zuzucum, sende MTHFRC677T mutasyonu çıkmış. Yani kanında pıhtılaşma problemi var. Aspirini günde bir tane alacaksın ve gebeliğin süresince doktor iğne de verebilir aynı bizlere verdiği gibi. Buradaki bir çok kişi hem aspirini hem de iğneleri kullanıyor. Canını sıkma, Allah en kısa zamanda bebişini kucağına almayı nasip etsin.
Canım bence uzman bir dr görünüp tahlillerini inceletmen,ama anladığım kadarıyla sende pıhtılaşma var.mthfr677 homozigotmuş buda pıhtılaşma oldugunu gösteriri.Bende Mthft 1298 ve 677 heterezigot önceden iki düşük kaybım var ve kan pıhtışma teşhisi konuldu, gebelikten önce 2-3 ay folbiol(günde1) -aspirin(günde 1) -benexol b12(günde 3) vitamin, haplarını kullandım ve gebe kalıncada cleaxan 04 iğneye başladık şimdi 18haftalık hamileyim ve herşey yolunda çok şükür..en kısa zamanda uzman bir dr görüş derim ona göre sana hangi ilaçları ne kadar kullanacagını söyleyecektir.Burda ki arkadaşlarda da aynı sıkıntılar var her biri benzeri farklı ilaçlar kullanıyorlar.Geçmiş olsun, inaşaalh en kısa zamanda gebe kalarsın..
allahım seni ve parçanı korusun ve birbirinize kavuştursun paylaştıkların için teşekkürler bende şun beklemedeyim inşallah bende yeniden hamiş olurum sanki hiç olmucak gibi geliyor bazen korkuyorum
s a arkadaşlar ben şubat ayında kimyasal düşük yaşadım martta tekrar gebe kaldım ve mayıs 10da kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım tekrar düşünüyorum ama yine öle olur diye korkuyorum araaştırmayada gitmediler 3 düşükten sonra araştırılırmış benm yaşadıklaırmı yaşayanlarınız varmı 3.yü normal doğuranlar. birde bu aspirini araştırdım kullansam mı bilmiyuorum hamile kalınca şimdiden teşekkürler ...
ayy canım seninde az kalmış rabbim evladını sağlıkla kucağına almak nasib etsin (bütün hamişlrimize)bizde iyiyiz teyzesi oğluşumun gaz sancılarıyla uğraşıyoruz bazen beni çok bunaltıyor ama herşeye rağmen annelik çok güzel..merhaba kızlarrr .... çokk teşkekkür ederim unutmamışsınız beni..
çok şükür iyiyim haftaya kontrolum var. doğumu henüz konuşmadık. nerde olacağıda belli değil.. kesinleşince yazıcam hemen.
haftaya 32. hafta çalışabilir raporu alıcam bi kaç gün erken aldırdığına göre doktorun kafasında sezeryan var demek ki.. ne dese kabulum yeter ki sağlık olsun.. ama sezeryana yakın gibiyim korkuyorum sancıları anlamazsam kanamam olur falan diye..
hazırlıklara başladım.. geçen aydan beri azar azar daha çok kıyafet aldım büyük şeyleri almadım henüz.. geçen kayınvalideme göstermek istedim hani aynı şeyler alınmasın bilgisi olsun diye. bi de bi arkadaşım fbli bi takım almıştı hediye.. onu söyleyince doğmamış çoçuğa hediye mi alınırmış dedi. çok üzüldüm.. çok iyidir aramız kayınvaliddemle korkusundan söylüyo gönül koymadım ama üzerimden tedirginliğimi atmışken böyle ihtimalleri niye aklıma getiriyolar ki... neyse allah hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin...
