Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

merhaba canım bende ilk bebeğimde seningibi hiç sorun yaşamadım kızım şuan 5,5 yaşında ve 32 haftalıkta hamileyim ama bunun öncesinde iki kaybım oldu yapılan tahlillerde kan pıhtılaşması olduğı ortaya çıktıhamilelik öncesi coraspin folik asit kullandım hamile kalınca innohep kan sulandırıcı iğne ve elhamdülillah bu güne kadar geldik..ben iki düşüğüm olduğunu söyleyince phtılaşma tahillerini yaptılar KATÜ ünivers.hastanesindebildiğim kadarıyla normal hastanelerde yapılmıyo bu tahliller..umarım yardımcı olabilmişimdir

canım, benim ki 8 haftalık kalsın, ultrasonda küçük görünüyor bir hafta..
çarşamba geleneği de iyiymiş

ikinci gebelik yaşayanları belirtirseniz daha bir umut olur foruma giren arkadaşlara..

öncelikle hayırlı olsun. sağlıkla da kucağına almanı diliyorum..ben özel laboratuarda yaptırmıştım. biraz maliyetli ama daha hızlı sonucu alabiliyorsun. üniversite hastanelerinde bildiğim kadarı ile ücretsiz ama daha uzun sürüyor sonuçları almak. belkide hiçbişey yoktur tesadüftür. belkide bişi var ve önlemini almak gerek. bencede biran önce yaptır. kimse senin, bizim halimizden anlamaz.. doktorundan da memnun değilsen onu bile değiştir. bir arkadaşımın sözü var; hamilelik süresince doktorun 2.kocan gibi oluyor o derece güvenmen gerekiyor diyor .. gerçi benim doktorum bayan ama gece 10 bile olsa aklıma takılanı açıp soruyorum:)..

canım anladım ama şunu söylemekk istiyorum; son adet tarihine göre senin dediğin gibi ama doktorum 1 hafta büyük görünüyor dedi. Yani 10 olacak benim ok?

canım hayor ovulasyon oluşturucu ilaç ve çatlatma iğneleriyle hamile kaldım. bir kez de aşılama yaptırdım ama tutmadı tüp hiç denemedi. geçtiğimiz ağustos için konuşmuştuk dr umla tüpü. ama gerek kalmadı 2010 ocakta kendiliğinden hamiş kaldım.

offf allahım yaa ne aptal dr lar var. dangalak şey. korkma sen morelnide bozma ben senin için tekrar arayıp dr uma sorcam bu durumu. ama yine aynı cevabı vereceğine eminim. iğnelerin doğumla hiç bir alakası yoooookkkkk :)))
bu arada deliliğimi bende seviyorum bazen :)

başla bence canım folbiolu ben gün aşırı alıyordum coraspini hergün 1 tane veriyorlar.

canım git bir üni. hastanesine 3 kaybım var genetik testlerimi yaptırmak istiyorum de yaparlar. ayrıca ilk çocuğunu normal hiç bir sıkıntı olmadan doğurup ikincide bu problemin yaşanması olası. hatta tam tersi bile. yani birincide yaşayıp ikincide hiç problemsiz doğuranlar var. endişe etme :) hayırlısı olsun :)

kaç kilo aldınki belki şişkinlik falan vardır dışardan kilo almış görünürsün.

2 kiloya yakın. şişkinlik olabilir belki çünkü tuzlu yiyorum biraz tansiyon düşüklüğünden dolayı....benim doktorum çok kilo almaya karşı.hızlı kilo alınca kızıyor azıcık:18: Bide herkes sinirlerimi bozuyor kilo almışsn diye

benimde sabahları öğlene kadar çok kötü...bulantı artı sanki çok şey yemiş gibi bi his azıcık simit yada kraker yesem reflü gibi oluyor. Onuda ancak meyveli maden suyu varya onunla geçiriyorum. Zararı olurmu bilmem ama.....evet allah yardımmcımız olsun hepimizin geçecek inşallah bu günler

