canlarım mrb hepinizin yazdıklarını okudum dualarınız desteğiniz için hepinizden allah razı olsun.inanın yazdıklarınızı okudukça bi nebze olsun yaşadıklarımı unutmaya çalışıyorum.yazdıklarınızla çok destek oluyosunuz çok saolun.yaşadıklarım okadar çok kötü şeylerdeki nası anlatıyım bilmiyorum.pazartesi yattım pazar günü zorda olsa çıktım.hafta boyunca hep alttan muayene ettiler gelen giden parmakladılar durdular.hep alttan ilaç verdiler sancı gelsin açılma olsun diye.benim gibi normal doğum yaptırılanlara 400 mg ilaç verilirken ben daha önceden sezeyan olduğum için 25 mg verdiler ondan dolayı uzun kaldım hastanede normalde iki günde yapıp çıktılar hep.artık iyicene açılma olsun diye muayene etmekten öldürdüler beni tek muayene edin diyodum biran önce olsunda diye.son ikigün çok sancılarım olmuştu.dayanamıyodum artık.cumartesi öğlen bitmiştim artık bağırıyodum sızlanıyodum sürekli allahım yardım et kolaylık ver diye ama olmuyodu.ondan sonra doktorlara yalvarmaya başlladım olmuyo dayanamıyorum sezeryana alın diye.geldiler artık başıma ıkın diyolar ıkınıyorum ama olmuyo.parçalana ağlaya sızlaya çok şükür bebek çıktı öğlen.görmek istedim ama göstermediler.ondan sonra eşi çıksın diye zorladım ama olmadı gece 12ye kadar bekledik çıksın diye çıkmadı.onuda kürtajla aldılar bide öyle bitirdiler beni.allaha çok şükür o sancılardan kurtulmuştum..ama ya diğer sancı yüreğimin sancısı bebeğimin artık benimle olamdığı sancısı o hiç geçmeyecek..okadar iç acıtan bi sancıki..çok gözüm korktu bilmiyorum bidaha çocuk düşünebilirmiyim.ama okadar çok istediğim bişeyki hep içimde bi eziklikle acıyla yaşayacağım..
merhaba arkadaşlar,
bu başlığı görüyordum hep, bir gün başıma geleceğini aklıma bile getirmedim. çünkü ben canla başla hamile kalmaya çalışıyordum 2 yıldır. eşim de sperm sayısı ve morfoloji sorunu vardı. bu nedenle gittiğim jinekologlar beni herşeyin normal, sorun kocanda diyip üstün körün muayen edip sepetlediler. ben de buna inandım. ta ki iyice kendimden şüphe duyana kadar. yumurtlama günümde lekelenmem oluyordu, normal yumurtlama kanamsı dediler hep. ama son gittiğim bi doktor farketti ve çok sayıda polipim varmış meğer. hemen histereskopi oldum ve 2 ay sonra çok şükür hamile kaldım. tabi bu sürede eşimde bir sürü vitamin kullandı, proxeed falan.
yaklaşık 2 sene sonra o çift çizgiyi gördüm. dünyalar bizimdi artık.kan testim de pozitif çıkınca ertesi gün soluğu doktorda aldım. dedim 2 sene sonunda oldu, erkek infertilitesi de var, tüm önlemleri alalım. ne kadar test varsa yapılsın dedim. bidliklerimi saydım. o an aklıma gelenler toksoplazma ve pıhtılaşma oldu, başlığa gözüm çarpıyordu içime doğdu herhalde.
2-3 gün sonra tüm sonuçları almaya gittik. ve doktor trombositimin yüksek olduğunu söyledi. kan pıhtılaşması var dedi. coraspin başlattı , bu kanama yapabilir diye progestan da verdi.
hiç bişeyim yokken ertesi gün lekelenmelerim başladı. doktoru aradım, progestanı 3 e çıkar dedi. ertesi gün muayeneye gittiğimde 10 gün istirahat verdi. bir hafta sonra tekrar kontrole çağırmıştı tekrar protrombin testi yaptırdı, ve değerlerin normale dönmüş madem kanaman da kesilmedi dedi ve coraspini bıraktırdı. bu karaından emin olamadım, ama bi ileçde yaşıyoruz ve fazla doktor alternatifim de yoktu. kan değerlerimi doktorlar sitesinden bir profa yazdım, o da normal bırakablirsin dedi.
