-3
anti-toxo-m 1.81 pozitif 0.5- 0.6
tecrübelii olanlardan lütfen yardımm
merhaba arkadaşlar ben şuan 23 haftalık hamileyim.il gebeliğim ve kan pıhtılaşmasına eğilim çıktı. bebeğim geç döllenme sebebiyle zaten normal sat a göre uyumsuzdu.ayrıntılı ultrasonda plesantadan bebeğe geçen damarlara kan akışlarında problem oluşmaya başlamış.Kesin olarak bişey diyemediler 24 haftada tekrar değerlendireceğiz dedi. çok korkuyorum. keşke hamile kalmadan öne genetik testlerimi yaptırsaydım. şimdi doktora ne yapmam gerekir diyorum iğne falan başlayayım mı diye gerek yok zaman bırakıcaz bekleyip göreceğiz diyor. sinir oluyorum ya ilk gebelik olduğu için önemsemediğini açık açık söyledi doktor ilki sonumu var bunun ya karnımda kıpırdayan benim oğlum acımı anlayamıyorlar. deliricem 2 haftadır çok yaşlandığımı hissettim.ğne olayım mı yok. ne yiyip ne içeyim bişey demiyor. ablamda erken doğum sebebiyle bebeğini kaybetti ve çok zor zamanlar geçirdik. Allahım ne olursun bana yaşatma diye dua ediyorum. yapacak bişey yokmuşimdii. ne olursunuz bana yardım edin kızlar bu haftalarda öğrenilen kan pıhtılaşmasına eğilim için ne yapmam gerekiyor. bende MTHFR1298C HETEREZİGOT,FİBRİNOJEN455G-A Heterezigot,PAI 4G-4G ÇIKTI, Sonuçta kan pıhtılaşmasına yatkınlık yazıyor. Ne olursunuz yardım edin bana kendi başıma üstesinden gelemiyorum. Erken doğum yapacaksam bile çok erken doğmasın ne yapabilirim ne olurr yardımmm[/QU
çok geçmiş olsun.. bence acilen başka bir doktora danış.. bu arada dr a gidene kadar da günde 1 avuç nar tüket.. ben clexane iğne olduğum için bana nar tüketme zaten kan sulandırıcı oluyorsun daha fazlasına gerek yok cok canın cekerese arada en fazla 1 avuç yiyebilirsin demişti doktorum.diğer bitkisellere çok girme yasak zaten bitkisel çaylar vs..riske atma umarım en kısa zamanda çözersin durumunu..nar yersen de abartma ne olur ne olmaz..
benım drum kıloya gore ayarlıcaz dedı ama ????
bir prof. gittim söyledikleri çok canımı acıttı bundan sonra yapcak bişey yok artık 2. bebeğine falan dedi yok bebeğin kafası büyük karnı bacağı 2 hafta geri , suyun azalmış plesantan normal değil. bebeğin kilosu çok az 24 haftaya kadar bebek 500 gr altında olursa alınması gerekir gibi abuk subuk konuştu. bende dayanamdım ve isim yapmış bir doktora daha gittim. orada bebeğin hertarafı normal uyumlu çıktı ancak bebek genel anlamda SAT'a göre uyumsuz çıktı sıvım normal çıktı kilosu normal dedi sadece kan akışımda az problem gördü buda 24. haftada kesin bişey söyleyebileceğini söyledi. bu haftalarda bunların olabileceğini ama sonradan düzelebilceğinide söyledi.ama bebeği alma gibi bişey demedi şayet öyle bir sorun varsa erken doğum olabileceğini söyledi.Daha ılımlıydı yani.
