dün benim için berbat bir gündü kontrole gittim ve rahimde bir sürü kalıntı kalımış onu temizledi mahvoldum...muayene bittikten sonra bana 2 ay korun sonra gel yumurta takibine başlayıp hemen hamile kal,hamileliğini erken tespit edip seni üniversite hastanesine yatıralım orda takip edelim dedi...çok sinirlendim benim hikayemi gittiğim bütün doktorlar biliyodu madem böyle birşey varsa neden bunca zaman yapılmadı dedim,hem hastaneye yatsam yine aynı tedavi uygulanmayacak mı... sakın vazgeçip ümidini kaybetme dedi...ama eşim kesinlikle istemiyor benim de kararım o yönde..
eşim senin bu kadar acı çekmene dayanamıyorum artık diyor..bakalım zaman ne gösterir herşeyin hayırlısı olsun..
benim sorunum sadece kan pıhtılaşması olsa bu kadar tedaviye çözülürdü zaten benim bağışıklık sistemimdeki sorun çözülemiyor..
bu sefer çok yıprandım her zaman fiziksel olarak bir sorunum olmazdı ama bunda belimin ve bacaklarımın ağrısı geçmiyor belimin gevşemesinden korkuyorum,biraz iş yapsam yerimden kalkamıyorum inşallah düzelirirm..7 tane olunca artık bedende sorunlar oluyo demek..
cnm Faktör V Leiden ve MTHFR a1298c Heterozigot ve bunu yanında iki mutasyonum daha var.4 düşük yaptım bu güne kadar.ben de şu an 10 haftalık hamileyim. coraspirin, folbiol, progestan, bitkisel ilaçlar ve clexan 0.4 kullanıyorum. dr.unla görüş ya da başka bir dr.a fikir almak için git derim.
dün benim için berbat bir gündü kontrole gittim ve rahimde bir sürü kalıntı kalımış onu temizledi mahvoldum...muayene bittikten sonra bana 2 ay korun sonra gel yumurta takibine başlayıp hemen hamile kal,hamileliğini erken tespit edip seni üniversite hastanesine yatıralım orda takip edelim dedi...çok sinirlendim benim hikayemi gittiğim bütün doktorlar biliyodu madem böyle birşey varsa neden bunca zaman yapılmadı dedim,hem hastaneye yatsam yine aynı tedavi uygulanmayacak mı... sakın vazgeçip ümidini kaybetme dedi...ama eşim kesinlikle istemiyor benim de kararım o yönde..
eşim senin bu kadar acı çekmene dayanamıyorum artık diyor..bakalım zaman ne gösterir herşeyin hayırlısı olsun..
benim sorunum sadece kan pıhtılaşması olsa bu kadar tedaviye çözülürdü zaten benim bağışıklık sistemimdeki sorun çözülemiyor..
bu sefer çok yıprandım her zaman fiziksel olarak bir sorunum olmazdı ama bunda belimin ve bacaklarımın ağrısı geçmiyor belimin gevşemesinden korkuyorum,biraz iş yapsam yerimden kalkamıyorum inşallah düzelirirm..7 tane olunca artık bedende sorunlar oluyo demek..
Canım teşekkür ederim darısı sana ve isteyen herkese inşallah... benim biri 9 haftalık biri 6 haftalık kalp atışları durmuştu malesef. gebelikten önceyse coraspin ve bemiksc kullandım ayrıca doktorum titiz bir doktor sağolsun tsh 3,5 tu ama gebelikte 2,5 üstü bizim için iyi değil demişti oysaki normal sınır 5,5 kadar ama çok önemliymiş gebelikten önce başladık euthroyx 25 mg kullanıyorum ben bir sürü test yaptığım zannederken doktor yeterli değil şunlarıda yap gel dedi herşey bittikten sonra izin verdi hamile kalabilirsin dedi ve gebelikten önce unutmuşum şimdi aklıma geldi bi baktık prolaktinde yükselmiş önceden yoktu onuda hemen düşürdük yani tsh ve prolaktin bunlar gebe kalmayı zorlaştırıyo yada düşüğe yol açıyo umarım yardımcı olabilmişimdir.
cnm Faktör V Leiden ve MTHFR a1298c Heterozigot ve bunu yanında iki mutasyonum daha var.4 düşük yaptım bu güne kadar.ben de şu an 10 haftalık hamileyim. coraspirin, folbiol, progestan, bitkisel ilaçlar ve clexan 0.4 kullanıyorum. dr.unla görüş ya da başka bir dr.a fikir almak için git derim.
