- 18 Haziran 2011
- 1.872
- 291
- 163
bişey sormak istiyorum sizlere... yardımcı olursanız sevinirim. benim de kimyasal düşüklerim oldu test yapıldı ve mthfr 1298 heterozigot mutasyon saptandı doktorum hamile kalır kalmaz iğne olmaya başlamam gerektiğini söyledi.... am ben nedense çok korkuyorum. bir kaç sorum olucak.... hamile kalır kalmaz mı hemen iğneye mi başlamak gerekiyor? bir de iğne yapmak nasıl zor mu? benim düşükler 4 haftalıkken falan olmuştu, bu kadar erken düşükler başladğına göre öğrendikten sonra iğne yapmak engelliyor mu düşükleri
arkadasım gecmiş olsun...hepımız aynı yollardan gectık geciyoruz...bende hamileliğimi öğrenir öğrenmez iğneye baslayacafım hıc kullanmadım ama kullananlar cok basıt oldugunu insülin gibi bisey oldugunu söylüyor.gebeliğini erkenden öğrenmende fayda var tabi adetinden 1hafta önce kan testinde cıkıomus gebelık sen de oyle yaptırırsın hemen baslarsın.gebelık oncesi aspırın falan verme di doktorun?? folik asit??
teşekkürler...aspirin vermedi gerek yok sadece folik asit kullanman yeterli dedi. öğrenir öğrenmez hemen geliyorsun dedi. senin problem neydi bişey kullanıyor musun şu anda?
ee peki bu düşükler neden oldu?.az mı motive olmuışsun.tövbe yarabbim ya.iyi diyodunuz doktora valla üzüldüm canım net bişe dememiş sana.hatta ben de gitmeyi düşünüyodum ben de sadece protein s eksikliği var trombofili testlerim normal çıktı.bana ne der acabaa?? :)
bende mthfr 677 heterzigotum canım.bende rıza madazlımı yoksa recep has mı die kararsız kaldım.inşallah c.tesi recep has a gidicem.bakalım o bana ne diyecek paylaşırım senle.hayırlısı be bucu belki iğne ilaca gerek kalmadan alırız ha ne dersin.hacettepe de bana ilaca gerek yok dedi zaten.ama bende diomki kullanayım.bakalım dr ne diyecek.
burda bir arkadaş vardı o da senin gibiydi sadece heterizigottu eski yazılara bakarsan ismi şükoydu ne iğne ne coraspin kullandı ve sağlıklı bir doğum yaptı rıza madazlıya iyi diyorlar bence güven ona yada güvenmek zorundayız canım
cnm daha öncede yazmıstım bnde de mthrf677 ve mthrf1298 de het.mut.var ve ben de su anda ne iğne ne aspirin kullanıyorum. hamileliğim gayet sağlıklı gidiyor. doplerlerimde de sorun yok ve kızım 2 hafta önden gidiyor. bence kafana takma iğnesizde oluyor.
canım bi tıp fak 27 çıktı normali 80-120
hacettepede 103 çıktı normal 80-120 :)
önemi ne dr bişi demedi.sen biliyosan bahsedermisin biraz canım.[/QUOT
antitrombin 3 eksikliği pıhtılaşma sorunlarından en önemli olan imiş canım.internete yaz bir iki sitede çok güzel açıklama var.
diğer pıhtılaşma sorunlarında iğne gerek olmasa da olabiliyor.hatta doktorlar diyor ya bir çok kişi de pıhtılaşma var ve bu şekilde doğum yapıyorlar diye ya....işte bu antitrombin 3 eksikliğinde olmuyor.mutlaka iğne şartmış.hatta iğne dozunun yüksek olması gerekmiş.
benimde bir yaptığım yerde düşük sonrasında normal çıktı.genel sorun bu sanırım.bildiklerim bu kadar faydası olmuştur umarım.
Arkadaşlar beni de eklerseniz sevinirim ben zaten her gece okuyorum. Çocuk isteyen herkes için diye de ekliyorum. Bundan sonra sizleri de eklerim niklerle mi dua edeceğiz.canım benim 13 kişi olduk isimler ise şöle:
1- 12 m
2-hannem
3-gulsunoguz
4-minik0606
5-mltm2602
6-sewqi54
7-yamanas
8-nigar50
9-bucu2
10-hayel1
11-sunisa
12-sevisev
13-gamzeli24
bende yarın okurum inşallah.bu isimler özellikle dua edersin artık:)
öncelikle geçmiş olsun. bende ANA testiyle CDNaturel Killer diye bir test daha yapıldı oda pozitif çıktı.ben şuan korunuyor olmama rahmen kortizon kullanmaya başladım 5 günde 1 tane arttırıp günde 4 e çıkarıcam. ayrıca gün aşırı 0,4 lük cleksan da vuruyorum. birde kortizonu azaltmak için serum tedavisinden bahsetti dr önümüzdeki ay yaptırmayı düşünüyorum. sorun olursa burdan yada özelden yazabilirsin bide senin ANA testinde pozitiflik yüksekmiydi titresi kaçtı?
buda değişen sabit ve değişmeyen factörlerin tablosu:
Artan Değişmeyen Azalan
Faktör I (fibrinojen) Faktör II* * Faktör XI
Faktör VII Faktör V* * Faktör XIII
Faktör VIII Faktör XII* * Plazminojen aktivatörü
Faktör IX Antitrombin III Protein S (serbest kısmı)
Faktör X
Fibrinopeptit A
Trombosit yapışkanlığı
mesajımı aldın mı?
teşekkür ederim canım hayırlısı artık.hesap yapmaktan beynim duruyor sat...bat...ovulasyon günü...spermin ömrü... yumurtanın ömrü...cartı...curtu...ne zor işlermiş bunlarr ya da biz zorlaştırıyoruz(
sende yok dimi adet belirtisi falan
canım ben de bugün kan pıhtılaşması testlrimi verdim 20 gün sonra çıkar dediler
ben kadın doğumcuya göstereceğim o itedi çünkü
hemotolağa mı göstermek gerek orada mı muayene olsaydım
canım benim ya okuyunca üzüldüm( doktoruna bir danış aşılama derse aşılama yaptırırsın...kayınvalidemde sürekli bana tıp gelişti sıkma canını diyor ama umudum cok kırıldı...denemekten başka birşeyde yok maalesef tek dayanagım artık dualara kaldı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?