hacercimmm hepiminiz isim isim dualarımdasınızzz.. gerçekten laf olsun diye yazmıyorum çok seviyorum hepinizi.. çook destek oldunuz.. arkadaşlarımdan, ailemden daha anlayışlı yaklaştınız.. hepinizden allah razı olsun herşey gönlünüze göre olsun
canım ne sormuştunki kimse cevap vermemişi demişsin belki sorun hakkında bilgisi olan arkadaşlar görmemiştir tekrar sor..bol bol dua et inşaallah kucağın dolacak seninde tupkı bu topikte olupta mutlu sonua ulaşanlar gibi..sabır ve dua ile dualarımız sizinlearkdaşlar ben szi takip ediyorum biarlarda burdaydım zaten ama kimse bana cevap vermemiş:2:..rabbim hepinizin evlatrını kucağınız almak nasip etsin...allah yardımcınız olsun...
hacercim neden tüp önermiyolar bende 1tüp denedim olmadı ,kanımdada pıhtılaşma varmış onu öğrendik..ve 2.tüp olucaK dondurlumuş embriyoalırmız bizi beklliyorlar.....MAALESF ZAMANINDA tedavisiz kaldım ama düşük yaptım...öykümü yazmıştım daha öncesonrası aşılamalr derken olmadı 1.aşılamada değerlerim düşüt hamielik devam etmedi..öyle böyle eylülde 6yıl olacak..evim kucağım bomboş..2ayönce ilktüpbebk yaptırkı olamdı herşey iyi gitti ama allahın takdiri..bide bende pıhtılaşamdan ha berim iz olmadığından coraspin olsun destekleyici bişey kullanmadım tüpdöneminde..artık 2.de daha dikkatli olunmalı....
mrb arkadaşlar..umarım herşey yolundadır..hamişlerimiz feryad,omman,mathematican,ahtamara,azra3437 ve diğer hamişlerimiz herşey sonuna kadar sorunsuz gider inşallah..allahın izniyle bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.redmaskçım nası gidiyo seninde çok az kaldı allahın izniyle kucağına alıcaksın inşallah dualarında benide unutma olurmuwiecim canım sen napıyosun azra kuzu nasıl oldu inşallah biran önce düzelir...bana gelinceee bugün sinan hocayla randevum vardı..yine aynı tedaviyle devam edeceğiz dedi.ilaçlar ve iğneler.ben riske girmek istemiyorum,aynı şeyleri yaşamak istemiyorum dedim.tüp bebek yaptırmak istiyorum,pgt ile tüp bebek sağlıklı embriyoları seçip onları uyguluyolarmış dedim.ama sinan hoca izin vermedi tüp bebeğe.trombofilim olduğu için özelliklede protrombinimde hetezerigot olduğu için tüp bebek aleyhine olur,normal yoldan deneyeceğiz dedi.ama denedik dedim ilacıda iğneyide denedik olmadı dedim.nezamana kadar olacaksa deneyeceğiz,3te iki şansın var,bebeğinde %25 öyle olma ihtimali var,6 ay sonra gebe kalabilirsin dedi.kafam okadar karışıkki ne yapacağım bilmiyorum.sinan hocaya güveniyorum ama bi yandanda başka bi doktora dahamı gitsem diydüşünüyorum.normal yoldan denemek sorun değilde yine öyle olursa diye aynı acıları yaşamaktan korkuyorum...bi akıl verin bana ankarada olanlar doktorlarını yazabilirmi..feryadcım sen hangi doktora gidiyosun.şulecim bi doktor söylemişti bana ona gidiyim diyorum ama bilmiyorum.yeniden birsürü testler yapılacak,kafam karışacak...pfff...sizinde kafanızı ağrıttım kusura bakmayın..:18:
merhaba kızlarrr .... çokk teşkekkür ederim unutmamışsınız beni..
çok şükür iyiyim haftaya kontrolum var. doğumu henüz konuşmadık. nerde olacağıda belli değil.. kesinleşince yazıcam hemen.
haftaya 32. hafta çalışabilir raporu alıcam bi kaç gün erken aldırdığına göre doktorun kafasında sezeryan var demek ki.. ne dese kabulum yeter ki sağlık olsun.. ama sezeryana yakın gibiyim korkuyorum sancıları anlamazsam kanamam olur falan diye..
hazırlıklara başladım.. geçen aydan beri azar azar daha çok kıyafet aldım büyük şeyleri almadım henüz.. geçen kayınvalideme göstermek istedim hani aynı şeyler alınmasın bilgisi olsun diye. bi de bi arkadaşım fbli bi takım almıştı hediye.. onu söyleyince doğmamış çoçuğa hediye mi alınırmış dedi. çok üzüldüm.. çok iyidir aramız kayınvaliddemle korkusundan söylüyo gönül koymadım ama üzerimden tedirginliğimi atmışken böyle ihtimalleri niye aklıma getiriyolar ki... neyse allah hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin...