çok uzun anlattım biliyorum ama acım çok fazla. kalp atışı duymaya gittiğimizde kalp atışı vardı fakat yavaştı. bi sorun olduğunu söyledi doktor. bir hafta daha bekleyelim dedi. sağlıklıysa gelişmeye devam eder dedi. ve bir hafta sonraki kontrolüm de bebeğimin kalbi iki gün önce durmuştu. son çekilen resmine bakıp bakıp ağlıyorum. cuma gününe kadar kendiliğinden düşmezse kürtaj olacağım.
ama tekrar hamile kalmaya çalışmaya başlamaan önce istanbula gidip ayrıntılı pıhtılaşma testi yaptırmak istiyorum.
buradan öğrendiğim kadarıyla hematoloji bölümüne gidiliyormuş üniversite hastanelerinin. bugün kayınavlidem benim için gitmiş sormaya çapaya, önce dahliyeden randevu alması gerek demişler. direk hematolojiye gidilmiyormuş. aradım ama tüm randevularımız dolu diyor. alamadım randevu malesef.
şimdi size sorum, siz sorununuzu nasıl tespit ettiniz?2-3 düşük beklemek istemiyorum. galiba tekrarlayan düşüklerde doktorlar yönlendiriyormuş. ama canım çok yandı. ne gerekiyorsa önlemini almak istiyorum. tecrübeli arkadaşlar bana özelden doktor ismi falan yazarsanız, ya da nasıl bi yol izlediniz tekrar hamile kalamdan önce çok sevinirim. gerekirse özel muayenelerinden randevu almayı düşünüyorum. ama bilgim yok.
Kızlar bende biraz önce doktordan geldim biraz moralim bozuk 2haftada bebeğim hiç kilo almamış neden boyle oldu anlamadim doktor normal dedi ama her defasında 100gr bile olsa alıyordu inşallah birsey olmaz kızıma nolur dua edin teyzeleri
Buna ek olarak benim isteğim üzerine 38.haftamda alacaklar kızımı 2hafta daha uzattım yani bugünden itibaren doguma hazırlık coraspini ve iğnelerin bitanesini kestik biraz tedirginim ama Rabbim sizin ve benim bebeğimi korur insallah öyle iste kızlar canım sıkkın(
günaydın canım bende yeni güne sizlerle umutla merhaba diyorum...umarım önümüzdeki nice günler bize yeni güzel haberler,yeni umutlar getirir ve herşey hepimizin gönlünce olur...
