merhaba arkadaşlar
herkesin yaşadıklarını biraz olsun okudum allahım hepimize sabır versin ama benim problemimde kimseyi göremedim kafayı yiycem:18:benim 4 yaşında bir kızım var 2 yıl önce 16 hftlık bebegim karnımda öldü şuan 11 hft hamileyim dr bana coraspin 100 verdi 6 haftadan beri içiyorum
benim size sorum
bende kan pıhtılaşması olup olmadıgı belli degil olsa kızımdada sorun yaşamazmıydım veya sonradanda olabiliyormuhiç bi test yapılmadı en az 3 defa bu olayı yaşamam gerekiyormuşALLAH KORUSUN
birde eger kan pıhtılaşmam yoksa kanın normalden fazla duru olurmu ve bebege zarar verirmi
sizce ne yapmalıyım ltf bana tecrübeli olan arkadaşlar yardımcı olun
sevgilerle..
webster ve derya
kızlar liste güncelleme tarihi 13 nisan onun için sizin haftalarınızın öyle yazması normal çünkü siz 13 nisanda o haftadaydınız. yarın 20 nisan çarşambada yeniden güncelleyecem . bu liste haftalık olarak çarşamba günleri güncelleniyor yani gelenek öyle. o yüzden webster sen yarın 9 olacaksın deryacım sende yarın 11 haftalık olacaksınız.
sevgilerrrr;
webster ve derya
kızlar liste güncelleme tarihi 13 nisan onun için sizin haftalarınızın öyle yazması normal çünkü siz 13 nisanda o haftadaydınız. yarın 20 nisan çarşambada yeniden güncelleyecem . bu liste haftalık olarak çarşamba günleri güncelleniyor yani gelenek öyle. o yüzden webster sen yarın 9 olacaksın deryacım sende yarın 11 haftalık olacaksınız.
sevgilerrrr;
iyi dileklerin için çok teşekkür ederim bahsettigin testler için araştırma has.yoksa normal has.yaptırabilirmiyim dr çok umursamaz birisi bırakıcam galiba hergün rüyamda bebegimin karnımda öldügünü görüyorum korkudan ultrasona bile zor giriyorum ne olcak bu halim bilemiyorum çoküzgünüm
webster ve derya
kızlar liste güncelleme tarihi 13 nisan onun için sizin haftalarınızın öyle yazması normal çünkü siz 13 nisanda o haftadaydınız. Yarın 20 nisan çarşambada yeniden güncelleyecem . Bu liste haftalık olarak çarşamba günleri güncelleniyor yani gelenek öyle. O yüzden webster sen yarın 9 olacaksın deryacım sende yarın 11 haftalık olacaksınız.
Sevgilerrrr;
TEDAVİYLE DERKEN PIHTILASMA İLAÇLARI d EĞİL AŞILAMA YADA TÜPLEMİ 6KEZ KALDIN?çok soru soruyorum ama şimdiye kadars ebepsizken poıhtılaşmayı öğrendim oyüzden(zaten pimpirikliyim iyice herşey karıştı bende:))
belli zatenbende senin o deliligine bayiliyom ama
canim ya malesef benim doktorum seninki gibi iyi degil tercube denen hicbirsey yok rabbime siginiyorum ona emanetiz neymis efendim dogum sirasinda cok kan kaybedermisim,belki beni kaybederlermis adam moral verecegi yerde bana neler soyluyor sinir oldum bunlari duyduktan sonra toparlanmam zor oldu ama neyseki iyiyim artik hicbir dedigide umrumda degil biz bu haftalara dualarla geldik ve biliyorumki rabbim yardim edecek dogumda bana
kızlar kan sonucum elime ulaştı..mtfhr 677 c>t polimorfizminin heterozigozitesi toplumda sık görülen(BURDAKİ TOPLUMDANDA ANLADIM ZATEN)BİR DEğişiklip olup genellikle klinik bulgu vermemmektedir....yorum kısmına bunu yazmışlar..yani buda coraspin vefolibolu gerektiriyo???hemen başalyımmı yaa..hemşire dün başla dedi ama kaçtane demedi.doktorumuda aradım hala ban dönecekler güyaaaa hiç sanmıyorum atlattılar beni8TÜPBEBEK DOKTORUMDAN BAHSEDEİYORUM)...
