uzuuuun bir aradan sonra herkese merhaba
eskilerden kimler var acaba
LaMe ; canım bende hamilelik dönemimde clexane 0,4 kullandım
adet dönemi de olmayınca böyle bir durum söz konusu değildi bende,
adet düzen herşeye göre değişebiliyo ama ruh halin bile etkiler
ama çok istersen yine doktorunla görüş bence
ayy canım az kalmış.şimdiden beni de heyecan sardı.ne kaldı şurda.spinal anastezi nasıl oluyor tatlım
canım çok sevindim hadi hayırlısı oğluşuna kavuşursun inş. bitanem öpüyorum seni
canım nolur üzülme hayırlısı umarım daha kötü şeyler yaşamazsın bitanemm sen sağlığını düşün kuzum benim ne hissettiğini çok ii anlıyorum ama dua etmekten başka bişey gelmiyo elimizden
canım Allah yardımcın olsun bende tüp bebek yaptırmaya karar verdim 3 aya kadar başlamayı düşünüyorum hayırlısı olsun araştır tüp bebekte doktorda yaptırcağın yerde çok önemli bende araştırıyorum inş. ikimiz içinde hayırlısı olur canım tez zamanda evlatlarımıza kavuşuruz inş.
tatlım ben hacettepeye gittim ama bana 3 düşükten sonra bakamayız bu testlere dediler ve bende gazi hastanesine mehmet erdeme gittim hemen teste baktılar ve mthfz 1298 homozigot mutasyonu çıktı istersen gaziye git bi tanem
essebe cnm demek tarih belli oldu maşallah rabbım saglıkla evladına kavusmaı nasip etsın
wie cim senin tarih belli mi?
bide kızlar dogumu nasıl yapcaksınız sipinal mi epidural mi valla kafam cok karıstı herkes bısı soyluyor ?????
bu arada nuryüzlü arkadasımız hc yok meydanda nerelerdesın ses verrrr ??
halay cekme zamanları geldı ne güzel maşallah herkese
öykümden haber var mı ?
görüşrüz kızlar
hadi bakallımm işte mutlu son (aslında son denemez başlangıç) canım sağlıkla kolay bir doğum olur inşallah.[/QUOTE iyi dilekleriniz için hepinize teşkkürler canlar..dualardan ayırmayın olurmu
merhaba güzellerr..
essebecimm ayy nası yaklaşmış doğuummmm heyecanlandım valla.. Allah bi avazda kurtarsın sağlıkla, mutlulukla gelsin meleğin.. sonra da wienin.. halaylar eksik olmasın topiğimizde..
carnation, omman, ve diğer hamişler maşallahh sorunsuz ilerliyo bu süreç.. allah tamamına erdirsin.. biz de yavrularımıza sağlıkla mmutlulukla kavuşalımmm.. hep güzel haberler verelim birbirimize..
kvrckım, tgsbercim, ve diğer arkadaşlar her yokuşun bir inişi vardır.. herşey gönlünüzdeki gibi gelişir, bir an önce yavrularınız kollarınızda olur inşallahhh
dualarla , dileklerle dolu bi yazı oldu ama napayım bnm hergünüm bööle geçiyo ... hepimize bol bol dua ediyorummm ..
sipinal olucak benimki canım hazırlıklar tamam sayılır wiecim ya senin
bende bişi sormak istiyorum. spinal ile eiduarl arasındaki fark nedir biliyo musunuz?
bir arkadaş sormuş burda hangisini olacaksın diede.. ben ikisininde aynı şey olduğunu biliyordum..
wie slm canım.cevabını şimdi okudumm.çok sağol.nasılsın,nasıl gidiyor
ben sana bişey daha sorucam canım ya sen iğneyi nerden yapoıyosun?ben bacaktan yapıyorum ve heryer mosmor oldu.bezeler oluştu.acaba karından devam mı etsem ne dersin?
saol canım hepimizin allah yardımcısı olsun.bakalım daha doktorumla görüşmedim ama tüp bebek der gibime geliyo.normal yoldan iki defa denedik ikisindede bebek sorunlu oldu.pgt ile tüp bebek varmış sağlıklı emriyolar alınıp yapılıyomuş onu araştırıcam bakalım hayırlısı.amin inşallah hepimizde hayırlısıysa sağlıkla kavuşuruz yavrularımıza..sen hangi şehirdesin canım..allaha emanet ol...