Çok teşekkür ederim canım limonsuyunu deniyeceğim. ne kaybederim ki değilmi zararlı bişeyde değil sonuçta.ablamda da kan pıhtılaşmasına yatkınlık vardı ve bebiğini 29 haftada te doğum yaptı. ve 2 ay küvezde kaldıktan sonra kaybetti çok zor günlerdi hepimiz için o sebepten çok tedirginim.Allahım acı yaşatmasın inşallah. İçim bazen çok rahat oluyor. bişey yok benim oğlumda kıpır kıpır içimde diyorum bazen de içim içimi yiyiyor ya bişey olursa diye. Dua edin bana da sağlıklı zamanında doğsun inşallah bebeğim
Ayrıca sormak istediğim bir şey var.Bilgisi olan varsa lütfen cevaplasın.Burada birçok ilaçtan bahsedilmiş coraspin folbiol bebe aspirini vs.Bunlar ne işe yarıyor ki.Çünkü doktor bana yalnızca folic asit ve B12 vitamin verdi bunların dışında hiç birşey söylemedi.Ama bu ilaçları duyunca bana neden vermediki diye düşünmeden edemiyorum.Çünkü hemen herkes bunlardan bahsediyor.Benim gibi sadece folic asit ve vitamin kullanan başka kimseyi okumadım.Ayrıca Doktorun söylediği şu lafa da takıldım bunları kullandığım halde tekrar düşük olursa bir sonraki gebelikte iğne olacakmışım.Söylemesi ne kadar kolay onun için.madem öyle iğne işe yarıyor neden bebeğimi riske atayım olacaksa o zaman olsun
Canım benim çok geçmiş olsun, ablan içinde çok üzüldüm ama bence sende kötü düşünceleri üzerine çekme inşallah, birşey olmaz.. Dün senin yazdıklarını okuyunca dağıldım zaten eşime de anlattım çok üzüldük.. Ne sinir ya bu doktorlar, kendi başlarına gelmediği için umursamıyorlar.. Ablanında mı peki pıhtılaşma problemi vardı oldu, yoksa başka birşey mi.. Bu arada dediğim gibi aklına gelen bitkisel şeyleri mutlaka yap bence, erken doğuma karşı mesela muz, hurma falan çok faydalı onları da tüket bol bol.. Limon suyunu ihmal etme.. Yeşil yapraklı sebzeler yeme... Bol bol dua et canım... inşallah hiçbir sorun çıkmaz hayırlısıyla.. Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin... Güzel haberlerini alırız burdan inşallah...
bir prof. gittim söyledikleri çok canımı acıttı bundan sonra yapcak bişey yok artık 2. bebeğine falan dedi yok bebeğin kafası büyük karnı bacağı 2 hafta geri , suyun azalmış plesantan normal değil. bebeğin kilosu çok az 24 haftaya kadar bebek 500 gr altında olursa alınması gerekir gibi abuk subuk konuştu. bende dayanamdım ve isim yapmış bir doktora daha gittim. orada bebeğin hertarafı normal uyumlu çıktı ancak bebek genel anlamda SAT'a göre uyumsuz çıktı sıvım normal çıktı kilosu normal dedi sadece kan akışımda az problem gördü buda 24. haftada kesin bişey söyleyebileceğini söyledi. bu haftalarda bunların olabileceğini ama sonradan düzelebilceğinide söyledi.ama bebeği alma gibi bişey demedi şayet öyle bir sorun varsa erken doğum olabileceğini söyledi.Daha ılımlıydı yani.
