Herşeyden önce tebrik ederim okuduğum anda gözlerim doldu allah kuvvet versin bebeğiniz şimdi nasıl bende emboli geçirdim ve bebek yapmaktan çok korkuyorum bana daha çok sanki bişey olacakmış bebeğimi kucağıma alamadan ölecekmişim gibi geliyor uykularım kaçıyor ne mutlu size allah her isteyene nasip etsin inşallah...
Arkadaşlar herkese merhaba bende kan pıhtısı sorunu yaşayan bir kişiyim,bundan 2 yıl önce emboli geçirdim ve hali hazırda coumadin kullanıyorum,malesef ırsi çıkmasından dolayı da ömrüm boyunca kullanmaya devam edeceğim.2 buçuk senelik evliyim ve eşimle artık bir bebek sahibi olmak istiyoruz ancak benim korkularım var sizlerle paylaşıp benim durumum da olup bebeği olanlardan yardım almak istedim,benimle yaşadıklarınızı paylaşırsanız sevinirim.Çünkü bende aynı zamanda ölüm korkusu da var, geceleri uykularım kaçıyor,ya doğumda yada hamileliğim sırasında bana bişey olursa diye.Doktorumla 21 nisanda randevum var pt ölçümü için gittiğim zaman tabi onunlada paylaşacağım bu konuyu,ilacı bırakmam gerekiyormuş sanırım yerine iğne olacakmışım, bu da beni korkutuyor,hergün olmak zorundamıyım acaba iğneyi,bana yardımcı olursanız sevinirim.....
gerçekten yardımlarınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var bana cevap yazarsanız sevinirm..
Ya ben şunu anlamıyorumm.1 kızım var 8 yaşında.Ondan sonra 3 kaybım var.Kanda pıhtılaşma çıktı.Genetikmiş.Neden o zaman ilk kızımda olmadı bişi ben hiç bir şey kullanmadım ne iğne,ne hap...Doktorlarada soruyorum hiçbirisi cevap veremiyorr.Tıp yetersiz kalıyor diyorlar...
canım benim 10 haftalık iki kaybım var şuan hamile değilim bebe aspirinle folikasit kullanıyorum . inan ki bende çok şeyler yaşadım daha bundan 10 ay önce hayatım kara bir zindanda gibiydi ben yaşadıklarımı sadece kendim yaşamış sannettim ama insanlarla konuştukça toplum içine girdikçe anladım ki beterin beteri varmış ve gerçekten rabim sabrını veriyomuş çok gereksiz şeylere üzülmüşüm çok gereksiz insanlarla vaktimi geçirmişim eşimi dostumu tanıyamamışım ben insanlara cevap vererek değil cevap vermiyerek tavrımı koyuyorum artık tedavimi yaşadıklarımı çok fazla kimseye anlatmıyorum anlatmaya gerekte yok diye düşünüyorum benim tek sorunum insanlarla herşeyimi paylaşmam dı benim yaşadığım o günleri sadece ben yaşadım etrafımdaki insanlar sadece seyirci oldu bu acıyı yaşamayan bu acıyı bilemez tekrar hamilelik olursa bunu kimseye söylemiyeceğim en azından 4 ay olana kadar insanlar sadece ah layıp vahlıyolar morel vereceklerine tam tersi insanın morelini bozuyolar en azından benim etrafımdakiler öyle gerçek dostu ben bulamadım ben sadece rabime sığınıyorum ona derdimi anlatıp ondan medet bekliyorum sende öyle yap gereksiz insanları hayatından çıkar bu en yakınındaki insan bile olsa herşeyin hayırlısı canım dua etmekten başka çaremiz yok
bıhtılaşması olup ta bebek sahibi olan bir çok arkadaşımız var iğnelerden korkma çünkü hiç bir yan etkisi yok ölüm korkun olduğunu söylemişsin sana bişey söylüyeyim mi arkadaşım ölüm beni korkutmuyo çünkü ben bu hayatta ölüm den daha beterini gördüm yaşadım hamilelikte sana bişey olmaması senin elinde benim ise korkum hamilelik olursa şayet bebeğime bişey olmasıdır şöyle bişey anlatayım sana BİR GÜN İNSANLAR İSYAN ETMEYE BAŞLAMIŞ BEN BU DERDİ ÇEKEMİYORUM BU YÜKÜ BANA NEDEN VERDİN TANMRIM DEMİŞLER TANRI DİLE GELMİŞ HERKES KENDİ DERDİNİ Bİ TORBANIN İÇİNE KOYUP BU YÜKSEK DAĞA GÖTÜRÜP BIRAKSIN SONRA HERKES ORDAN BİR ÇUVAL SEÇİP ALIP EVİNE GETİRSİN ,HERKES DERTLERİNİ ÇUVALA KOYMUŞ AGZINI SIKICA BAĞLAMIŞ GÖTÜRÜP DAĞA BIRAKMIŞLAR ORDAN BAŞKA BİR ÇUVAL SEÇİP EVLERİNE GETİRMİŞLER AÇMIŞLAR Kİ ÇUVALI BU KENDİ DERTLERİNDEN DAHA AĞIRMIŞ TANRI YA YALVARMIŞLAR ALLAHIM SEN YİNE BENİM CUVALIMI VER DEMİŞLER BU DERT BENİM KİNDEN DAHA AGIR DEMİŞ keşke şeytanın lafıdır hayat boyu keşke dememek için hayatın bir ucundan tutup yola devam etmelisin ölüm gelirse başüstüne keşke her insana ALLAH hayırlı ölümler verse ya budünyada yaşarken ölüme ne diyorsun bu karamsarlığı at ve yoluna devam et ..Allah kimseye çekemeyecegi gücü vermez
