canım mrb bende kendi kendime netten okuduklarım kadarıyla pgt düşünüyodum.ama doktorum izin vermiyor.benim mthfr1298-mthfr677-protrombin-paı gen mutasyonu hepside hetezerigot...protein s düşüklüğü var..2.dereceden akraba evliliği var..varda var yani...pgtde senin aleyhine olur kötü sonuç olur senin için dedi..özelliklede protrombin hetezerigot olduğu için dedi.onlar özel merkez olduğu için öyle derler dedi..seninki farklı olabilir canım benim akraba evliliği olması pıhtılaşmayı tetikliyo böyle sonuç çıkıyo dedi...senin kadın doğum doktorun izin verdimi pgtye normal yoldan kalabiliyomusuun.sen neden pgt düşünüyosun canım..hakkımızda hayırlısı neyse onu versin rabbim..doğru kararlar verdirsin bize..bilmiyorum korkuyorumda normal yoldan hamile kalmaya..doktor beşincide 8.de 11.de anne olan var diyo onlara kolay geliyo söylemesi tabi biz neler yaşıyoruz bilmiyolar...allahın izniyle inşallah bizde yavrularımızı sağlıklı bişekilde kucağımıza alırız inşallah canım..sağlıcakla kal....
arkadaşlar merhaba, dilerim cuma günü vesilesiyle bu gün herkesin duaları kabul olur güzel haberler alırız. Nette okuduğum bilgiler doğrultusunda hcg nin 1200 üzeri olduğunda 72 saatte yani 3 günde ikiye katlandığı yazıyor. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim ben şu an 2000 lerdeyim ve bu sonucun 2 ye katlanması için 3 günlük bir süre mi gerekiyor. Bir çok kişi 48 saatte ikiye katlandığını yazmış ama sanırım değerleri 1200 ün altında
slm kızlar,
ben de bugün tshlil sonuçlarını tam olarak aldım, internetten aldığım sonuçlar eksikmiş. mthfrc677t heterezigot mutasyon saptanmıştır diyor. bu pıhtılaşma olduğu anlamına geliyor değil mi? aslında kötü bişey belki ama sanki bir yanım böyle bir sonuç çıkmasına seviniyor. en azından düşüklerin neden kaynaklandığını bilicezz artık ve ona göre de tedavisini uygulayacaz. rabbim dermansız dert vermesin yeter ki hepsi gelir geçer allahın izniyle.
bu cuma gününde rabbim hepimizin duasını kabul etsin ve isteyen herkese hayırlısıyla bebişlerine kavuşmayı nasip etsin! aminnnnnnnnnnnnnn......
folik asit hamilelikte ne kadar alınıyor. ben haftada 1 defada 5 mg alıyordum hamile kalmadan. Şu an gebeliğin ilk haftasındayım aynı şekilde devam ediyorum.evet canım sendede pıhtılaşma var bendede mthfr 677 ve ga20210 mutasyon var....mtfhrlerde vücut folikasit ve bgurubu vitamini karşılayamıyor dışardan takviye alman lazım bana drum dememişti burdaki arkadaşlardan öğrendim.senden ihmal etme ve hemen kullanmaya başla bebeğin sağlıklı gelişimi için folic asit çok önemli
folik asit hamilelikte ne kadar alınıyor. ben haftada 1 defada 5 mg alıyordum hamile kalmadan. Şu an gebeliğin ilk haftasındayım aynı şekilde devam ediyorum.
canım ben kullanmaya başladım.marinkap kullanıyorum.sen kaçıncı haftadasın?balık hapı,kanı akışkan yapıyor,düşükleri,erken doğumu ve suların erken gelmesini önlüyor.ispatlanmış.
