evet anlatamadın...öle iki test diye bahsettiğin şeyler hayati risk taşıyor olabilir ki nasıl bir dr.dur bu testin çokluğuna azlığına göre yorum yapıyor... her neyse ben zaten sana test sonuçların normal ya da anormal demedim bu sonuçlar hangi referans değerlerine göre yüksek ya da düşük kabul edilmiş bu sonuç açıklayıcı değil demek istedim ve belki sana örnek olur die kendi sonuçlarımı yazdım referans değerleriyle birlikte... seninle birebir aynı sonuçları taşıyan birisini bulman zor ama yayınladığım listeyi incele eğer varsa birebir kendisine sor...bana bu protein c-s testlerinin dışında diğer tamamlayıcı trombofili paneli testleri yapıldı ve tüm test sonuçlarıyla birlikte kan pıhtılaşması teşhisi koyuldu,2 erken dönem bebek kaybım var..
anti derken anti rubella igg ve anti cmv igg testlerin pozitif onlardan bahsediyorum.onların negatif olması gerekir diye biliyorum canım...tedaviye rağmen kaybettik evet..hiç birşeyin garantisi yok canım ne yazık kiallaha emanet bebişlerimiz
pişttt sakin arkadaşlar...ay_she yide anlamak lazım..bende antikor pozitif çıkınca kafayı yemiştim burda..eskiler bilir öldüm öldüm dirildim..heterozigotken bir de antikor çıktı dedim...oda henüz bilmiyor canım referans ne ne çıkması lazım..anlamaya çalışıyor...
bu arada benimde işler çok yoğun kafayı yememek içten bile değil
ya ne dıyosunn kadın doğum doktorum onlara yorum bıle yapmadı normal dedi ama
şimdi senden duyyorum aa
hematologumada göstermedım bile antikor testlerımı sadece faktörlere bide
proteınıme fln baktı yaa keşke gösterseydımmm
evet canım Allah ın dediği oluyor o na emanet hepsi...
canım çok teşekkürler gercekten mthfr yazıyosunzu antıkor yazıyosunuz daha önce
ilgilenmedıgım bılmedıgım şeyler hemofılıye bıle yenı alışmıştım yanı sımdı bisürü terım
çıktı karsıma korkuyorum tedırgınım yaızyosunzu anlamaya çalışıyorum
anti trombin 3 üm 35 çıkmış hele o en çok o canımı sıkıyo bu kanı pıhtılandırıyo
faktör 11 im berbat bu da kanımın pıhtılanmasını engellıyo yani
bnı kanama haklınde tepki vermesi kararsız ayruıca bunun dısında bi sorunum daha var
fakat test cıkmadan doktorum korkmayım diye bişey demıyo yanı
öyle bı haldeyım kı anlatamam ayrıca reglıme 4 gun kalmıs gebelık belritilerim var
hamıel olabilirim olmayadabilirim...hamıleysem sevınırım sanırım oan göre baslar tedavi
yanı o kadar karmakarısıgım ki anlatamam çok yoruldumm:26:
kafanın karışmış olması çok normal başlarda bende öyleydim...tedavisi olsun yeterki..sıkma canını..hayırlısı ne ise o olsun canım...hangi ildesin??
iki teste göre yorum yapan biri değil derken hemen korkutmuyıor abartmıyor anlamında
söyledım temkınlı yaklaşıyor herseye yani diğer testide bekleyip kesın yorum yapıyor
oalbilir edebilir demıyor...mecazdı yani dediğim...
birebir aynı uyan tabıı kı bulunmaz ama ne bıleyım hemofili c li olan (fak. 11) vardır
faktör 10 eksıklıgı olan vardır bırebır değer oslun demıyorum ki sizde bişeyelr duymus,
öğrenmıssınızdır diye danısayım dedım....
