yok öyle birşey ben tek düşükle üniversitede yaptırdım 5 kuruşta para vermedim. ama devlet hastanesindekiler genetik dışındaki testlere bile mırın kırın etmişlerdi. nerdeyse kavga edicektim adamla bu testler 2. de bile yapılmaz 3. de belki deyince. dr um istedi dedim eli mahkum yazdı ay şimdi bile sinirlendim insanlıktan nasibini almamışlar nasıl dr yapılıyor anlamıyorum. senin şanssızlığın iyi yönlendirilememişsin. özeldeki dr um kendi hastası olan üniversitedeki bir dr a yönlendirmişti beni sağolsun. neyseki sen sonunda muradına ermişsin darısı bizim başımıza inşallah
yok canım ben gitim hemen tüpe başlattılar proftu dedik araştırıır bi bakar nerde görüşme bile uzun göeüşemiyosun merkez okadar kalabalıkki ben ailemin yanında ankaradaydım şehirdışındna geeln çook var(daha öncede fakültede aşılamalrım rahim fülmiim oldu histerskopiye gerek görmediler diyorum ya sebepte yok ya benim gibi ahstaalrla uğraşmıyolar olur deneyelim aşılma dedi durdular 3kere aşıalma oldum..sen neden korunuyosun?ben hiç korunmadım korunmamda:)tedavi derken neyle ilgili sorun ney?ilaçlara başlıycam sanırım:44:bende spor gdiiyorum kilo hemde sağlığım için şimdi pıhtıya öğrendimki damarlarım tıkanmasın yağlrım azalsın diyee
Canım sağol inşallah Allahım herkese nasib eder. Canım ben dr. hiç birine inanıpta kös kös oturmadım kaç dr. da gittim ama hiçbiri de demedi senin genetiğine baktıralım ben kendi çabamla özele laburatuara giderek öğrendim ve direk dr. yolunu tuttum o kadar kayıplarım olduktan sonra canım acıdıktan sonra kimseyle kafa patlatamam dedim direk prof. randevü aldım 1 saat içinde işimi hallettim çıktım.
canım tedavi derken pıhtılaşmayla ilgili daha çok beslenmeye yönelik bir tedavi yapıyorlarmış. bir arkadaşımın komşusu 20 sene sonra bu tedaviyle hamile kalmış. şimdi 2. için başlıycakmış. oda senin gibi tüp bebek yaptırmış. ben evlendikten sonra 2 sene korundum korunurkende aynı dr a gidiyordum. gebelik için hiç tedavi olmadım. aslında ben istedim ama dr kabul etmedi. pıhtılaşmayı öğrenincede tüp bebek yaptırayım pgt ile dedim onuda kabul etmedi. şimdi korunmamı dr söylemedi eşim istemedi biraz dinlen öyle deneriz dedi.benim pıhtılaşma ve hafif bir insülin direnci dışında hiç sorunum yok. bu dirençten dolayı yumurta sayım fazla oluyor baskılasın diye glucopage kullanıyorum o kadar.
en iyisini yapmışsın. ben şanslıymışım gerçi dr istemesede yaptırırdım bende. ama yinede Allah razı olsun sadece genetik değil bir sürü bağışıklık falan da baktırdı. ben o kadar detaylı tahlilleri bilemezdim. neyse şükür geçmiş bitmiş acılar. bizde bir daha yaşamayalım inşallah
anladım git bakalım bizede söylersin nasıl beslenileceğini:))ya benim embriytolara kalitelidediler donanlarada acaba pgt yapıldımı ama onuniçnde ayrı ücret istrelerdi bence:)pıhtılaşma olduğunu bilmoduk ozaman:44:insülin direnciende baktırmıştım hatta kiloa ldım hormonalr altsüt diye ohapı sormuştum doktor yazmamıştı zayıflamayads yardımcı olumuş diye duymuştumda...benim çocuk olmama adın ahiç bir ilacım yok bende polikstik overden şüpheleniyodum oteşhiiside tam koymadılar bakalım...
