MTHFR C677T Heterozigot mutasyon benım durumun ilaç konusunda biraz karışık kendi doktorum keselik görüneseye kadar ilaç alma dedi ama kromozom testi için gittiğimiz genetik doktoru bebe aspirine başla gebeliği öğrenince aspirin + heparin iğnesi vurulmam gerekiyor çok tesekkür ederim bu listeyi hazırlaman baya iyi oldu en azından ne tür tedaviler gerekiyor bilgilenmiş oluyoruz doktorlar pek ilgisiz özel muayenelerde kalkınca daha da ilgisiz olmaya başladılar
INR tayini de yapıldı sonucum çıkmış kan pıhtılaşması ile alakalı genetik doktoru istedi haftaya pazartesi kromozom sonuçları ile birlikte götürecem bir sey anlamadım sonuctan bilgi verirseniz sevinirim
PROTROMBIN ZAMANI 11 sn 9.4 - 12.5
PT % 104 -
PT INR 0,96 -
APTT 32,9 s 25.1 - 36.5
Canım ben bulunduğum şehirdeki tıp fak gttm.şu sonuçlar çıktı:
Anti thrombin 3 aktivitesi : 27 aralığı: 80-120
protein s :54 aralığı:60-140
protein c:158 aralığı:70-130
daha sonra burda yapılmayan testler için hacettepeye gönderdiler.hacettepe hepsine yeniden bakalım dedi.
Anti throbin:103 aralık:80-120
protein s:74 aralık:60-130
protein c:98 aralık:70-130
yani şaşırdım çünkü bunlar hormon testi değilki değişir deen.bunlar genetik ya nasıl böle oynar hemde 3-5 değil bayağı bayağı değişik çıkmış.biri kesin kullan dedi biri gerek yok dedi işte böle canım
kızlar ben birşey soracagım ben aspırınle folık asıtı adet oldugum gunlerde de alıyorum sızler alyor musunuz??doktoruma somayı unuttum hıc aklıma gelmedı
canım benim bildiğim her kadın ayda bir kez yumurtlar . yumurtlama günü değişebiliyor tabi ama sonuçta ayda bir kez oluyor. ve yumurtan oluştuktan sonra döllenme olmaz ise 14 gün sonra atılıyor adet kanaması ile. bu kadınlarda değişmiyor. yani ben regl gününe yakın girilen ilişkiden hamile kalınma ihtimali olduğunu sanmıyorum. regl olduktan sonra ise benim regl ortalama 1 hafta sürüyor. bittiğinde ilişkiye girsem ve 10.gün yumurtlasam spermlerinde 2 gün yaşadığı düşünülürse tutabilir. yani ben regl bitiminde hamile kalınabileceğine inanırım zor ama mümkün. regl yakın ise imkansız geliyor. bunlar bilimsel olanlar bide allah izin verirse faktörü var. mesela bana nasip etmiyor aylardır. umarım evlat hasretiyle sınamaz hiçbirimizi
evet cnm arkadaşın doğru demiş.sadece ovulasyon günü ilişkiye girmek biz bayanlar için yeterli.ama erkekler için ovulasyondan 4-5 gün önce başlayıp,2 günde bir ilişkiye girilirse,sperm hareketi artıyor.bu yüzden dr gün aşırı ilişki verir.28 günde adet görüyorsan 14.günü ovulasyon günü demektir.
adet biter bitmez 2 günde bir ilişkiye girilmesi lazım.birde ilişki bittikten sonra wc ihtiyacı falan 1 2 saat görülmücek..hatta yatabildiğin kadar belinin altına yastık koyup yatıcaksın..başka türlü oluo bencee kızlar..zor gebe kalanlar bunu denesinler..erkeğin sperm tazeliğide çok önemli.2 günde 1 olmasının sebebide bu bence.
drusella nasilsin canim? bebis nasil?