Çok teşekkür ederim canım limonsuyunu deniyeceğim. ne kaybederim ki değilmi zararlı bişeyde değil sonuçta.ablamda da kan pıhtılaşmasına yatkınlık vardı ve bebiğini 29 haftada te doğum yaptı. ve 2 ay küvezde kaldıktan sonra kaybetti çok zor günlerdi hepimiz için o sebepten çok tedirginim.Allahım acı yaşatmasın inşallah. İçim bazen çok rahat oluyor. bişey yok benim oğlumda kıpır kıpır içimde diyorum bazen de içim içimi yiyiyor ya bişey olursa diye. Dua edin bana da sağlıklı zamanında doğsun inşallah bebeğim
Ben senin durumunu anlayamadım canım, sen şu anda hamile değilsin dimi, kalmak istiyorsun... Tahlil sonuçlarında sadece MThfr c 677 heterozigot çıkmış.. bende de aynı sorun var, bu mutasyon çok ağır bir mutasyon değil ve kadınların yarısında var nerdeyse dedi doktorum, her gebeliğe de denk gelmez dedi çünkü heterozigot, homozigot olsa daha kötü... Benim mesela 8 yaşında bir kızım var onda sorun yaşamadım ama sonrasında iki düşük yaptım.. Üçüncü gebeliğimde de doktorum iğne verdi... Ama ayrıca iki Prof. a da gittim ikisi de çokta gerekli değil dedi... Doktorumda zaten tedbir olarak verdi, oturup düşmesini mi bekleseydik yani... Bence sen bu konuda iyi bir doktora git, Prof.ları da tavsiye etmem onlar aşırı rahatlar, biraz pimpirikli bir doktora git bece.. Belki olumsuz bişey de olmaz aklına kötü şeyler getirme arkadaşım... Sormak istediğin birşey olursa sorarsın canım... sevgiler..[/Hayır henüz hamile değilim.Bende dert bir değilki şükür rabbime.Bundan önceki gebeliğime mol gebelik teşhisi konduğu için 1 sene beklemedeydim.şimdi yasak bitti 2 aydır deniyoruz.Ama bu kez tedbirli olmak istiyorum.Ama şu ana kadar hiçbir gebeliğimde keseyi bile göremeden düştü.onlar için kimyasal gebelik dendi 3. gebeliğimdeyse beta hcg yüksekti buna rağmen kese görünmeyince dış gebelik olabilir dendi.zaten ertesi günde aşırı kanamam oldu kürtaj oldum.patolojidende mol gebelik teşhisi geldi.Neyse bu kadar yeter çok konuştum.uzun lafın kısası yeni bir başlangıç yapmak istiyorum
canım benim benim ablamda kan pıhtılaşmasına yatkınlık sebebi ile ilk bebeğini erken doğumdan sonra kaybetti sonra genetik testi falan yaptırdı sonuçlara göre doktorlar ilaç bile kullanmana gerek yok dedi. ona da sadece folik asit vermişti. onada aynı yaklaşımda bulundu bunda da problem olursa bi daha değerlendiririz dye işte baştan önlem almıyorlar canı yanan bizler oluyoruz sonra. ablamın içi rahat etmedi. hamileliğinden 1 ay önce falan coraspirin kullanmaya başladı. ve doktoru iğne kullanmana gerek yok demesine rağmen içi rahat etmedi ve iğneye de başladı başladıktan sonrada doktoruna öyle söyledi ben bunları kullanmaya başladım riske atamam bebeğimi diye.tamam onlarda çok masum ilaçlar olmaya bilir belki gereksiz kullanmak saçma olabilir ama sağladığı yarar zararından fazla ise neden kullanılmasın değilmi ama.ablam bak bebeişini bu sefer kucağına aldı.
ben ablamın durumunu hamileliğimin başından beri doktora söylememe rağmen bana şuan öyle bir durum yok dedi ablanda olacak diye sende de lacak diye bişey söz konusu değil dedi.keşke o zaman testleri yaptırsaydı belki bu kadar geç kalınmazdı.şimdi de yapacak bişey yok diyorlar. Allahım büyük ona bırakıyorum bebeğimi bana bağışlasın
Canım benim çok geçmiş olsun, ablan içinde çok üzüldüm ama bence sende kötü düşünceleri üzerine çekme inşallah, birşey olmaz.. Dün senin yazdıklarını okuyunca dağıldım zaten eşime de anlattım çok üzüldük.. Ne sinir ya bu doktorlar, kendi başlarına gelmediği için umursamıyorlar.. Ablanında mı peki pıhtılaşma problemi vardı oldu, yoksa başka birşey mi.. Bu arada dediğim gibi aklına gelen bitkisel şeyleri mutlaka yap bence, erken doğuma karşı mesela muz, hurma falan çok faydalı onları da tüket bol bol.. Limon suyunu ihmal etme.. Yeşil yapraklı sebzeler yeme... Bol bol dua et canım... inşallah hiçbir sorun çıkmaz hayırlısıyla.. Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin... Güzel haberlerini alırız burdan inşallah...