canım benim endişe etme çok normal bu doğumuda 38 e almakla şahsi fikrim ama iyi yapmışsın bebiş için daha iyi :)
merhaba anneciğim...oluşumuma ,gelişimime ve gidişime karar veren Cenabı Allah beni ve arkadaşlarımı cennet bahçelerinde yaşatıyor. ben de arkadaşlarım da en güzel cennet elbiselerini giyor en güzel nimetlerden tadıyoruz sadece anne sütünün...... tadını bilmiyoruz. burada huriler var beni ve arkadaşla...rımı çok seviyorlar hatta hep bizi emzirmek istiyorlar ama biz annelerimizi,SİZLERİ bekliyoruz sonra huriler ne kadar talihli olduğunuzu söylüyorlar. ben seni, senin karnımda varlığımı öğrendiğin andan sonraki gibi yeterince tanımadan bilmeden çok ama çok seviyorum sadece özlemiyorum çünkü hüzne ya da acıya sebep olacak hiçbir şeyi hissettirmiyor Rabbimiz. hem dünyada nefes alıp veren ya da dünyaya gelemeden anne rahminin içinde ruhu buraya alınan hiçbir arkadaşımız acının ne olduğunu bilmiyor nasıl rahminize düşerken acı çekmediysek buralara çağrılırken de acı çekmedik aksine buralara gelmek için hepimiz çok istekliydik bu isteği yine ALLAH vermişti. hem acı ya günahlara kefaret olsun diye ya da kişinin makamı yükselsin diye çektirilirmiş ama anneciğim bizim hiç günahımız olmadı hani vildan deniyor ya bize yani cennet çocukları bizim makama da ihtiyacımız yok ki.Hz.İbrahim sizi anlatıyor bize dünyada doktorların sizi bizim adımıza bilgilendirmesi gibi bi şey bu,ve ekliyor''size öğreteceklerimi kıyamet koptuğunda sakın unutmayın annelerinizi ve babalarınızı almadan hiç biriniz cennete girmeyin.çünkü onlar sizler yanlarından alınınca çok üzündüler onları o kutlu günde sevindirin..''.anneciğim üzüntünün ne olduğunu bilmiyorum ama hissedemediğimize göre iyi bir şey olmamalı,ben şanslı bir bebeğim ve sen de şanslı bir annesin çünkü milyonlarca beden varken ben sana sen bana seçilmiştin.ve şimdi herkesin gelmeye çalıştığı yerde seni bekliyorum ve herkesin hesap korkusuyla titrediği günde kundaktaki halimle kucağına verilicem bana kavuşmanın mutluluğuyla hesabın sana nasıl geldiini hissetmeyeceksin yine ben sana ortalığın kavrulduğu o sıcak günde cennetten buz gibi sular getiricem ve Rabbime ayrılığımla üzülen anne ve babamı müsade et bugün sevindireyim diyeceğim ve bizim bir istediğimizi iki etmeyen allah, bizi en büyük sevgiyle seven, sana sadece sevgisinin ve şefketinin en küçük zerresini veren Allah tebessüm ederek ne yapmak istediğimi soracak ben de senin ve babamın ellerinden tutup cennete getiricem, sizin için burada hazırlıklar yapıyor Hz. İbrahimin her söylediğini aklıma kazıyorum.biz burada tekrar bir aile olunca başka insanlar sana ve babama çok özenecek çünkü ebedi hayatınızda ebeden hanenizi şenlendirecek ve hiç büyümeyecek olan bir yavrunuz var ben varım...sen şimdi hamilelere ya da yaşayan akranlarıma özenerek bakıyorsun oysaki onlar en fazla on sene daha sevimli olcaklar sonra ergenlik sıkıntıları başlayacak ya da başka problemlemler daha da büyüdüklerinde kendi hayatları olacak bekledikleri istedikleri gibi vakit geçiremeyecek anneleri belki annelerini çok üzecek onlar kötü şeyler yapacaklar ya da başkalarının kötülüklerinden etkilenecekler ama ben hiç büyümeyeceğim seni hiiiiiç üzmeyeceğim.anneciğim benim olduğum yer çok güzel lütfen benim için üzülme hem kendini suçluyormuşsun bana olanlar için halbuki benim varlığıma da yokluğuma da karar veren bir kudret var o bizim için her zaman iyi olanı seçer ama bazı şeyler görünürde o an için iyidir bazı şeyler o an için kötü ancak sonrası için o an göremediğimiz akıbeti için iyidir.anneciğim bizim ayrılığımızda böyle inan sonradan anlayacaksın ikimizin de seçilmiş olduğunu,anne benim için sahip olduğun her şeyi düşünmeden feda edebileceğini biliyorum bana olanlar senin suçun değildi hem sen benim annemsin allahın kulusun senin de benim de asıl sahibimiz o ,sen onun sana verdiği şefkat ve sevgiyle bağlısın bana inan ki o ikimize de zulmetmedi sadece sabret lütfen isyan etme ve lütfen gücünü aşan şeyler için kendini suçlama ben seni de babamı da tanıyor, biliyorum mahşer günü milyonlarca insan içinde ikinizi bulacam ve sizi kendimle cennete getirene kadar ağlayıp feryad edeceğim.sizlerden isteğim işimi zorlaştırmamanız büyük günahlardan uzak durmanız ve farz olanları yerine getirmeniz çünkü şefaat hakkımı aşan günahlara sahip olursanız ben de üzülücem ...yanında olsaydım bana her şeyi sen öğretecektin anneciğim lütfen bana üzüntünün ne olduğunu öğretme şefaatimi aşan günahlardan uzak dur olur mu? babamla hastaneden eli boş döndüğünüz günü hatırlıyorsun değil mi aynı şeyleri bana yaşatma anneciğim cennetteki evime sizsiz dönmek istemiyorum...şefaatimi aşmasından korktuğum günahlardan biri de kaderimden kendini sorumlu tutmak oysaki gidişim hem senin hem de benim kaderimdi ve lütfen kadere isyan etme çünkü ikimiz içinde en hayırlısı en iyisi buydu.ALLAH SANA VE BANA ZULMETMEDİ ANNECİĞİM,......
