iğneye ne zaman başşladın?bana baştan iğneye gerek yok dedi doktorlar. benimde aynı. nerde yaşıyosun?iğneye nasıl karar verdiler sana?
kızlar hcg değerim 150 den 820 e kadar çıktı 3 günde. sizce anornallik mi var?
kızlar ben faktör 5 heterezigot mutasyona sahibim,3 yıl önce 22.haftalıkken rahim içi gelişim geriliği oluştu ve bir süre sonra bebeğim öldü.Ben 2 aylık hamile iken clexan vurmaya başlamıştım.Bebek öldükten sonra bebeğe otopsi ve plesantaya biyopsi yapıldı her hangi bir anomaliye rastlamadı.Başka bir arkadaşım homozigot olduğu halde sağlıklı doğum yapabildi,yine iğne ile tabii. Söyleyeceğim şu,ben iğneleri çok da düzenli kullanmamıştım,çok stressli bir işim vardı,eşimle problemliydik,yani anlayacağınız kötü bir dönemdi.Bu tür mutasyonlarınız varsa, iğnenizi her gün aynı saatte vurmaya özen gösterin.Ve çok zor olacak biliyorum ama lütfen ama lütfen strese girmeyin.Takmamaya çalışın.Çok fazla kilo almayın.Kilo da damarları daraltıyormuş.Doktorun bana söylediğini size kelime kelime yazıyorum "İğneleri vurmamıza rağmen bebeğin ölmesini kötü şans,aşırı stress ve çok kilo almaya bağlıyoruz" Umarım hepiniz sağlıklı doğum yaparsınız.bu arada ben de 6 haftalık gebeyim,henüz iğnelere başlamadık bakalım perşembe başlayacağız sanırım.
benim tüp bebek canım. test sonucumu alır almaz doktora iğne kullanmak istediğimi söyledim. İstanbul'da yaşıyorum.Aslında tüp bebek doktorumda gerek yok dedi ama ben ısrar edince 0.2 kullan zaten çok düşük bir doz dedi. Şimdi o doktoruma gidemiyorum uzak bana. Yeni doktoruma bu sorundan bahsedip test sonuçlarımı gösterince o da dozu düşük buldu ve 0,4 clexane çevirdi bide haftada 5 gün coraspin kullan dedi. şimdi 3 gündür yeni doz iğnemi 2 gündür aspirini kullanıyorum. bi sorun yok inşallahda olmaz
arkadaşım merhaba benimde sadece 1298 heterezigot. ben asprine başlayalı 2 gün oldu. ama hergün iğne oluyorum. 10.haftaya kadar 0,2 clexane şimdi 3 gündür 0,4 clexane ve coraspin verdi doktor. bende coraspinden korkuyorum. şimdilik bişey yok ama inşallahta olmaz. benimde 2 düşüğüm var ve sonuncusu 8 haftalığı geçmişti.
canim eger mthfr 1298 hetero isen suanda o testin normalmi gozukuyor... yoksa kanama zamani, inr ve digerlerini mi kastettin.6 haftalık hamileyim. daha önce kürtajım var, 8 haftalık kalbi durdu.
şimdi sadece aspirin kullanıyıodum. aşırı kanama yaptı. hastanede yattım. doktor bıraktırdı. iğneye kalp atışlarını duysarsak başlarız dedi. mthfr a 1298 heterezigot benim.
aspirin diğerinde de kanama yapmıştı. bıarkılmıştı. ama şu an pıhtılaşma testlerimde sorun görmedi, kanam zamanı, süresi ınr falan normal düzeyde çıktı hepsi.
aspirin sizde kanama yapmıyor mu?ne yapıyosunuz?
