Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

kızlar ben faktör 5 heterezigot mutasyona sahibim,3 yıl önce 22.haftalıkken rahim içi gelişim geriliği oluştu ve bir süre sonra bebeğim öldü.Ben 2 aylık hamile iken clexan vurmaya başlamıştım. Bebek öldükten sonra bebeğe otopsi ve plesantaya biyopsi yapıldı her hangi bir anomaliye rastlamadı.Başka bir arkadaşım homozigot olduğu halde sağlıklı doğum yapabildi,yine iğne ile tabii.

Söyleyeceğim şu,ben iğneleri çok da düzenli kullanmamıştım,çok stressli bir işim vardı,eşimle problemliydik,yani anlayacağınız kötü bir dönemdi.Bu tür mutasyonlarınız varsa, iğnenizi her gün aynı saatte vurmaya özen gösterin.Ve çok zor olacak biliyorum ama lütfen ama lütfen strese girmeyin.Takmamaya çalışın.Çok fazla kilo almayın.Kilo da damarları daraltıyormuş.

Doktorun bana söylediğini size kelime kelime yazıyorum "İğneleri vurmamıza rağmen bebeğin ölmesini kötü şans,aşırı stress ve çok kilo almaya bağlıyoruz"

Umarım hepiniz sağlıklı doğum yaparsınız.

Bu arada ben de 6 haftalık gebeyim,henüz iğnelere başlamadık bakalım perşembe başlayacağız sanırım.

iğneye ne zaman başşladın?bana baştan iğneye gerek yok dedi doktorlar. benimde aynı. nerde yaşıyosun?iğneye nasıl karar verdiler sana?

benim tüp bebek canım. test sonucumu alır almaz doktora iğne kullanmak istediğimi söyledim. İstanbul'da yaşıyorum.

Aslında tüp bebek doktorumda gerek yok dedi ama ben ısrar edince 0.2 kullan zaten çok düşük bir doz dedi. Şimdi o doktoruma gidemiyorum uzak bana. Yeni doktoruma bu sorundan bahsedip test sonuçlarımı gösterince o da dozu düşük buldu ve 0,4 clexane çevirdi bide haftada 5 gün coraspin kullan dedi. şimdi 3 gündür yeni doz iğnemi 2 gündür aspirini kullanıyorum. bi sorun yok inşallahda olmaz

Kesinlikle katiliyorum, fazla kilo almamak lazim, bizim gibi pihtilasma sorunu olanlar.. ve stres'de acayip kotu bizim gibi durumda olanlara...ne kadar kilo almistin canim, bende zayiflamaya calisiyorumda...bende dusuklerden ve kurtajlardan sonra bayagi kilo aldim, bir 10 kilo verdim ama daha cok fazlaligim var gibi...

canim sen hangi doktora gidiyordun istanbul'da? yaaa lonleliness'in durumu beni acayip derecede endiselendirdi, bende onun gibi mthfr1298 heterozigotum ve suanda coraspin kullaniyorum gebelik baslayincada coraspine ilave olarak innohep igne kullanicam, ama onun yazdiklarindan sonra icime suphe dustu simdi...

canim eger mthfr 1298 hetero isen suanda o testin normalmi gozukuyor... yoksa kanama zamani, inr ve digerlerini mi kastettin.
birde diger gebeliginde aspirin kanama yapti dedin yaa... acaba lekelenme olarakmi basladi, yoksa direk siddetli bir kanama mi oldu...cunku kanama oldugunda coraspini birakma imkanin olmadimi anlaminda sordum. Suanda ne kullaniyorsun tam olarak..hepsini yazarmisin. sagol simdiden. Buarada dilerim bu hamileliginde hersey yolunda gider.

Rabbim annecigine saglikli ve uzun omur nasip etsin... bir de tosun gibi bir torun nasip etsin insallah

canım sağlıkla kucağına al inşallah kullan bence lekelenme olursa doktorun yönlendirir zaten

canım arada kanamamız oldu pruluton iğne ve progestan kullandık 2 gün bırakmıştım sonra devam ettim kullanmaya

canım başınız sağolsun allah sabır versin size, rabbim bebekle yüzünüzü güldürsün inşallah

başın sağolsun allah yaşatmasın bir daha, yeni bebeğinide sağlıkla kucağına al inşallah, kimisi hemen iğneye başlatıyo kimisi sonra hayırlısı.

kızlar hcg değerim 150 den 820 e kadar çıktı 3 günde. sizce anornallik mi var?