merhaba arkadaşlar
herkesin yaşadıklarını biraz olsun okudum allahım hepimize sabır versin ama benim problemimde kimseyi göremedim kafayı yiycem:18:benim 4 yaşında bir kızım var 2 yıl önce 16 hftlık bebegim karnımda öldü şuan 11 hft hamileyim dr bana coraspin 100 verdi 6 haftadan beri içiyorum
benim size sorum
bende kan pıhtılaşması olup olmadıgı belli degil olsa kızımdada sorun yaşamazmıydım veya sonradanda olabiliyormuhiç bi test yapılmadı en az 3 defa bu olayı yaşamam gerekiyormuşALLAH KORUSUN
birde eger kan pıhtılaşmam yoksa kanın normalden fazla duru olurmu ve bebege zarar verirmi
sizce ne yapmalıyım ltf bana tecrübeli olan arkadaşlar yardımcı olun
sevgilerle..
kaç kilo aldınki belki şişkinlik falan vardır dışardan kilo almış görünürsün.
canım bende kendimi senin gibi hissediyorum. Ben progestan kullanmıştım, 12.haftaya kadar. O inanılmaz şişkinlik yapmıştı. E bide mide bulantılarım sebebi ile yağsız makarna, peynir ekmek yiyip, akşamları yattım. Bana bu 13,5 haftada 4 kilo olarak geri döndü.. şu an elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum. Yürüyüş yapmam gerekiyor, havalar kötü. Bide akşmalrı hala midem kötü..
Allah sonumu hayır etsinn..
kızlar merhaba
ben 23 yasındayım 2009 da 10 haftalık bi bebegımı 2010 da ise 27 haftalık
kızımı kaybettım ılkı kürtaj ıkıncısı normal doğum sorna safra kesemde sorun cıktı
amelıyat olucaktım hematolojıde arastırma yaptılar ve faktör 11 eksıklıgı yanı hemofili c hastası
olsudum anlasıldı sonra amelıyatımı odlum safra kesem alındı tekrar bebek dusunmeye basladık
ve kadın doğuma genel muayeneye gıttım...doktorum testler yaptı sonucları aldım dün
hemen hematologuna götür dedi götürdüm bütün faktör testlerim garip çıkmıstı
işaretlıydı sonra hematologum vücudunda ıkı hata var yanı bır deil hamıle kalırsın ama doğurman
zor olur...gene kayıplar yasayabılrısın dedı ve cerrahpaşaya sevk ettı benı henuz gıtmedım
faktör testlerımı eklesem incelermsıınzı kızlar aynı seyelri yasayan varmı
benım sorunalrımdan bırıde pıhtılasmaymıs ama diğerini söyleyemem 1-2 test daha lazım dedi
yardım edersneız sevınırım tesekkurler
[ımg]http://i1104.hizliresim.com/2011/4/19/6578.jpg[/ımg]
canımmm çok çok geçmiş olsuunn. çok üzüldümmmm.. Inşallahhh sorunu tam tespit ederler ona göre tedavini olursun.. Testlerini yaz burda çok bilgili arkadaşlar var bi fikir verirler muhakkak..
Yaranı kantmak istemem ama kayıpların nasıl olmuştu yazabilir misin?
kızlar merhaba
ben 23 yasındayım 2009 da 10 haftalık bi bebegımı 2010 da ise 27 haftalık
kızımı kaybettım ılkı kürtaj ıkıncısı normal doğum sorna safra kesemde sorun cıktı
amelıyat olucaktım hematolojıde arastırma yaptılar ve faktör 11 eksıklıgı yanı hemofili c hastası
olsudum anlasıldı sonra amelıyatımı odlum safra kesem alındı tekrar bebek dusunmeye basladık
ve kadın doğuma genel muayeneye gıttım...doktorum testler yaptı sonucları aldım dün
hemen hematologuna götür dedi götürdüm bütün faktör testlerim garip çıkmıstı
işaretlıydı sonra hematologum vücudunda ıkı hata var yanı bır deil hamıle kalırsın ama doğurman
zor olur...gene kayıplar yasayabılrısın dedı ve cerrahpaşaya sevk ettı benı henuz gıtmedım
faktör testlerımı eklesem incelermsıınzı kızlar aynı seyelri yasayan varmı
benım sorunalrımdan bırıde pıhtılasmaymıs ama diğerini söyleyemem 1-2 test daha lazım dedi
yardım edersneız sevınırım tesekkurler
Çocukluk çağı hastalıklarından bir olan rubella (kızamıkçık) hamilelik sırasında geçirildiğinde bebekte anomalilere neden olabilen bir hastalıktır. Bu nedenle hamilelikten önce ya da ilk kontrolde bu hastalığa karşı bağışıklık olup olmadığı araştırılmalıdır. Erişkinlerin çoğu ya çocukluklarında geçirdikleri ya da aşılandıkları için bu hastalığa karşı bağışıklık kazanmışlardır. Böyle bir durumda gebelik sırasında kızamıkçık geçiren birisi ile temas etmeleri kendi sağlıkları ya da bebeklerinin sağlıkları açısından bir risk yaratmaz. Kanda yapılan incelemede Rubella IgG pozitifliği bağışıklığı gösterir. Gebelik öncesinde Rubella IgG negatif olarak saptandığında aşı yapılabilir ancak böyle bir durumda en az 3 ay süreyle gebelikten korunmak gereklidir. Hamilelik sırasında rubella aşısı yapılamaz.
