Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Merhabalar;

3hafta önce bebeğimin kalbi durduğu için alındı. 8 haftalık hamileydim. Eşim bir arkadaşından duymuş, trombofili rahatsızlığıda düşüğe neden oluyormuş. Bunu anlamak için ne tür testler yapılması gerekir ve belirtisi varmıdır? Sanırım genetik testler gerekiyor acaba her hastanede oluyormudur? Kafam karıştı, doktor böyle bişiden bahsetmedi, ilk hamileliğimdi, ilk hamileliklerde düşük olabiliyormuş. Sizce ilk düşükte yaptırmam gerekirmi? Doktor beklememe gerek olmadığını, hamile kalınca asprine başlicamızı söyledi. Yani böyle bir şüphe varsa neden söylemedi?

geçmiş olsun arkadaşım bende nisanda 9 haftalık bebeğiin kalp atışı durduğu için kürtaj oldum ilk hamileliğimdi doktorum 3 ay korunma verdi sonra yeniden düşünebilirsiniz dedi şimdi 2. adetimi görüyorum dün telefonla görüştüm kendisiyle adet bitince gel dedi bakalım ne dicek

Banada korunmama gerek olmadığını söyledi ama ben yinede vücudumun toparlanması için 2adetten sonra korunmayı bırakmak istiyorum ama eşim artık nerden duyduysa tekrar hemen hamile kalırsam psikolojim daha çabuk düzelirmiş diye korunmak istemiyor. Zaten o konuda kararsız kaldım. Bi tarafım hemen kalıpta ya yine düşerse diyor bitarafımda ya hemen kalamazsam diye korunmayı bırakmak istiyor. Geçen seferde böyle düşünmüştüm ama hemen ilk ayda hamile kaldım. Trombofiliyi de eşim arkadaşından duymuş. Şimdi test yaptırmak istiyor. Ben bi doktor arkadaşımla konuştum, ailede erken kalp krizi geçirme hikayesi, pıhtı atma, ani inme hikayelerine bakılır dedi. Sizin ailede böyle bişi yoksa testi yaptırmana gerek yok dedi. Bizim sülalede de Allaha şükür böyle bir durum yok. Eşime bunları anlatıp testi yapmaktan vazgeçicem. Evet 2.kez düşük olmasından korkuyorum ama hastane işlemleride psikolojimi bozuyor açıkçası. Yani ilk hamileliklerde düşük riski daha fazlaymış. Zaten ilk 3 aydaki düşükler bebekte bir sorun olmasından kaynaklanırmış genelde. Vücut sağlıksız bebeği atarmış. Sonuçta hamile kalabiliyoruz. Allah sağlıkla sıhhatle 2.hamileliğimizde bebeğimize kavuşmayı nasip etsin.

Doktora gittikten sonra izlenimleri aktarırsan bizde bilgilenmiş oluruz. Benim doktorum hamile kalınca gel dedi.

benimde ilk düşüğümde olur dendi...iki kimyasak iki kalp atışı olmadan kürtajla sonlanan 4 düşüğüm olduktan sonra öğrendim pıhtılaşma olduğunu...belirtisi yok...testlerle anlaşılıyo....fakülte hastanesine git 3.düşüğümü yaptım araştırılmasını istiyorum dersin..trombofoli paneli ve diğe tahlilleri yaptır..yada kadın doğumcun varsa oda yazar hangi testler olduğunu..özel lab.da da yapılıyo ama bayağı pahalı...bana 1500lira gibi bir fatura çıkarttılar...bence baktır altı üstü kan tahlili bir düşük daha yapmaktansa birazcık uğraşır emin olursun..belki sadece asprin yeterli olmayacak...

canım aynı şeyleri benim doktorum da söyledi inşallah önümüzdeki hafta gideceğim tabiki paylaşırım neler smylediğini istediğini falan çok korkuyorum kötü bir şey çıkmasından ve hemen sağlıklı bir hamilelik istiyorum:)

Doktor arkadaşımla görüştüm, belirti vermezmiş ama ailede, sülaledeki hastalıklara bakılıp ona göre yönlendirilirmiş. Önceki mesajımda da yazdım, erken yaşta kalp krizi, ani inme hikayesi, pıhıt atma hikayesi gibi çeşitli şeylere bakılırmış. Doktor olan kişi akrabam sayılır, sülalede böyle birşey olmadığı için gerek olmadığını söyledi. Zaten doktor tedbir olsun diye asprine başlatıcak. Yani annemlerde, halamlarda böyle bir durum yok. Ablam 2.bebebiğini doğuracak böyle bir sıkıntı olmadı. Kuzenlerimde böyle bir sıkıntı olmadı. Açıkçası bende böyle bir rahatsızlıın olmadığını düşünüyorum ( inşallah doğrudur) ama çok kararsız kalırsam, burdada yapan yer varsa yaptırabilirm. Ama özelde açıkçası aşar beni. Hiçbir belirti yokken sırf kafamı rahatlatmak için 1500TL veremem. Allah zor durumda koymasın hiçbirimizi.

