iyiym canım çok teşekkürler. kızlar ya anlamıyorum neden dr larınız 36 da almayı teklif ediyorlar bana garip geldi.
canım bende cleaxan kullanmıştım doğuma kadar.ama ben karnımdan vurunmuştum.morlukların olması çok normal.hiç korkma.benim bazen kanıyordu bile.helede hamileliğin sonlarında karnımda gerilince zorlanmıştım.ama hepsine değiyor sonunda yaşanılan sevinç.acı olmaması için iğneyi vurunduktan sonra ayağının altına yastık koyup 15 dak uzanmanı tavsiye ederim.ben hep öyle yapmıştım.bu arada cleaxe kaç mg kullanıyorsun.ben de yaklaşık 20 kutu var 2013 son kullanma tarihi de.bizimki36+6 da erken gelince iğneler elimde kalmıştı.istersen sana kargo ile gönderebilirim.bu arada ben bir de corasprin kullanıyordum.
ıkı hafta once 34 haftalık kızımı kaybettım normal dogumla aldılar benden patalojıye verdık cok guzeldı gelısımı hersey yolundaydı fakat bıanda kalbı durdu sonuc olarak kanpıhtılasmasından suğhelendıklerını soyledıler fakat ben baska bı doktora gıttım kanpıhtılasması olamaz dedı kafam hepten karıstı ıkı hafta sonra test yapcaklar cok korkuyorum kızımın yuzunu bıle goremeden kokusunu bıle duyamadan kaybettım cok acı evlat acısı cok zormus dayanmak cok guc ustelık ılk basta ıkızını kaybettım sımdıde bunu allahtan gelıyo ısyan etmıyorum ama cok zor allah hepıımızın yardımcısı olsun
canım, hoşgeldinn. hatırlamaz mıyım seni... ilk günlerimde nasıl destek olmuştun bana.. çok şükür bende bugünlere geldim, umarım kucağımıza aldığımız günleride görürüz..
senin adına çok sevindim. herşey yolunda gidecek hiç merak etme. dün kontrolüm vardı. doktorum iğneyi doğumdan 6-7 saat önce keseceğini söyledi. her saat başı iğne olmadığım için buda demek oluyorki iğneyi bende kesmeyeceğim. ve eğer sezeryan olursam iğneye bir süre daha devam edecekmişim. buda ameliyat sonrası pıhtılaşma riskini azaltmak içinmiş.. yani doktorlar aşağı yukarı aynı yöntemi uyguluyorlar. benimde faktör V leiden heterozigot. ben bunun mutasyonla ilgili değilde, heparin iğne kullananlara genel uygulama olduğunu düşünüyorum..
dualarım seninle..
sağlıkla kucağına alırsın inşallah. bizleride habersiz bırakma :).
sevgiler..
Merhaba arkadaşlar, öncelikle uzun zamandır yazmıyordum ama topikte kaldı aklım ara ara girip sizi takip ettim bende, özellikle hamileliğinin başından beri takip ettiğim arkadaşları çok merakk ettim, onlar için de dua ettim, Hacer içinde çok ağladım, çok dua ettim, beni onun durumu derinden yaraladı.. Allah en yakın zamanda yaşadığı acıları unutturur inşallah.. Beni hatırlarsınız sanırım, burdan ayrıldıktan sonra şeker dışında birde tansiyon problemi ile uğraşıp durdum, yine de Allah a şükür bebeğimde sorun yok.. 20 Mayısta artık tansiyon ilaçları yüzünden bebeğim fazla büyüyemediği için sezeryanla alıncak, ben clexane 0.4 kullanıyordum doktorum ameliyatı iğneler hiç kesmeden yapıcağını söyledi ve doğumdan sonra da bir müddet kullanmaya devam edecekmişim iğneleri. Burda deneyimli olan doğum yapan arkadaşlar vardı, bana bilgi verirseniz sevinirim arkadaşlar, iğneler kesilmeden doğuma giren 1-2 kişi olmuştu sanırım ama sonrasında devam eden varmıydı onu öğrenmek istedim.. Biraz tedirgin oldum açıkçası iğneler kesilmeyince.. Mutasyonum Mthfrc 677... heterozigot.. Bu konuda bilgisi olan varsa , benimle paylaşırsa çok mutlu olurum şimdiden çok teşekkür ederim.. Sevgiler..