Canım hayırlı olsun bebişin inşallah bu şekilde devam eder gelişimi de sizleri üzmez. Malesef ki 3 küretaj istiyor devlet bu testleri karşılamak için ne kadar değersiz canımız varmış demek ki ben testlerimi hiç devletin yapmasını beklemeden yaptırdım gittim Çapa da prof. dr. verdim 250-TL ne gerekiyorsa yaptırdım benim ve bebeğimin hayatından daha önemli değil benim de 6. gebeliğimde yüzüm güldü çok şükür.
arkadaşlar bende test yaptırdım ama doktora gidemedim...
galiba bende de çıktı bu rahatsızlık...
üstelik ben tüp bebekle hamile kalabiliyorum...
factörV G1691A(Leiden) wt/wt
factörV H1299R(R2) wt/wt
protrombin G20210A wt/wt
factörXIII V34L wt/wt
B-Fibrinojen 455G>A wt/mut
PAI-1 4G/5G 4G/5G
HPA1 a/b a/b
MTHFR C677T mut/mut
MTHFR A1298C wt/wt
ACE I/D I/D
ApoB R3500Q wt/wt
Apoe E3/4
ANLAYANLAR LÜTFEN YORUMLAYABİLİR Mİ?
KAFAM ÇOK KARIŞIK...
kızlar bende hamile oldugumu yeni ögrendim pazartesi doktora gidecegim bende de mthfr 1298 heterozigor mutasyon vardı ama sonunda başardım gerci benim hamile kalmamda bir sorun yokdu kalp atışları duyulmuyor ama bu sefer inşalalh başaracagız
benim genetiklerim bu kadar değildi çok bilmiyorum ama 2 mutasyon saptanmış sanırım. tüple yada normal farketmez hepimiz aynı şey için uğraşıyoruz. bir çok arkadaşımız tedaviyle kavuştu meleklerine. daha iyi bilenlerde yorum yaparlar. kafana takılan herşeyi sor bilenler mutlaka yanıtlar. geçmiş olsun canım en azından sebebini öğrendin şükür tedavisi olan bir şey.
kızlar bende hamile oldugumu yeni ögrendim pazartesi doktora gidecegim bende de mthfr 1298 heterozigor mutasyon vardı ama sonunda başardım gerci benim hamile kalmamda bir sorun yokdu kalp atışları duyulmuyor ama bu sefer inşalalh başaracagız
rahat ol canım. aklına kötüsünü getirme,kendini ve bebeğini allaha emanet edip bolca dua et.rabbim çok büyük.. takib etti isen benim durumumu biliyorsundur.benim de tahlikeli geçti her an.benim rahim ağzında dikiş vardı, 28. haftadan sonra hadi 30 olsun,32 olsun derken ben 38. haftada sezeryan ile doğum yaptım.bebek gelişimi 4. aydan itibaran hep geriden gidiyordu,26 dan sonra iyice geriledi. bir ara tam 2 hafta geriden gitmeye başladı gelişimi. 34.haftadan sonra tavsiye üzerine pekmez ve hurma yemeye başladım .çok şükür arayı kapatmaya başladık. 38. haftada 3,200 gr. 50 cm olarak dünyaya geldi kızım, bir dene istersen.ama hurmayı çok abartma ben günde 5-6 tane kadar yedim çünkü kasılmaları kolaylaştırıtormuş galiaba ve doğumu kolaylaştıryormuş. belki erken doğum tehlikesi yaratır diye abartmadan yedim.tabi bunları şeker problemin yoksa tüketmelisin.inşallah herşey yolunda gider de zamanı gelince sağlıkla alırsın bebeğini kucağına.çok saol canım ilgin için.bahara sormam da ki sebep o sanki bahsetmişti gibi geldivonun için bahar olarak yazdım.ben sermet beye gittim.20. haftamda sermet beyin ne kadar iyi bir doktor olduğunu biliyorum duymuştum da onun için ona gittim ama biraz moralimi bozdu benim.bebeğin yaşamaz falan filan ilk gebeliğim olduğu için pek önemsemedi. sağolsun yine kan pıhtılaşması teşhisimi kendisi buldu ona bu konuda minnettarım bişey diyemem.Amam direk yaşamaz bu bebek demesi çok üzdü beni.ama benim oğluşum bu haftaya kadar geldi onun için bir kere daha ona gitmekten korkuyorum.inşallah küvez ihtiyacı duyulmaz bebeğim az daha dayanır da 34. haftaları bulursak ve biraz daha kilo aldırabilirsem iyi olacak. ama üniversitede küvez çok zormuş uzun zamandır araştırıyoruz küvez sıkıntılı biraz. onun için özel hastaneleri tercih etmek zorunda kaldık.kent hastanesine namık demire gidicez oda çook iyi bir doktormuş inşallah hakkımzda hayırlısı olur. oğlumu Allahıma emanet ediyorum. inşallah bende şanslı olurumda güzin ve büşra gibi bebeğim normal zamanında doğar. dua et canım benim için benim bebeğim sizlerin duası ile yaşıyor ben buna yürekten inanıyorum.
