ben görmedim.tahlil sonucum 46 XX.tabi normal olması genetik bi bozukluğun olmaması güzel.biraz kafam karıştı...
valla ne yapıcam bilemiyorum çok canım sıkılıyor artık.Allah ım yardım et
arkadaşım biz sitogenetik,trombofili testlerini zaten yaptırdık.bende factör 5 heterozigot var.ben bunu sormuyorum ki! bebeğin genetik incelemesi sonucu neler belirlenebilir onu soruyorum.
canım ya ne yaptın sen hemen öyle tedaviye başlanırmı. canım benim aldığın 1-2 kiloyu ver önce bi. sonrasında hamile kalamazsan tedaviyi düşünürsün. gerçi kilo fazlam yok diyorsun ama herkesin alıştığı bir kilosu var ben 75 kiloya indiğim anda hemen hamile kalırken 76 kiloda hamile kalamıyorum. 1 kilo bile çok farkettiriyor. bence senin hiçbir yumurtlama problemin yok. yumurtlamayı arttıran incir bal tarçın vs kürleri uyguladıysan hemen bırak. çünkü zaten yumurtlayabilen insanlar bunları kullanınca düzenleri bozuluyor. ben incir iyi geliyor diye bir hafta kadar günde 3 tane kuru incir yedim o ay dr randevumda vardı dr a bi gittim ultrasonda 10-12 tane yumurta vardı. oysa normalde 4-5 tane olur 1-2 tanesi çatlıycak boyda olurdu. bunlar kiste döner diye korktum sonraki 3 ay boyunca 21. gün progesteronumu ölçtürdüm yumurtalar çatladımı diye.. normalde 10-14 arası çıkması gereken değerlerim klomen kullananlardaki gibi 20 lerde çıkmıştı. nolur böyle şeyler için kendini sitrese sokma canım
arkadaşlar ben de yazdıklarınızı okuduktan sonra hematoloğa gitmeye karar verdim.çünkü doktorlar ezbere yapıyor bu işi biraz ve tüm testleri yapmıyorlar.belki hematolog daha ayrıntılı bir test yapar.iğne dozunun iyi olup olmadığına bakar.19 haftalık oldum ve riske atmak istemiyorum artık.ANKARADA BİLDİĞİNİZ İYİ BİR HEMATOLOG VAR MI?Varsa lütfen paylaşın.hacettepeden randevu almayı düşünüyorum ama bilen biri varsa iyi olur.
bu arada kaç zamandır evdeyim.artık içim karardı kendi kendime sorunlar üretmeye başladım nerdeyse. bugün biraz hava almak istiyorum dışarı çıkıcam:) herkese iyi bir cumartesi.
AYKARA Allah yardımcın olsun.bir dahaki sefere kucağına alırsın inş.
sen bu sorunu o zaman bir genetik uzmanına soracaksın.nerden bilelim.??
şu yazdığın mesajda bi tepki görüyorum.burda insanlar aynı sorun altında toplanmış konuşuyorlar fevri olmamak lazım.kimse kimsenin nazını da çekmiyor.herkesin ayrı problemleri var.senin test yaptırdığın yada gerçekte ne sormak istediğin anlaşılmamış olabilir.dikkat et
canım tamam tewpki var ama kendime.bir soruyu sorup içinden çıkamadım.kusura bakma ,üstünede alma lütfen.sadece kendime kızdım.
canım adetinin 3 günü çağırıyolar genelde. sonrasında yumurta gelişimine göre 2-3 güne bir tekrar çağırıyolar. böylece yumurtan geliştimi çatladımı ultrasonda görüyolar. yani klomen kullanmadan yumurta takibi yaptırmış oluyorsun. ovulasyon testleri gibi ama daha sağlıklı bilgi ultrasonla baktıkları için.
herkese iyi akşamlar.3 gün önce kürtajla bebeğim alındı.çok üzgünüm.içim acıyor.bana dua ederseniz sevinirim.
bu arada fv5 heterozigotum ankarada yaşıyorum.bu ikinci kaybım.sakıncası yoksa,aynı durumda olan ve ankarada yaşayan arkadaşlarla iletişime geçmek istiyorum.illa aynı mutasyon olması lazım değil.hepinizin deneyimlerine ihtiyacım var.özellikle ankara yazmamın sebebi doktor araştırması yapıyorum ,o yüzden.bu mesajımı bir kaç kere yazmayı düşünüyorum kızmazsanız.