Canimmm ne kadar seviniyorum sözden güzel haberler alınca anlatamam
bak bir zamanlar benim tickere bakıp seviniyordun simdindende geldin 30lara artık bundan sonra zaman nasıl geçecek anlamiycaksin bile bana 30 lar çabuk gecti gibi gelmisti ama son 1hafta hiç gecmek bilmemişti
Dogum konusunu kafana takma doktorlar herseyinsana göre ayarliyacak ve nasıl
yapman gerekiyorsa öyle yapacaksın Rabbim bir an önce kavuştursun seni De melegimle inşallah kavuştursun ki sende anla kadın olmanın muhtesemligini anne olmanın güzelliğini canimsinnnn öpüyorum seni
Bu arada senin facein varmı canım malum dogum yaklaştı seni ve oglusunu çok merak ederim
canım dr ne kisti olduğunu demedimi yani çikolata kisti falanmı acaba tatlım hiç üzülme eğer hamileysen zaten 9 ay adet görmediğinden bu kistinde doğuma kadar yok olur merak etme inş. bthcg testin katlanmıştır
canım doktor kistin türünü söylemedi ama ca125 bakalım dedi. bugun yaptırdım değerler normal çıktı. bakalım işallah küçülür. dün bthcg 2160 geldi, iki gün önce 1260 ... aslında tam iki katına ulaşmamış ama en azından katlanarak gidiyor diye endişe etmedim. aslında stres stres nereye kadar yeter artık diyorum kısmetse hayırlıysa sağlıklı olacaksa yaşasın. İşallah hayırlısı olur, hepimiz için.
arkdaşlar ben szi takip ediyorum biarlarda burdaydım zaten ama kimse bana cevap vermemiş:2:..rabbim hepinizin evlatrını kucağınız almak nasip etsin...allah yardımcınız olsun...
hacercim neden tüp önermiyolar bende 1tüp denedim olmadı ,kanımdada pıhtılaşma varmış onu öğrendik..ve 2.tüp olucaK dondurlumuş embriyoalırmız bizi beklliyorlar.....MAALESF ZAMANINDA tedavisiz kaldım ama düşük yaptım...öykümü yazmıştım daha öncesonrası aşılamalr derken olmadı 1.aşılamada değerlerim düşüt hamielik devam etmedi..öyle böyle eylülde 6yıl olacak..evim kucağım bomboş..2ayönce ilktüpbebk yaptırkı olamdı herşey iyi gitti ama allahın takdiri..bide bende pıhtılaşamdan ha berim iz olmadığından coraspin olsun destekleyici bişey kullanmadım tüpdöneminde..artık 2.de daha dikkatli olunmalı....
merhaba kızlarrr .... çokk teşkekkür ederim unutmamışsınız beni..
Canimmm ne kadar seviniyorum sözden güzel haberler alınca anlatamam
bak bir zamanlar benim tickere bakıp seviniyordun simdindende geldin 30lara artık bundan sonra zaman nasıl geçecek anlamiycaksin bile bana 30 lar çabuk gecti gibi gelmisti ama son 1hafta hiç gecmek bilmemişti
Dogum konusunu kafana takma doktorlar herseyinsana göre ayarliyacak ve nasıl
yapman gerekiyorsa öyle yapacaksın Rabbim bir an önce kavuştursun seni De melegimle inşallah kavuştursun ki sende anla kadın olmanın muhtesemligini anne olmanın güzelliğini canimsinnnn öpüyorum seni
Bu arada senin facein varmı canım malum dogum yaklaştı seni ve oglusunu çok merak ederim
bende merakkk ederim amaaa...