Yani açıkçası benim eşim biraz pimpirikli, illa düşüğe neyin sebep olduunu bulması gerekiyor. Sonuçta ilk hamileliklerde oluyormuş. Kaldıki vücut sağlıksız bebeği atarmış. Ya da en olmadı o çocuğun bu dünyada içecek suyu yokmuş. Kolay değildi, atlatmam zor oldu belkide eşim bu sebepten böyle davranıyor ama o böyle araştırdıkça sanki ben sorunluymuşum gibi hissediyorum. Bunu da söyledim biraz bozuldu ama napim. O da sorsun çevresindeki doktorlara. Sonuçta arkadaşının karısında bu çıktı diye bende de olması gerekmiyor.

dediğim gibi içiniz rahat etsin istiyosanız yaptırın ..fakültelerde yaptırabilirsin bedava...birde genetik isterler onada baktırabilirsin..inş. bir daha tekrarlamaz da gerek kalmaz hiçbişeye...

dediğim gibi içiniz rahat etsin istiyosanız yaptırın ..fakültelerde yaptırabilirsin bedava...birde genetik isterler onada baktırabilirsin..inş. bir daha tekrarlamaz da gerek kalmaz hiçbişeye...

Teşekkür ederim bilgileriniz için. Ben fakülte hastanesine de sorarım. Peki bunun için hematoloji uzmanına gidicez dimi? Ozaman 3 düşüğüm var demek lazımki adam beni tahlile yollasın. Neyse bakalım, peki nekadar sürede sonuç belli olur biliyormusunuz?

cnm ailede yok diye yok diyemezsin benim ananem(5) babannem(6) çok çocuklu bir sürü teyze amca bir sürü kuzen hiç kimse düşük yaşamadı bizde de ama bende 4 mutasyon çıktı genetik doktorunun söylediği kim yaptırdıysa yaptırsın muhakkak bir geninde mutasyon çıkar. herkeste düşük yapacak diye bişe yok onu geçtim kaç tane arkadaş var burda ilk çocuğu olup ikincide sorun yaşayan ama o acıları tekrar yaşamaktansa önlemini almak en iyisi ünv.de veya araştırma hastanesinde yaptırırsan masrafıda yok. benim iki düşüğüm var ilkine anamoli ikincisine tutunamadı dedi doktor ben kendim araştırdım açıkcası çözümü varken hala korkuyorum bir şey olur diye çünkü ilk ayda bir şey olmayıp son aylarda kaybedenleride gördüm ben burda o acıyı allahım kimseye yaşatmasın. karar senin kararın yapman gereken sadece kan vermek 20 gün sonrada sonuç almak.

arkadaşlar yine yardımınıza ihtiyacım var bugün 4+6 dayız dra gittik ama kese görünmedi bu normalmi dr normal dedi ama ben çok kötü oldum ne olun cevap yazın...

Teşekkür ederim canım bilgi verdiğin için. Birde hematolojiye gidicem dimi bu tahlile göndermesi için?

kizlar merhaba

dilerim hepinizin gonlune gore olur en kisa zamanda

ben size birsey soracaktim bu kan pihtilasmasi testinin sonucu kagitta yazarken, kisaltmasi ne oluyor bir de testin adi ne bana yazabilir misiniz
ben yurt disindayim da yaptirmak istiyorum bu testi kisaltmalarin isimleri genelde ayni oluyor o sekilde doktoruma gostereyim diyorum

canım ben daha önce hiç okumadım tefriciye..nasıl yapıldığını bilemiyorum ama gerek kuran okurken gerek tesbih çekerken sen hep aklımdasın...

sağol canım.dualarınızı eksik etmeyin.önemli olan bu inş.

canım nasılsın bende yazını şimdi okudum inşallah geç kalmamışımdır bende okumak isterim 50 tane yarına kadar okurum

daha bitmedi zaten hemen 50 tane yazayım sana inş.

kızlar bugün benim doğum günüm 1 yaş daha büyüdüm sanırım artık yavaş yavaş yaşlanıyorum

RABBİM sağlıklı sıhhatli hayırlı bol evlatlı yaşlar ömürler nasip etsin inş:)

hannem cnm ben 100 tane okudum allah kabul ederse. inş. bebeğini sağ salim kucağına alırsın hayırlısıyla...

RABBİM razı ols inşallah canım.

canım 200 tane okudum,allah kabul etsin inşş...

amin canım sağol.RABBİM hepinizden razı ols.

Teşekkür ederim canım bilgi verdiğin için. Birde hematolojiye gidicem dimi bu tahlile göndermesi için?

cnm ben kadın doğumcuma dedim beni ege ünv. hastanesine genetiğe sevket orda genetik ve pıhtılaşma testlerimi yaptılar hematolojiye gitmedim.

arkadaşlar yine yardımınıza ihtiyacım var bugün 4+6 dayız dra gittik ama kese görünmedi bu normalmi dr normal dedi ama ben çok kötü oldum ne olun cevap yazın...

canım dur hemen panik yapma üstten mi baktı

trombofili paneli kan pıhtılaşması testinin adı yanlış hatırlamıyosam yanlışsa bilen arkadaşlar düzelttsin lütfen

kızlar şimdide kahverengi lekelenmem var kesede gözükmedi bhcg testi 1000den fazlasını ölçmüyormuş burada ne yapacağım ben böle birşey yaşayan varmı düşüklerim hep böle başladı ne yapmam lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…