herkese selam kızlar..
Canım çok üzgünüm,
kelimeler yetersiz kalıyor...
Allahım sana sabırlar versin..
Kızlar bende biraz önce doktordan geldim biraz moralim bozuk 2haftada bebeğim hiç kilo almamış neden boyle oldu anlamadim doktor normal dedi ama her defasında 100gr bile olsa alıyordu inşallah birsey olmaz kızıma nolur dua edin teyzeleri
Buna ek olarak benim isteğim üzerine 38.haftamda alacaklar kızımı 2hafta daha uzattım yani bugünden itibaren doguma hazırlık coraspini ve iğnelerin bitanesini kestik biraz tedirginim ama Rabbim sizin ve benim bebeğimi korur insallah öyle iste kızlar canım sıkkın(
hacercim çook geçmiş olsun canım Allahım bir daha yaşatmasın böyle bir acı. hayırlısını versin . kelimler bazen yetersiz kalıyor. insan düşüncelerini ortaya koyamıyor. Allahım sabırlar versin her zaman dualarımdasınız. paylaştığın yazıyı okudum hüngür hüngür ağlıyorum şu an
wiecim üzülme canım bizler stres yaptıkça onlar çok etkileniyor. inşaallah bundan sonra alır annesi. zaman çok çabuk geçiyor ben bu siteye üye olduğumda sen yeni hamileydin şimdi ise az bi zaman kaldı doğumuna Rabbim hayırlısıyla sağlıkla sinerle kucağına almayı nasip etsin.
inşallah canım sen daha iyisin demi gülüm .
merhaba anneciğim...oluşumuma ,gelişimime ve gidişime karar veren Cenabı Allah beni ve arkadaşlarımı cennet bahçelerinde yaşatıyor. ben de arkadaşlarım da en güzel cennet elbiselerini giyor en güzel nimetlerden tadıyoruz sadece anne sütünün...... tadını bilmiyoruz. burada huriler var beni ve arkadaşla...rımı çok seviyorlar hatta hep bizi emzirmek istiyorlar ama biz annelerimizi,SİZLERİ bekliyoruz sonra huriler ne kadar talihli olduğunuzu söylüyorlar. ben seni, senin karnımda varlığımı öğrendiğin andan sonraki gibi yeterince tanımadan bilmeden çok ama çok seviyorum sadece özlemiyorum çünkü hüzne ya da acıya sebep olacak hiçbir şeyi hissettirmiyor Rabbimiz. hem dünyada nefes alıp veren ya da dünyaya gelemeden anne rahminin içinde ruhu buraya alınan hiçbir arkadaşımız acının ne olduğunu bilmiyor nasıl rahminize düşerken acı çekmediysek buralara çağrılırken de acı çekmedik aksine buralara gelmek için hepimiz çok istekliydik bu isteği yine ALLAH vermişti. hem acı ya günahlara kefaret olsun diye ya da kişinin makamı yükselsin diye çektirilirmiş ama anneciğim bizim hiç günahımız olmadı hani vildan deniyor ya bize yani cennet çocukları bizim makama da ihtiyacımız yok ki.Hz.İbrahim sizi anlatıyor bize dünyada doktorların sizi bizim adımıza bilgilendirmesi gibi bi şey bu,ve ekliyor''size öğreteceklerimi kıyamet koptuğunda sakın unutmayın annelerinizi ve babalarınızı almadan hiç biriniz cennete girmeyin.çünkü onlar sizler yanlarından alınınca çok üzündüler onları o kutlu günde sevindirin..''