kızlar merhaba

ben 23 yasındayım 2009 da 10 haftalık bi bebegımı 2010 da ise 27 haftalık
kızımı kaybettım ılkı kürtaj ıkıncısı normal doğum sorna safra kesemde sorun cıktı
amelıyat olucaktım hematolojıde arastırma yaptılar ve faktör 11 eksıklıgı yanı hemofili c hastası
olsudum anlasıldı sonra amelıyatımı odlum safra kesem alındı tekrar bebek dusunmeye basladık
ve kadın doğuma genel muayeneye gıttım...doktorum testler yaptı sonucları aldım dün
hemen hematologuna götür dedi götürdüm bütün faktör testlerim garip çıkmıstı
işaretlıydı sonra hematologum vücudunda ıkı hata var yanı bır deil hamıle kalırsın ama doğurman
zor olur...gene kayıplar yasayabılrısın dedı ve cerrahpaşaya sevk ettı benı henuz gıtmedım
faktör testlerımı eklesem incelermsıınzı kızlar aynı seyelri yasayan varmı
benım sorunalrımdan bırıde pıhtılasmaymıs ama diğerini söyleyemem 1-2 test daha lazım dedi
yardım edersneız sevınırım tesekkurler

canımmm çok çok geçmiş olsuunn. çok üzüldümmmm.. Inşallahhh sorunu tam tespit ederler ona göre tedavini olursun.. Testlerini yaz burda çok bilgili arkadaşlar var bi fikir verirler muhakkak..
Yaranı kantmak istemem ama kayıpların nasıl olmuştu yazabilir misin?

sağol canım...inşallahh

testlerimi ekledım ama tekrar yazyaım

ilk bebeğimi:kontrole gittim ve kalbinin atmadıgını söyledi doktorum kürtaj oldum patolojıde ıncelendı
ehrhangı bı sorun cıkmadı
ikincisi ise : sabah tekmeleriyl uyanmsıtım işe gittim hala tekmelıo fln öğlen oldu hareketelri
kesıldı ben meraklandım ama olur öle dedim 1 saat 2 saat 3 saat hareket yok,bide birden elelrım ayakalrım şişti gittim doktora doktor bana bı kzıdı çok pimpiriklenme bbegın çok sağlıklı die
gercekten cok sağlıklıydı ama...neyse bı baktıkı kalbi atmıyor tabi dünya basıma yıkıldı
çok üzüldüm 2-3 ay depresyondan çıkamadım hala çok özlüyroum kızımı....
neyse preeklampsi sandılar tansıyon fln ama değil....preeklampsi değildi....bebegıme otopsi
yaptılar hiçbişey çıkmadı hersey nromal ben sağlıklı bı ınsanım sebep bulunmadı yanı...
sonradan faktör testleri yapılınca cıktı bunlar ortaya
hemofili c de kan durdurulamıo onun ıcın doktorum doğumdan sağ kurtulduguna
yat kalk dua et dedi....böle işte genetıkmıs...
anneannemde beyın kanamsıdnan 42 yasıdna vefat etmıs onunanneıse erken yasta
gene beyın kanamasıdnan ölmüş ama bilememıskı kımse zaten annem bana hamıleykende
çok kanama yasamıs doktorum söyledi zaten vücut kanama yapıyormus ama annem hamıleykende
hiç arastırmamıslar....böyle işte..

Protein C : 90 %
Protein C Antijeni : 80 mg/l
Protein S : 97 %
Protein S Antijeni : 91 mg/l
Anti Trombin 3 Antijeni : 35 g/dl
Faktör 5 (Proakselerin) : 93
Faktör 7 (Prokonvertin) : 117
Faktör 8 : 102
Faktör 10 (Stuart-Prower Faktör) : 52
Faktör 11 (Hemofili C , Plazma) : 51
Pct : 0,171
Pt % : 69,4 %

