merhaba arkadaşlar bu bahsettiğiniz konu benim ve ablamında başına geldi ablam iki kez henüzbir aylıkken düşük yaptı ve doktoru ayrıntılı inceleme yaptı ve bu testleri istedi ardından bende düşük yapınca beni yönlndirdi hemen yaptırdım ve bendede cıktı babada olması tehlike değil. şimdi 5haftalık hamileyim ve ilik günden beri aspirin ve iğne kullanıyorum ablamda 4 aylık hamile ikimizinkide sağlıklı çok sağlıklı şükürtehlikesi olanlar mutlaka gebe kalmadan yaptırmalı yoksa aynı acılar tekrarlanıyor.
İSTENEN TETKİK: Trombofili paneli
. protrombin
.mthfr c677t
.mthfr a1298c
.faktör v leinden
.protrombin
.proteinS
.proteinC
KIZLAR YA BU ARADA BENİM ÇOK MİDE BULANTIM OLUYOR ACABA DİORUM ANTİBİYOTİK Mİ DOKUNUYOR.VALLA DAYANAMADIM BIRAKTIM YANİ SABAH İÇMEDİM AKŞAMADA İÇMİYCEM.KULAK ÇINLAMASI YAPIYO,UYKU HALSİZLİK YAPIYO,VALLA DERSE GİRERKEN NERDEYSE UYUYACAĞIM YANİ O DERECE.BAKTIM YAN ETKİLERİNDE HEPSİ VAR.HATTA DEDİM FARANJİTDE OLMUŞUM BOĞAZIM KURUYOR.HIRILTILI ÖKSÜRÜK DE YAPIYOR.BAKTIM BUDA YAN ETKİYMİŞ.BÖLE DURUMDA HEMEN BIRAKIN DİO.DR U ARAYACAKTIM OKULDA KARDAN SEBEBP GÜN BOYU TEL ÇEKMEDİ
ACABA HAMİLEMİYİM DİORUM AKLIMA GETİRMEDEN DUARAMIYORUM AMMA VELAKİN BEN HİÇBİR HAMİLELİĞİMDE MİDE BULANTISI YAŞAMADIM?????????????
AFFF AFFFFFFFFFFFF ŞU ADET TARİHİM Bİ GELSE DE AK KOYUN KARA KOYUN BELLİ OLSA.AMA HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ GEÇ OLS GÜÇ OLMASIN.SAĞLICAKLA ALAYIMDA KUCAĞIMA GEÇ OLS ÖNEMLİ DEĞİL.RABBİM birdaha yaşatmasın evlatlarımızın acısın inş.
mart 21 canım ıkılı test zamanında gıdecegım vajınal utrasyon ıle karındakı utrasyn fark eder mı
heterızıgot olanla r arkadaşlar ne zaman başladınız ıgneye bana da ıgne dedı doktor ama hamıle degılım bılgı verın
merhaba arkadaşlar bu bahsettiğiniz konu benim ve ablamında başına geldi ablam iki kez henüzbir aylıkken düşük yaptı ve doktoru ayrıntılı inceleme yaptı ve bu testleri istedi ardından bende düşük yapınca beni yönlndirdi hemen yaptırdım ve bendede cıktı babada olması tehlike değil. şimdi 5haftalık hamileyim ve ilik günden beri aspirin ve iğne kullanıyorum ablamda 4 aylık hamile ikimizinkide sağlıklı çok sağlıklı şükürtehlikesi olanlar mutlaka gebe kalmadan yaptırmalı yoksa aynı acılar tekrarlanıyor.
İSTENEN TETKİK: Trombofili paneli
. protrombin
.mthfr c677t
.mthfr a1298c
.faktör v leinden
.protrombin
.proteinS
.proteinC
mrb herkese,2.5 yıllık evliyim ilk gebeliğim biokimyasal gebelikdi kendiliğinden düşdü,ikincisi 10 haftalıkken kalp atışı olmadığı içinkürtaj oldum,şimdiyine hamileyim ama değerim düşük düşme ihtimali yüksek sanırım yani buda olursa 3.düşüğüm olucak,bu ay pıhtılaşma testini yapdırcakdım ama hamile kaldım,dr.bekle ozaman dedi ama ya bendede bu varsa bu bebeğimde düşecek,ne yapmam lazım aspirin kullansam işe yararmı,yardımcı olun ne olur,artık çok bunaldım...
bunlardan sadece faktör ve mthfr a12 li olanı yaptırdım homozigot çıktı ikincide.acaba diğerlerini yaptırmama gerek varmıdır?. yani zaten iğne kullanıcam o belli ...
mrb herkese,2.5 yıllık evliyim ilk gebeliğim biokimyasal gebelikdi kendiliğinden düşdü,ikincisi 10 haftalıkken kalp atışı olmadığı içinkürtaj oldum,şimdiyine hamileyim ama değerim düşük düşme ihtimali yüksek sanırım yani buda olursa 3.düşüğüm olucak,bu ay pıhtılaşma testini yapdırcakdım ama hamile kaldım,dr.bekle ozaman dedi ama ya bendede bu varsa bu bebeğimde düşecek,ne yapmam lazım aspirin kullansam işe yararmı,yardımcı olun ne olur,artık çok bunaldım...
gerek yok bence bendede aynı mthfr olanlar tespit edildi diğerleri temiz şuanda claxane 4000 0,4mllik iğne kullanıyorum..
