çok saol verdiğin bilgileri dikkate alıcam ben suan çok kararsızım gebelik yok kısmet olursa ocakta korunmayı bırakıcam bu yüzden neler kullanıcam konusunda karar veremedim çok korkuyorum yine aynısı olcak diye çok sarstı ilk düşük beni şuanda ankarada olmadığımdan çok sık doktora gidemiyorum bulunduğum yerdeki doktorlarıda bilmiyorum işin uzmanı olsun istiyorum
arkadaşının ki benim sorunumla aynı o neler kullandı bilgin varmı cnm
Arkadaşımda hem MTHFR1298 heterozigot hem de factor 5 leiden vardı. Hamilelik öncesi Folik asit, coraspin ve benexol ve 0,4 clexane iğne vuruldu her gün, hamilelik boyunca da sanırım aynı dozda devam etti tüm ilaçları. Şu anda kızı 9 aylık oldu, darısı hepimizin başına.
beydağlının haberinden beri başım çatlıyor ağrıdan aklım hep onda.allah hepimizin yardımcısı olsun.bende sabah doktora gidicem b-hcg için.aslında günüme daha var ama bayram girecek araya içim rahat etsin diye gidip yaptırayım diyorum ne kaybederim ki?beklemiyorum zaten birşey olursa süpriz olur.birde diyetten bahseden arkadaşlar cevap vermedi.bu metionin diyeti sanırım söyledikleri.neler yenmemesi gerekiyor,hangi mutasyonlarda bu diyet veriliyor?cevaplarsanız çok sevinirim.yarın olurda bi süpriz olursa nelere dikkat etmem gerektiğini bilirim.bayramdan sonra doktora gidebilirim anca en azından ozaman kadar kendi önlemimi alırım.tabii bişi varsa
Arkadaşlar merhaba
bişey soracaktım bende mthfr (c677t) heterozigot mutasyon varmış bu durumda olanlar iğnemi kullanıyor corasprinmi
bazılarına soruyorum corasprin bazıları iğne diyor merak ettim
kvrck aşılama yaptırdın dimi ne zaman sonucunu alıyosun? hic sesin cıkmıyo bu ara, yoksa yazdın da ben mi görmedim. hersey yolunda mı?
size iyi haberler vermek isterdim ama maalesef doktordan beri ağlıyorum şu anda bunları çok zor yazıyorum..yüreğim yanıyor içim acıyor 7 inci kez kaybettim bebeğimi yarın yine kürtaj olmak zorundayım RABBİM e yalvarıyorum bana sabır ve güç versin diye..kendimi bomboş hissediyorum sanki dünya benim haricimde dönüyor gibi ama ne yapalım elden gelen bişey yok...
tolga ecemiş, canım doktorum:) iiiki ona gitmişim
bhcg 22 çıktı kızlar yine kimyasal olcak çok üzgünüm
bhcg 22 çıktı kızlar yine kimyasal olcak çok üzgünüm
size iyi haberler vermek isterdim ama maalesef doktordan beri ağlıyorum şu anda bunları çok zor yazıyorum..yüreğim yanıyor içim acıyor 7 inci kez kaybettim bebeğimi yarın yine kürtaj olmak zorundayım RABBİM e yalvarıyorum bana sabır ve güç versin diye..kendimi bomboş hissediyorum sanki dünya benim haricimde dönüyor gibi ama ne yapalım elden gelen bişey yok...
tahlil sonucun çıktı mı var mı güzel haberler?
hayırdır ne oldu ki
Valla bildigim kadarıyla MTHFR lerde homosistein artması görülebiliryor, bu madde kan pıhtılaşması, damar setliği vs neden olan bir madde. Bunun artmasını engellemek için vücuda giren metionin miktarını azaltmak gerekiyor ayrıca sistemdeki bozukluk nedeniyle dışarıdan folik asit ve B12 takviyesi yapılmasına ihtiyaç duyuluyormuş. Metionin gıdalardan, özellikle proteinli gıdalardan alınan bir madde. Doktorlar herkese bu diyetin verilmesine gerek görmüyorlar, bende MTHFR 1298 homozigot mutasyon var ben yapıyorum, arkadaşımda aynı gen bozuklugunun heterozigot mutasyonu vardı o diyet yapmadan hamileliğini tamamladı(aynı doktora gidiyoruz).
Arkadaşımda hem MTHFR1298 heterozigot hem de factor 5 leiden vardı. Hamilelik öncesi Folik asit, coraspin ve benexol ve 0,4 clexane iğne vuruldu her gün, hamilelik boyunca da sanırım aynı dozda devam etti tüm ilaçları. Şu anda kızı 9 aylık oldu, darısı hepimizin başına.
Bu hastalık düşük yaptıktan sonra yapılan genetik testlerde mi çıktı?Doktor sizden hangi testi istedi de sonucu bu çıktı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?