Çocukluk çağı hastalıklarından bir olan rubella (kızamıkçık) hamilelik sırasında geçirildiğinde bebekte anomalilere neden olabilen bir hastalıktır. Bu nedenle hamilelikten önce ya da ilk kontrolde bu hastalığa karşı bağışıklık olup olmadığı araştırılmalıdır. Erişkinlerin çoğu ya çocukluklarında geçirdikleri ya da aşılandıkları için bu hastalığa karşı bağışıklık kazanmışlardır. Böyle bir durumda gebelik sırasında kızamıkçık geçiren birisi ile temas etmeleri kendi sağlıkları ya da bebeklerinin sağlıkları açısından bir risk yaratmaz. Kanda yapılan incelemede Rubella IgG pozitifliği bağışıklığı gösterir. Gebelik öncesinde Rubella IgG negatif olarak saptandığında aşı yapılabilir ancak böyle bir durumda en az 3 ay süreyle gebelikten korunmak gereklidir. Hamilelik sırasında rubella aşısı yapılamaz.

Sitomegalovirus adı verilen bir virusun neden olduğu enfeksiyonlar da bebeklerde anomaliye neden olabileceğinden hamileliğinin başında anne adayının bu enfeksiyona karşı bağışıklığının olup olmadığının araştırılması önemlidir. Kanda yapılan incelemede CMV IgG pozitif olması bağışıklığı gösterir. Rutin incelemelerde yapılıp yapılmaması konusunda fikir birliği yoktur.

Toksoplazma enfeksiyonları düşük, ölü doğum ve anomalili bebek gibi istenmeyen sonuçlar doğurabilen bir hastalıkdır. Bu nedenle hamileliğin başlangıcında daha önceden geçirilip geçirilmediği ve bağışıklık olup olmadığı araştırılmalıdır. Kanda yapılan incelemede Toksoplazma IgM aktif enfeksiyonu gösterirken IgG geçirilmiş enfeksiyon ve bağışıklığı ifade eder. Gebelik sırasında aktif enfeksiyon saptandığında uygun şekilde antibiyotikler ile tedavisi gerekir. Başlangıçta IgG negatif olarak saptandığında belirli aralıklarla tekrarı gerekeb

bunlar bulabildiklerim :) umarım yardım cı olur

canım çok teşekkür ederim yardımın ıcın ama rubella toksoplazma da sorunum yok
faktör tetlerim enteresan genede tesekkru ederimm senın problemın neydı canım ???

canım çok teşekkür ederim yardımın ıcın ama rubella toksoplazma da sorunum yok
faktör tetlerim enteresan genede tesekkru ederimm senın problemın neydı canım ???

canım değer aralıkları yazıyorsa kağıtta onlarıda yaz ona göre yorumlayalım onları.benim mthfr 677c heterozigot factörlerden birnde problem vardı çok şükür zor yolları aşıp kavuştum kuzuma rabbim size de nasip etsin

canım tamda ben bu sitenin linkini gönderecektim sana çok iyi yapmışsın burayada fikir danışmakla.
burada o kadar çok tecbüreli arkadaşlarımız var ki göreceksin hiç bir sorun yanıtsız kalmayacak hayatımm

canım yaa.. ne diyeyim allah sabır, bundan sonra da sağlıklı,rahat güzel bi hamilelik, sağlıklı bi bebek versin inşallahh...
ben hiç bööyle oranlı test duymadım 2 kez 7-8 haftalarda kalp atışı aılnamadığı için kürtaj oldum.. testte faktör v leiden yazıyodu sadece heterezigot olduğu belirtiliyodu..

korkunun ecele faydası yok ama ilerleyen hamileliklerdeki kayıplar beni çokk korkutuyo o yüzden sordum anlaşılıyo mu kanama vs ile.. ama bööyle durup dururken de olabiliyo demek... allahın takdiri..
bnm tedirginliğimin en büyük nedeni de 32 yaşında olmam..

allah bütün bebekleri korusun esirgesin.. bekleyen isteyen tüm arkadaşlara nasip etsin önce hamileliği sonra anneliği..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…