Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

ben ilkinde aspirin kullanmıştım tabii bilmiyorduk pıhtılaşma olduğunu standard verilmişti. folik asit değerlerim iyiydi zaten o yüzden çok düzenli almamıştım. bebeği kaybedince hiç kesmeden devam ettim folik aside aspirinede hamilelikten 1 ay önce başladım.2. yi adetim 2 gün geçince öğrendim yılbaşıydı iğneyi hemen bulamadık zaten 4 gün vurdum sadece. 8 gün gecikmeyle düşük yaptım. 0,4 lük kullanmıştım iğneyi lekelenme olunca aspirini kesmişti dr.herşey takılıyor kafasına insanın fazlamı geldi doz diye düşünmeden edemiyorum. dr pıhtılaşmayla ilgisi yok dedi ama tesadüfmü hepimiz yaşıyoruz?

evet benimde çok ağrım oldu canım normal o
ınş sende pozitf sonç alırsın

canım ben 34.haftamda aspirini kestim çok şükür bebişimde de hiç bir sorun yok.
varis çorabı olayına şaşırdım.hiç böyle birşey duymadım.bence çekinme dr sor.
hayırlı doğumlar
sağol canım varis çorabını araştırıyorum bilgisi olan arkadaşlar olursa paylaşırlar inşaallah.
merhaba canım bişey soracaktım. Iğneyi nerden yapıyosun...yani karnın büyüyünce nasıl oluyor merak ettimde:18:
canım ben koldan ve bacaktan yapıyorum 4-5aydır..

sağol canım bende kesicem sanırım varis çorabı hakkında bilgin varmı canım bizdeki pıhtılaşmayla ne ilgisi olaki bunun anlamadım gitti..

merhaba papatya 80 ben gittim sermet sağola ama alsancakta özeli var oraya ünv bakmıyor maalesef 180 veriyodum ben ama doğumu onunla gitmedim çünkü özelde yaptırmak istedi o da3,5-4 bin civarı dedi ben kabul etmedim ünv olsun dedim o da 1750 olur demişti bende 32. haftada başka bir dr gittim doğumumu o yaptırdı özel hastanede hemde çok ilgilendiler
bide emboli geçirmişsin geçmiş olsun canım belirtileri neydi nasıl oldu bizde aynı dertten yani kan pıhtılaşmasından muzdarip olduğumuz için belirtileri yazarsan bizde ona göre önlemimizi alalım peki daha sonra emboli geçirme riskin tekrar eder mi acaba ve kullandığın bir kan sulandırıcı varmı?

merhaba essebecim maşallah kocaman olmuş oğluşunn
canım varis çorabı pıhtı atma riskine karşılık ameliyat sırasında tercih edilen bir şey yani bu sadece bize özel bir durum değil, varis çorabı organ nakilleri sırasındada kullanılıyor, bizim topikte geçmişte şen adında bir arkadaşta sezeryan sırasında varis çorabı kullanmış..endişelenme dr.un bunu sadece önlem amaçlı istiyordur ama sonraki kontrolünde dr.unla mutlaka konuşki aklında soru işareti, içinde endişe kalmasın..

ben 9 ay boyunca muayeneye gittim namık beye canım işime de yakındı iyi oldu. sonra doğumu şifa bornovada yaptım. namık beyin muayenesi 220 tl di. sermet beyin özeli de var canım orayada gidebilirsin. o da çok iyi bir dr. bu arada kentte doğum fiyatlarıda 4750-5000 arası değişiyor.

canım öncelikle hayırlı olsun. sağlıkla kucağınada alırsın inşallah..
benimde faktör V leiden mutasyonum. benim adetim geciktikten 2 hafta sonra lekelenmem oldu. hamile olduğumu öğrenir öğrenme cleksan 0,4e başlamıştım. sonra 0,8e çıkardık. çıkardıktan 1-2 gün sonra lekelenmem geldi. ama doktorum muayene ettikten sonra ne aspirini ne de iğneyi kesmedi. evet kesenin yanında kanama var ama çok büyük değil. 3cm.i geçerse iğneyi kesicez demişti. çok şükür iğneyi kesmeden lekelenme geçti. şimdi 13.haftamız bitiyor. iğne aspirin ve folbiole hala devam ediyorum..

