Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

arkadasım gecmiş olsun...hepımız aynı yollardan gectık geciyoruz...bende hamileliğimi öğrenir öğrenmez iğneye baslayacafım hıc kullanmadım ama kullananlar cok basıt oldugunu insülin gibi bisey oldugunu söylüyor.gebeliğini erkenden öğrenmende fayda var tabi adetinden 1hafta önce kan testinde cıkıomus gebelık sen de oyle yaptırırsın hemen baslarsın.gebelık oncesi aspırın falan verme di doktorun?? folik asit??

canım nerelerdesin yaa merak ettim hiç girmiyosun nete sanırım. girersen bıseyler yaz olur mu hemserim

teşekkürler...aspirin vermedi gerek yok sadece folik asit kullanman yeterli dedi. öğrenir öğrenmez hemen geliyorsun dedi. senin problem neydi bişey kullanıyor musun şu anda?

teşekkürler...aspirin vermedi gerek yok sadece folik asit kullanman yeterli dedi. öğrenir öğrenmez hemen geliyorsun dedi. senin problem neydi bişey kullanıyor musun şu anda?

canım geçmiş olsun benimde mthfr 1298 heterozigot. doktorum 100 lük aspirine başlattı birde folbiol gebe kalır kalmazda iğne dedi. hepsi farklı şeyler söylüyorlar bizimde en büyük sıkıntımız bu. ama bence düşüklerin kadar erkense aspirine başla. öğrendiğinde geç kalmış olmazsın en azından

sanada kesin iğneye gerek yok hamile kal der ya kafayı yicem artık hiçbir problem yokta bu 4 düşük neden oldun anlamadım eksik bişey varmı dedim yok herşey bakılmış dedi hamile kal öyle gel diyo ne yapacaksınız diyorum bakarız ama iğneye gerek yok diyor

canım ya haber ver muhakkak bakalım o ne diyecek

bilmiyorum sadece kime hangi doktora güveneceğimi şaşırmış durumdayım canım

senin düşüğün varmı peki canım allah yavrunu sana bağışlasın

Arkadaşlar beni de eklerseniz sevinirim ben zaten her gece okuyorum. Çocuk isteyen herkes için diye de ekliyorum. Bundan sonra sizleri de eklerim niklerle mi dua edeceğiz.

Canım sana da çok geçmiş olsun Allahım en kısa zamanda hepimizin yüzünü güldürsün inşallah bana o dediğin test yapılmadı ANA pozitif 320/1 Birim <1/100T yazıyor senin kaç çıktı? Bunun dışında ANTİ SM RNP SSA SSB ANTİ jo1 negatif yzıyor . Bana günde çeyrek kortizon kullanacakın dedi. Senin doz kaç mg ve adı ne benimki prednol serumu ilk defa duyuyorum iğneyi de hamile kalınca başlayacaksın dedi zaten 1 yıldır hamile kalamıyorum. Çok üzülüyorum işin kötüsü de hamile kalınca sevinemiyoruz bile diğer insanlar gibi asıl süreç o zaman başlıyor. Allah kimseye böyle bir dert vermesin çok zor gerçekten işimiz .Allahım dualarımızı kabul etsin inşallah

merhaba.hemotolojide bana yapılan anti factör xa testinin ne olduğunu araştırırken şöyle bir yazı buldum.belki ilginizi çeker:
Kullanılacak pıhtıönler tedavinin seçimi
Uygun pıhtıönler tedavi seçimi, Avrupa ve Amerika kılavuzlarının
önerileri kullanılarak, hastada mevcut olan metalik kapağa ve
hastanın kendisine ait tromboemboli risk faktörleri belirlendikten
sonra, her tedavi yönteminin anne ve bebek için fayda ve zararlı
etkileri anne ve babaya anlatılarak belirlenmelidir (Tablo 5- 8) (13,
15, 43). İlk trimesterde kullanılacak pıhtıönler tedavi açısından fikir
birliği yoktur. Bu dönemde kullanılan K vitamini antagonistleri
anne için güvenli ve dengeli pıhtıönler tedavi sağlarken özellikle 5
mg üstündeki dozlar bebek için anomali riskini beraberinde getirir.
Bir seçenek, ilk trimesterde ve özellikle 6. ve 12. haftalarda, subkütan
yolla FOH kullanmaktır. Son zamanlarda düşük doz aspirin
ve anti-Xa takibi yapılarak DMAH uygulaması gündeme gelmiştir.
Gebelerde DMAH kullanımını Avrupa kılavuzları hiç önermezken,
Amerika 2006 kapak hastalıkları kılavuzu enjeksiyondan 4 saat
sonraki anti-Faktör-Xa düzeyi 0.7-1.2 ünite olduğu taktirde günde 2
kez subkütan kullanılabileceğinden sınıf 1, kanıt düzeyi C olarak
bahsetmiş ve aynı kılavuzun 2008 güncellemelerinde de bu konuda
yeni bir öneride bulunulmamıştır (13, 15, 43, 44).
Gebeliğin 2. ve 3. trimesterlerinde K vitamini antagonistlerinin
kullanılması konusunda fikir birliği vardır. Mekanik kapak taşıyan
gebelerde doğum sırasında neonatal intrakraniyal kanama riskinden
kaçınmak için 36. haftada K vitamini antagonistleri bırakılarak
perkütan ya da intravenöz heparine geçilmesi ve elektif
sezaryen yapılması önerilmektedir

buda değişen sabit ve değişmeyen factörlerin tablosu:

Artan Değişmeyen Azalan
Faktör I (fibrinojen) Faktör II* * Faktör XI
Faktör VII Faktör V* * Faktör XIII
Faktör VIII Faktör XII* * Plazminojen aktivatörü
Faktör IX Antitrombin III Protein S (serbest kısmı)
Faktör X
Fibrinopeptit A
Trombosit yapışkanlığı

bunu düzgün yazamadım.anlayamadığınız olursa anladığım kadarıyla açıklamaya çalışırım

denklem kuracam yakında.X bilmem kaçsa Y bilmem kaç olur.buna göre Z kaçtır :):) aynen ben de öyleyim...biz zorlaştırıyoruz canım.köydeki kadınların haberi mi var yumurtlama gününden,çatlamasından.spermin ömründen falan.çatır çatır da doğuruyorlar maşallah :):) adet belirtim yooooookkkkk.....beklemekten sıkıldım

canım ben de bugün kan pıhtılaşması testlrimi verdim 20 gün sonra çıkar dediler
ben kadın doğumcuya göstereceğim o itedi çünkü
hemotolağa mı göstermek gerek orada mı muayene olsaydım

kadın doğumcuya göster.ama bir hematoloğa mutlaka git.sonuçta bu durum kadın doğumun alanı değil aslında.dozu hematologlar daha iyi bilir bana kalırsa

aralık da geçsin bakalım ocak da gidecem dr a.ne yapılacaksa başlayacaz artık.adetim gecikti stresten.korkuyorum ki adet düzenimi bile alt üst edecem bu psikolojimle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…