merhaba hacercim ....
bende ramazandan sonra pgtli tüp bebek yaptırcaktım bendede mthfr677 ve protrombin ga20210 genleri heterozigot mutasyon var senin yazını okuyunca tereddütde kaldım acaba ne gibi bi zararı varki biize drun ayrıntılı anlatmadımı canım paylaşırsan sevinirim
rabbim tez zamanda hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eylesin inşallahhh
canım dr ne kisti olduğunu demedimi yani çikolata kisti falanmı acaba tatlım hiç üzülme eğer hamileysen zaten 9 ay adet görmediğinden bu kistinde doğuma kadar yok olur merak etme inş. bthcg testin katlanmıştır
ohh maşallah kuzuma benimmm kilo almamak sorun değil bebeğin sağlıklı olsun varsın sen kilo alma tatlım öpüyorum seni
canım bitanemmm senin için dua ediyorum tüm isteyenlere sağlıklı evlatlar nasip etsin bende su anda tüp bebek düşünüyorum tatlım hatta beraber haberleşiriz demiştik hatırlarsan benim mutasyonum mthfz 1298 homozigot ve benim dr tüp bebek için olumsuz bişey demedi kuzum umarım herşey yolunda olur şu anda çikolata kistim için geçici menapoz tedavisi görüyorum. eylüldede tüp bebek tedavisine başlıcaz bakalım heyecanlı ve korku içindeyim......bu arada benim dr. Akay Hastanesinde Tolga Ecemiş
tabiki yaşadıkların çok zor şeyler tüp bebeğin ne zararı oluyomuş onu anlatırmısın kuzum rica etsem
saol canım duaların için.bende sizler için dua ediyorum..iki duamdan biri mutlaka allahım bütün evlat isteyenlere hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip et..(amin) sonrada isimlerinizi sayıyorum..dualarımız kabul olur inşallah..diğer yazılarımdada yazdım canım bu normal tüp bebek değil canım pgt diye bişey.genetik tanı ile tüp bebek oku o yazdıklarımı canım ayrıca soracağın bişey olursa memnuniyetle cevaplarım tatlım..bir yanım normal yoldan dene rabbime güven bu sefer herşey güzel olacak diyo,biraynımda korkuyo bilmiyorum bakalım hayırlısı..kan tahlilleri istedi bakalım sonuçların bi kısmı 1ay sonra çıkıcakmış tekrar soracağım bakalım ozaman..öpüyorum canım seni herşey gönlünce olsun...
canım bebeğin kilo alıyosa niye sorun ediyosun sen kilo olayını napcan kiloyu sonradan başına bela oluyokızlar merhaba.bugün kontrolüm vardı.4 boyutlu ultrasona girdim.bebeğim 1 kilo 150 gr.olmuş.çok şükür bebiş iyiymiş.fakat kilo alamamışım.2 kilo almışım hamileliğimden bu yana.ilk 3 ayda kilo bile vermiştim.moralim bozuldu kilo alamıyorum diye.inşallah bundan sonra daha çok kilo alırım
canım benim hakkında hayırlısı olsun... benim doktorumla feryadın doktoru aynı tatlım .. yani o bizim doktorumuz.... sen biraz daha toparlan düşün feryadlada konuş ona göre karar verirsin tatlım..mrb arkadaşlar..umarım herşey yolundadır..hamişlerimiz feryad,omman,mathematican,ahtamara,azra3437 ve diğer hamişlerimiz herşey sonuna kadar sorunsuz gider inşallah..allahın izniyle bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.redmaskçım nası gidiyo seninde çok az kaldı allahın izniyle kucağına alıcaksın inşallah dualarında benide unutma olurmuwiecim canım sen napıyosun azra kuzu nasıl oldu inşallah biran önce düzelir...bana gelinceee bugün sinan hocayla randevum vardı..yine aynı