Gulsunoguz hic bi sakincasi yok dediler bana regl doneminde coraspin ve folik asit kullaniminin. Nitekim ben o sekilde 2.5 aydir devam ediyorum
mltm2602, papatyaa10, sewqi54
Yani sadece yumurtlama gunlerinde ve yumurtlama gununden 4-5 gun once baslayip iki gunde bir methodu yeterli diyorsunuz...:18:sagolun sekerparelerim benim...
sewqi54 kac haftaliksin?
sagol canım ben alıyorum umarım sıkıntı olmaz.senın sıkıntın neydı canım tam olarak.neden tsh için ilaç aldın düşük mü çıktı testlerde??
daha sonra burda yapılmayan testler için hacettepeye gönderdiler.hacettepe hepsine yeniden bakalım dedi.
yani şaşırdım çünkü bunlar hormon testi değilki değişir deen.bunlar genetik ya nasıl böle oynar hemde 3-5 değil bayağı bayağı değişik çıkmış.biri kesin kullan dedi biri gerek yok dedi işte böle canım
benim de protein c ve s en alt sınır değerinde acaba bana da bir etkisi olurmu. sorduğumda doktorlara pek te bilgileri yok gibi geçiştirdiler ama.
kızlarrrrrrr!
hormon değerlerini adetin 2 veya 3. günü vermek gerekiyor ya bu önceden gelen kahverengi lekelenmeyide o günlere sayıyormuyuz...bu konuda kafam karıştıda.siz ne yapıyorsunuz.....bu günlerde kan vermem gerekte
Canım senin mutasyonun neydi listede göremedim? Bende protein s değerimi görünce ilk önce acaba bana etkileri ne diye sormuştum doktor sigara içme spor yap zayıfla demişti. sonuçta pıhtılaşma demek kalp rahatsızlıkları vs. damar hastalıklarına erken yakalanma riskini arttıran birşeymiş malesef ama henüz iyi bir hemotologla görüşmedim.
Hormon değerlerimi her şekilde yaptırdım progesteron hariç çok değişmiyor :)
benim bu değerler hamile değilken ölçtürdüm protein c normal değerde çıkmıştı.düşükten hemen sonra ölçtürdüğümde en alt sınırda çıkmıştı.bu değerler dönem dönem değişiyormu acaba
arkadaşım seni Allah gönderdi.bende kaç gündür arıyorum hiç bir şey bulamadım.benim de protein s değerim düşük çıktı.hatta form da da yazdım.ne yapıcamı bilmiyorum ya da hangi doktor derdime çare bulur.2 düşük yaptım.2.si daha 1 hafta oldu çok üzgünüm.protein s değerim düşük dediğimde doktorum hiçbişe demedi.bilmiyodu ne yapacağını bizde önemsemedik.şu an kendimi öyle suçluyorum ki...ne yapmalıyım.diğer pıhtılaşma testim normal.
Düşükten hemen sonra mı yaptırmıştın testini? Kendini suçlama Allahın taktiri inşallah bir sonraki gebeliğin sorunsuz geçer ve yavrunu alırsın kucağına.Zaten daha bilimsel olarak kanıtlanmamış iğne vs kullanmamız. Normal bir doğum yapsaydık bizlerde yaptırmayacaktık bu testleri ve bilmeyecektik ve dışarıda pıhtılaşma problemleri olupta doğum yapan çok insan olunduğu biliniyor sadece haberleri yok problemleri olduğundan. Benim doktorumda kesin konuşmamakla birlikte sebep bu olabilir madem kaybın var bir sonrakinde iğneyi deneyelim diyebiliyor sadece.Ben annemin ilk çocuğu 4. gebeliğiyim.Değil pıhtılaşma testleri falan bana hamile olduğunu bile eczaneden öğrenip babamın o anki görev yeri nedeniyle, hastaneye sonrasında ancak doğuma gidebilmiş.Tabiki tıbbın imkanlarından faydalanacağız ama diyeceğim o ki Allah ol dedikten sonra her şartta olur.Hakkımızda hayırlısı hepimizin.