Arkadaşlar
homozigot ve heterezigot arasındaki fark nedir
sevgi canım benim ne güzel az kalmış ya.dua et bizede RABBİM bizede nasip etsin inşallah:)ne mutlu sana inş sağsağlim kucağınada alırsın.
ALLAHA EMANET KALIN:)
şu proteinlerde pıhtılaşma için bakılıyo dimi? yani iğne dozunu ayarlamak için gerekmez bunlarada baktırmak??
iğne dozu proteinle ilgilideğil ama ne olur ne olmaz ya dr. run istediğine göre vardır bişey. kimde bu problem varsa diğerleri temiz çıkıyor..
Benim bir 8 haftalik , digeri de dogumda kaybettigim 2melegim var.
mutasyonum mthfr 1298heterozigot
Su an methioninden sinirli diyet yapiuorum
Ayrica folbiol, coraspirin kullaniyorum
Ve doktorum 3 ay korunmami soyledi.
Merak ettigim,
Benimle ayni mutasyonda olan ve
ankarada sinan beksac hocanin hastasi olup suan hamile olan var mi
Ya bir de psikolojik olarak Cok kotuyum bu acilari sorunlari yasayip da
Hersey yoluna girdi diyen var mi
Kimse anlamiyo en yakinlariniz bile,esiniz anneniz....tek basima kalmis gibi hissediyorum
sizde de ayni MI...cevremdeki herkes ayni hicbirisi anlamiyo ve unutuyo
Ama Ben icimdekilerle hep yalniz basimayim..
şu proteinlerde pıhtılaşma için bakılıyo dimi? yani iğne dozunu ayarlamak için gerekmez bunlarada baktırmak??
homozigot iki gende bozukluk yani hem anneden hemde babadan alınan gende heterizigot tek gende bozukluk demek
anladım cnm teşekkürler birde yaptıracak hast. bulabilsem..nereye gitsem çalışmıyoruz bunları dediler.....
canım dualarımız seninle,inşallah hayırlısıyla ve sağlıkla bebişini kucağına alırsın.müjdeli haberlerini bekliyoruz canım.peki canım geçirdiğin süreç hakkında bizi bilgilendirir misin.hangi iğneyi kullandın,coraspin kullandın mı son ana kadar ve herhangi bir diyet listesi falan uyguladın mı,neler yedin neler yemedin mesela...bize önerilerin var mı??sevgiyle,sağlıkla ve bebişinle kal canım[/QUO
elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım innohep 0.45 kullandım aynı zamanda coraspinde kullandım coraspini 32. haftamdaorum bıraktırdı doktor iğneye hala devam ediyorum 6 haftalıkken iğne kullanmaya başladım hastanenin diyetisyenine gittim bu iğneyle birlikte fazla tüketilmemesi gereken besinler var bunlara dikkat ettim bizim kullandığımız iğne kanı sulandırdığı için K vitamini açısından zengin olan besinleri aşı tüketmememiz gerekiyor çok tüketirsek iğneyle birlikte alındığında iğnenin etkisini azaltabilir demişti doktor
K VİTAMİNİNDEN ZENGİN BESİNLER
brüksel lahanası
brokoli
ıspanak
lahana
maydonoz
pazı (yaprak)
asma yaprağı
dere otu
roka
tere
şimdi arkadaşlar ben bunların tüketimini tamamen kesmedim doktorda zaten tamamen kesmiceksin azaltacaksın dedi mesale koca bir tabak zeytin yağlı yaprak esarması yemedim yada lahana sarması salatada maydonozu rokayı tereyi çok severim ama aşırı değil tadımlık yedim
iğne kullanan arkadaşların en çok dikkat etmesi gereken şey hergün aynı saatte vurmaya özen göstermesi ben ilk günden beri kendime uygun bir saat seçip hergün aynı saatte vurdum asla birgün bile geçirmedim haftaya salı doğumum var iğneyi en son pazar gününe kadar vurmamı söyledi doktor hepsini karnımdan vurdum şimdilik aklıma gelen bunlar merak ettiklerininzi sorarsanız yardımcı olurum
canım rabbım yardımcın olsun ınsallah saglıklı ve kolay bır sekılde bebısıne kavusursun...sezeryanı sen mı tercıh ettın.bıde ıgneyı ne zaman keseceksın onu merak ettım.dogum yapan arkadaslar buraya pek ugrayamıyorlar umarım sen ara ara gelır bızlere destek ve yardımcı olursun allaha emanet olunn..
öncelikle iyi dileklerin için tşk ederim sezeryanı ben kendim istedim çok tedirgin ve vesveseli biriyim kendime güvenemedim doktor bana bıraktı ben riske girmek istemedim iğneyide sezeryandan bir gün önce kesicem inşallah doğum sonrasıda girer sizi bilgilendiririm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?