Neredeyse tamamı aynı sorunlarımızın. Ben de troid, kan pıhtılaşması ve yumurta rezerv azlığı vardı. 3 kez tüp bebek yaptırdım, olmadı hiçbiri. Allahıma şükürler olsun şu anda doğal yolla hamileyim 8 haftalık. Maşallah sübhanallah diyorum , inşallah kucağımıza almak da nasip olur diyorum. Hamilelik boyu kan sulandırıcı iğne kullanıcam ve troid ilaçları devam tabi. Ama önemli olan bilip önlem alabilme, tedbir bizden, takdir Allah'tan.. Size özellikle yazmak istedim ne olur umutsuzluğa kapılmayın. Ben onca negatifi gördükten sonra umudumu eni konu kaybetmiştim ama Rabbim ol deyince olmayanlar oluyor. İnşallah size de bize de tüm evlat hasreti çekenlere yavrularını kucağına almak nasip olur.
sanki içimde ki ben konuşuyor öyle bir anlatmşsın ki beni tarif ediyosun yapmak isteyip bir türlü beceremedigim şeyler AMA ARTIK BALIK HAFIZA OLMUYACAGIM MESAFEMİ HERZAMAN AYARLIYACAGIM BUGÜN ÇOOOOOOOOOK AĞLADIM KENDİME GELDİM TEŞEKÜRDERİM ÖZNUR GERÇEKDEN İYİ GELDİ İKİZ BEBEKLERİN OLUR İNŞ.BİRİ KIZ BİRİ ERKEK TEK SEFERDE KURTULURSUN İNŞ.MEVLAM İSTEYEN HERKESE VERSİN
ne güzel yazmışsın arkadaşım teşekkür ederim,tabi bebek içinde endişeleniyorum endişelenmezmiyim hiç,sanırım silkinip korkuların üzerine gitmek en iyisi,galiba beni biraz çevremde korkuttu,yazdıklarınızı okudukça rahatladım,Allah hepimize sağsalim bebeklerimizi kucağımıza almak nasip etsin,senin de daha bebeğin yok sanırım,inşallah en kısa zamanda güzel haberler alırsın,sende iğne kullandın mı,bebeğe yan etkisi yokmuş sanırım,ne kadar süre önce başladın iğneye,ben 21 nisanda doktoruma gideceğim,konuşup başlamayı düşünüyorum,eşim de bende artık aileye küçük bir üye istiyoruz,iğneyi hergün oluyormuşuz sanırım,Allah beterinden saklasın,bugün başıma gelen bir olayı paylaşayım,sokakta bir yere gidiyordum tam önümde adamın birini vurdular,ve dedim ki bu bana Allahımdan bir işaret ölümün nasıl geleceği belli olmaz,belki de orada sıkılan bir kurşun banada gelebilirdi,eve dönerken dedim ki kendime gücünü topla ve korkularından vazgeç....
selam kızlar
pazartesi kontrolüm var inşallah herşey yolundadır
kızlar bişi sorcam size kalp atışlarını ne zaman gördünüz
selam kızlar
pazartesi kontrolüm var inşallah herşey yolundadır
kızlar bişi sorcam size kalp atışlarını ne zaman gördünüz
Sana nasıl teşekür edeceğimi bilmiyorum.Yazdıklarını okuyunca inan ağlamaya başladım.Benimle aynı problemi yaşayan biri ve hamile.Hem de doğal yollarla...İnan çok mutlu oldum allah tamamına erdirsin.sağlıkla kucağına alırsın inşallah.Peki sende de yumurta rezervi azdı kaçtı rezervin benim 1-6 referans aralığına göre 1,10 yani çok az...çok merak ediyorum lütfen cevap yaz.Bir de iznin olursa seni arkadaş listeme eklemek istiyorum ve seninle ilgili yani bebişinle ilgili güzel haberleri almak istiyorum.Şimdiden teşekkür ederim...
slm kızlar bende kan pıhtılaşması yüzünde 2 defa bebbegimi kaybettim ve yeni öğrendim sorunumu fakat hamile kalmadan ilaç kullanmama gerek yokmuş hematolojiden öyle dediler sizlerdede kullanmayan varmı?
Birde anti-kardiyolipin testi yaptıran varmı aranızda buda düşüklere neden oluyomuş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?