Rabbim annecigine saglikli ve uzun omur nasip etsin... bir de tosun gibi bir torun nasip etsin insallahcanım çok bilgili değilim ama 41 gün her gün 1 kereb merye suresi okunmalı diye yazıyordu. o yüzden ben okuyamam ara vermemek lazımmış diye başkasımı okusa acaba dedim. sağol canım üçünüde kanserden kaybettik önce dedem sonra babaannem en son nisanda da dayımı kaybettik. hepsinin acısı ayrı yakıyor. annemin nasıl dayandığını bilmiyorum. üstüne ben umut olmak istedim mayısta hamile kaldım haziranda kaybettim. gerisi malum . biz annemle arkadaş gibiyiz onu üzen benim biliyorum canım yüzünü güldürmek içinde herşeyi yaparım aslında... allahım kimselere yaşatmasın böyle acılar . ölümün hayırlısı olurmuş onu da öğrenmiş olduk...
arkadaşlar merhaba
bir süre önce size yazmıştım. bende mtfrh 1298 heterezigot var. 0,2 clexane kullanıyordum. fakat doktorumu değiştirdim. şimdi 0,4 clexane ve sadece haftada 5 gün coraspin kullanıcam. bir anda fazla gelirmi acaba çok tedirgin oluyorum.
6 haftalık hamileyim. daha önce kürtajım var, 8 haftalık kalbi durdu.
şimdi sadece aspirin kullanıyıodum. aşırı kanama yaptı. hastanede yattım. doktor bıraktırdı. iğneye kalp atışlarını duysarsak başlarız dedi. mthfr a 1298 heterezigot benim.
aspirin diğerinde de kanama yapmıştı. bıarkılmıştı.
ama şu an pıhtılaşma testlerimde sorun görmedi, kanam zamanı, süresi ınr falan normal düzeyde çıktı hepsi.
aspirin sizde kanama yapmıyor mu?ne yapıyosunuz?
canım çok bilgili değilim ama 41 gün her gün 1 kereb merye suresi okunmalı diye yazıyordu. o yüzden ben okuyamam ara vermemek lazımmış diye başkasımı okusa acaba dedim
sağol canım üçünüde kanserden kaybettik önce dedem sonra babaannem en son nisanda da dayımı kaybettik. hepsinin acısı ayrı yakıyor. annemin nasıl dayandığını bilmiyorum. üstüne ben umut olmak istedim mayısta hamile kaldım haziranda kaybettim. gerisi malum . biz annemle arkadaş gibiyiz onu üzen benim biliyorum canım yüzünü güldürmek içinde herşeyi yaparım aslında... allahım kimselere yaşatmasın böyle acılar . ölümün hayırlısı olurmuş onu da öğrenmiş olduk...
kızlar ben faktör 5 heterezigot mutasyona sahibim,3 yıl önce 22.haftalıkken rahim içi gelişim geriliği oluştu ve bir süre sonra bebeğim öldü.Ben 2 aylık hamile iken clexan vurmaya başlamıştım.Bebek öldükten sonra bebeğe otopsi ve plesantaya biyopsi yapıldı her hangi bir anomaliye rastlamadı.Başka bir arkadaşım homozigot olduğu halde sağlıklı doğum yapabildi,yine iğne ile tabii.
Söyleyeceğim şu,ben iğneleri çok da düzenli kullanmamıştım,çok stressli bir işim vardı,eşimle problemliydik,yani anlayacağınız kötü bir dönemdi.Bu tür mutasyonlarınız varsa, iğnenizi her gün aynı saatte vurmaya özen gösterin.Ve çok zor olacak biliyorum ama lütfen ama lütfen strese girmeyin.Takmamaya çalışın.Çok fazla kilo almayın.Kilo da damarları daraltıyormuş.
Doktorun bana söylediğini size kelime kelime yazıyorum "İğneleri vurmamıza rağmen bebeğin ölmesini kötü şans,aşırı stress ve çok kilo almaya bağlıyoruz"
Umarım hepiniz sağlıklı doğum yaparsınız.
Bu arada ben de 6 haftalık gebeyim,henüz iğnelere başlamadık bakalım perşembe başlayacağız sanırım.
kızlar hcg değerim 150 den 820 e kadar çıktı 3 günde. sizce anornallik mi var?