saol canım hepimizin allah yardımcısı olsun.bakalım daha doktorumla görüşmedim ama tüp bebek der gibime geliyo.normal yoldan iki defa denedik ikisindede bebek sorunlu oldu.pgt ile tüp bebek varmış sağlıklı emriyolar alınıp yapılıyomuş onu araştırıcam bakalım hayırlısı.amin inşallah hepimizde hayırlısıysa sağlıkla kavuşuruz yavrularımıza..sen hangi şehirdesin canım..allaha emanet ol...
epidural ile spinal aynı şey değil .."Anestezik ve ağrı kesici maddelerin dura zarının çevresine değil de zarı deldikten sonra spinal sıvının içine verilmesidir. Epidural Anestezinin etkisi yaklaşık 15-20 dakika içinde başlar ve uzun süre devam edebilir. Oysa Spinal Anestezi hemen etki eder ancak etkisi daha kısa sürelidir. Spinal anestezide hastanın bel omurları arasından çok ince bir iğne ile girilir. Bu sırada hastanın pozisyonunu ayarlamak çok önemlidir. Yan yatar pozisyonda veya oturur pozisyonda uygulanabilir. Ancak, baş mutlaka göğüs kafesine doğru eğilmeli ve her iki diz karına doğru çekilmelidir.
Spinal iğne zarları geçerek BOS sıvısının içine girince ilaç verilir ve hasta sırt üstü yatırılır. Bu nedenle çok kısa sürede etkisi başlar Anestezi, iğne yapılan seviyenin iki üç omur üzerinden başlayarak ayak parmaklarına kadar yayılır. Bu tür anestezi ağrısız doğum, sezeryan gibi kadın-doğum ameliyatlarında, fıtık, apandisit gibi genel cerrahi ameliyatlarında ve bacaklardaki ortopedi ameliyatlarında tercih edilir. Bu tür anestezi yönteminde de epidural anestezide olduğu gibi bilinç kaybı olmaz. Hastanın şuuru açıktır, ancak anestezi yapılan bölgede ağrı olmaz. Epidural anesteziye göre dezavantajı, kateter yerleştirilmediğinden ilaç etkisi geçtikten sonra ek dozlar imkanı yoktur. Bu yöntemde baş ağrısı görülme ihtimali epidural anesteziye kıyasla daha fazladır." şeklinde bi açıklama buldum umarım işine yarar..
Hayırlı olsun canım öncelikle. bende göbekten yapıyorum genellikle. yaz geldi die kollardan yapmayı bıraktım. malum çabuk morarıyor. göbek deliğinden 3parmak sağ yada sol tarafa doğru, 2 parmak arasına hafif etini alarak dik bir şekilde iğneyi yavaş yavaş enjekte ediyorum. birde her seferinde dua ederek.. o zaman sanki yakmıyor ve de acıtmıyor. eşim yapınca 5 dakika kadar yanıyordu. bende artık kendim yapıyorum.
geçen sene biri bana hergün kendine iğne yapacaksın dese hayatta inanmazdım.. iğneden kaçan insanım. şimdi ise her iğne olduğum güne şükrediyorum...
şifa olsun iğneler sanada.
sevgiler.
canım çınar efe boğaz yolu enfeksiyonu geçirdi ama başlangıcında yakaladık biz o yüzden antibiyotiksiz farklı ilaçlarla atlatmayı başardık neyse ki çok şükür şu an çok iyi zibit. yaramzlıklara devam ediyor :)
doruk efe kuzumun nesi var çok geçmiş olsun((
meryemcim hoşgeldin nasılsın canım :) kuzumuz nasıl :) cocaman olmuşsunuz maşallah
fıstık bende ii çok şükür 2 ay oldu iş değişikliği yaptım yeni işim ii çok şükür hatırlarsan çikolata kisti için ameliyat demişti dr bende başka drlara gittim ve diğerleri kesinlikle ameliyat önermiyor yumurta rezervini azalttığı için ameliyat olmadan direk tüp bebek dene dediler bende bakalım şimdi iş yeri yeni olduğundan izin alamıyorum2-3 aya kadar tüp bebek için başlıcaz bakalım hayırlısı olsun benim kafamda soru işareti olarak kalan şey çikolata kistim varken tüp bebek yaptırırsam acaba kistler tüp bebeğe etki edermi onu merak ediyorum onu sorucam araştırcam bakalım ona görede bi karar vercem tatlım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?