canım rabbim sana ve tüm bebek bekleyen arkadaşlara ve kıvırcıka en kısa zamanda hayırlı evlatlar versin..güzek haberlerinizi duyucaz burdan inşaallah..azracım iyiyiz canım oğluşumda iyi teyzesi annelik çok tatlı kuzunu kucaklıyınca anlıycan bitanem..hepinize zamanında ve asan doğumlar diliyorum.hacercim bendede mthfr677 ve protrombin ga 20210 genlerinde heterozigot mutasyon var.benimde toplamda 4 düşüğüm var ilk gebeliğim ikizdi 3. düşükten sonra araştırılma yapıldı ve pıhtılaşma çıktı doğal yolla gebe kalabiliyorum en son geçen sene 5 temmuzda düşük yaptım tedaviye rağmen ve böyle olunca drum tedaviye rağmen düşüyorsa bebek sağlıklı değildir dedi ya sağlıklıyı tutturana kadar düşük yapmaya devam edeceksin yada pgtyle tüp bebek deneyeceksin dedi ve başka bi dra yönlendirdi gittiğim drda sizin kromozomlarınız normal eğerki problem olsaydı pgtde hangi kromozomun hatalı olduğunu bilir ona göre ayıklama yababilirdik ama sorun yok dedi o yüzden pgtdede şansınız %50 dedi tutmayabilir tutarsada tekrar düşebilir dedi bizde birazdaha kendimiz deneyelim diye anlaştık eşimle ama 1 senedirde hamile kalamadım malesef böyle olunca ramazandan sonra tüp bebek yaptıracaktık ama drunun söylediği biraz kafamı karıştırdı açıkcası ...gerçi kendim araştırdığım kadarıyla biz pıhtılaşma problemi yaşayanlar için hormon ilaçları pıhtılaşmayı tetikliyor ve emboli geçirme riskimiz var fazlasıyla .....
gerçi drumla bu konuyu konuşmadım oda bişey demedi ama senin drun prof o dediyse vardır bi bildiği senden ricam druna gidince ayrıntılı sorarsan çok sevinirim benim gittiğim dr ege üniversitesinin dru ama özel olarak şifada yapabileceğini söyledi neyse canım çok uzattım rabbim en kısa zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah
canım benim kullandığım iğne yaylı değil ama ben de geriye çekemiyorum.beceriksizliğimden sanırım:)doktora söyledim.bişey olmaz ded.deriyi iki parmağımızın arasında sıkıştırıyoruz ya kolay kolay damara denk gelmezmiş.inşallah şifa olur iğnelerimiz.kızlar iğneyi yaparken kontrol ediyor musunuz?ben şırıngayı geriye çekemiyorum yaylı olduğu için midir nedir?damara gelirse zararı olurmu
canım 3.den sonra araştırılııyor ama ben 2.den sonra gittim ve araştırılmasını istedim.araştırdılar.kan pıhtılaşması olduğu ortaya çıktı.bence sen de mutlaka araştır.s a arkadaşlar ben şubat ayında kimyasal düşük yaşadım martta tekrar gebe kaldım ve mayıs 10da kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım tekrar düşünüyorum ama yine öle olur diye korkuyorum araaştırmayada gitmediler 3 düşükten sonra araştırılırmış benm yaşadıklaırmı yaşayanlarınız varmı 3.yü normal doğuranlar. birde bu aspirini araştırdım kullansam mı bilmiyuorum hamile kalınca şimdiden teşekkürler ...
canım ne yazıkki kan pıhtılaşması çıkmış.gebelikte kesinlikle iğne kullanman gerekyor.sana iğne kullandıracak kadın doğumcularla yola devam etmeni tavsiye ederim.13 mayısta 8 haftalık bebeğimin kalp atışları durduğu için kürtajla sonlandırıldı. 2 senedir ilk gebeliğimdi, bu nedenle tüm testleri yaptırdım aynı olayları yaşamamak için. genetik testlerimin hepsi normal, fakat MTHFR A1298C heterizogot. dahiliye doktoru normal olduğunu fakat bir kadın doğumcunun karar vermesinin daha doğru olduğunu söyledi. tekrar gebelik sırasında kan sulandırıcı iğne kullanmam gerekir mi?ya da gebelik öncesinde aspirin kullanmam gerekir mi?