Canim demek istedigim B12'yi kac miligram olarak aliyorsunuz..? Yani recetesinde yada kutusunun arkasinda yaziyordur..
Kizlarrr bu sorum herkese...B12'yi kac mg aliyorsunuz? benimkisi 15mg diye yaziyor...
B12 benim miligram degil..simdi baktim yine... yani 20 microgram yaziyor bu da sanirim 0.02 miligram yani bayagi dusuk...
ama digerleri b1=8mg , b2=5mg, b3=20mg, b6=10mg,
buarada cinko=15mg aliyorum
vitamin C= 90 mg aliyorum
Tabi ben bunlari kafama gore gittim aldim, sonra doktoruma gosterdim, alabilirsin bi sakincasi yok dedi... oysa bizim gibi pihtilasma problemi olanlarin belli bir duzey b12 almasi gerekiyor..doktorum bana bu konuda hicbisey demedi...
umudunu kaybetme..bilemiyoruz belkide suanda seninle...belkide bidahaki ay gelecek...sen yarin git bir kan testi yaptir tatlim..Icin rahat etsin...
Ben bir arkadasimdan duydum dediki sadece ovulasyon gunu iliskiye girmek yeterli, ondan sonraki gunler denemeyi birakip beklemek lazim dedi,...sence dogrumu
ama kimiside diyorki,, gec dollenme de olabiliyor, sadece yumurtlama gunleri denemek yetmiyor diyorlar... benimde kafam karisik valla...
iyi geceler ...bende kromozom testimizi bekliyorum ondan sonra doktor bulmaya çalışıcam.evet doğru düzgün ilgilenmiyorlar.onlar bilmezse biz ne yapabiliriz ki.ben de şuan eğer tedavim bulunursa bana bi yol gösterirlerse hemen denemek istiyorum tabi nasipse.çünkü 2ci gebeliğim daha düzgün ilerliyodu,ama olmadı.inşallah hakkımızda hayırlısı...
Canim Nigar'a sormussun ama dikkatimi cektigi icin yazmak istedim. Bu rakamlarda degisiklik olurda bu kadar acik fark olmaz diye dusunuyordum. Mesela benim anti thrombin III ilk yaptigimda 121 cikti, doktorum yuksek diye tekrarladi ikincide 104 cikti... yani seninkine bakiyorum ilki 27 cikmis sonra birden 103'e gelmis, cok fark var, tabi guzel bisey normal araliklara gelmeside...ote yandan mesela birisinde protein sdusukken digerinde normal araliklarda cikmis..demem o ki, tedavi seklinin dogrulugu bu noktada nasil tespit edilir, gerci hos hepimize her turden kan pihtilasmasi sorunu olanlara ayni tedavi veriyorlar orasi ayri bir mevzuda...yani yinede testin dogrulugundan suphe edebilir insan. Gerci, testin oldugu zamanlarda onemli, kan pihtilasmasi testinde aclik tokluk farketmiyor deniliyor, ama ben butun testlerimi acken yaptirdim, birde ben regl'im 3. gunu hormon testlerimi yaptirddigimda 121 cikmisti anti thrombin III ama normal adet gectikden sonrakine denk gelmisti ikinci yaptirdigim test ondada 104 cikmisti, yani normal araliklarda...ama tabiki bir anormaliklik iyi kotu tespit edildigi icin doktorum dikkate alinabilir demisti...kusura bakma canim kafani karistirmamisimdir insallah canim. Iyi geceler, sevgiler
Bu değerler gebelikte düşüyor canım kürtajın hemen sonrası olduğu için düşük çıkmıştır. Zaten problem olan bu mesela benim normalde protein s 40 eğer kan sulandırıcı iğne kullanmazsam gebelikte 10 lara kadar düşebilir ve en alt sınırın baya altına düşmüş olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?