slm kızlarrrrrrr
wie canım benim hadi gözün aydın az kalmış
ben bile heyecanlandım daha dün gibi ilk hamile kaldığın zamanlar
inşallah benimde hemencik geçiverir:))
hacer iyi olmayı becerebiliyosan ne güzel sana
rabbim güzel günler göstecek buna inanıyorum inşallah
rapora gelince zaten artık kağıtla falan uğraşılmıyo doktor bilgisayara yüklüyo
her eczanede görünüyo bende özelde yaptırdım ama para ödemedim...
slm kızlar bende sizler gibi kan pıhtılaşması yaşayanlardanım. factör v leiden ve 3 tane daha olmak üzere dört mutasyonum var. dört gebelik kaybı yaşadım. şimdi tedavi görüyorum. drum gebelik öncesi tedavi uyguluyor. öncelikle rahim içi damarları genişletmeye çalışıyor. kan akışımı kontrol ediyor ve uygun kan akışı sağlandığında iğneye başlayacağız. ardından da hamile kalmaya çalışacağım. ayrıca drum benim gibi olan hastaları araştıran yurt dışından prof. ların da bulunduğu bir ekiple çalışıyor ve bu ekip benim durumumu da değerlendirecek. bakalım hayırlısı.
bende cleaxane ve corasprin kullandım.ama doğumdan sonra iğnelere devam etmedim.32.haftamda preeklampsi olduğumu öğrendim yani yüksek tansiyon.bu da zaten kanda pıhtılaşmanın bir uzantısı.herkes için geçerli değil tabi.onun için de günde üç tane 8 saat arayla alfamet kullandım ve bir tane magnezyum aldım.dr kesinlikle zorunlu olmadıkça kalmadan yatıcaksın dedi.tansiyonum 24 -13 lere falan çıktı bir kaç kez ve 2 defa hastanede yatmak zorunda kalmıştım ve 36+6 da suyum geldi ve bebişime kavuştum.ama doğumdan sonra sadece alfamet kullanmaya devam ettim bir ay kadar.sonra düzeldi.zaten sadece hamilelikte olan bir şey bizimki.bu arada normal doğum için hiç bir engelim yoktu ama tansiyon falan da olunca dr önermedi.sezeryan içinde genel anestezi yapmadı.spinal anestezi oldum.genel anestezide tansiyonu kontrol etmek zormuş.spinal senin içinde bebek için de en sağlıklı olanı demişti.dilerim sağlıkla kavuşursun bebeğine.