Canım diğerinde lekelenme olarak başladı. doktorum günaşırıya düşürdü aspirini. devam edince de tamamen bıraktırdı. bir sonraki kontrolümde de kalbi durmuştu, ama zaten en son kontrolde doktor kalbi yavaş atıyor, sorun var demişti.Kesinlikle katiliyorum, fazla kilo almamak lazim, bizim gibi pihtilasma sorunu olanlar.. ve stres'de acayip kotu bizim gibi durumda olanlara...ne kadar kilo almistin canim, bende zayiflamaya calisiyorumda...bende dusuklerden ve kurtajlardan sonra bayagi kilo aldim, bir 10 kilo verdim ama daha cok fazlaligim var gibi...
canim sen hangi doktora gidiyordun istanbul'da? yaaa lonleliness'in durumu beni acayip derecede endiselendirdi, bende onun gibi mthfr1298 heterozigotum ve suanda coraspin kullaniyorum gebelik baslayincada coraspine ilave olarak innohep igne kullanicam, ama onun yazdiklarindan sonra icime suphe dustu simdi...
canim eger mthfr 1298 hetero isen suanda o testin normalmi gozukuyor... yoksa kanama zamani, inr ve digerlerini mi kastettin.
birde diger gebeliginde aspirin kanama yapti dedin yaa... acaba lekelenme olarakmi basladi, yoksa direk siddetli bir kanama mi oldu...cunku kanama oldugunda coraspini birakma imkanin olmadimi anlaminda sordum. Suanda ne kullaniyorsun tam olarak..hepsini yazarmisin. sagol simdiden. Buarada dilerim bu hamileliginde hersey yolunda gider.
Rabbim annecigine saglikli ve uzun omur nasip etsin... bir de tosun gibi bir torun nasip etsin insallah
Canım diğerinde lekelenme olarak başladı. doktorum günaşırıya düşürdü aspirini. devam edince de tamamen bıraktırdı. bir sonraki kontrolümde de kalbi durmuştu, ama zaten en son kontrolde doktor kalbi yavaş atıyor, sorun var demişti.
bunda ise şakır şakır kanama olarak başladı. hastanede yatırdı doktor direk. 2 egecfe yattım. kesilir gibi oldu. yani yok gibi şu an. lekelenme var çok hafif. hastanede yatarken kanama zamanı falan yapılan testler var ya, ınr isimleri aklımda değil, onlarda sorun çıkmadı. şu an sadece progestan kullanıyorum. iğne anlamsız dedi. kalp atışlarını görürsek tedbiren başlayabiliriz dedi.
öyle durumum. 2.5 senedir bebek için uğraşıyorum. başka çocuğum da yok. ayrıca çalışıyorum. öğretmenim. geçen hamilelğimde nisandı. hep rapor almıştım. bunda da 10 gün verdi. yakında rapor hakkım bitecek ne yapacam bilmiyorum.
sürekli yatan var mı içinizde?bazıları 9 ay boyunca yatçan galiba sen diyolar, çok korkuyorum.
canım ebn de bir profa gitmiştim hamileliğimi yeni öğrenince.iğneye gerek yok demişti. ama şimdi lekelenmeden dolayı ona gidemedim. yatıyorum evde. annem bakıyor bana. o uzak biraz. kendime gelirsem tekrar ona gitmeyi düşünüyorum.benim tüp bebek canım. test sonucumu alır almaz doktora iğne kullanmak istediğimi söyledim. İstanbul'da yaşıyorum.
Aslında tüp bebek doktorumda gerek yok dedi ama ben ısrar edince 0.2 kullan zaten çok düşük bir doz dedi. Şimdi o doktoruma gidemiyorum uzak bana. Yeni doktoruma bu sorundan bahsedip test sonuçlarımı gösterince o da dozu düşük buldu ve 0,4 clexane çevirdi bide haftada 5 gün coraspin kullan dedi. şimdi 3 gündür yeni doz iğnemi 2 gündür aspirini kullanıyorum. bi sorun yok inşallahda olmaz
hayır canım.o zaman gen testlerim yapılmamıştı.o coraspin kanama yaptiginda sen ayni zamanda ignede kullaniyormuydun ?