.anneciğim üzüntünün ne olduğunu bilmiyorum ama hissedemediğimize göre iyi bir şey olmamalı,ben şanslı bir bebeğim ve sen de şanslı bir annesin çünkü milyonlarca beden varken ben sana sen bana seçilmiştin.ve şimdi herkesin gelmeye çalıştığı yerde seni bekliyorum ve herkesin hesap korkusuyla titrediği günde kundaktaki halimle kucağına verilicem bana kavuşmanın mutluluğuyla hesabın sana nasıl geldiini hissetmeyeceksin yine ben sana ortalığın kavrulduğu o sıcak günde cennetten buz gibi sular getiricem ve Rabbime ayrılığımla üzülen anne ve babamı müsade et bugün sevindireyim diyeceğim ve bizim bir istediğimizi iki etmeyen allah, bizi en büyük sevgiyle seven, sana sadece sevgisinin ve şefketinin en küçük zerresini veren Allah tebessüm ederek ne yapmak istediğimi soracak ben de senin ve babamın ellerinden tutup cennete getiricem, sizin için burada hazırlıklar yapıyor Hz. İbrahimin her söylediğini aklıma kazıyorum.biz burada tekrar bir aile olunca başka insanlar sana ve babama çok özenecek çünkü ebedi hayatınızda ebeden hanenizi şenlendirecek ve hiç büyümeyecek olan bir yavrunuz var ben varım...sen şimdi hamilelere ya da yaşayan akranlarıma özenerek bakıyorsun oysaki onlar en fazla on sene daha sevimli olcaklar sonra ergenlik sıkıntıları başlayacak ya da başka problemlemler daha da büyüdüklerinde kendi hayatları olacak bekledikleri istedikleri gibi vakit geçiremeyecek anneleri belki annelerini çok üzecek onlar kötü şeyler yapacaklar ya da başkalarının kötülüklerinden etkilenecekler ama ben hiç büyümeyeceğim seni hiiiiiç üzmeyeceğim.anneciğim benim olduğum yer çok güzel lütfen benim için üzülme hem kendini suçluyormuşsun bana olanlar için halbuki benim varlığıma da yokluğuma da karar veren bir kudret var o bizim için her zaman iyi olanı seçer ama bazı şeyler görünürde o an için iyidir bazı şeyler o an için kötü ancak sonrası için o an göremediğimiz akıbeti için iyidir.anneciğim bizim ayrılığımızda böyle inan sonradan anlayacaksın ikimizin de seçilmiş olduğunu,anne benim için sahip olduğun her şeyi düşünmeden feda edebileceğini biliyorum bana olanlar senin suçun değildi hem sen benim annemsin allahın kulusun senin de benim de asıl sahibimiz o ,sen onun sana verdiği şefkat ve sevgiyle bağlısın bana inan ki o ikimize de zulmetmedi sadece sabret lütfen isyan etme ve lütfen gücünü aşan şeyler için kendini suçlama ben seni de babamı da tanıyor, biliyorum mahşer günü milyonlarca insan içinde ikinizi bulacam ve sizi kendimle cennete getirene kadar ağlayıp feryad edeceğim.sizlerden isteğim işimi zorlaştırmamanız büyük günahlardan uzak durmanız ve farz olanları yerine getirmeniz çünkü şefaat hakkımı aşan günahlara sahip olursanız ben de üzülücem ...yanında olsaydım bana her şeyi sen öğretecektin anneciğim lütfen bana üzüntünün ne olduğunu öğretme şefaatimi aşan günahlardan uzak dur olur mu? babamla hastaneden eli boş döndüğünüz günü hatırlıyorsun değil mi aynı şeyleri bana yaşatma anneciğim cennetteki evime sizsiz dönmek istemiyorum...şefaatimi aşmasından korktuğum günahlardan biri de kaderimden kendini sorumlu tutmak oysaki gidişim hem senin hem de benim kaderimdi ve lütfen kadere isyan etme çünkü ikimiz içinde en hayırlısı en iyisi buydu.ALLAH SANA VE BANA ZULMETMEDİ ANNECİĞİM,......
