kızlar nihayet totomu kaldırdım ve riskli gebelikler uzmanından randevumu aldım taaa 29 hazirana gün verdiler ama olsun
hakkımızda hayırlısı bakalım bana gene Adana yolları görünecek bakalım o ne diyecek nerelere yollicak ve neler olacak
ölmezsek hep beraber görecez ayy heyecanlandım birdesonra sabahlar olmasın bakalım bebiş ne zaman gelecek
Seyhan başkent hastanesi Doç. Dr. Ebru Tarım 29.06.2012 saat :13,30
hade bakalım rastgele :18::18::18::18::18:
gözün aydın canım coook sevındık sonuna kadar hep boyle usu uslu gıder ınsallah hamışliğingünaydın...
kızlar beni merak etmişsiniz nete giremedim bir haftadır. iyiyiz allaha şükür bebeği ve kalp atışını gördük. inş. böyle güzel devamınıda getiririz. yokluğumda ne çok yazmışsınız hepsini okumaya çalıştım güzel haberlerde var malesef kötü haberlerde. allahım hepimizin hakkında hayırlısını versin.
ay cok heyecanlı ya cok az kalmıs canım ben uyumam heralde boyle bır durumdaumarım hepiniz iyisinizdir. dün kontrlüm vardı. bebeğimin gelişimi artık çok yavaşladı. karaciğer problemim devam ediyor. bu nedenle pazartesi sabahtan sezeryana alacak dr.um. aspirini dün itibariyle bıraktım . iğneyi bırakmama dr.um izin vermedi. pazar akşamı son iğnemi yapıp pazartesi sabahı sezeryana giricem. Allah hakkımıda hayırlı olanlarla karşılaştırır umarım. hepiniz için dua edicem. sizlerde benden ve miniğimden dualarınızı esirgemeyin teyzeleri. hepinizi öpüyorum. ayrıca çok fazla pc başında oturamıyorum. ağrılarım var kusura bakmayın. Allah'a emanet olun.
öncelikle başın sağolsun canım benim çok büyük bir kayıp olmuş...
Ilk bebeğinmiydi?..kan pıhtılaşması olduğunu biliyormuydun?
Evet riskli gebelik takibi yapan dr a git..
önce psikolojini toparla ve riskli gebelik doktoru bul o ne derse onu yap....
canım benim ilk gebeliğim 7. haftada sonlandı. kalp atışı vardı ama çok zayıftı. o zamanki doktorum istedi bu testleri mthfr1298 heterozigot bide lac c lac s değerlerinin biri yüksek diğeri düşüktü. ilk doktorum hemen aspirin ve folbiole başlattı. sonra ben testlerimi alıp şimdiki doktoruma gittim . o da aynısını söyledi. yani aspirin folbiol hamile kalıncada iğne. sonra hematoloğa gittim . iğneye falan gerek yok 3 düşükten önce !!!!!!! bu teşhisi kimse koyamaz dedi. ben şimdiki doktoruma çok güveniyorum canım. onu dinlemeye karar verdim. gerçi belkide ilaç kullanmasakta bebeğin sağlıklı olabilir ama bu riske girmeyede gerek yok dedi. hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez clexane 0,4 başladık. doktorum iğne dozunu kiloyla ayarlıyor. yani gebelikte çok kilo alırsam dozu arttıracak.
iğneye başlama zamanı doktora göre değişiyor. benim doktorumun açıklaması mantıklı geldi. erken dönem bebek kaybı çok oluyor bu problemde o yüzden artık hemen başlıyoruz iğneye dedi öncesinde keseyi görmeyi bekliyorlarmış.
kısacasa gebelik öncesi folbiol coraspin100 , gebelik öğrenir öğrenmez folbiol,coraspin 100, iğne, elevit, balık yağı, 12.haftadan sonra elevit yerine demir hapı diğerleri aynı. çok şükür şimdiye kadar sorunsuz geldik. allahım izin verirse inşallah böyle devam eder. darısı başına olsun canım tez vakitte ...bi sorun olursa yada eksik cevapladıysam seve seve yine yazarım ...[/QUOTESELAM,
BENİMDE 38 HAFTALIK BEBEĞİM KARNIMDA ÖLDÜ.MALESEF.OKADAR TAŞIDIKTAN SONRA BU SONUCU YAŞADIM.VE FAKTÖR V-HETERAZİGOT MTHFT DE HETERAZİGOT ÇIKTI. SENCE BEN DİĞER TESTLERİDE YAPTIRMALIYIM?
herkese hayırlı cumalarrr
kızlar nihayet totomu kaldırdım ve riskli gebelikler uzmanından randevumu aldım taaa 29 hazirana gün verdiler ama olsun
hakkımızda hayırlısı bakalım bana gene Adana yolları görünecek bakalım o ne diyecek nerelere yollicak ve neler olacak
ölmezsek hep beraber görecez ayy heyecanlandım birdesonra sabahlar olmasın bakalım bebiş ne zaman gelecek
Seyhan başkent hastanesi Doç. Dr. Ebru Tarım 29.06.2012 saat :13,30
hade bakalım rastgele :18::18::18::18::18:
kızlar benn geldim uzun süredir giremedim pc bozuldubende haberler iyi dün kontrolum var dı herşey yolunda allaha şükür inşallah burdaki herkeste iyidir geçmişi bi okuyayım hemen önce size yazayım dedim
günaydın...
kızlar beni merak etmişsiniz nete giremedim bir haftadır. iyiyiz allaha şükür bebeği ve kalp atışını gördük. inş. böyle güzel devamınıda getiririz. yokluğumda ne çok yazmışsınız hepsini okumaya çalıştım güzel haberlerde var malesef kötü haberlerde. allahım hepimizin hakkında hayırlısını versin.
