Günaydın kızlar. Umarım güzel haberler alacağımız güzel bi hafta olur..ankara karlı başladı güne..
canım bildiğim kadarıyla homozigot hem anneden hem babadan, heterezigot sadece bi ebebeynden aldıığn gen demek.. Tehlike boyutunu bilmiyorum . Ama sonuçta kan pıhtılaşamasının hangi tür olursa olsun tedavisi var. Herhalde mutasyon türü iğne verilip verilmeyeceğini, verilecekse dozunu belirlemede etkili.. Ben de çok anlamıyorum.. Allah hepimizin yardımıcısı olsun..
merhaba sedaades,
burdaki çoğu arkadaş coraspin ve benzeri ilaçlara genelde gebelikten önce başladı ..dr.un aksini söylemediği sürece gebelik öncesi kullanımda bir sakınca yok..dilerim sağlıklı bir bebeğe bir an önce kavuşursun..
merhaba eda33,
evet canım homozigot mutasyon heterizigota göre yüksek, ama tehlikeli olarak bakma duruma neticede her ikiside heparin iğne ve vitaminlerle tedavi edilebiliyor..
evet canım aspirine hamile kalmadan önce başlanıyor..
evet canm hamile kalmadan başlıyoruz ben yaklaşık 4 aydır içiyorum adetimi düzenledi yanı sıra folik asit kullanıyorum hamile kalana kadar devam edeceğimi söyledi doktorum hayırlısı bakalım.korkular bendede halen devam ediyo biz bu şekilde düşündükçede devam edeceken iyi hep olumlu şeyler düşümnmek ve hamile kaldığında 3 ay bitine adar kimseye söylememek en doğrusu en azından ben böyle düşünüyorum.canım
kızlar sızden yardım ıstıyorum lutfen bana yardım edın ıkı tane dusuk yaptım sımdı gene hamıleyım clexane ve coraspırın kullanıyorum kan pıhtılasması var ama ıkı gunden berı kanamam oluyo kahverenklı akıntı ıle ama devamlı degıl ara ara hanı dusuk gıbı degıl cumartesı gunu acıle gıttım vajınadan muayne ettı kalp atısları var hersey normal dedı bugunde kendı doktoruma gıttım normal karından baktı kalp atıslarını duyamıyorum yok dedı 10 gun snra tekrar gel dedı lutfen benımle aynı durumda olan yada bılen cevresınde olan var mı ıgneden kaynaklanırmı dıye endıselenıyorum bı tanesı var dıyo dıgerı yok ama acıldekı doktrun bana verdıgı utrasyonda kesenın ıcınde bebek var kafam cok karısık bana bı yardım edın alalh askına
saol canım cok teşekkürler allah hepimize nasip etsin anne olmayı...
doktorum beni tıp fakültesine yönlendirdi 2 düşügüm oldugu için araştırılmasını istiyorum de onlar sana yardımcı olur dedi.muayne olmam gerekmiş sıra aldım anlattım bana bir sürü test verdi bide o an smear testi aldı o temiz cıktı rahim filmi istedi onu daha cektirmedim daha yapılacak testlerim var şimdilik sadece kan pıhtılaşması oldugunu ögrendim hematolojiye yönlendirdiler yarın randevum var bakalım nolcak inşallah dğer test sonuçlarım temiz cıkar...
canım ben hiçbir teste para ödemedim....sadece rahim filminde bu sene yer yokmuş:)
başka yerde yaptıracaksın dediler oda baya fazlaymış bakalım araştıracam inşallah uygun bir yer bulurum...