tedaviyle devam edeceğiz dedi.ilaçlar ve iğneler.ben riske girmek istemiyorum,aynı şeyleri yaşamak istemiyorum dedim.tüp bebek yaptırmak istiyorum,pgt ile tüp bebek sağlıklı embriyoları seçip onları uyguluyolarmış dedim.ama sinan hoca izin vermedi tüp bebeğe.trombofilim olduğu için özelliklede protrombinimde hetezerigot olduğu için tüp bebek aleyhine olur,normal yoldan deneyeceğiz dedi.ama denedik dedim ilacıda iğneyide denedik olmadı dedim.nezamana kadar olacaksa deneyeceğiz,3te iki şansın var,bebeğinde %25 öyle olma ihtimali var,6 ay sonra gebe kalabilirsin dedi.kafam okadar karışıkki ne yapacağım bilmiyorum.sinan hocaya güveniyorum ama bi yandanda başka bi doktora dahamı gitsem diye düşünüyorum.normal yoldan denemek sorun değilde yine öyle olursa diye aynı acıları yaşamaktan korkuyorum...bi akıl verin bana ankarada olanlar doktorlarını yazabilirmi..feryadcım sen hangi doktora gidiyosun.şulecim bi doktor söylemişti bana ona gidiyim diyorum ama bilmiyorum.yeniden birsürü testler yapılacak,kafam karışacak...pfff...sizinde kafanızı ağrıttım kusura bakmayın..:18:
kızlar aranızda balık yağı kullanan var mı?
13 mayısta 8 haftalık bebeğimin kalp atışları durduğu için kürtajla sonlandırıldı. 2 senedir ilk gebeliğimdi, bu nedenle tüm testleri yaptırdım aynı olayları yaşamamak için. genetik testlerimin hepsi normal, fakat MTHFR A1298C heterizogot. dahiliye doktoru normal olduğunu fakat bir kadın doğumcunun karar vermesinin daha doğru olduğunu söyledi. tekrar gebelik sırasında kan sulandırıcı iğne kullanmam gerekir mi?ya da gebelik öncesinde aspirin kullanmam gerekir mi?
slm kızlar nasuılsınızz
ya bu aralar topıc baya sessız mı ben geldıgımde mı kımseler olmuyo ???
wie cim azram nasıl bandajlardan kurtulacak ıns cnm dularımız onunlaa
omman cım ıyı haberlerını okuyorum mutlu oluyorum cnmm
essebe cnm senın oglus nasıl aayy sen kavustun yavruna ıns bende kavusurum yavruma hayırlısıylaa
feryad fındıgın nasıl ıns ıyıdır
baharcelık cnm uzun zamandır yokmusun ben mı goremedım senı ??? çınar paşa nasıl ?
tugbesr tarfıl,hacer,pinggy, kvrckk nuryüzlü ve diğerleri kızlar nasılsınız ???dualarımdasınız ıns rabbım sızlerede hayırlı evlatlar verecek Allah büyük
sizleri cok osledım yaaa...
bana gelınce ıyıyım hamdolsun oğlumda iyi şükür ( tekmelerınde ıyı oldugunu anlıyorum ) temmuz bası dr kontorolumuz
bu sefer gıttıgımızde dogumu konusucaz ole demıstı karar verıcez heralde doğum seklıne
hazırlıklarımızı bıtırdık şükürler olsun ufak tefek düzenlemeler kaldı
seker illletiyle basım dertte dıyet yapıyorum hala.. dr karın cevresı bıraz genıs sekerden olabılır demıstı onun ıcın daha cok dıkkat edıyorum ama bu aralar dıkkat ettıgım halede yuksek cıkıyor gıbı bıraz ona moralım bozuk bebegıme bı zarar vermesınde yemek ıcmek onemlı degıl
kalça agrısı nüksetti bel agrısıyla bırlıte yürümemi zorluyor bıraz ama bunların hepsı unutulucak ıns yavruma kavusunca
artık sona yaklasmaya basladık bıraz tedırgınlık var tabı rabbım yabrularımıza kavustursun hayırlısıyla
dualarınızda unutmayın bızı
öpüyoz sizleriii teyzelerııı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?