şuan iğneyle birlikte coraspin kullanmıomusun? bende 14 haftalık hamileyim ultrasano göre 15 haftalık.0,45 innohep birde coraspin 100 mg kullanıorum.bendede 1 tane mutasyon var 677 heterozigot.
tsh ve prolaktin en son haziran ayında baktırdığımda normaldi.tekrar baktırmama gerek yok herhalde....ben geç hamile kalıyorum bir de..sıkıntı üstüne sıkıntı yaşıyorum anlayacağın..sağol canım verdiğin bilgiler için.dr kim ve hangi şehirde?benimkinden memnun değilim de ben
Canım inşallah sıkıntılar biter seninde göbüşün dolar olacak hiç üzme kendini... ben izmirde oturuyorum ege üniversitesinin prof mehmet sait yücebilgine gidiyorum çok memnunum alsancakta muayenesi oraya gidiyorum, infertilitede uzman diyorlar sen nerde oturuyorsun bilmiyorum ama izmirdeysen tavsiye ederim.
seninle aynı gebeliğimiz,bende senin gibi hem innohep 0,45,bemiksc ve gyno ferro demir hapı 11.haftama kadar haftada bir pruluton depot vuruldum birde progestan vajinadan ama hafta başı az bi kanamam oldu yeniden pruluton ve progestana başladık inşallah sağsalim kucağımıza alırız meleklerimizi aminn....
canımmm ne kadar üzüldüğümü anlatamam..7 aylık bebek, kıyamam..benimde kalbi durdu ama daha 10 haftalık falandı..neyseki yine hamilesin ve herşey yolunda canım..Allahım sizi korusun, sağlıklı bir şekilde kucağına almanı nasip etsin..bende çok istiyorum artık, daha da bi hırslandım sanki, bebeğime kavuşmak istiyorum biran önce..o zaman günde 3 folic asit ve coraspirine başlayım ben yarın itibari ilehamileliğim sırasında ben günde 3 tane içiyordum, doktorum gerek yok 1 tane içmen yeterli demişti folic asiti, ne büyük hataymış meğer..paylaştığın bilgiler için çoook teşekkür ederim tatlım..
inşalah canım...inşallah
MTHFR mutasyonu olan arkadaşlar internette okudugum makalelerde veya konu ile ilgili sitelerde homosistein seviyesinin yükselmesinin önlenmesi için Folik asit ile birlikte B vitamininin de kullanılması gerektiği yazıyor.
Canım inşallah sıkıntılar biter seninde göbüşün dolar olacak hiç üzme kendini... ben izmirde oturuyorum ege üniversitesinin prof mehmet sait yücebilgine gidiyorum çok memnunum alsancakta muayenesi oraya gidiyorum, infertilitede uzman diyorlar sen nerde oturuyorsun bilmiyorum ama izmirdeysen tavsiye ederim.
bitkisel tedavi dediklerin ne oluyor canım ya belki bizde öğrenip doktorlarımıza danışırız
bitkisel ilaçlar dediğin nedir canım
Günaydın arkadaşlar merhaba,
Yaşadığım 3 düşükten sonra şu anda 12 haftalık gebeyim.
Önceki kayıplarım 6 ve 7. haftalarda gerçekleşti.
Faktör V Leiden ve MTHFR a1298c Heterozigot mutasyonlarım var.
Şu anda, İnnohep 0.45 , ecoprin, folbiol, ayrıca TSH düşük çıktığı için propycil kullanıyorum.
P.tesi günü dr. kontrolüm vardı. Folibolü benden kesti. Decavit diye bir vitamin verdi.
içinde folic asit varmış. Prospektüsüne baktım oranı çok düşük.
Sizler ne şekilde kullanıyorsunuz. Folbiol almaya devam etsem mi?
slm arkadaşlar bende de heterizigot mutasyon yani kanda pıhtılaşma çıktı gebelikte kese göründüğü andan itibaren iğne ve aspirin kullanacam ama benım doktoruma anlatamıyorum benım ilk ve 3 üçüncü düşüğüm 1 haftalıkken düştü keseyi beklersem yine düşük yapma olaslığım fazla genetik doktoru bana pozitif cıkar cıkmaz başla aspirine ve iğneye dedi bir zararı olmaz faydası olur dedi ama doktorum inat etti ne yapacam suan hamile değilim ama korkularım var sadece önlem amaçlı bebe aspirine başladım düşüklerimin sebebi acaba kan pıhtlaşması olabilir mi derken gercek oldu
canım sağol....ben de internetten birşeyler okumaktan şaşı oldum artık:):) ben b vitamini kullanıyorum ama dr baktırmıştı B12 ye değer normaldi...haftada bir al yeter dedi...sen kullanıyor musun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?