hayret bu sefer oldu hata iletisi gözükmedi beni merak edenler oldumu bilmiyorum.ama ben sizi hep merak ettim..yolun sonuna yakşlatım iğneyi ve aspirini ne zaman bırakacağım konusunda her doktor faklı bir şey söylüyor doğum yapan arkadaşlar lütfen yardım.hangisini dinleyeceğimi şaşırdımbazıları aspirin 32,haftada kesilmesse bebekte kalp sorunlarına yol açabilir diyor bazıları iğneyle eş zamanlı kes diyor .oğluşum iyi şükür bir sorun yok ama çok korkuyorum bazen kendimi tevekkülden uzaklaşmış buluyorum içimde hep ya bişey olursa korkusu var...
ha bide nihayet nerde doğum yapacağıma karar verdim ama doktor sezeryana gelirken varis çorabı gtiriceksin dedi sizde böyle bişey duydunuz yada doktorunuz uyguladımı biliginiz varsa yazarsanız çok sevinirim..tabi yazdıklarınızı okuyabilirsem inşaallah....
hayret bu sefer oldu hata iletisi gözükmedi beni merak edenler oldumu bilmiyorum.ama ben sizi hep merak ettim..yolun sonuna yakşlatım iğneyi ve aspirini ne zaman bırakacağım konusunda her doktor faklı bir şey söylüyor doğum yapan arkadaşlar lütfen yardım.hangisini dinleyeceğimi şaşırdımbazıları aspirin 32,haftada kesilmesse bebekte kalp sorunlarına yol açabilir diyor bazıları iğneyle eş zamanlı kes diyor .oğluşum iyi şükür bir sorun yok ama çok korkuyorum bazen kendimi tevekkülden uzaklaşmış buluyorum içimde hep ya bişey olursa korkusu var...
merhaba canım bişey soracaktım. ığneyi nerden yapıyosun...yani karnın büyüyünce nasıl oluyor merak ettimde:18:
seni zaten anlıyorum ve emin ol herbirimizin aklından onca şey geçti Allah korktuğumuza uğratmasın inşallah... bu arada genel uygulama doğumdan bir gün önce iğnenin kesilmesi....ben cuma sabah girdim doğuma en son iğnemi çarşamba akşam yapmıştım... bilginize...Saol canım ya rahatladım en azından sanirim ben en yuksek dozu kullaniyorum günlük 2defa 0,5lik fragmin kullanıyorum yani gunde 0,10 lük iğne+coraspin doktorların da korktuğu bu ben 4dusuk yapmisim adam bana iğne kullanmiycaksin dedi 8.haftamda bende hayır dedim daha oncede kullanmadım ve kaybettim bana türkiye'de ki doktorum kullanacaksın dedi diye çok israr ettim ÖSS iyi ozaman herseyi göze aliyorsun herhangi birsey oldugunda biz hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz dedi öyle boyle derken geldik 31.haftaya aslında bu basarı turk bir doktorun olduğu için kabul etmek istemiyorlar hem kabullenmiyorlar hemde eğer bende olumlu sonuc verirse başla hastalarada uygulanacak bu tedavi diyorlar öyle iste canım rahatsız oldugum konunun beni ne kadar üzdüğünü anlamissindir
Ayy inşallah bitanem inşallah kızım senin prenses kadar güzel olur insallah Zekeriya beyazım benim onun resimlerine bakıp ekranı sevdiğin okadar çok olduki kizzz yirim seni diye çok tatlı maşallah:18:
Bu bebisler şimdiden aldılar özgürlüğümüzü elimizden bende senin gibi vizir vizir araba kullanan biriydim ama 28.haftada yasa tarafından 16.haftamda da evdeki yasa (yani esim) tarafından tamamen yasaklandı şimdi eve hapis kaldım neyse artık bebisimle gezeriz şurası burası derken aksamı ederiz
canım çooookk geçmiş olsun ne diyeceğimi bilemedim... ben 4. gebeliğimde aldım kızımı kucağıma ve burda bi felsefemiz var umutsuzluk yok... henüz çok yeni bir kaybın var bence kendine zaman ayır ve bi müddet kendini dinlendir... bu kan pıhtılaşması denen şey yüzünden kaybettik kuzularımızı ama Allah dermanlı dert versin inşallah... vereceksin tahlillerini alacaksın sonuçlarını ve ona göre tedavin uygulanacak inşaallah... allah gönlüne ferahlık versin inşallah...merhaba arkadaşlar dün ikinci düşüğüm oldu artık çok yıprandım sözler yetmiyor malesef doktor bi sayfa tahlil verdi araştırma için ben de burda konuyu görünce yazmak istedim benden herhangi bir şey için kan aldıklarında tekrar almak zorunda kalıyorlar hep ve şöyle bir şey söylüyorlar kanın pıhtılaştı onun için tekrar alıcaz diyorlar dün doktor rahimde hiç bir şekilde miyom veya farklı bişey yok dedi geriye sadece bu testler kaldı acaba pıhtılaşmadan neden olurmu birinci bebegimi 5 haftalıkken ikincisine de 4 haftalıkken kaybettim.
