günaydın kızlar
kızlar yaa şuan hamileyim söylemiştim spiralle korunmama rağman hamile kaldım
neyse kalp atışları duyulunca spiral çıkarıldı,sorun yoktu
dün kahverengi akıntı geldi hep doktoruma sordum spiral çıkarıldığı içindir korkma dedi ama
içim rahat değil yaa napacağımı şaşırdım
progestan kullandıyorum günde 3 defa
dün iğneyede başladım birde bebe aspirini içiyorum
off alllahım yaa eskiden yaşadığım kötü tecrübeler geliyor aklıma korkuyorum hep
allah sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin
tüm isteyenlere de versin ne diyeyim
canım şu diyet olayını tam ayrıntısıyla yazarsan çok sevinirim..
Öncelikle neden metioninden fakir diyet verdiklerini de söyleyeyim merak eden varsa diye. Benim gen bozuklugumda (MTHFR 1298 homozigot) vücutta metioninin harcandığı sistem ile ilgili bir sıkıntı var. Metionin beklendigi gibi harcanamayıp vücutta birikmeye başlayınca, özellikle de folik asit ve b vitamini eksikliginde homositeine donusuyormus. Homosistein de bildiginiz gibi damar tıkanıklıgı, pıhtılaşma vs. ile ilgili, yukselmesinden korktugumuz deger. Bu nedenle hem vücuda giren metionin miktarını azaltılmaya, hem de alınan metionin homosisteine donusmesin diye folik asit ve B vitamini takviyesine ihtiyaç duyuyoruz. Bana anlatılan ve benim okuduklarım konuyu ozetle bu şekilde açıklıyor, ben de çok detayını bilmiyorum. Yanlış bir yer varsa düzeltin lütfen.
Doktorum ogun ogun verilen bir diyet programına uyamayacagım icin bana nelere dikkat etmem gerektiginin belirten bir program verdi. Haftada sadece 1 ogun (toplam 6 kofte kadar) et yeme hakkım var. Kırmızı et, tavuk veya hindi farketmiyor, hepsi et diye geciyor, sadece bir ogun veya her gun 1 kofte kadar et yiyebiliyorum. Balık için haftada 2 ogun izin verdi doktorum. Bunlar dışında tüm baklagiller(kuru fasulye, nohut, bezelye, vb.) yine sadece haftada1 ogun. Sordum yeşil fasulye baklagilden sayılmıyormuş:) Ayrıca et ürünleri, yani yogurt, süt, peynir de çok fazla tüketilmemesi gereken gıdalardan. Günde 1 kase yogurt veya 1 bardak sute izin var, yumurta ise sadece haftada 1 adet. Yagsız beyaz peynir dışında tüm peynir çeşitleri tamamen yasak. Gordugunuz gibi biraz katı bir diyet. Bunlar dışında kalan tüm sebze ve meyveler serbest. Ayrıca çok fazla kuruyemiş de yememek gerekiyormuş.
Daha once de dedigim gibi bu diyet olayı tum gen bozukluklarında gerekmiyormus, benimle aynı doktora giden bir arkadaşımın faktorlerinden birinde heterozigot, MTHFR 677 heterozigot gen mutasyonu vardı ve doktor ona diyet vermedi.
Öncelikle neden metioninden fakir diyet verdiklerini de söyleyeyim merak eden varsa diye. Benim gen bozuklugumda (MTHFR 1298 homozigot) vücutta metioninin harcandığı sistem ile ilgili bir sıkıntı var. Metionin beklendigi gibi harcanamayıp vücutta birikmeye başlayınca, özellikle de folik asit ve b vitamini eksikliginde homositeine donusuyormus. Homosistein de bildiginiz gibi damar tıkanıklıgı, pıhtılaşma vs. ile ilgili, yukselmesinden korktugumuz deger. Bu nedenle hem vücuda giren metionin miktarını azaltılmaya, hem de alınan metionin homosisteine donusmesin diye folik asit ve B vitamini takviyesine ihtiyaç duyuyoruz. Bana anlatılan ve benim okuduklarım konuyu ozetle bu şekilde açıklıyor, ben de çok detayını bilmiyorum. Yanlış bir yer varsa düzeltin lütfen.
Doktorum ogun ogun verilen bir diyet programına uyamayacagım icin bana nelere dikkat etmem gerektiginin belirten bir program verdi. Haftada sadece 1 ogun (toplam 6 kofte kadar) et yeme hakkım var. Kırmızı et, tavuk veya hindi farketmiyor, hepsi et diye geciyor, sadece bir ogun veya her gun 1 kofte kadar et yiyebiliyorum. Balık için haftada 2 ogun izin verdi doktorum. Bunlar dışında tüm baklagiller(kuru fasulye, nohut, bezelye, vb.) yine sadece haftada1 ogun. Sordum yeşil fasulye baklagilden sayılmıyormuş:) Ayrıca et ürünleri, yani yogurt, süt, peynir de çok fazla tüketilmemesi gereken gıdalardan. Günde 1 kase yogurt veya 1 bardak sute izin var, yumurta ise sadece haftada 1 adet. Yagsız beyaz peynir dışında tüm peynir çeşitleri tamamen yasak. Gordugunuz gibi biraz katı bir diyet. Bunlar dışında kalan tüm sebze ve meyveler serbest. Ayrıca çok fazla kuruyemiş de yememek gerekiyormuş.
