Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

maşallah allah analı babalı büyütsün. darısı bizlerin başına inş. bizde sağlıklı bi gebelik geçirip senin gibi güzel haberlerimizi burda paylaşalım.

Arkadaşlar bende heterezigot mutasyonluyum 2 tane bebek karnımda öldü.1 tane kimyasal gebelik yaşadım.Şimdi yine 5 haftalık hamileyim.Clexaneye başladım bakalım.İnşallah bu bizi bırakmaz...

merhabalar
konu başlığını okuyunca dikkatimi çekti bakayım dedim, ilk senın msjını okudum ve yazm agereği duydum bende ilk öğrendiğimde dünya başıma yıkıldı sanmıstım görüyorum ki sende ölesin
ama o kadar kafaya takma 6 -7 dr la görüştüm bu pıhtılaşmayı aspirin iğne falan kullanmam gerekıyormu di,ye he bu arada bende de MTHFR 677 Heterozigot var. doktorların yarısı evet kullanılması gerekır dedi diğer yarısı da hayır heterozigot tek taraflı geçiş oldugu için gerek yok sokaktan geçen 10 kadından çogunda vardır zaten ama bilmezler dedi. böle işte umarım gerçekten de öledir ama artık o kadar önemsemiyorum ben , he bi de hamile kalabilsem

bende de aynısı var canım dr lar önemsemiyorlarözellikle heterozigot oldugunda çok önemli değil diyorlar.bazı hekimler aspirin yada iğne kullandırıyor bazısı gerek görmüyor he hangisi dogru onu bilemem tabii. hacettepe de tahlillerimi beklerken bi bayanla tanısmıstım 3 tane çocugu varmış ve ondada mthfr 677 hetero çıkmıştı ve kadın yeni öğrenmişti çocuklarında da hiç bi problem yokmustu.

Arkadaslar, öncelikle hepnizin mübarek Regaip Kandiliniz mübarek olsun. Insallah bu gece dualarinizin hepsi kabul olur ve hepimizin hayirli civil civil bebisleri olur.

meraba öncelikle çok geçmiş olsun... endişeleneceksin tabiki bu çok normal çünkü kaybetmenin ne demek olduğunu öğrenmişsin maalesf ama bunu sürekli hle getirmemelisin çünkü bir yandan da hayat devam ediyor artı içinde bir can hayat bulmaya çalışıyor...doğru yerdesin canım ... ben 1 dış gebelik 2 düşük ardında 4. gebeliğimde meleğim canım kızım ipek kuzuma kavuştum Rabbim isteyen herkese nasib etsin inşaallah.... ne kadar rahat olursan o kadar sakin bir gebelik geçireceğine inanıyorum... ve içindekinin bi canavar olmasını istemiyosanda sakin olmalısın... Allahın emaneti yavrun yine Allaha emanet olsun...

öncelikle merhabalar herkese..
.ben 4 yıl içinde 3 düşük yaptım malesef..2. düşükten sonra troid hastalığı olan haşimato olduğum anlaşıldı..troid ilaçlarımı düzenli kullanarak ,düzenli tahlillerimi yaptırarak,folic asid kullanarak 3. hamileliğim oldu.. ama onda da 8 hafta olmasına karşın kalp atışını alamadığımız için dr. um sağlıksız gebelik dedi ve sonlandı..!
akabinde genetik testler yaptırdım.(kromozom anomalisi,torch testi,trombofili paneli) ve rahim filmi çektirdim.. hepsi temiz çıktı.. eşimin de sperm testleri temiz...tekrar dr. a gittik.. ya 4. yü deneyelim folic asid ve aspirin kullanarak dedi. yada tüp bebek yapalım dedi.. ondan önce de histereskopi yapalım dedi.. şimdilik yaptırmadım histereskopiyi..
4. yü denemeye korkuyorum ya tekrar olursa diye.. tüp bebeği de şuan için gerekli görmüyorm.. benm hamile kalmamda sıkıntı yok sıkıntım hamileliğimin devam edememesinde malesef...
şimdi aklımda tek kalan aspirin.. onu araştıyorum bende netten.. kan pıhtılaşması sorunu ile ilgili.. malesef dr. larımız düşük hikayesi olan her kadına aspirini ve progestoronu hemen yazıyor..
ama bnm testlerimde mutasyon homozigot normal birey yazıyor...sizin yazıları okuduktan sonra tekrar inceledim testlerimi.:) sanırım kan pıhtılaşma sorunu yok bende...zaten dr.lar da testlerin temiz olduğunu sölemişlerdi..madem kan pıhtılaşma sorunu yok neden aspirin kullanmam gerekiyor.??