mrb arkadaşlar..umarım herşey yolundadır..hamişlerimiz feryad,omman,mathematican,ahtamara,azra3437 ve diğer hamişlerimiz herşey sonuna kadar sorunsuz gider inşallah..allahın izniyle bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.redmaskçım nası gidiyo seninde çok az kaldı allahın izniyle kucağına alıcaksın inşallah dualarında benide unutma olurmuwiecim canım sen napıyosun azra kuzu nasıl oldu inşallah biran önce düzelir...bana gelinceee bugün sinan hocayla randevum vardı..yine aynı tedaviyle devam edeceğiz dedi.ilaçlar ve iğneler.ben riske girmek istemiyorum,aynı şeyleri yaşamak istemiyorum dedim.tüp bebek yaptırmak istiyorum,pgt ile tüp bebek sağlıklı embriyoları seçip onları uyguluyolarmış dedim.ama sinan hoca izin vermedi tüp bebeğe.trombofilim olduğu için özelliklede protrombinimde hetezerigot olduğu için tüp bebek aleyhine olur,normal yoldan deneyeceğiz dedi.ama denedik dedim ilacıda iğneyide denedik olmadı dedim.nezamana kadar olacaksa deneyeceğiz,3te iki şansın var,bebeğinde %25 öyle olma ihtimali var,6 ay sonra gebe kalabilirsin dedi.kafam okadar karışıkki ne yapacağım bilmiyorum.sinan hocaya güveniyorum ama bi yandanda başka bi doktora dahamı gitsem diye düşünüyorum.normal yoldan denemek sorun değilde yine öyle olursa diye aynı acıları yaşamaktan korkuyorum...bi akıl verin bana ankarada olanlar doktorlarını yazabilirmi..feryadcım sen hangi doktora gidiyosun.şulecim bi doktor söylemişti bana ona gidiyim diyorum ama bilmiyorum.yeniden birsürü testler yapılacak,kafam karışacak...pfff...sizinde kafanızı ağrıttım kusura bakmayın..:18:
canım 29.haftadayım.doktorum şişede olanlardan önerdi balık yağını.ben de kullanıp kullanmama konusında emin olamadım balık yağını.gerçi balık da yiyemiyorum sıcaklardan dolayı.sen kaçıncı haftadasın.ayrıca vitamin ve demir alıyormusun.
canım drun söylemedimi bişey ben en son gebeliğimde günde 3 tane folik asid alıyordum ama eğer folbiol kullanıyorsan günde 1 tane
Hacercim bende Ankaradayım.Belki gördün yazmıştım.Benimde 4 düşüğüm var.Çok dr a gittim.Sinan Hocayada gittim ama tartıştık en son ve bıraktım bende.Şu an Aydan Biri'ye gidiyorum daha önce GAzi Ünv.de çalışıyodu şu an özelde doçent.Henüz bende sonuç alamadığım için bişey diyemiyorum.Hamile değilim kalınca gidicem.Ama o da bana tüp önermedi.Bana tüp öneren tek dr Recai Pabuccu oldu.Benimde kafam karışık.Ben aşılamaylada hamile kaldım ama o da yaşamadı.Bendede 1298 mthfr heterozigot var.Allah yardımcımız olsun doğru vesilelere yönlendirsin
hacercim bendede mthfr677 ve protrombin ga 20210 genlerinde heterozigot mutasyon var.benimde toplamda 4 düşüğüm var ilk gebeliğim ikizdi 3. düşükten sonra araştırılma yapıldı ve pıhtılaşma çıktı doğal yolla gebe kalabiliyorum en son geçen sene 5 temmuzda düşük yaptım tedaviye rağmen ve böyle olunca drum tedaviye rağmen düşüyorsa bebek sağlıklı değildir dedi ya sağlıklıyı tutturana kadar düşük yapmaya devam edeceksin yada pgtyle tüp bebek deneyeceksin dedi ve başka bi dra yönlendirdi gittiğim drda sizin kromozomlarınız normal eğerki problem olsaydı pgtde hangi kromozomun hatalı olduğunu bilir ona göre ayıklama yababilirdik ama sorun yok dedi o yüzden pgtdede şansınız %50 dedi tutmayabilir tutarsada tekrar düşebilir dedi bizde birazdaha kendimiz deneyelim diye anlaştık eşimle ama 1 senedirde hamile kalamadım malesef böyle olunca ramazandan sonra tüp bebek yaptıracaktık ama drunun söylediği biraz kafamı karıştırdı açıkcası ...gerçi kendim araştırdığım kadarıyla biz pıhtılaşma problemi yaşayanlar için hormon ilaçları pıhtılaşmayı tetikliyor ve emboli geçirme riskimiz var fazlasıyla .....