Sitomegalovirus adı verilen bir virusun neden olduğu enfeksiyonlar da bebeklerde anomaliye neden olabileceğinden hamileliğinin başında anne adayının bu enfeksiyona karşı bağışıklığının olup olmadığının araştırılması önemlidir. Kanda yapılan incelemede CMV IgG pozitif olması bağışıklığı gösterir. Rutin incelemelerde yapılıp yapılmaması konusunda fikir birliği yoktur.
Toksoplazma enfeksiyonları düşük, ölü doğum ve anomalili bebek gibi istenmeyen sonuçlar doğurabilen bir hastalıkdır. Bu nedenle hamileliğin başlangıcında daha önceden geçirilip geçirilmediği ve bağışıklık olup olmadığı araştırılmalıdır. Kanda yapılan incelemede Toksoplazma IgM aktif enfeksiyonu gösterirken IgG geçirilmiş enfeksiyon ve bağışıklığı ifade eder. Gebelik sırasında aktif enfeksiyon saptandığında uygun şekilde antibiyotikler ile tedavisi gerekir. Başlangıçta IgG negatif olarak saptandığında belirli aralıklarla tekrarı gerekeb
bunlar bulabildiklerim :) umarım yardım cı olur
canım çok teşekkür ederim yardımın ıcın ama rubella toksoplazma da sorunum yok
faktör tetlerim enteresan genede tesekkru ederimm senın problemın neydı canım ???
sağol canım...inşallahh
testlerimi ekledım ama tekrar yazyaım
ilk bebeğimi:kontrole gittim ve kalbinin atmadıgını söyledi doktorum kürtaj oldum patolojıde ıncelendı
ehrhangı bı sorun cıkmadı
ikincisi ise : sabah tekmeleriyl uyanmsıtım işe gittim hala tekmelıo fln öğlen oldu hareketelri
kesıldı ben meraklandım ama olur öle dedim 1 saat 2 saat 3 saat hareket yok,bide birden elelrım ayakalrım şişti gittim doktora doktor bana bı kzıdı çok pimpiriklenme bbegın çok sağlıklı die
gercekten cok sağlıklıydı ama...neyse bı baktıkı kalbi atmıyor tabi dünya basıma yıkıldı
çok üzüldüm2-3 ay depresyondan çıkamadım hala çok özlüyroum kızımı....
neyse preeklampsi sandılar tansıyon fln ama değil....preeklampsi değildi....bebegıme otopsi
yaptılar hiçbişey çıkmadı hersey nromal ben sağlıklı bı ınsanım sebep bulunmadı yanı...
sonradan faktör testleri yapılınca cıktı bunlar ortaya
hemofili c de kan durdurulamıo onun ıcın doktorum doğumdan sağ kurtulduguna
yat kalk dua et dedi....böle işte genetıkmıs...
anneannemde beyın kanamsıdnan 42 yasıdna vefat etmıs onunanneıse erken yasta
gene beyın kanamasıdnan ölmüş ama bilememıskı kımse zaten annem bana hamıleykende
çok kanama yasamıs doktorum söyledi zaten vücut kanama yapıyormus ama annem hamıleykende
hiç arastırmamıslar....böyle işte..
Protein C : 90 %
Protein C Antijeni : 80 mg/l
Protein S : 97 %
Protein S Antijeni : 91 mg/l
Anti Trombin 3 Antijeni : 35 g/dl
Faktör 5 (Proakselerin) : 93
Faktör 7 (Prokonvertin) : 117
Faktör 8 : 102
Faktör 10 (Stuart-Prower Faktör) : 52
Faktör 11 (Hemofili C , Plazma) : 51
Pct : 0,171
Pt % : 69,4 %
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?