Canım, çok ama çok sevindim. çok şükür. sağlıkla, analı babalı büyüsün inşallah.. minik kuzucuğa iyi bak ve bizim için çook öp:)

sevgiler..

denizkızı0816 günaydın canım
allah kolaylık versin hepimize yaşadıklarımız gerçekten çok zor şeyler ama allahtan sonucta diyecek bişeyimiz yok, hepimiz için hakkımızda hayırlısı olur inşallah
pıhtılaşma problemi olmasa da tekrarlayan düşüklerde aspirin hatta iğne bile baslayabılıyor doktorlar.

aynı sorun bende de var. aslında varis değilde önlem amaçlı. yani hafifi ayak bileğimde ödem oluşmuştu. bir dahada olmadı. kalp damar cerrahı dizaltı orta basınçlı varis çorabı kullan bne bile kullanıyorum demişti. bunu kadım doğum doktoruma söyledim. o da mutlaka varis çorabı giymemi istiyor. hemde külotlu ... çünkü hamilelikte damarlar genişlediği için varis olurmuş. tüm bacağı korumak amaçlıymış..ben yazın o çorapla nasıl yaparım bilemiorum.. yarın çorap almaya gidicem ama açıkcası külotlualmayacağım..

bakalım..

günaydın,

burdaki herkes aşağı yukarı senin yaşadıklarını yaşadı. bende dahil. ve sağlıkla kucağına birer birer alıyolar. geçmişi oku istersen, moral ve fayda sağlayacaktır. umarım vakti saati geldiğinde miniklerimizi bizlerde sağlıkla kucağımıza alırız.

sevgiler.

Canım ben geçtiğimiz salı Hematoloji uzmanı bir Prof'a gittim. Pıhtılaşmayla ilgili testlerimi götürdüm. Pıhtılaşma problemi olanlar da dana sık görülürmüş ben ayrıca o yüzden tedirgin oldum. Doktor bana uzun süre oturma arada kısa yürüyüşler yap dedi. Mümkün olduğunca akşamları da eve gittiğinde yürüyüş yap dedi. Yazın sıcaktan da ayaklar şişer bi de hamilelikte hepten şişecek herhalde ayaklarımız. Ben de bir internet sitesinde buldum da giymem diye almadım açıkçası.

Canım ben geçtiğimiz salı Hematoloji uzmanı bir Prof'a gittim. Pıhtılaşmayla ilgili testlerimi götürdüm. Pıhtılaşma problemi olanlar da daha sık görülürmüş ben ayrıca o yüzden tedirgin oldum. Doktor bana uzun süre oturma arada kısa yürüyüşler yap dedi. Mümkün olduğunca akşamları da eve gittiğinde yürüyüş yap dedi. Yazın sıcaktan da ayaklar şişer bi de hamilelikte hepten şişecek herhalde ayaklarımız. Ben de bir internet sitesinde buldum da giymem diye almadım açıkçası.

canım, beni doktorumda mutlaka oturduğun yerde ayaklarını uzat, sık sık ayağa akal yürü dedi. akşamları yarım saatde site içinde yürüyüş yapıyorum. temmuz ağutsota ne yapıcaz onu düşünüyorum.... Allah'ım sabrını verir umarım.. bugüne kadar dizaltı varis çorabı giydim, açıkcası gayet iyiyidi. bugünse çorapları çıkardım artıık.. ayağımı masa altında uzattım. öyle çalışıyorum ofiste.. alacaksan eğer sana tavsiyem sigvaris diye bir marka.. ben daha önce kifidiste satılanlardan almıştım o da iyi. ama sigvaris en iyisi imiş.

günaydın canım.çok teşekkür ederim cevabın için.acayipp moral oldu,clexana devam.sağolasın

Cevapların ve tavsiyelerin için çok teşekkür ederim şekerim. Belki alır dayanabildiğim kadar evde giymeye çalışırım bakalım, kendine ve bebişine çoook iyi bak

kızlar dün akşam iğnemi yaparken kolumdan kan geldi.ve morardı.moralim çok bozuldu.sizin de başınıza geldi mi?damara mı denk geldi acaba?

:
çok teşekkür ederim canım sağolasın...amin inş. hakkımızda hayırlısı...
ben de ne yapcağımı bilmiyrm işin gerçeği.. tekrar dr. gidip sorucam bakalım..

Arkadaşlar bende heterezigot mutasyonluyum 2 tane bebek karnımda öldü.1 tane kimyasal gebelik yaşadım.Şimdi yine 5 haftalık hamileyim.Clexaneye başladım bakalım.İnşallah bu bizi bırakmaz...

masallah cnm benım hayırlı ugurlu olsun rabbım taman-mına erdırsın,
,
diğer arakadslardan da hamıle olanlar var masallah yaaa bereket gelsdı yıne topıce
cogalıyo hamıleler
hepınıze masallah kızlar

kızlar dün akşam iğnemi yaparken kolumdan kan geldi.ve morardı.moralim çok bozuldu.sizin de başınıza geldi mi?damara mı denk geldi acaba?

cok normal ıgneyı oyantmıssındır bende de oluyo bazen morarıyo korkma sonra gecer
buz komplexı yap daha cabuk gecıyo agrısını alıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…