kızlar benn geldim uzun süredir giremedim pc bozuldubende haberler iyi dün kontrolum var dı herşey yolunda allaha şükür inşallah burdaki herkeste iyidir geçmişi bi okuyayım hemen önce size yazayım dedim
sağol cnm ya inş. bu defa sorunsuz gider.gözün aydın canım coook sevındık sonuna kadar hep boyle usu uslu gıder ınsallah hamışliğin
hoşbuldukiki kaçağımızda gelmiş hemde hoş gelmiş. çok şükür iyi haberlerinizi aldık. çok merak etmiştik ama değdi ya sorun yok. hep güzel gider inşallah sonrasıda hepimiz için...
mpb canım sende benim gibisin bende 1 devlete 1 özele gidiyordum ilk zamanlar . ama devlette ultrasonlar çok kötü ne yazık ki. o yüzden hiç takılmasın aklına eminim çok geç gözüküyordur orada kalp atışı o cihazlarla.
sağol cnm ya inş. bu defa sorunsuz gider.
hoşbuldukevet cnm ya özel doktrunkiyle devlettekinin çok farkı var aman geliştiğini görsünde geliştiğine göre kalbide atıyordur dimi. şu iğnenin raporunu bir yazsa doktor belki daha az giderim de 10 günde gitmek zorunda kalıyorum devlete bahaneylede bebişi görüyorum iyi oluyor
:) canım benim seviyorum gerçekten sizleri kendimi görüyorum çünkü :) bebişini gör tabi için daraldıkça büyüdükçe 2 hafta kadar sabretmeyi öğreniyorsun en azından ben şimdilik öyleyim :) rapor işini halledersen süper oluyo ama hem yüzde ödemiyorsun hemde 3 aylık alabiliyorsun yani 9 kutuyu bir kerede alabilirsin. yoksa 10 güne bir doktora gitmekte zor. sağlık ocaklarda yazıyor ama aklında bulunsun .
cnm ya hastneye gidiyorum iğne yazdırmaya çünkü her gidişimde kesinleşsin öyle rapor çıkaralım diyor dünde ben muayene olduğumda saat 5 ti doktor mesaiye kaldı çok yoğundu ondan 10 gün daha attı. şu rapor çok süründürdü beni ya özel doktora gidince sorucam yönlendirebileceği yer varsa ordan alayım diye. senin bebiş nasıl bizimki daha mm lerdeseninki büyümüştür.
mltm2602 özellikle sorum sana cnm,,sende de bnm gibi 1298 mthfr heterozigot taşıyıcılığı varmış....
daha öncede yazmıştım belki hatırlarsınız..3 aylık bebeğimi düşürdüm. tüp bebekti...........
birsürü tetkik sonucunda sadece mthfr 1298 heterozigot olduğum çıktı. birde apc-R direncim var. faktor v, ıı normal. kormozom analizimiz normal. protein c ve s normal. AT III normal. homosistein düzeyi normal.
geçen gün genetik danışmanından kromozom analiz sonucunu alırken heterozigot olduğumu söyledim. taşıyıcıkta hiçbir sorun olmaz hiçbir önemiş yok dedi....
tüp bebek merkezindeki dr.um iğne vurulursun sorun değil dedi....
sadece bu anomaliyle düşük yapılır mı ??
tüp bebek olduğu için gerçekten düşük sebebim pıhtılaşmamı bilemiyorum.
böyle çelişkili iğne kullnaırsın kullanmazsın deniliyor. birde hematolağa gidicem tüpteki dr.um daha mutasyonu bilmiyor sadece apc-R yi görünce iğne kullanırsın demişti...
bu folik asit metabolizmasıyla ilgili değil mi neden pıhtılaşma sorunu gibi değerlendiriliyor.
mltm sana nasıl bir tedavi uygulanıyor. cevaplarsan çok sevşnirim.
buarada herkesin regaib kandili ve 3 ayları mübarek olsun..
günaydın...
umarım hepiniz iyisinizdir. dün kontrlüm vardı. bebeğimin gelişimi artık çok yavaşladı. karaciğer problemim devam ediyor. bu nedenle pazartesi sabahtan sezeryana alacak dr.um. aspirini dün itibariyle bıraktım . iğneyi bırakmama dr.um izin vermedi. pazar akşamı son iğnemi yapıp pazartesi sabahı sezeryana giricem. Allah hakkımıda hayırlı olanlarla karşılaştırır umarım. hepiniz için dua edicem. sizlerde benden ve miniğimden dualarınızı esirgemeyin teyzeleri. hepinizi öpüyorum. ayrıca çok fazla pc başında oturamıyorum. ağrılarım var kusura bakmayın. Allah'a emanet olun.
<KAN PIHTILAŞMASI OLUP DOĞUM YAPAN ARKADAŞLAR HANGİ HASTANELERİ TERCİH ETTİLER VE KAÇ LİRAYA MAL OLDU????
Ben Aydın'da oturuyorum. Takibim İzmir de yapılıyor. Doktorum Enge üniversitesinde çalışıyor. Yalnız tam gün yasası nedeniyle doğum özelde olur dedi. Doğuma yenidoğan uzmanı, anestezi umanı ile birlikte gireceklermiş ekip olarak 3000lira. ayrıca hastane de 2000 lira alır dedi. Sizin doğumunuz özel koşullarda olmalı, yenidoğan ünitesi küvöz önemli diyor. Biz de çok zorlanacağız maddi olarak herkes bu şartlarda mı doğum yaptı?
ÖZELDEN MSJ ATRSINIZ SEVİNİRİM. BURASI ÇOK HIZLI OLDUğUNDAN TAKİP EDEMİYORUM.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?