Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

ha bide nihayet nerde doğum yapacağıma karar verdim ama doktor sezeryana gelirken varis çorabı gtiriceksin dedi sizde böyle bişey duydunuz yada doktorunuz uyguladımı biliginiz varsa yazarsanız çok sevinirim..tabi yazdıklarınızı okuyabilirsem inşaallah....

canım ben 34.haftamda aspirini kestim çok şükür bebişimde de hiç bir sorun yok.
varis çorabı olayına şaşırdım.hiç böyle birşey duymadım.bence çekinme dr sor.
hayırlı doğumlar

merhaba canım bişey soracaktım. Iğneyi nerden yapıyosun...yani karnın büyüyünce nasıl oluyor merak ettimde:18:

Günaydınn kızlar

essebecim hoşgeldin.. çook rahat bi doğum olucak inşallah hayırlısıyla.. Wie ile senin haberlerini halaylarla kutluycaz.. çok az kaldı maşşallaahhh..

Senakarcım çokkk geçmiş olsun tatlım.. Strese girmemeye çalış olur mu.. Günler tutmaya biliyo... Maalesef kafaya takılıcak bişey hep oluyo hangi hafta da olursa olsun. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun..

merhaba canım bişey soracaktım. ığneyi nerden yapıyosun...yani karnın büyüyünce nasıl oluyor merak ettimde:18:

günaydın canım.. Gerçi daha 21 haftadayım ama ben de cvp vereyim dedim. 13. Haftadan beri göbekten yaptırmıyorum. Sabahları kol, akşamları ve haftasonları bacaktan yaptırıyorum. Günde 2 kez olduğu için pek yer kalmadı, 2-3 güne bir buzla kompress yapıyorum, kaşınıyo çünkü.. Bi de düğme gibi ufak ufak bezeler oluşuyo, bi kaç gün içinde geçiyo
bnm göbekten yapmama nedenim gerilme ve seğirme gibi hareketlerle iğne gerginliği karıştırmamak içindi. Göbekten rahat edemedim..

merhaba arkadaşlar dün ikinci düşüğüm oldu artık çok yıprandım sözler yetmiyor malesef doktor bi sayfa tahlil verdi araştırma için ben de burda konuyu görünce yazmak istedim benden herhangi bir şey için kan aldıklarında tekrar almak zorunda kalıyorlar hep ve şöyle bir şey söylüyorlar kanın pıhtılaştı onun için tekrar alıcaz diyorlar dün doktor rahimde hiç bir şekilde miyom veya farklı bişey yok dedi geriye sadece bu testler kaldı acaba pıhtılaşmadan neden olurmu birinci bebegimi 5 haftalıkken ikincisine de 4 haftalıkken kaybettim.

canım biliyosun ben coçuk hastanesinde çalışıyodum.. Daha İpek böceği karnımdayken fetal eko yaptırdım ve asprin kullandığımı söyleyince Kardiyolog bunun bebekte kalp sıkıntılarına sebep olabileceğini o yüzden içmememi söyledi zaten kan sulandırıcı kullanıyosun demişti.. ve ben 21. haftada kestim asprini ve sorun yok çok şükür yinede doktorun ne diyorsa ona uymalısın..

seni zaten anlıyorum ve emin ol herbirimizin aklından onca şey geçti Allah korktuğumuza uğratmasın inşallah... bu arada genel uygulama doğumdan bir gün önce iğnenin kesilmesi....ben cuma sabah girdim doğuma en son iğnemi çarşamba akşam yapmıştım... bilginize...

ayy benim kızın zekeriya beyaz halleri ödürcek bizi yavaş yavaş düzelmeye başladı tabi...:))) daha güzel olsun inşallah senin kızın... bu arada bizim zigotcanlar fena oluyorlar o yüzden kendini hazırla derim ben... benim kız normal bi bebek olalı henüz 1 hafta oldu şeytan kulağına kurşun...
sen daha özgürlük nasıl alınırmış görmedin doğumdan sonra konuşuruz ...))

canım çooookk geçmiş olsun ne diyeceğimi bilemedim... ben 4. gebeliğimde aldım kızımı kucağıma ve burda bi felsefemiz var umutsuzluk yok... henüz çok yeni bir kaybın var bence kendine zaman ayır ve bi müddet kendini dinlendir... bu kan pıhtılaşması denen şey yüzünden kaybettik kuzularımızı ama Allah dermanlı dert versin inşallah... vereceksin tahlillerini alacaksın sonuçlarını ve ona göre tedavin uygulanacak inşaallah... allah gönlüne ferahlık versin inşallah...

Merhaba,

Bende şu aspirin konusunda sıkıntı yaşayanlardanım. 2 doktora birden gidiyorum. 32+3 günlük hamileyim. Pazartesi günü gittiğim doktor 35. haftada aspirini keseceğimizi, dozajının düşük olması sebebiyle problem yaşamayacağımızı söyledi. 36 haftalıkkende iğneyi keseceğimizi söyledi, ama onuda doğum şekline bakarak tekrar konuşuruz dedi.
Çarşamba yani dün gittğim doktorda aspirini kes dedi, doğumdan 2 gün öncede iğneyi keseriz dedi. Zemin mi hazırladı anlayamadım. Kordondaki kan akışını gösterip, şuan herşey normal ama kan akışında ilerde olumsuzluk yaşayabilirsin dedi ordaki değerlere bakarak (mutlaka yaşanıra getirdi). Sezeryan olucaksın dedi. Bende normal istediğimi söledim. Hemen karşı çıktı neden tepkilisin sezeryana diye sordu.
Her ikiside özel hastane. Ama ikinci doktorum sezeryan ve küvez için ortam hazırlıyomuş gibi geldi. Tv de çıkan olaylardan belki de nem kaptım yani.
Bugünde eczacımı aradım. İlk doktorunkini uygula dedi. Ama kafam bu seferde 32-33. haftadan sonra aspirin kesilmezse ortaya çıkan kalp sorunundan dolayı karışık. Olaki öle bişi olursa vicdan azabı çekmek istemiyorum. Ne olursunuz yardımcı olun.