gerçi drumla bu konuyu konuşmadım oda bişey demedi ama senin drun prof o dediyse vardır bi bildiği senden ricam druna gidince ayrıntılı sorarsan çok sevinirim benim gittiğim dr ege üniversitesinin dru ama özel olarak şifada yapabileceğini söyledi neyse canım çok uzattım rabbim en kısa zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah
bizim kromozomlarda temiz canım..benim doktorda bu bizim için iyi bişey dedi..ama pgt ye kaç kere sordum hayır dedi..ondada bebek sorunlu olabilir dedi.onlar öyle diyolar özel merkez olduğu için dedi.sonuçları göstermeye gittiğimde tekrar sorarım canım..hayırlısı bakalım 2 kez denedim..korkuyorum ama bende bi kez daha doğal yolla deneyim diyorum rabbime güveniyorum inanıyorum herşey güzel olacak..inşallah korktuğumuza uğratmasın..hepimizin yüzünü güldürsün inşallah...
Şekerim test sonuçlarını en iyi doktor yorumlar ama bence sende MTHFR A1298C mutasyonu çıkmış. Yani muhtemelen kanında pıhtılaşma var.
Canım bence uzman bir dr görünüp tahlillerini inceletmen,ama anladığım kadarıyla sende pıhtılaşma var.mthfr677 homozigotmuş buda pıhtılaşma oldugunu gösteriri.Bende Mthft 1298 ve 677 heterezigot önceden iki düşük kaybım var ve kan pıhtışma teşhisi konuldu, gebelikten önce 2-3 ay folbiol(günde1) -aspirin(günde 1) -benexol b12(günde 3) vitamin, haplarını kullandım ve gebe kalıncada cleaxan 04 iğneye başladık şimdi 18haftalık hamileyim ve herşey yolunda çok şükür..en kısa zamanda uzman bir dr görüş derim ona göre sana hangi ilaçları ne kadar kullanacagını söyleyecektir.Burda ki arkadaşlarda da aynı sıkıntılar var her biri benzeri farklı ilaçlar kullanıyorlar.Geçmiş olsun, inaşaalh en kısa zamanda gebe kalarsın..
Anladığım kadarıyla MTHFR A1298C Homozigot Mutant. pıhtılaşma oldugunu gösteriyor gibi.Önceden düşük hikayen var ise uzman bir dr görüş(tekrarlayan düşüklerde tecrübeli varsa bir prof.) ve tahlilleri iyi bir şekilde incelet gebe kalmadan öncede kullanman gereken ilaçlar olabilir bizler kullandık..Geçmiş olsun kardeşim
13 mayısta 8 haftalık bebeğimin kalp atışları durduğu için kürtajla sonlandırıldı. 2 senedir ilk gebeliğimdi, bu nedenle tüm testleri yaptırdım aynı olayları yaşamamak için. genetik testlerimin hepsi normal, fakat MTHFR A1298C heterizogot. dahiliye doktoru normal olduğunu fakat bir kadın doğumcunun karar vermesinin daha doğru olduğunu söyledi. tekrar gebelik sırasında kan sulandırıcı iğne kullanmam gerekir mi?ya da gebelik öncesinde aspirin kullanmam gerekir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?