sl kızlar bişey sorucam aranızda guatır hastası olanlar vardı hatırladığım kadarıyla anti tpo değerinin sınırı 57 benim değerim 119 ben haşimatomuyum o zaman bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim
kızlar sızden yardım ıstıyorum lutfen bana yardım edın ıkı tane dusuk yaptım sımdı gene hamıleyım clexane ve coraspırın kullanıyorum kan pıhtılasması var ama ıkı gunden berı kanamam oluyo kahverenklı akıntı ıle ama devamlı degıl ara ara hanı dusuk gıbı degıl cumartesı gunu acıle gıttım vajınadan muayne ettı kalp atısları var hersey normal dedı bugunde kendı doktoruma gıttım normal karından baktı kalp atıslarını duyamıyorum yok dedı 10 gun snra tekrar gel dedı lutfen benımle aynı durumda olan yada bılen cevresınde olan var mı ıgneden kaynaklanırmı dıye endıselenıyorum bı tanesı var dıyo dıgerı yok ama acıldekı doktrun bana verdıgı utrasyonda kesenın ıcınde bebek var kafam cok karısık bana bı yardım edın alalh askına
canım merhaba,
7+3 haftalık hamileyim. yaklaşık 2-2,5 haftadır aynı sorunu yaşıyorum. kahverengi lekelenmelerim var. 2 defada kırmızı çok az geldi. hemen o akşam dr.umu aradım. pedini kirletmedikçe iğneye devam dedi. hergün clexan iğne oluyorum. Dr.um heparin iğnelerin kanı sulandırdığı gibi kanamayada sebep olabileceğini söyledi.
kesenin sol tarafında 0,45 cm.lik bir kanama vardı. 3cm.e çıkmadıkça bu kanama iğneye devam. yoksa bir süre iğneyi kesmek zorunda kalıcaz demişti. kalp atışlarını geçen hafta duyduk, bu akşam tekrar dr. kontrolümüz var. Allah'ım inşallah kalbi atıyordur, iyidir die dua edip duruyorum..
kendini stres yapma ve bol bol dua et. herkeste bu durum olmayabiliyomuş anladığım kadarıyla. bu durumu burda yaşayan nerdeyse yok diyebilirim.. malesef bende senin gibi aynı durumdayım canım..
azra3437
ay canım çok şeker olmuşsundur eminim. Maşallahh.. Benimde sabahları sönük akşam davul gibi.. Ama ben hep kilosuna göre göbekli biriydim bana kendi göbeğim gibi geliyo.eşim yok bu kadar da değildi diyo.. Ne göbekliymişim ben de..
Memurum canım..
Yok kimseye söylemedim işyerinde anlayanlar olmuştur belki. Ama bizimkiler anlamadı. Ya da sormuyolar bilmiyorum. Bi kaç yakın arkadaşım biliyo.. Hayırlısıyla cmt iyi sonucu alayım söylüycem herkese..çok sabrettim di mi? Inşallah herşey yolunda gider
çok optum ben de sizi..
CARNATİONCANIM İNŞALLAH DOKTOR KONTROLUN ÇOK İYİ GEÇER.. WİEDE NE SORUNLAR YAŞADI MAŞALLAH ÇOK İYİ BEBİŞİ.. aLLAH BÜTÜN BEBEKLERİ KORUSUN ..
burdayım kuzumm bir yere gitmedim arada giriyorum topiğe:)) herşey yolunda şimdilik sen nasılsın, bebiş nasıl? canım yeniden üye olmadım sadece kullanici adimi değiştirdim..evet bundan sonra dualarr pingg adına hahaha şaka bir yana dualarında banada yer verdiğin için teşekkür ederim canım Allah razı olsunkızzz sen nerelerdesın yaaa bende dıyorum bu kız gıttı yok cnm nasıl degıstırdın ısmını yenıden mı uıye oldun ?
ben sana lımonlu cay dıye dua edıyordum sımdı pingg mı dıııım yanı
nasılsın cnm ? neler yapıyosun bakım ?
canımmm....ooo kimler gelmis kimler nerelerdesin limonumm ayy pardon pinggimbende seni merak ediyordum neler yapiyosun bakimm unuttun bizi iyicee
canımmmm hoşgeldinnn...
ben burdayımmm limonlucay gitti pingg geldi :) kullanici adimi değiştirdim tsmacım..