tünaydın benim canım pıhtıcıklarım izmir ağlıyo bugün resmen akşamı yaşıyoruz. hava kapkaranlık sokak lambaları yanıyor.

aysudeee bir daha şu cocuğu o adama benzetirsen bir tane vururum sen benzersin bak ona göre. ipek böcüğümüz o bizim.

kızlar bilg. kafayı yediğinden alıntı yapıp cevaplıyamıyorum. bu yüzden asiprin konusunda nacizane bilgimi bende paylaşmak isterim. kızlar ben hiç asprin kullanmadım hamişken. dr um istemedi bende hay hay dedim. aspirinin etkisi iğneden daha çok olduğunu söylemiştim. bu yüzden asprini genelde dr lar 32. haftada kesiyorar. iğnede ise doğuma girdiğin gün vurulsan dahi dr ları çok tedirgin etmiyor. ben iğneyi 37. haftada bıraktım. dr uma sormuştum ya iğne vurulduğum bir gün doğum yapmak zorunda kalırsam diye hiç önemli değil dedi. istersen vurulabilirsin son güne kadar sen bilirsin dedi. ama ben dr uma çok güvendiğimden hiç itiraz etmedim çok şükür hiç de birşey olmadı. ne olur kızlar çok irdelemeyin. iyi şeyleri empoze edin kafanıza. iyi iyiyim iyiyiz deyin çok iyi geliyor.

merhaba öncelikle inşallah bebeğini kucağına almayı nasip etsin sana allah,sanırım benim yazdıklarımdan rahatsızlık duymuşsun ama drun sana açıklama yapmış,senin sadece hamilelikte böyle bir tehliken varmış, ne güzel bebeğini kucağına alınca sen bu hastalıktan kurtulacaksın,benim geçirdiğim kan pıhtısı sorunu çok farklı, ben daha hamile bile değilim, 2 sene önce geçirdim ben bu hastalığı ve hayatım boyunca da hep benimle gelecek malesef,keşke benimde senin gibi doğumdan sonra geçecek olsa,benim amacım sadece bu hastalığı yaşamış ve doğum yapmış yada hali hazırda hamile olan arkadaşlardan biraz olsun bilgi toplamaktı,korkularımdan bahsettim çünkü yenmem lazımdı, bu arada normal insanlardaki pıhtılaşma derken ne demek istedin anlamadım, ilk hastalandığım dönemde drum hamile bayanlarda normalde zaten oluyor ama daha hafif sende zaten var olduğu için biraz daha tehliken büyük demişti,yani senin korkmana gerek yok zaten drun anlatmış sanırım, burda sanki herkesi karamsarlığa iten biri olarak gördüm kendimi,rahatsız oldum amacım asla bu değil,sadece yardımistemiştim o kadar.

sanırım benim yazdıklarımdan rahatsızlık duyulmuş ama benim amacım sadece bu hastalığı yaşamış ve doğum yapmış yada hali hazırda hamile olan arkadaşlardan biraz olsun bilgi toplamaktı,korkularımdan bahsettim çünkü yenmem lazımdı, hamilelikte olna pıhtı sorunu doğumdan sonra geçiyor, ama benim hiçbir zaman geçmeyecek,biraz olsun yardım almak istemiştim,kötü bir amacım yoktu...

çok çok teşekkür ederim canım ya sözünü tuttun.sana sölediğim mutasyonların haricinde hiçbişeyim yok rahimdede yok histeroskopi yapıldı,eşimde de hiç bişi yok...ama şuda var bahar 2 aydan sonra renkli dobler çektirerek bebeğe giden kan akışına bakılmış belli aralıklarla.bu önemli bence hamile kalınca doktora söylicem...rahat olacam ama önce herşey yolunda gitsin,sadece işimi şansa bırakmak istemiyorum...inşallah hamileliğin yolunda gider şu günlerde çok dua et bende ediyorum....allah yardımcımız olsun...

kötü bir amacın olmadığını biliyoruz canım benim... sadece arkadaşımız yurtdışında yaşıyor ve maalesef kendisine iyi bir hekim bulamadı Türkiyedeki doktorun uyguladığı tedaviyi ısrarla devam ettiriyor... şuan kan sulandırıcı iğne kullanıyor ve doktorlarına bunu kabullendirmekte güçlük çekiyor... adamlar kan sulandırıcı ile doğum yaparsan tüm sorumluluk sende kanamayı durduramayabiliriz o yüzden Allah korusun masadan kalkamayabilirsin gibi abuk subuk şeyler söylemişler , senin yazında üstüne gelince iyice korkmuş biz durumu onunla uygun bir dille hallettik o da ne söylemek istediğini açık açık yazdı ... emin ol dualarımızdasın...

kuzu napıyım yaaa öyle şehla şehla bakınca sıpam benziyor işte...))) yavvv işin şakası tabiki bunlar dikkatle takip ediyorum hatun kişiyi... 6. ayda hala devam ederse o zaman çaresine bakcam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…