Slm kızlar.benim size bi kaç sorum olucaktı yarımdımcı olabilirmsiniz?benim 2 tane gebelik kaybım oldu biri 2 aylıkken kalp atışları durdu ve gebeliğim sonlandırıldı.2. si 6 haftalıkken düştü.ilk bebeğimde araştırlmasını istedim ama bi kaç kez tekrarlamayınca araştıramıyoruz dediler.bende internetten kendimce sebeplerini araştırdım dahiliye druna gidip anlattım bana bi takım testler yaptı herşeyin normal olduğunu söyledi.2. kaybımda doktorum araştıralım dedi ve tahliller verdi.tahlillerimi yaptırdım ama 4 tanesinin sonucunu henüz alamadım.aldığım sonuçları doktor sitesinden işinde uzman olduğunu düşündüğüm bi doktora sordum hamile kaldığığınızda hemen kan sulandırıcı iğneye başlamalısınız dedi.tahlillerimi yaptırdığım araştırma hastanesinde ki doktora sorum olumsuz bi durum yok dedi.sizlere sorum kan pıhtılaşması yaşayan arkadaşlar kendi tahlillerinden yola çıkarak bana yardımcı olabilirler mi?tahlil sonuçlarım...Protrombin zamanı(INR)-0.96 , PT zamanı-12.4 , Protrombin aktivitesi-108 ,APTT 29.1..protein c,protein s,faktör v leiden mutasyonu,eşim ve benim kromozom analizlerimiz,kromozom analizi 20 gün sonra çıkıcağı için sabredemedim.kendi doktoruma o zaman gidicem..çokta uzun yazdım biliyorum ama kendimi çok çaresiz hissediyorm
kızlar bende de seker çıktı 1 haftadır hastanelerde onunla ugrasıyorum
sormayın dr cıkan sonuclara göre ınsulın baslamamız lazım ama 1 hafta dıyet yapğ dedı hergün ölçüyorum eger sonuclar yuksek olursa haftaya insüline baslıcakmısız
benden haberler bole işte
merhaba canım.. bende 2009 temmuzda kaybetmiştim bebeğimi.ikili tarama olacağı gün beli olmuştu kalbi durduğunun.kürtajla almışlardı.sonuçlarımız hemen hemen aynı.genetik testim benim iyi çıkmıştı ki kardemişimde resiplokal translokasyon vardı.sonrasında 6 ay sonra tekrar hamile kaldım ve hamile olduğumu öğrendiğim günden doğum anına kadar karnımdan kan sulandırıcı iğne vurundum.bir de corasprin kullandım.bunlar sayesinde bebeğim dünyaya geldi.gebeliğimin son iki ayında preeaklempsi oldum yani yüksek tansioyon.dr kan pıhtılaşmasının bir uzantısı demişti.ama kullandığım iğneler ve corasprin bebeğimi de beni de korudu.belki size de bir umut olurum diye kendi hikayemi yazmak istedim.benim gibi olup ta bebek kaybedenler sakın umudunuzu kaybetmeyin ve bir sonraki gebeliğinizde dr.dediklerine harfiyen uyun.yüce rabbim hepinize sağlıkllı ve hayırlı bebişler nasip etsin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?