çok gecmıs olsun pingg Allah tekrar yasatmasın benımkıde ılk 10 hafta ıkıncısı 27 hafta
kaybım yani...listeyı inceledım ama benzeyen yok o zmana benımkı pıhtılasma dğeil mi yanı
doktoruma gidicem ayrıntılı yorum ve tetkık baslıycak ama reglımı beklıyorum hamıle oalbılırım
ona göre baslasın ıstıyorum hersey 4 gun kaldı onun ıcın beklıyorum yoksa bende bı acıklama
istiyorum yanı doktorum korkutmak ıstemıyor cunku ne kadar tedirgin oldugumu biliyor
referans aralıkları ise sonuc sayfamda zaten yazmıyordu sadece yanında
işaret vardı ve doktorum hepsinin anormal değerler oldugunu söyledi..
böyle işte
İstanbulda yaşıyorum canım
Bakırköy Dr.Sadi Konuk hastanesınde konuldu teşhislerim
hematolojı bölümü orada yenı açıdlı zaten Uz. Dr.Ümit Barbaros Üre
Ankara Numune hastanesinden gelmiş
ama beni cerrahpaşaya sevk etti orada daha hızlı olur işlemlerin dedi
bakalım ...sen hangı ıldesınn ?doktorun kım
kocaelideyim canım..yakınız...yani..hakkında hayırlısı gelişmelerden haberdar et
çok geçmiş olsun ve Allah sabır versin, canım hemofili c benim bildiğim kadarı ile kanın pıhtılaşma sistemindeki bir problem yani kanın bizimkinin aksine pıhtılaşamıyor ya da pıhtılaşma süresi uzun oluyor, sende ki riskler ve bizdeki riskler farklı bizde kan gerekenden fazla pıhtılaşıyor ve bu yüzden tedavi için kan sulandırıcı ilaçlar kullanılıyor (heparin iğne- aspirin ya da folik asit gibi)yani burda hemofili c faktor 11 eksikliği bulunan yok ama bilgisi olan, sana yol gösterebilecek arkadaşlar vardır muhakkak...dilerim en kısa zamanda kaybettiğin bebeklerinin yerine sağlıklı bir bebekle şenlenirsin yine
evet yakıonız haberdar ederım ınsallahh
evetıste kanım pıhtılasmıyor benımmm ama pıhtılasıyorda yanı anı pıhtılasma oluyor
ve damar tıokıyor anlatabıldımmı doktorumun çift hata var dediği olay bu işte
ama tam kesın sonuca varılmadı ama hemofılım kesın varondna emınler anti trombın antıjenım düşük
o da kanımın pıhtılastıgını koyulandıını gösteriyo yanııı bıde proteınelrımdede sorun var
yanı baya karısıkk...kanımın ne tepki verdiğini neden pıhtılasıp neden pıhtılasmadıgını arastırmalatrı
gerekıyo buda zaman alıcak sanırırm ama hamıleykende daha ıyı kontrol eıdlır sanırım cunku o zaman
asıl tepkisini gösterıyormus rahatsızlık
inşallah canım inşallahh
::
anladım canım birazgeçte olsabende özetle anlatayım kendimi özgeçmişimi yazarım demiştim ya:))
2005te evlendim..2aysonra hamile kaldım,biraz hızlıydı ama sonradan kabullendim ama malesef tam 7haftalık olduğu gün düşük yaptım evde(1...
bekledim acele etmedim korunduk ama kendimiz...düşükten 2ay sonra yine biraz adet gecikmesiyle adetsandım ama çok sancıyla zargibi parça geldi doktru ardım hemen ertsei gün baktı ultrasonda bişey yok amam kanda var..kandeğerim biraz zor düştü.adı sessiz düşük,erken düşük v.s...2....
1sene oldu hamielk kalamyınca aynı doktor agtitim 2ay hap çatlatma iğnesi tedavisi evde ilişki..herşey yolunda hamileliim var ama olmadı...