aynı ilacı iki düşükten sonra bana da verdiler,adet düzensizliğim vardı ve fazla kilom. doktor hem adetini düzenler, hem zayıflatır dedi.benim diyabet sorunum yok ama o hap yumurtlamayı düzenliyor dedi doktorum.ben iki yıl kullandım o ilacı, ne adetim düzenlendi, nede kilo verdim.bu hamileleiğimden önce başka bir doktora başladım o kullanmana gerek yok sen pko lu değilsin dedi. bende bıraktım.sadece folbiol ve coraspin 100 kullan dedi.bende onları kullanarak 1 yılın sonunda hamile kaldım.hamile kaldıktan sonrada innohep 07 ve progestan kullanmaya başladım ek olarak.anladım git bakalım bizede söylersin nasıl beslenileceğini:))ya benim embriytolara kalitelidediler donanlarada acaba pgt yapıldımı ama onuniçnde ayrı ücret istrelerdi bence:)pıhtılaşma olduğunu bilmoduk ozaman:44:insülin direnciende baktırmıştım hatta kiloa ldım hormonalr altsüt diye ohapı sormuştum doktor yazmamıştı zayıflamayads yardımcı olumuş diye duymuştumda...benim çocuk olmama adın ahiç bir ilacım yok bende polikstik overden şüpheleniyodum oteşhiiside tam koymadılar bakalım...
gözünaydın canım, güzel haberlerle dönmeni diliyorum.kızlar bende hamile oldugumu yeni ögrendim pazartesi doktora gidecegim bende de mthfr 1298 heterozigor mutasyon vardı ama sonunda başardım gerci benim hamile kalmamda bir sorun yokdu kalp atışları duyulmuyor ama bu sefer inşalalh başaracagız
23 nisan hep hüzünlü olacak benim için....bugün çocukları izlerken ağlamamak için kendimi zor tuttum...bebeğim cennete gideli iki sene oldu...küçücük bedeni 5,5 ay neler yaşadı daha fazla dayanamadı ve 2009 23 nisan günü bize veda etti meleğim...cennete yolladığımız meleklerimiz bize şefaatçi olsun inşallah..rabbim yaşadığımız acıların arkasından bizlerede güneşini gösterir ve bütün evlat isteyenlere hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah...herşey gönlünüzce olsun....ALLAHA EMANET OLUN...
23 nisan hep hüzünlü olacak benim için....bugün çocukları izlerken ağlamamak için kendimi zor tuttum...bebeğim cennete gideli iki sene oldu...küçücük bedeni 5,5 ay neler yaşadı daha fazla dayanamadı ve 2009 23 nisan günü bize veda etti meleğim...cennete yolladığımız meleklerimiz bize şefaatçi olsun inşallah..rabbim yaşadığımız acıların arkasından bizlerede güneşini gösterir ve bütün evlat isteyenlere hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah...herşey gönlünüzce olsun....ALLAHA EMANET OLUN...
teşekkür ederim cevapladığın için...
çok üzgünüm benimde bebeğim olcakmı acaba...
yoruldum tedavilerden...kayıplar yaşadım...
allah bu yolda uğraşanların emeğini boşa çıkarmasın inşallah...
evlat hasretiyle yakmasın kimseyi rabbim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?