Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

selam canım,ben bu forumda eskiyim epeydir giremiyordum,aynı sıkıntı stres,hamile kalması ayrı dert,hamilelik süreci ayrı bir sıkıntı derken kızım 20 aylık oldu bile.hem çocuk bakımı hem iş derken forumu ihmal ettim.şimdi ise annemin rahatsızlığı dolayısıyla işi bırakmış durumdayım.bundan sonra burdayım yani.
benim de ilk 8 hafta doktorum her hafta çağırdı kalp atışı için.8 haftadan sonra normal gebelik gibi 1 ayda 1,5 ayda bir gittim muayeneye.homosistein diyetini hiç uygulamadım.doktor bahsetmedi bile.üstelik tamamen protein ağırlıklı beslendim hamilelikte.
mthfr 677 heterezigotum.0,3 fraksiparin,coraspin 100,folbiol,elevit,ve 5. ayıma kadar da progestan kullandım.36 haftalıkken iğne ve coraspini daha kesmeye vakit olmadan erkenden geldi kızım.hiçbir sorun yaşamadım çok şükür.
başka sorularınız olursa cevaplamaya hazırım...

Son düzenleme:

bende eski yazilarini okuyordum senin 2008- 2009'daki... Takibim altindaydin :) cok guzel bebegini kucagina alman harika bisey olmali.. Rabbim bu forumda olan herkese insallah nasip eder. Annen icin de gecmis olsun. tez zamanda sifa versin Rabbim.

Bende mthfr1298 heterozigotum suanda folbiol ve coraspin kullaniyorum, gebelik baslayincada igne innohep igne onerdi doktorum.

senin 2. kaybın sırasında iğne veya aspirin kullanıyormuydun yani kan pıhtılaşmasından haberin varmıydı? benim 1 tane kaybım oldu geç gelişiyodu zaten normalde 7 haftalık olması gerekirken 5 haftalık gibi görünüyodu. kalp atışını duymadan kanamam oldu kese düzeni bozuldu ve alındı kürtajla.

çok geçmiş olsun canım umarım annen bi an önce iyleşir. progestanı hap olarak mı kullanıyodun. bana doktor vajinal yolla olanından yazdı ve sadece kanaman olursa kullan dedi bu arada gelip burda bizlere moral verdiğin için çok teşekkürler

Son düzenleme:

Rica ederim.
Umarım güzel günlere hep beraber ulaşırız.

Merhaba kızlar benimde sizler gibi iki düşüğüm var ve şu anda hamileyim ultrasona göre 15 haftalık gebelikten önce coraspin,bemiksc kullandım hamile kalınca da hemen innohep 0,45 kullanmaya başladım inşallah rabbim kucağıma almayıda nasip eder... darısı tüm isteyen herkese olsun inşaallah.... burayı takip ederken çok şey öğrendim umudumu yitirmedim, bende sizlere umut olmak isterim.Benimde 3 mutasyonum heterizigot sormak istediğiniz bir şey olursa memnuniyetle cevaplarım öpüldünüz...

gerçekten umut oluyorsunuz bizlere.Allah bebeğini kucağına almayı nasip etsin.sağlıkla inşallah.benimde 3 mutasyonun var heterozigot.2 düşüğüm var.daha önceki düşüklerinde kalp atımlarını alabilişmiydiniz?benim kalp atımlarını duymak nasip olmadı hiç.bir de gebelikten önce hangi ilaçları kullandın ...teşekkürler desteğin için

her işte bir hayır vardır diye bak bence. kimyasal gebelikler genelde çocukta problem olunca oluyor.
geçmiş olsun canım

Canım teşekkür ederim darısı sana ve isteyen herkese inşallah... benim biri 9 haftalık biri 6 haftalık kalp atışları durmuştu malesef. gebelikten önceyse coraspin ve bemiksc kullandım ayrıca doktorum titiz bir doktor sağolsun tsh 3,5 tu ama gebelikte 2,5 üstü bizim için iyi değil demişti oysaki normal sınır 5,5 kadar ama çok önemliymiş gebelikten önce başladık euthroyx 25 mg kullanıyorum ben bir sürü test yaptığım zannederken doktor yeterli değil şunlarıda yap gel dedi herşey bittikten sonra izin verdi hamile kalabilirsin dedi ve gebelikten önce unutmuşum şimdi aklıma geldi bi baktık prolaktinde yükselmiş önceden yoktu onuda hemen düşürdük yani tsh ve prolaktin bunlar gebe kalmayı zorlaştırıyo yada düşüğe yol açıyo umarım yardımcı olabilmişimdir.