Canım diğerinde lekelenme olarak başladı. doktorum günaşırıya düşürdü aspirini. devam edince de tamamen bıraktırdı. bir sonraki kontrolümde de kalbi durmuştu, ama zaten en son kontrolde doktor kalbi yavaş atıyor, sorun var demişti.
bunda ise şakır şakır kanama olarak başladı. hastanede yatırdı doktor direk. 2 egecfe yattım. kesilir gibi oldu. yani yok gibi şu an. lekelenme var çok hafif. hastanede yatarken kanama zamanı falan yapılan testler var ya, ınr isimleri aklımda değil, onlarda sorun çıkmadı. şu an sadece progestan kullanıyorum. iğne anlamsız dedi. kalp atışlarını görürsek tedbiren başlayabiliriz dedi.
öyle durumum. 2.5 senedir bebek için uğraşıyorum. başka çocuğum da yok. ayrıca çalışıyorum. öğretmenim. geçen hamilelğimde nisandı. hep rapor almıştım. bunda da 10 gün verdi. yakında rapor hakkım bitecek ne yapacam bilmiyorum.
sürekli yatan var mı içinizde?bazıları 9 ay boyunca yatçan galiba sen diyolar, çok korkuyorum.
amin canım amin...hepimiz aynı durumdayız.sabırlı olmak lazım.biz stresten hamile kalamıyoruz aslında.çok takıyoruz kafamıza.takma kafana.dünyanın sonu değil.Allah doğru zamanı biliyor.bugün bir de bir şey örendim başka bir topikte.kızlar meryem suresi okuyorlarmışbu ay hamile kalan bir arkadaş bu ay meryem suresi okumuştum dedi..ben de okumaya başlayacam.sen de oku.herşey dua ile.her kapıyı açar dualar.
merhaba kızlar.. 11.11.2011 de ikinci kızımı da iğne olarak dünyaya getirdim. darısı tüm bebek bekleyen pıhtılaşma sorunu yaşayanların başına olsun:)
200 mg alıyorum ben.günde 3 kez vajinal fitil olarak.arkadaşlar progesteron hapını günlük kaç mg kullanıyorsunuz?
amin insallah. senin bebeginide Allah anali babali buyutsun, dert keder vermesin insallah...Darisi tez zamanda hayirlisiyla bizlerin basina...
ignelere ne zaman basladin canim tam olarak, birde oncesinde coraspin'i ne kadar kullandin...detaylarina inebilirmisin biraz...
Canim bende bildigin gibi....dusunmekle gecityor vaktimadetim duzensizdir benim, bir ay diger ayi tutmaz hic, ama gecen ay yani SAT 31 ekim'di.
Suanda hamilemisin canim? Ignelere tam olarak ne zaman basladin? birde coraspin'i gebe kalmadan once kullaniyormuydun? diger sorumda homosistein seviyene baktirdinmi? cok sordum, cevapalarsan sevinirim.,
Coraspin yalniz basina yetmez diyor ozellikle factor V icin... ama doktorun tabi en dogrusunu bilir.. kese gorunmus, insallah yarin kalp atisinida duyarsinda bebeginle 9 aylik yolculuga cikarsin... HEMATOLOGA gitmen cok akillica olmus bence, homosistein seviyen kacdi? bakmisdir hematolog, soylersen sevinirim. Birde diyet'den bahsettimi doktorun.? Lekelenmelerin icinde progesteron kullaniyormusun? vajinal yoldan kullanilan fitillerin lekelenmelere faydasi olacagini dusunuyorum..Bizi bilgilendirirsen sevinirim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?