Bol dua et ve doktoruna güven. Önce Allah'a sonra doktoruna emanet.

sevgiler..

varis çorabına benzer bir çorabı ben kullanıyorum 2 senedir beyaz rengte bu çorab sıkı olduğu için pıhtı atmasını önlüyor sanırım,çünkü ben emboli geçirdiğim ilk günden beri giyiyorum ve hep giyeceğim,acelem olduğu için ancak bu kadar yazabildim,dışarı çıkmam gerekiyor,gelince tekrar daha detaylı bilgi veririm sizlere...

slm kızlar herkese hayırlı cumalar dualarınız kabul olsun inşallahhhhhhhh

ya benim aklımı karıştıran bişi var
şimdi burdaki herkes özel bi hastaneye,doktora mı gidiyo
yoksa devlet hastanesine giden varmı
aslında aklımı karıştıran şey şu
hani bu aspirini sonlara doğru kesiyoruzya iğneyle birlikte
devlet hastanesindede kestiriyolar dimi yani bizi tanıyolar
şimdi diyelim ben bi devlet hastanesine gittim
büyük ihtimalle sezeryanyan oluyo doktoralar seni biliyo ve gün veriyo dimi
yada acil sancılandın gittin oraya senin kan pıhtılaşması olduğunu biliyolarmı
bide iki haftada bir ordada bebeğe giden kan akımına bakıyolarmı?
biliyorum çok erken bunlara bana kızmayın sadece soruyorum
çünkü haftaya devlet hastenesinde gitmek istiyorum oyüzden soruyorum
cevap verirseniz ççookk sevinirim
sizi seviyorummmmmm

bu arada midem hafif hafif bulanıyo...

çok teşekkür edrim canım içim biraz rahatladı şimdi doktorumada sorcam mutlaka..
sağol canım bekliyoruz..
bebişin hayırlı olsun canım çok sevindim.devlet hastanelerine gelince özelden gitmedikten sonra çok ilgilenmiyorlar bana göre ama yinede araştır..
kız nbr nasılsın napıyosun ??
bebeısın nasıl ?
azra maşaallah tosununu büyütmüşsün sende

canım inş. hayırlı olur sonuç tatlım kaç tane yumurta toplandı

canım pek bir bilgim yok. tabiki özel gibi olmaz ama. sanırım her gittiğinde hatırlatman gerekebilir.

kızlar aranızda omega 3 kullanan varmı?

ben kullanıyordum, iğneye başlayınca bıraktım
ama hamilelikten sonra ara ara tekrar başlayacam inş.

bu arda geçen sağlık ocağına gittim
kan sulandırıcı iğne yazdıracaktım
dr. bana varis için mi diye sordu
sanırım kan pıhtılaşmasıyla varislerin ilgisi var
bir de bn ayakta fazla kalamıyorum bacaklarımda ağrı oluyor
bu da kan pıhtılaşmasıyla ilgisi var sanırım
zaten ince ince kılcal damarlar çıkmış üst bacaklarımda
fizik dr. gitmiştim yıllar evvel bacaklarımdaki ağrı için bana ecoprin yazmıştı
o zamnadan buna varmış meğer kan pıhtılaşması
kan tahlillerinde kanımın rengi baya koyu sert bir kıvamdı
kullandığım iğneden sonra baya sıvı ve akışkan olmaya başladı
umarım bu iğnelerin fazla yan etkisi olmaz

sevgili essebe,

ben hamile olduğumdan beri varis çorabı kullanıyorum. doktorum mutlaka kullanmamı istedi. varisi ve bacaklardaki pıhtılaşmayı engellemek amacı ile. eğer sezeryan olacaksan, doktor bacaklarda oluşabilecek pıhtılaşmayı engellemek amaçlı istemniş olabilir..

bende hamilelik öncesi kullanıyım diyorum. pıhtılaşmayı engelliyormuş. aynı sendeki gibi ince ince kırmızı damarlar var bende de özellikle diz çevremde ne çok aşağıda nede yukarda. hematolağada gittim pek önemsemedi hatta bakmadı bile. bacaklarımda ağrılar olmaya başladı hergün en az yarım saat yürüyüş yapmaya başladım sanki eskisi gibi ağrımıyor şimdi. benimde kanımı aspirin çok etkilemiyor ama iğne çok sulandırıyor gerçekten. faydası zararından çok olsaydı vermezdi drlar. maşallah hiç okumadık burda yan etkisi oldu diye içini rahat tut

merhaba tatlı arkadaşlarım.. hepinize güzel, mutlu, sağlıklı haftasonları diliyorumm. çook opuldunuz......

arkadaşlarım daha öncede yazdım buraya
ist da oturan arkdşlar pıhtılaşma için nereye gidiyorsunuz söylerseniz çok mutlu olurum
tüp bebekle hamileyim ancak tüp dr um iğneyi kesti
önemsemiyor pıhtılaşmamı
bir hematoloğa gitmem lazım
sizler nelerere giidiyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…