protein s eksikliğinde aspirini pek önermiyorlar gila77 ve gülay 30 ikiside kullanmamış gülayın tedavisi gebelikten önce iğneye başlamıştı benim kayserideki doktorumda aspirin vermemişti ama ben kullandım lütfü beyin isteği üzerine hangisine inanacağımız şaşırdık valla
çok sevindim canım sende az mücadele etmedin allahım bu sefer yüzüne güler inşallah
ben görmedim.tahlil sonucum 46 XX.tabi normal olması genetik bi bozukluğun olmaması güzel.biraz kafam karıştı...
valla ne yapıcam bilemiyorum çok canım sıkılıyor artık.Allah ım yardım et
canım çok çok geçmiş olsun. bana ilk kürtajımda 3 ay 2. de sadece 1 ay korunma verdi dr. ama ben hala korunuyorum 6 ay kadar da korunmayı düşünüyorum. ilk kürtajımdan sonra 4. ayda hemen hamile kalmıştım ve kimyasal gebelik yaşadım sanki rahmim yeterince toparlanamadı gibi gelmişti. birde piskolojik olarakta hazır olmak önemli sen inşallah daha çabuk toparlanırsın.
çok geçmiş olsun canım.umarım yakın zamanda toparlanırsın.abortuz materyalini genetiğe yolladınız mı peki?
bana 2 ay dedi.
ben sonucu beklerken sonuç normalmi çıksa anormalmi çıksa daha iyi karar verememiştim. kromozom sayısında problem çıkarsa pgt yaptırırız diye kendimi rahatlatmıştım. gerçi benim bağışıklık sorunum çıktı inşallah tedavi sonucu iyi olur. ilk bebeğimi kaybettiğimde pıhtılaşma çıktığında da sorunu bulduk diye sevinmiştim ama olmadı.
merhaba arkadaşlar.
3 gün önce bebeğim alındı.doktor 1 hafta sonra kontrole çağırdı.cuma kontrole gidiyoruz kısmetse.sizce ne kadar korunma verir.
ben görmedim.tahlil sonucum 46 XX.tabi normal olması genetik bi bozukluğun olmaması güzel.biraz kafam karıştı...
valla ne yapıcam bilemiyorum çok canım sıkılıyor artık.Allah ım yardım et
bu genetik inceleme sonucunda sadece kadındaki sorunlar mı ortaya çıkıyo yoksa erkekteki sorunlarda çıkıyormu?eğer çıkıyorsa erkekte ne gibi şeyler kadında ne gibi şeyler çıkabilir ?
ben sonucu beklerken sonuç normalmi çıksa anormalmi çıksa daha iyi karar verememiştim. kromozom sayısında problem çıkarsa pgt yaptırırız diye kendimi rahatlatmıştım. gerçi benim bağışıklık sorunum çıktı inşallah tedavi sonucu iyi olur. ilk bebeğimi kaybettiğimde pıhtılaşma çıktığında da sorunu bulduk diye sevinmiştim ama olmadı.
bebeğin genetik incelemsini soruyosan o sadece kromozom sayısını söylüyorlar yani sağlıklımı değilmi o ortaya çıkıyor ama genetik testse kadın ve erkekteki kromozomlara bakılıyor o da hamile kalmadan araştırılıyor
eeee o aman doktorlar neden diyorlar sağlıksızmış düştü bizimi avutuyolar bi problem olmayınca neden düşüyor peki gerekli önlemler alınmasına rağmen iğne gibi ben hiçbişey anlamadım şahsen kendi durumumdan herşey normal ee neden o zaman 4 kayıp
bebeğin genetik incelemesinden bahsediyorum.burada birkaç kişi " bağşıklık sistemimden kaynaklanmış,kanpıhtılaşmasından kaynaklanmış" gibi şeyler söylüyorlar, genetik inceleme sonrası.bu konuda bilgisi olanlar cevaplayabilirmi acaba?çok merak ediyorum.
kan pıhtılaşması trombofili adı altında bir çok test yapılıyor,ordan sonuç alıyorsun.
bağışıklığı hiç bilmiyorum ve yaptırmadım da
eşimle benim kromozom testlerimiz yapıldı.adı sitogenetik.burda kromozom yapıları ve anomali var mı diye bakılıyor.varsa hele bazı problemlerde bebek sahibi olmak imkansızmış.bizzat genetik lab.çalışan söyledi.
arkadaşım biz sitogenetik,trombofili testlerini zaten yaptırdık.bende factör 5 heterozigot var.ben bunu sormuyorum ki! bebeğin genetik incelemesi sonucu neler belirlenebilir onu soruyorum.
canım çok geçmiş olsun bildiğim senin yada eşin hakkında bilgi vermez yalnızca alınan bebek hakkında bilgi verir . örneğin bebğin bir kromozomunda sorun vardır. kromozomlar doğru birleşmemiş ve ayrılılmamış olabilir vs. ama senin ve eşinin genetik testleri zaten yapılmış anladığım kadarıylada sorun yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?