herkese merhaba kıslar kaç gündür giremiyordum internet beni sinir ediyor:18:burayı açmaya çalışınca internet explorer bir sorunla larşılaştı kapatılması gerekiyor diyor.hata raporu gönder gönderme diye iki ileti çıkıyor hangisine tıklarsam tıklıyayım sayfa kapanıyor bir kaç gün sonra kendiliğinden düzeliyor ama ben hergün kontrol etmekten sizden haber alamamaktan sinir oluyorum..neyse wie canım doğum tarihin belli olmuş çook sevindim hadi hayırlısı gününü bilince beklemek daha kolaydır heralde rabbim hayırlısıyla kavuştursun miniğine hacercim çook sıkıntılar yaşamışsın ama inanıyorum rabbim birgün mutlaka güldürücek yüzünü ve çektiklerinin karşılığını cennette mutlaka alıcaksın..azracım iyiyiym sağol bebeişin hızla büyüyor annesi oyküm yeniden hoşgeldin bende doğumdan sonra iğne kullanıcam ama ne kadar süreyle olduğunu söylemedi acaba ne kadar kullanıcaz? bana gelincee yaramaz oğlum kordonunu boynuna dolamış doktor sanırım bir defa dolandığı için endişelenme sorun oluşturmaz normal doğum olmıycak zaten ama yinede bebek hareketlerini iyi takip etmelisin dedi ama ben çok tedirginim ya bişiy olursa :78:kaderden öteye yol yok biliyorum ama yinede kendimi sakin tutamıyorum iki gecedir uyuyamıyorum dua edin ne olur yavrumu hayırlısıyla kucağıma alayım haziranın ilk haftası gel doğum günün kararlaştıralım ve iğneyi keselim dedi (doktorum bu arada koskoca trabzonda riskli gebelik uzmanı bulamadım) ama zaman geçmiyor sanki önümüzdeki hafta gidip konuşucam mumkünse doğumu biraz daha öne almasını söyliycem.bir arkadaş bazı doktorların bizim için belli bir haftadan sonra doğum yapmanın bebek anne karnında ne kadar kalırsa okadar iyidir tezinden daha doğru olduğunu düşündüğünü yazmış bende bu görüşteyim.yoruldum arkadaşlar 9 aydır ilk zamanlar eşim her telfnda miden bunıyormu (bulanıyorsa bebek iyidir)sonraları oynadı! yok oynamadı bişiymi oldu kaygıları:44:uzun oldu biliyorum ama içim doluydu kusura bakmayın iyi geceler..
Canım verdiğin bilgiler için çok çok teşekkür ederim.. Bende de tansiyon yüksek seyretti, son zamanlarda, günde 3 alfamet yetmedi son 2 haftadır günde 3 kere 2şer tane alfamet almaya başladım oda beni öldürüyor, aşırı derecede halsizlik yapıyor ve bebeğin de gelişimini yavaşlatıyor.. Onun için bebeği alcaklar ama yine de iyi haftası benimkide Allah kısmet ederse 37+1 de alınacak, daha erken gelmezse tabi.. Ben bugün gidicem tekrar kontrole genel anestezi olmayı çok istiyorum ama onla ilgili bişey söylemedi doktor, demek tansiyon için spinal daha iyi, ben ondan biraz korkuyorum ama bakalım artık doktor ne derse artık o.. Allah bebeğini analı babalı büyütsün canım..
Doğumdan sonra 1-2 ay herhalde kullanıcaz duruma göre bakarler belki bugün yine sorayım ben.. Allah sana da kolaylık versin, canım yazdıklarını okuyunca benim ve burdaki herkesin yaşadıkları aklıma geldi.. Benimde eşim aynen hergün arardı miden bulanıyor mu diye, mide bulantılarım devam ettikçe çok mutlu olduk her zaman şaka gibi.. Sonra şeker , tansiyon derken çok yıpratıcı bir hamilelik geçirdik hepimiz.. Zaten 36 haftadan sonra çokta sorun olmaz sanırım, Allah sana da bebeğini bağışlasın canım..
slm arakadaşlar. bi sorum olcak yardımcı olursanız sevinirim. bende kan pıhtılaşması var. bu sebeple bi kaç gebeliğim sonlandı. şimdi 1 aylık hamileyim. dr. keseyi görünce claxen verdi. hergün bir koluna yap dedi. yanlız iğneyi yapınca ertesi gün sanki ilaç dağılmamış gibi duruyo ve morluklar oluyo. daha dr. randevuma var. ilacın dağılmaması, şişlik olması normal mi? şimdiden vereceğiniz cvp.lar için teşekkürler
merhaba arkadaşlar.sizlere bişey sorucam.0,4 clexane+coraspin kullanıyorum.doktorum iğnelerin raporlu olması için innelop 0,35 lik iğne yazdı.şimde ben kararsızım.daha düşük dozlu bir iğne yeterli gelirmi?doktorum aradaki farkı çok az dedi.iki farklı doktora gidiyorum.2 ultrason sonucu gebelik haftası farklı çıkıyor.yani biri diğerinden 5 gün fazla çıkıyor.böyle bir durumla karşılaşan varmı?allaha şükür iyi dediler.inşallah allah sağlıkla kucağıma almayı nasip eder.allah hiçbirimizi annelik duygusundan mahrum etmez inşallah...