canım güzel yükselmiş önce keseyi sonrada kalp atışlarını duyarsın inşallah

Canım diğerinde lekelenme olarak başladı. doktorum günaşırıya düşürdü aspirini. devam edince de tamamen bıraktırdı. bir sonraki kontrolümde de kalbi durmuştu, ama zaten en son kontrolde doktor kalbi yavaş atıyor, sorun var demişti.
bunda ise şakır şakır kanama olarak başladı. hastanede yatırdı doktor direk. 2 egecfe yattım. kesilir gibi oldu. yani yok gibi şu an. lekelenme var çok hafif. hastanede yatarken kanama zamanı falan yapılan testler var ya, ınr isimleri aklımda değil, onlarda sorun çıkmadı. şu an sadece progestan kullanıyorum. iğne anlamsız dedi. kalp atışlarını görürsek tedbiren başlayabiliriz dedi.
öyle durumum. 2.5 senedir bebek için uğraşıyorum. başka çocuğum da yok. ayrıca çalışıyorum. öğretmenim. geçen hamilelğimde nisandı. hep rapor almıştım. bunda da 10 gün verdi. yakında rapor hakkım bitecek ne yapacam bilmiyorum.
sürekli yatan var mı içinizde?bazıları 9 ay boyunca yatçan galiba sen diyolar, çok korkuyorum.

o coraspin kanama yaptiginda sen ayni zamanda ignede kullaniyormuydun ?

canım ebn de bir profa gitmiştim hamileliğimi yeni öğrenince.iğneye gerek yok demişti. ama şimdi lekelenmeden dolayı ona gidemedim. yatıyorum evde. annem bakıyor bana. o uzak biraz. kendime gelirsem tekrar ona gitmeyi düşünüyorum.

bebegin kalp atisi durmussa,ya da gelisimi durmussa ozaman bu demekki kullandigimiz igne veya coraspin yeterli degil....
ama
eger kanama seklinde dusuk oluyorsa o zaman aldigimiz igne veya coraspin fazla geliyor ki kanama oluyor ve dusuyor ...... seklinde yorumlar duydum ben gecmis yillardan... artik ne derece dogru neye inanmaliyim kestiremiyorum.
dilerim senin gebeligin sonuna kadar saglikli ve sorunsuz bir sekilde devam eder...
buarada surekli yatmakda iyi degil, malum kan pihtilasmamiz var...ama surekli calismak da iyi degil...
durumundan haberdar et bizi devamli, cunku ikimizde heterozigotuz :)

Meryem suresi hem hamile kalmak için hem de düşük riskinde okunması gereken bir sure diye biliyorum ben de.ben hamileyim ama riskli olduğu için zamanım oldukça okuyorum.siz de deneyin bence.Allah dualarımızı kabul eder inş.

merhaba kızlar.. 11.11.2011 de ikinci kızımı da iğne olarak dünyaya getirdim. darısı tüm bebek bekleyen pıhtılaşma sorunu yaşayanların başına olsun:)

negüzellll..bizim böyle haberlere öyle çok ihtiyacımız var ki.iğnenin yararı olmadığını söyleyenler var.bu okadar moral bozuyor ki çünkü biz bunu umut olarak görüyoruz.Allah hepimize senin yaşadığın duyguyu yaşamak nasip etsin inş.

canım ben de öğretmenim ve bende de kanama problemi oldu.3 gün hastenede yattım.doktor 30 gün heyet raporu verdi.sonra 20 gün rapor.şimdi tekrar 40 gün heyet raporu.sanırım bizim kanama probleminde çok yorulmamamız lazım.benim doktorum önce işine git hareketli olmak daha iyi olur demişti ama kanamadan sonra rapor vermeye başladı.

canım şimdi coraspini bıraktım.fraxiparine 0.3 kullanıyorum.homosistein seviyesini ölçtümü bilmiyorum,ama doktor dozumuz yeterli 1 ay daha böyle kullan yine gel dedi.sürekli takip edecek sanırım.diyetten bahsetmedi ama sorarım.progestan kullanıyorum günde 3 defA ağızdan.birde iğne verdi kadın doğumcum haftada bir proluton iğne oluyorum.inşallah yarın kalp atışlarını duyarız.dua edin bizim için.

merhaba arkadaşlar ben de bugün tahlil sonucumu aldım homozigot mutasyona rastlanmıştır diyor.Daha önce de iki düşüğüm oldu.Sanırım kan pıhtılaşması oluyor.Doktorum zaten geçen ay tahmin etmişti günde bir tane bebe aspirini içmemi söylemişti.1 ay oldu içiyorum, dr gebe kalır kalmaz gel dedi.Şimdi beni nasıl bir süreç bekliyor sizce?Biraz moralim bozuldu da.

arkadaşlar daha önce de yazmıştım ben 3 gün öncesine kadar clexan 0.4 günde iki kez kullanıyodum.son kontrolde doktorum suyun gayet iyi iğneyi bire indirelim dedi.3 gündür 1 tane kullanıyorum ama çok da korkuyorum.acaba 0,4 bir kez yeterli mi.günde 2 kez kullanan veya iğnenin dozunu azaltan var mı..

Bu arada arkadaşlar ben 17 haftalık hamileyim.doktoruma ben iğneyi göbekten yapmak için zorluyorum kendimi daha etkili olur diye dedim(belki saçma ama napıyım)doktor sakın artık göbekten yapma dedi.sanırım rahimi uyarma riski var.o yüzden bacaktan koldan yap dedi.bu konuda sorusu olan arkadaşlar da vardı.sanırım bebek büyüdükçe karından bacaklara geçmek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…