Daha once de dedigim gibi bu diyet olayı tum gen bozukluklarında gerekmiyormus, benimle aynı doktora giden bir arkadaşımın faktorlerinden birinde heterozigot, MTHFR 677 heterozigot gen mutasyonu vardı ve doktor ona diyet vermedi.
çok teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için,bende de MTHFR 677 heterizogot ve bağışıklık sistemimde sorun var bugüne kadar gittiğim doktorlar hiç diyetten bahsetmedi bugün doktora gidecem zaten bir sorarım yinede..
Ayrıca unutmuşum tüm katı yağlar yasak, zeytinyağı dostumuzmuş. Bulgur az tüketilmesi gereken bir gıda
Ayrıca unutmuşum tüm katı yağlar yasak, zeytinyağı dostumuzmuş. Bulgur az tüketilmesi gereken bir gıda
merhaba cnm birşey sormak istiyordum. dr. homosistein yüksek b12 düşük diye mi bu diyeti verdi aacaba.
geçen hafta kontrolde kalbinin durduğunu öğrendik ve kürtaj oldum malesef
merhaba cnm birşey sormak istiyordum. dr. homosistein yüksek b12 düşük diye mi bu diyeti verdi aacaba.
Homosisteinim yuksek degildi, B12 ye de bakmadılar. Ama homositein yukselmesin diye verdiler. Kan pıhtılaşmasını onlemek icin.
merhaba arkadaşlar bende de aynı sorun var ve benim doktorumda bana aynı şekilde bir diyet verdi ayrıca günde iki defa iğne kullanıyorum.clexane 0,4 sabah akşam yapıyorum
Homosisteinim yuksek degildi, B12 ye de bakmadılar. Ama homositein yukselmesin diye verdiler. Kan pıhtılaşmasını onlemek icin.
Hatta omur boyu kullanacağımı soyledi doktor, kalp damar rahatsızlıklarının onune gecmek icin.
benimde 2 düşüğüm oldu birincisi 6 haftalık ikincisi 5 haftalıkken kaybettim sonra kan pıhtılaşması olduğunu öğrendim 4 tane heterizigot çıktı şimdi tekrar hamileyim şuan 10 haftalık haftaya kontrole gidecem 2li tarama testi yapılacak clexan kullanıyorum progeston kullanıyorum folbiol ve maltofer kullanıyorum şuana kadar Allah a çok şükür bi sıkıntım yok şimdilik ama haftaya gidip hemen kalp atışlarını duymak istiyorum...benim gibi olanlar var mı?sizler neler yapıyosunuz neler yiyip içiyorsunuz......
geçmiş olsun canım..üzülme yine olucak inşallah.bencede senin iğne dozun az gelmiştir.benm 0,45 innohep bide coraspin alıorum hergün.benm tahlil sonuçlarım henüz çıkmadı ama yinede iğne ve coraspinin ii geldiğini düşünüorum.biliosun benm düşüğüm yok ama bebğim öldü 7 aylık karnımda...Allah büyüktür inşallah sende bi gün kucağına alıcaksın.dua edicem senin için..
canım diyet için sağol....ama ben kesin ölürüm birebir uyarsambu arada bugün fakültede hematoloji bölümünden bir profla görüştüm...bana gebelikte 0.6 lık başlaman lazım dedi....aspirinle birlikte hem de...senin pıhtılaşma problemlerin hangisiydi?benim 3 tane heterozigot var...senin doz yeterli gelmemiş gibi bence
canım benim mthfr 1298 ve 677 heterozigot ve factor 13 heterozigot...bildiğin gibi ben 0,4 kullanmıstım bende bir kadın dogumcudan cok hematologa mi gitsem acaba ya...
bugün doktora gittim ve keseyi gördük çok şükür inşallah devamı gelir 2 hafta sonra kalp atışını görmek için gidecez ALLAH izin verirse,iğne dozum arttı 0,6 mg oldu ve bende diyet uygulucam benden şimdilik bu kadar...
gözünaydın canım darısı inşallah kalp atışlarını duymaya ...
canım bende kan pıhtılasması var ılk bebegım 6 haftalık ıkıncı bebegım 7 haftalık ucuncu bebegım 9 haftalık ılk ıkı gebelıgımde kan pıhtılasması oldugunu bılmedıgım için heparın ığnesı kullanmadım 3 gebelıgımde ığne kullandıgım halde kalbı durdu 4 gebelıgımde de yıne ığne kullandım onda da yasamadım bebegım esımden ve bende kromozon analız testı ıstedı doktor onlarda temız cıktı rahim fılmımde temız cıktı butun tahlıller yapıldı bır sorun cıkmadı bu arada doktorumu degısıtırdım şimdi prof doktor timur gürgana gıdıyorum doktor yönünden de çok sanssızdım bu benım 3 doktorum ınsallah bundan memnun kalırım hacetepenın doktoru ama ben klınıgıne gıdıyorum rahimimede o klınıkte bakıldı bır cok testıde o klınıkte yaptırdım allah buyuk ınsallah bızde bırgun bebegımızı kucagımıza alırız bende acaba ığnenın dozajımı fazla geldı dıye dusunuyorum 0.4 cleaxsan ığne kullandım bakalım bu doktor dozajı ne verecek şimdı hamıle kalmayı beklıyorum son düşüğüm 4 ay önceydi canım
bugün doktora gittim ve keseyi gördük çok şükür inşallah devamı gelir 2 hafta sonra kalp atışını görmek için gidecez ALLAH izin verirse,iğne dozum arttı 0,6 mg oldu ve bende diyet uygulucam benden şimdilik bu kadar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?