ayy seni yeniden burda görmek çok güzelyazdıklarını okudum yükseklisansa başlamışsın çokta iyi yapmışsın öylece oturup bebek bekleyince hem yıpranıyorsun hemde hayatı ıskalıyorsun..bende herşey aynı henüz bebek yok 1 aşılama denemem oldu ve o da maalesef negatif olunca tanısal amaçla laparoskopi yapıldı ve endometriozis teşhisi koyuldu yani çikolata kisti oluşumu bu nedenle dr.um 3 aylık bir menopoz tedavisi verdi şimdi hazirana kadar yüksek ateşli gerilim hattıyım :)) işte benden haberlerde böyle :)
OOOO nick değişmiş..güzel olmuş..değişiklik her zaman iyidir:)))) moralin yüksek gibi buna sevindim..aman üzül üzül nereye kadar...üzülünce herşey yokluna girseydi...umarım hayırlı zamanda evlat sahibi olrusun ping cim...tedavin başarıyla sonuçlanır...ben hep diyorum zaten..rahatsızlık tespit edilirse..helede tedavisi varsa...önemli olan bu...bak benim ana pozitiflikle ilgili bir karara varamadılar doktorlar...öyle askıda bekliyor..bir sonraki gebeliğimde bir şey olucak mı olmıcak mı görücekmişiz:)))) neyse seni tekrar gördüğüme çok sevindim..eskilerden pek kimse kalmamış..
hoşbulduk canım aslında buralardayım ama topikte bişi paylaşmıyorum iyi haberlerinizi alıyorum seviniyorum.. negatif bir aşılama denememiz oldu sonrasında laparoskopi önerdi dr.um çünkü 2 yıldır sebebi olmamakla birlikte gebelik oluşmuyor laparoskopi sonucu endemetriosiz olduğu çıktı yani çikolata kisti oluşumu bu yüzden şimdi hazirana kadar menopoz tedavisindeyim sonrası Allah kerim :))bunların dışında genel olarak iyiyim şükür..
sen nasılsın canım?buraya ilk geldiğim gün geldi aklıma minicikti bebeğin 11 haftalıktı listenin en altındaydın, şimdi en üstündesin senin ve bebeğinin iyi olduğunu gördükçe rahatlıyorum ve kucağına alacağın günü heycanla bekliyorum..
nuraycım yolun sonuna gelmıssın cnm masallah bence dogumun cok kolay gecıcek
hıc korkma hemencecık gekıcek bebegın doktor kolay olacagını dusunmese normalı beklemez bence
hersey gonlunce olsun
öptummm
burdayım kuzumm bir yere gitmedim arada giriyorum topiğe:)) herşey yolunda şimdilik sen nasılsın, bebiş nasıl? canım yeniden üye olmadım sadece kullanici adimi değiştirdim..evet bundan sonra dualarr pingg adına hahaha şaka bir yana dualarında banada yer verdiğin için teşekkür ederim canım Allah razı olsun
canımmm....
kız bi yere gitmedim ben buralardayım ama pek bişi paylaşmıyorum.. unuturmuyum sizi hep aklımda ve dualarımdasınızsen nasılsın tatlış, bebişin nasıl ?
saolun kızlar, inşallah sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri de göreceğiz hepimiz. dün doktordaydım. 20 marta gün verdi doktorum.tabi bu arada doğum başlarsa kendi sürecine bırakılacak. 20 marta kadar beklerse de sezeryan yaparız artık beklemeyiz dedi.yani allahtan hayırlısı ne ise hakkımızda o olsun inşallah. şu an için net birşey yok. kızımız ne zaman ve ne şekilde gelmek isterse o zaman gelecek.şu an için 36. hafta ile uyumlu görünüyor bebeğimiz.
gecmiş olsun canım peki kanaman için herhangi bi hap ilaç vermedilermi? bide ne kadarlık hamilesin olmazsa bir doktora daha git tatlım üzülme hakkında hayırlısı olsun bebişin sağlıcakla gelir inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?