1sene dagha bekledim bekledikçe stres oldum..sonr a doktor değiştirdim faküğltede 1.aşılamaya start
sonuç kanda 84..dünyalar benimmm ama değerim 2güne güzel artmadı 1haftalık gecikmeyle vücut attı..kimyasal gebelik...3...
hamileliğm olduğu halde rahim filmimde çek,ldi temiz çıkmıştı aşılamdan önce...
tabi kimyasal gebelik ve ben ısrrarla kanıma bakılsın genetik di,yorum,doktor gerek görmüyor uzun sürer falan ..hocam ben uğraşcam dedim 3ayda tamamlandı eşimden kan alındı sorular sordular bize.genetik profunun karşısına geçtik herşey temiz...
haydi 2.aşılama negatif
3.aşılam istem,yroum ama bir problem yok ya deneyelim tüpte rapordan şansınız olur,beşlki kalırısn ama şansmı oda %15-20..3.de doktorumun hocası prof..negatifi aldım ve giştikçe boğuldum,sorun neydi bilmiyoruz,sorun yoksa şans veriyolar daha iyi kalırısn yine yok bişeyyy..aşılamalrım aralıklı oldu.artık 1sene bekledim..geçen yazın düşünüyoduk olmadı geçen aya nasipmiş
tüpte şans % 50 nerdeyse hele bide hoca rahmi yumurtalıları temiz dedi bende negatif göze alıyorum ama nasılsa hamile kaldın diyolar ki ebnde umutluydum..olmadı 10.gün öğrendim hemen de sancılı adet oldum,tüpün negatif olmasıda daha zormuş zor atlattımgitim hocayı görünce orada başladım ağlamaya,çok umut verdiniz deim hala şansın %60 diyor,bazı tahliller istiycem dedi bende biraz düşükler falan deyince çünkü tüpbbebeğe lap diye başlattılar hiçbi tahlil tetkik istemeden.olmayınca genetikelri elimde gösterdim eksik dedi yeniden istedi,işte 2gün önce çıktı sonucum ...mthrf 677 heterzigot,hemşire hemen başla coraspin ve folibol dedi..
kafam oldu çorba aklıma geln başıma geldi düşüklerin sebebbi bumuydu dahabönce bi,linirdi nedne 3sene önce tam istemmeişler...tüpbebeğim bundamı tutmadı...arada adetim gecikip çook sancılı oludm onlarda erken düşüklermiyid sırf umutlanmayım di,ye test yapmazdım...bikaç kere hamile kaldım yine belkide...nedenler.. sorularrr..zaten tedavilerden iyice hassalaştım,buda çıknca dedim enazından sebep bulundu daha fazla düşük yaşamdan yada hamiel kalsam tutsun diye yapılcak bişeyler...rabbim kimseye kaldıramayacağı yük vermesin,dermansız dert vermesin..rabbim yardımcınız olsun hamiellere hayırlı doğumlar,doğuranlara alalh sağlık versin,uzun ömür versin..benimgibi,lerede tez zamnda hamilelik versinbirsebebim bulundu inş.başka sebeplerim yoktur,histereskopide önerdi doktor bakalım.şuan dinlenmedeyimm
webster ve derya
kızlar liste güncelleme tarihi 13 nisan onun için sizin haftalarınızın öyle yazması normal çünkü siz 13 nisanda o haftadaydınız. yarın 20 nisan çarşambada yeniden güncelleyecem . bu liste haftalık olarak çarşamba günleri güncelleniyor yani gelenek öyle. o yüzden webster sen yarın 9 olacaksın deryacım sende yarın 11 haftalık olacaksınız.
sevgilerrrr;
canım benimde 677 ve 1298 heterozigot..şanslısın tek heterozigot...benim çift:) ve de antikor var...sıkma yüreğini...bende hamile kalamayanalardanım:) zaten eskilerden bir ben feryad ve nergis kaldık bebiş bekleyen ....kader...arkadaşlar bende yenilerdenim lütfen okuyun ve deneyimli olanları beklişyorum napıyım akdındoğumcuyamı gideyim burda tüpteki ankarada ben samsundayım,hemotoloğamı??kafam kazan olduuuu...:44:herşey karıştı hamiel kalırmıyım nolur kalırsam tutunurmu..dondurmuşlarım beni beklyor....ankaarda
canım benimde 677 ve 1298 heterozigot..şanslısın tek heterozigot...benim çift:) ve de antikor var...sıkma yüreğini...bende hamile kalamayanalardanım:) zaten eskilerden bir ben feryad ve nergis kaldık bebiş bekleyen ....kader...