slm canim oncelikle gecmis olsun rabbim bidaha boyle acilar yastmasin
ahh bu doktorlar her biri degisik degisik seyler soyluyorlar hangisine inanacagimizi sasirdik valla hergun bir kafa karistiyorlar ben suan 25haftalik hamileyim ve 20.haftamda erken dogum riksi oldugundan 20.haftamdan beri progestan adli bir fitil kullaniyorum onlem amacli madem sende de boyle bi sorun var neden bu ilaci vermediler anlamiyorum
diger arkadaslarinda dedigi gibi yarim limon ye gunde bi faydasi olur insallah bizde dua edelim senin icin ayrica madem sende kan pihtilasmasina yatkin bir durumun var coraspinde kullanabilirdin cok konustum biliyorum ama sorunlar ayni olunca doktor kadar bilgili olduk bu konuda herbirimiz kendi hastaligimizi internetten arastirirken patt diye kendimizi burda bulduk ve hergun yeni seyler ogreniyoruz rabbim insallah herkesin gonlune gore verir canim
Doktor için söylemesi kolay.Olmazsa iğne kullanırız.Ne demek olmazsa ya daha kaç kere hayal kırıklığı yaşamamız gerekiyor olana kadar.Valla ben coraspin nedir bilmiyorum ama burdan okuduklarıma bakarak kendi kendime bebe aspirinide kullanıyorum.
akfin peki senin belli mi değilmi kan pıhtılaşması olup olmadığı yoksa senmi öyle düşünüyosun anlayamadımda kusura bakma.Ben daha yeni öğrendim.Ama belki başka sorunlarımda vardır diye pipirikleniyorum şimdi.Çünkü başka tetkikler yapılmadı genetiğin dışında.Halbuki burda öğrendiğim kadarıyla tsh hormonu toxplazma ve daha birçok şeye daha bakılması gerekiyomuş.Maşallah sen 23 haftalık olmuşsun Allah kucağına almayıda nasip etsin.Ahh keşke bende o günleri görsem
doktorun bu konuda seni yönlendirmiştir zaten ama benim duyduğum arkadaşlarımdan planlı gebeliklerde transfer olmadan yada aşılama yapılmadan evvel iğne başlanıyor... doktoruna danışsan iyi olur ama şöylede bir durum var bazı arkadaşlar gebe olduklarını öğrenir öğrenmez ben kalp atışlarını gördüğümde başlamıştım ignelere ve diğer arkadaşlarımda bende ufaklıkları kucakladık çok şükür.... darısı isteyen herkesin başına inşaallah...Arkadaşlar merhaba,
Bir konuda bilginize ihtiyacım var.
Spontan 2 gebeliğim pıhtılaşma sorunu yüzünden kürtajla sonuçlanmıştı. Faktör V Leiden ve MTHFR A1298C heterozigotum.
5. gün önce Tüp bebek transferi yapıldı. Ecopirin 100 mg kullanıyorum. Ancak az önce kafama birşey takıldı.
Benim transferden hemen sonra kan sulandırıcı iğnelerden başlamam gerekir miydi acaba?
Yoksa gebelik oluşur oluşmaz mı başlamalıyım?
Hematolog ile görüştüğümde tüp bebek düşüncemiz yoktu. O da bana gebe kalır kalmaz kullanacaksın demişti. Ama tüp bebek de durum değişir mi acaba?
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olur musunuz?
doktorun bu konuda seni yönlendirmiştir zaten ama benim duyduğum arkadaşlarımdan planlı gebeliklerde transfer olmadan yada aşılama yapılmadan evvel iğne başlanıyor... doktoruna danışsan iyi olur ama şöylede bir durum var bazı arkadaşlar gebe olduklarını öğrenir öğrenmez ben kalp atışlarını gördüğümde başlamıştım ignelere ve diğer arkadaşlarımda bende ufaklıkları kucakladık çok şükür.... darısı isteyen herkesin başına inşaallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?