cnm önümüzdeki günlerde timur beye kontole gidicem. Eşim aramış kanamam olunca. Neden gebeliği takip etmiyorsunuz diye kızmış. Riskli hamilelik size güvendik demiş. Arayıp özür dilediler.

senın aslında 12 haftalık olana kadar her hafta kontrole gelmen lazım canım çünkü risli gebelıklerde hafta bir mutlaka cagırmaları gerkıyo doktorların ne kullanıyrsun sımdı kullandgın ılacları timür bey mı verdi

Canım bi haber ver ne oldu, ne dedi doktor?

canım görmedim mesajını..iyi maşalllah şimdilik her şey normal.ama rahim kasılmalarım var.sanırım bu biraz önemli.bu arada seni de kutluyorum.umarım sağlıklı bi şekilde kucağımıza alırız bebişlerimizi.ben herkese dua ediyorum hep.sen de tolga ecemişe gidiyosun galiba.benim doktorumda o.

mthfr 1298 ,mthfr 677 den daha önemsiz bi genetik bozukluk canım,eminimki senin de kolların dolacak

az önce haberlerde gördüm 7 günlük bir erkek çocuğunu çöp poşetine koyup çöpün yanına bırakmışlar donmak üzereyken buluınmuş bunları duyunca allahım diyorum kimisine evlat veriyorsun sokaklara atıyor kimisinede vermiyorsun evlat sahibi olmak için nasıl çabalıyolar. allahın takdirine sual olmaz kabul ediyorum. bizede verecek bir gün evlat sabırla bekliyroum ama o miniğe günah değilmi

8 saatte 1 tane ağızdan kullandım canım

kızlar bi siteye yazdım, prof dr. cevap vermiş belki benimle aynı duruma olanlar vardır diye, aynen kopyalıyorum;
1. Test sonuçlarına göre sizde MTHFR C677T mutasyonu olduğu görülüyor. Bu mutasyonunuz heterozigot. Yani sizin için olumlu. MTHFR C677T mutasyonu pıhtılaşmaya eğilim yaratan hastalıklar arasında olmakla birlikte bir heterozigot kişide tek başına pıhtılaşma sorunu yaratması zayıf olasılık.
2. İkincisi: fibrinojen mutasyonu saptanmış. Bu mutasyon pıhtı eğilimi yaratabiliyor.
İki mutasyonun bir arada olması da olumsuzluk yaratmış olabilir.
Görüş ve önerilerim.
Annelerde pıhtı eğilimi yaratan durumlar gebelikte sorun yaratabiliyor.
Konu burada aktarılamayacak kadar uzun ve bilmem gereken başka ayrıntılar var. Örneğin başka düşükleriniz oldu mu vb.
Ne tür tedavi yapılacağına dair konuya burada girmem takdir edersiniz ki olanaksız.
Bir hematologla bağlantı kurun.
Yeni bir gebelik durumunda hematolog takibinde sürdürmeniz uygun olur.
Kendinizi çaresiz hissetmeniz gereksiz. Çözüm bulunabilen durum bunlar.

aynen canım bende izledim ve bu ne vicdansızlıktır dedim allah biliyor ve görüyor...

kızlar benim doktor randevum aralık 3 de..o zamana kadar bende sizce hap kullanayım mı..yani kan pıhtılaşması olduğu sabit zaten..zaman kaybetmeyin diyorum, asprin mi kullanıyorsunuz, bana yazabilir misiniz?

arkadaşlar merhaba....ben 19 haftalık hamileyim iğnemi hep göbek etrafından yaptım bu güne dek,karnım sertleştiği için artık yapmakta zorlanıyorum sizler nasıl yapıyorsunuz bacaktan yapan varsa nersinden tarif edermisiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…