bir gün inatla anne olucaz...sen de yüreğini ferah tutu...aklına takılan varsa sor..burdaki herkes cevaplar...
tek derken sadece anne yada babadanmı oluyo?rabbim oldedikten sonra olacak ümidimikesmenm aslaama işte pıhtılaşma var sonuçta ve hamile kalmayı zorlaştıoyormu acaba yani şu anlamda sorayım embriyo tutuınurken tutunmuyodur ve adet oluyoruzdur çünkü pıhtılaşma varya (ilaçlara başlasammı hemen...
evet ay_she cidden baya karışık ve zor bir durum ama üzülme lütfen çaresi bulunur elbet...inşallah en kısa zamanda kanının neye tepki verdiği bulunur ve sağlıklı bir bebişe kavuşursun sende
heterozigot zaten sadece anneden veya babadan gelen genin bozuk olması iki genin bozuk olması homozigot...tek derken sadece 677 heterozigot senin benim 1298 ve 677 heterozigot demek istemiştim:)
pıhtılaşmanın hamileliği engellediği kesin söylenemez..bir çok arkadaş rahatlıkla hamile kalabildi..ama kimisi benim gibi zor hamile kalanlardan..biraz stresin de etkisi var:) ne ilaç verildi bilmiyorum ama..coraspin ve folbiol kullanıyorum gebelik öncesi gebe kalıncada yüksek doz iğne..ve ben ayrıca kortizon kullanıcam canım...coraspin verdilerse hemen başlamanda fayda var
bu bizim yaşadığımız kan pıhtılaşması sadece hamilelikte baş gösteriyor canım...bilgin olsun...kilo vermenin yada almanın pıhtılaşmaya etkisi yok...kan pıhtılaştığı için bebeişde kan yoluyla oksijen almadığından kalbi duruyor..ben öyle biliyorum:) umarım seni bir nebze aydınlatabilmişimdir.anladım canım:))herşeyi çok araştıran briyim çok bildiğimden bazen doktorla pek sevmiyo benim gibi hastaları:))evet çok kişi sıksık kalmış eğer benim başka sorunmuda varda bulunmadıysa kipıhtılaşma beni çocuk sahibi yapmıyosa bunları yaşıyarak göreceğiz,coraspin ve folibol önerdiler..2.tedavimi daha düşünmüyorum şimdilik inş.kullanırken bu hapları kanım s ulanırda kalırım çokzor tedavi süreçleri..olmazsada napalımm tedaviye giderimsonucumu alıp kme gideyim ben şimdi yaşadığım yerde biridoktor olcak,sadece tüpmerkezden aradılar sölediler.. .stresi sorma yazdım ya yaşadıklaırmı,stres oldukça bebek olmuyor ,,,bebek olmadıkça stres oluyor..bir kısır döngü maleseff..oyüzden nasıl atcam kafamadan bilmiyorum,stres yapmayı bizde istemeyiz değilmi?kilomda var kaçyıldır altüst hormonla kilo vermey çalışıyorum pıhtılaşmayada olumlu etkiedermi acaba?
bu bizim yaşadığımız kan pıhtılaşması sadece hamilelikte baş gösteriyor canım...bilgin olsun...kilo vermenin yada almanın pıhtılaşmaya etkisi yok...kan pıhtılaştığı için bebeişde kan yoluyla oksijen almadığından kalbi duruyor..ben öyle biliyorum:) umarım seni bir nebze aydınlatabilmişimdir.
selam kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
sabah kontrolüm vardı
rabbime binlerce kere şükürler olsun herşey yolunda
bebeğin gelişimi iyi dedi doktor
bugün 7+1 olduk:))
rabbim herkese bu duyguyu yaşatsın
anne olmayı hiçbirimizden yoksun bırakmasın inşallahhhhhhhhhhh
sizi seviyorum dualarımdasınızzzzzzzzzzzzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?