Merhaba arkadaşlar, öncelikle uzun zamandır yazmıyordum ama topikte kaldı aklım ara ara girip sizi takip ettim bende, özellikle hamileliğinin başından beri takip ettiğim arkadaşları çok merakk ettim, onlar için de dua ettim, Hacer içinde çok ağladım, çok dua ettim, beni onun durumu derinden yaraladı.. Allah en yakın zamanda yaşadığı acıları unutturur inşallah.. Beni hatırlarsınız sanırım, burdan ayrıldıktan sonra şeker dışında birde tansiyon problemi ile uğraşıp durdum, yine de Allah a şükür bebeğimde sorun yok.. 20 Mayısta artık tansiyon ilaçları yüzünden bebeğim fazla büyüyemediği için sezeryanla alıncak, ben clexane 0.4 kullanıyordum doktorum ameliyatı iğneler hiç kesmeden yapıcağını söyledi ve doğumdan sonra da bir müddet kullanmaya devam edecekmişim iğneleri. Burda deneyimli olan doğum yapan arkadaşlar vardı, bana bilgi verirseniz sevinirim arkadaşlar, iğneler kesilmeden doğuma giren 1-2 kişi olmuştu sanırım ama sonrasında devam eden varmıydı onu öğrenmek istedim.. Biraz tedirgin oldum açıkçası iğneler kesilmeyince.. Mutasyonum Mthfrc 677... heterozigot.. Bu konuda bilgisi olan varsa , benimle paylaşırsa çok mutlu olurum şimdiden çok teşekkür ederim.. Sevgiler..
Slm kızlar yeni geldim hastaneden dogum gunüm belli oldu rabb'imin izni ile 06.06.2011 saat 9da kavuşuyorum yavruma Şafak 25yani kızlar inşallah sağlıklı sekilde kavuşuruz kuzularımıza cooookkk heycanlandimmmmm
gunaydın kısslar,
herkese gecmiş olsun yeni hamilelerede allah tamamını erdirsin inşllh..
bende ocak ve mayıs basında 2 kaybım oldu 3 er ay arayla yaşadım ..ilkinde olabilir dediler hiç bir arastırma yapmadık o kdar kızıyorum mı kendime ...kalp atısı oldu ama durdu..2.sinde hiç attıgını gormedik...son ergl tarihime gore 7 h ken iğne yapalımmı dedim doktora ama o zmna kadar aspirin içmiştim gec kalınmıstı galiba 5 gun iğne yaptım göbegimden yıne de atıs olmadı ve kurtaj...simdi marmara uni.den randevu aldım uni hastanesi olunca daha iii olur dıe dusunuyorum ..bakalım ptesi gidecem 2 dusuk ya da 3 dedimde kanıt istiyorlar mı acaba...o gun kan alma dısında eşimede banada genetik arastırma yapılmaya baslanıyor mu acaba?bu hastaneye giden varmı aranızda kısslar
Canım bende sizi merak ettim zaten hep sizlerin hamileliklerinizi de takip ettim ara ara, Allah hepimize güzel günler yaşatsın inşallah.. Sende benim şuan içimi çok rahatlattın ben hep doğumdan sonra, hatta doğumdan önce kesilcek zannediyordum iğneler, bunu duyduğum ve normal olduğunu öğrendiğim çok iyi oldu.. Çok teşekkür ederim.. Sizi haberdar ederim muhakkak.. Allah tamamına erdirsin canım senin gebeliğini de... Sevgiler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?