kizlar bu arada hepinize guzel dilekleriniz ve dualariniz icin tesekkur ederim coklu alinti yapmayi becermedigim icin alinti yapip cevap yazamiyorumama hepinizin yazdiklarini okudum allah razi olsun
sizleri gormesemde tanimasamda varliginiz beni o kadar mutlu ediyorki bu hamileligimde sizinde ugurunuza inaniyorum
birsey rica edicem ama yanlis anlasilir diye cok korkuyorum bazzi arkadaslar normal insanlardaki pihtilasmalardan ve ölumlerden bahsetmis ölum tabiki cokk kotu birsey ailesine sabir diliyorum ama boyle seyleri okuyunca cok uzuluyorum kendimi ve bebegimi dusundugum icin de o konu kapanana kadar uzak duruyorum topikten hepimiz bir umit icin yasiyoruz hegun icimizde olasan mucizeye sahitlik ediyoruz hep beraber bebislerimizden birine birsey olsa hep beraber agliyoruz guzel haberlere hep beraber seviniyoruz ama lutfen boyle seyler paylasirken benim gibi hassas olup cok uzulen insanlari da unutmayin
benimle ayni fikirde olan yada olmayan arkadaslar olabilir saygi duyarim hatta belkide bana kizacaksiniz ama dun kontrolumde onu bile sordum doktora benim kanimdaki pihtilasma nasil?beyinde pihti olustugu zaman olebilirmisim felan diye ama doktor bu hastalik sende sadece hamilelikte tehlikeli dogumdan sonra hicbir ilac igne kullanmiycaksin dedi o kadar kafama taktim yani
canım hassasiyet göstermen normal ama şunu özellikle belirtmek isterimki burası sosyal bir paylaşım alanı .. zamanında sende buraya derdinin dermanını yada seninle aynı şeyleri yaşayanları bularak gelmiştin... diğer arkadaşlarda aynı sebeple burdalar, peki birde şu açıdan baksan gebesin ve çok şükür şu ana kadar iyisiyle kötüsüyle gebeliğin devam etti... peki hamile kalamayan yada gebe kalırsa ciddi sorunlar yaşama ihtimali olan arkadaşlarda senin gebeliğinle ilgili yapmış yada yapacak olduğun yorumlardan rahatsız olabilir mi? sakın yanlış anlama seni kırmak yada üzmek değil amacım.. başından beri takip ediyorum senin gebeliğini ne zorluklar yaşadığının da farkındayım demem o ki kendi yaşadığın heyecanı paylaşman diğerlerinin yaşadığı üzüntüyü paylaşmanla aynı şey aslında... burda herkesin yaşadığı sorun farklı hangimizin sıkıntısı diğeriyle aynıkı hepimiz iğne kullanıyoruz yada kullandık ama sorunlar hep farklı oldu... bence arkadaşların durumunun ciddiyeti seni üzüyorsa onlar için dua et tatlım biliyosun gebe kadının duası kabul olur derler.. seni seviyorum...
herkese merhaba,
dün akşam doktora gittik. herşey yolunda çok şükür. minik kuşum büyümüş,bize de show yaptı :). elini başına götürdü, arada hoppa yapıp kendini attı durdu. inanılmaz güzel bişey. mucize, başka bişi değil. Allah'ıma şükürler olsun bugünleri gördük. ve sürekli ağızmdaki duam; Allah'ım herkese bu duyguyu yaşatsın ve nasip etsin.
2li test için kan verdim. bakalım haftaya çıkacak.
anngel senin içinde sordum. doktorum aslında bu tarz bilgi vermenin doğru olmadığını testlerin hepsine bakılması gerektiği, geçmişi dinlemek gerektiğini vs söyledi. 4 kaybını ve mutasyonunu söyledim. 0,4 cleksane iğne dozajının kilona uygun olabileceğini söyledi. sen yinede mutlaka doktoruna danış bunu. onun yönlendirmesi herşeyden önemli. ona güven gerisini boşver.
bende artık bahar gibi dokotrum ne isterse onu yapıyorum. gerisini araştırmıyorum. çünkü önce Allah'a sonra doktoruma emanetiz.. benden de henüz bu zamana kadar ne kan testi ne idrar testi istedi. sadece dün ilk defa 2li tarama testi için kan verdim.
umarım sende en kısa sürede sağlıkla hamile kalır, sonra kucağına alırsın.
sevgiler.
sanırım benim yazdıklarımdan rahatsızlık duyulmuş ama benim amacım sadece bu hastalığı yaşamış ve doğum yapmış yada hali hazırda hamile olan arkadaşlardan biraz olsun bilgi toplamaktı,korkularımdan bahsettim çünkü yenmem lazımdı, hamilelikte olna pıhtı sorunu doğumdan sonra geçiyor, ama benim hiçbir zaman geçmeyecek,biraz olsun yardım almak istemiştim,kötü bir amacım yoktu...
kuzu napıyım yaaa öyle şehla şehla bakınca sıpam benziyor işte...tünaydın benim canım pıhtıcıklarım izmir ağlıyo bugün resmen akşamı yaşıyoruz. hava kapkaranlık sokak lambaları yanıyor.
aysudeee bir daha şu cocuğu o adama benzetirsen bir tane vururum sen benzersin bak ona göre. ipek böcüğümüz o bizim.
kızlar bilg. kafayı yediğinden alıntı yapıp cevaplıyamıyorum. bu yüzden asiprin konusunda nacizane bilgimi bende paylaşmak isterim. kızlar ben hiç asprin kullanmadım hamişken. dr um istemedi bende hay hay dedim. aspirinin etkisi iğneden daha çok olduğunu söylemiştim. bu yüzden asprini genelde dr lar 32. haftada kesiyorar. iğnede ise doğuma girdiğin gün vurulsan dahi dr ları çok tedirgin etmiyor. ben iğneyi 37. haftada bıraktım. dr uma sormuştum ya iğne vurulduğum bir gün doğum yapmak zorunda kalırsam diye hiç önemli değil dedi. istersen vurulabilirsin son güne kadar sen bilirsin dedi. ama ben dr uma çok güvendiğimden hiç itiraz etmedim çok şükür hiç de birşey olmadı. ne olur kızlar çok irdelemeyin. iyi şeyleri empoze edin kafanıza. iyi iyiyim iyiyiz deyin çok iyi geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?