Ankara'daki doktor önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.tekrar doktor hatasından bebeğimi kaybetmek istemiyorum.
bir de benden arada bir baş parmağın yarısı kadar parçalar düşüyor.sizdede kürtajdan sonra böyle oldumu?ilk kürtajımda böylw bir şey olmamıştı endişelendim biraz.
cnm ben daha önce de olmuştum tanı amaçlı. bir sıkıntı çıkmadı o zaman. ikincisi de rahmi kanlandırmak ve bebeğin daha iyi tutunmasını sağlamak amaçlı yapıldı. cnm bir tehlikesi yok. hatta rahim filminden daha kolay. aklında soru işareti kalmıyor. rahmin içini kendin de görüyorsun ve için rahatlıyor. yaptırmanı tavsiye ederim. ben bu güne kadar dört düşük yaptım ve bebeklerim de hep gelişim sorunu yaşadım. şimdiki hamileliğim de gelişim problemi yok şükür ve ilk defa 13. haftayı gördüm.
pko nun sebeplerini araştırdım biraz stres önemli etkenlerdenmiş.lh ve e2 hormonlarının uyumunu bozar yumurtanın gelişimini durdururmuş.dr um alanında çok iyi.insanların saatlerce kapısında beklediği bir adam.15-20sene çocuğu olmayanlar önce Allah sonra o dr un tedavisi ile anne oldular.eşimin yengesi de onlardan biri.o yüzden güveniyorum dr uma bu konuda.ne diyorsa yapacam anlayacağın canım.çoğul gebelik olacak diye birşey yok illaki.nasıl rahat ediyorsan öyle yap.eşini de dinleme.ben dinlemiyorum.sadece bana uyum sağla dedim eşime.bu tür şeyleri bizden daha iyi bilemezler.o kadar stresi üzüntüyü çeken biziz.
cnm öncelikle çok geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın. ben ankarada yaşamıyorum ama tedavi için hep ankaraya geliyorum. dr.um ankarada. bende de factör v leiden ve üç mutasyonum daha var. toplamda dört düşük yaptım. şu an beşinciye hamileyim. her konuda sorularını cevaplarım.
deryacım memnun oldum.hangi doktora gidiyorsun ve şimdi ne durumdasın?
kendi muayenehanesi dısında okmeydanında özel bi polikilinikte calışıo bana cok yakın bende görümcemin met etmesi sayesinde onunla tanıştım dedği kdar varmış tabiki iletirim
cnm prof. timur gürgana gidiyorum. şu an 13+1 hamileyim. hamilelik öncesi dr. tedavi uyguladı. ve ardından hamile kalmamı istedi. öyle de oldu.
herkese iyi akşamlar.3 gün önce kürtajla bebeğim alındı.çok üzgünüm.içim acıyor.bana dua ederseniz sevinirim.
bu arada fv5 heterozigotum ankarada yaşıyorum.bu ikinci kaybım.sakıncası yoksa,aynı durumda olan ve ankarada yaşayan arkadaşlarla iletişime geçmek istiyorum.illa aynı mutasyon olması lazım değil.hepinizin deneyimlerine ihtiyacım var.özellikle ankara yazmamın sebebi doktor araştırması yapıyorum ,o yüzden.bu mesajımı bir kaç kere yazmayı düşünüyorum kızmazsanız.
Ankara'daki doktor önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.tekrar doktor hatasından bebeğimi kaybetmek istemiyorum.
bir de benden arada bir baş parmağın yarısı kadar parçalar düşüyor.sizdede kürtajdan sonra böyle oldumu?ilk kürtajımda böylw bir şey olmamıştı endişelendim biraz.
geçmiş olsun canım.parça kalmış sanırım.ağrıda yapıyordur.başka bir doktora daha görün özellikle ağrı varsa hemen git.seni aydınlatırlar.
Gecmis olsun. Sana özelden mesaj atmak istedim ama ozel msj Kabul etmiyormussun. Ben ankaradayim biliyorsun bisey sormak istersen sorabilirsin. Bu arada bebegin incelemsinden oek birsey bekleme, sadece bebegin kromozomal bir sorunu veya genetik bir sorunu var mi gorebilirsiniz, kromozom sorunu ciksa bile sizde bir sorun cikmadigi icin buyuk ihtimalle o gebelige ozgu bir sorun oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?