Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

sağol canım banda tek kullanımlık toz verdi ama markası başkaydı dün gece içtim inşallah fayda eder:18:

canım ben de ıdrar yolu enf yakalandım tam da yuurtlama gunumde maf oldum evde fıtıl vardı bırde trosıdıy krem geceyı o sekılde atlattım ve kadın doguma gıttım bana munorol bırde aklıma gelmedı antıbıytıgın adı ...verdı eczaneye dedım bu kullanılmaz dedı ertesı gun urolojıye gıtıtm gosterdım doktor bunları verdı dedım gıttıgım nobetcıydı doktor alamadım dedım ve yumurtlama donemındeyım dedım bu antıbıyotk kullanılmaz dedı ve munorol ve baska antıbıytık verdı cefaks dı sanırım adı dıycegım munorolu kullanabılısın urolojı bıle onay verdı kadın dogum başka doktor da bana vermıştı oncekı hamılelıgım de benım dıyer 2 antıbıyotıgı hamıleler kullanamazmı s ıyıkı eczaneye dedım yanı o oyle dıyınce almadım kullanmadım ıyıkı urolojıyede gıtmısım rahat ol kullan munorolu

sağol canım banda tek kullanımlık toz verdi ama markası başkaydı dün gece içtim inşallah fayda eder:18:

munorolun muadılıdır mavı beyaz kaplı ben de muadılı kullandım hamıle degılım ama belkıde olabılırım dıye uyarmıstım doktoru aldım dı sorun olmuyormuş

Cemocan senın mutasyonların mtfr ve f 5 demı yenı farkettım aynıymış sen proteın c ve s degerlerıne batırdınmı ben baktırdım 2 kere ama farklı degerler cıktı onu merak ettım sen de yaptırdıysannnnnn tabıkı bıde son an da bebgını kaybetmışşın ben de kaybedıyordum anlattım dı sorun oldu ıste boyle acaba ılk te demı sorun vardı ben bazen olmuyormuş ılklerde de kan pırtılaşması

herkeze selam
benim sonucum
MTHFR (C677T) HOMOZİGOT OLARAK SAPTANDI

şu an hamileyim günümü 1 hafta geçiyo henüz

doktor günde 2 tane fraxparin
günde 1 tane coraspirin
günde 5 tane folikasit
günde 2 tane vitamin
günde 3 tanede progestan verdi
bu ilaçları kullanıyorum
fakat dün doktor keşke hamile olmasaydın folik asite 3 ay önceden başlasan daha iyi olurdu dedi
siz tedaviye hamile kalmadan öncemi başladınız
bu sorunu yaşayıp sağlıklı bi bebek dünyaya getiren varmı
ve bu sorun hamilelik dışında bana bir zarar verirmi acaba
beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum
ayrıca benim 5 tane düşüğüm var bir tanede 12 yaşında bir oğlum
inşallah bu 2. bebeğim olucak

evet canım ... mtfr lerin hepsi heterozigot mutasyonlu ve faktör 5 pozitif yani ondada mutasyon var.. protein c ve s de bi sorun çıkmadı çok şükür yüzdelik değerler olarak bakıldı ve normal çıktı...ben 3 düşük 1 ölü doğum yaşadım...ilki düşüktü ilk düşüğümden sonra kendi doktorum istedi gen testini ve sonuçlar malesef bu şekilde çıktı..diğer gebeliğimde klomenle yumurtam oluştu 21 mm ulaşınca çapı çatlatma iğnesi vuruldum falan derken hamile kaldım ve hemen iğnelere başladım..26.haftaya kadar sorunsuz ilerledi gebeliğim 26.haftada yapılan dopplerde bebeğin kordon kan akım hızında yavaşlama olduğunu söyledi doktorum..o günden sonra her hafta gittim kontrole hatta 3 günde 1 gittiğim oldu..sonuç değişmiyordu..32.haftada bebeğimin kol kemiklerinin haftasına göre kısa olduğunu söyledi doktor ama ben buna inanmadım..çünkü bebeğim doğduğunda 3 kilo 100 gr olarak doğmuş..yapılan vücut ölçümleri normal çıkmıştı..Allahtan benim doktor arkadaşlarım var..doğumumda onlarda yanımdaydılar..doğumdan sonra bebeğin naaşını incelediklerinde bir sorun olmadığını söylediler..bana göre geç kalınmış bir doğumdu..doktor hatası olduğunu düşünüyorum ama bu bende birşey değiştirmiyor..bu olayın ardından 1 sene sonra hamile kaldım hemen iğnelere başladım ama oda olmadı kesenin içi boştu ve düşükle sonuçlandı..bu düşüğümden 20 gün sonra ben yine hamile kalmışım ama bu tamamiyle plansız ve habersiz olan bir gebelikti..şimdi çok şükür 19.haftaya kadar geldim..ama nasıl geldiğimi bir ben bir Allah bir de kocam bilir yanii..yaşadıklarımdan dolayı depresyona girdim ve panik atak hastası oldum malesef.. oyüzden şimdi evhamın kurbanıyım :)

bendede galiba düşük başladı dün dra gittik kese 15mm olmuştu normalde sata göre 7+1 olması gerekirken 5+4 gözüküyor ve bebek gözükmüyor bendemi korunmasam ne?düşüğün kaçıncı haftada başladı kanaman kaç gün sürdü hiç hasta olmadanmı hemencikdemi hamile kaldın?çok soru sordum biliyorum ama yüzüm güldü msj bana yazmamışsın ama sanki bana yazılmış gibi bende kan pıhtılaşması olup boş gebelik yaşayan varmı diye soracaktım...Allah bebişini sana seni bebişine bağışlasın

canım cok gecmıs olsun oncelıkle.kızkardesım 1dusuk ve 1 bosgebelık gecırdı.ondada pıhtılasma var bnım gıbı.senınde dedıgın gıbı kesesı cok yavas buyuyordu haftasıyla uyumlu degıldı.bebişide hıc goremedık malesef.kızkardesım ıgneye gec basladı gebelık oncesı de aspırın almamıstı.bız ona bagladık sebebını ama Rabbim bilir.sonra iğneyı kestı ve kanaması basladı 1-2gunde kendılıgınden dustu ama doktor yıne de rahmı temızledı bayıltmadan. canı hıc yanmadı kuretaj yapmayım dedı 1kez olmussun zaten dedı.korunmana gerek yok , hemen baslayabılırsınız calısmalara dedı.sımdı hamıslık beklıyor.gunde 1 aspırın alıyor.ogrenır ogrenmez de ıgneye baslayacak benım gıbı olacak tedavısı .mutasyonlarımız aynı.umarım sen de kolaylıkla atlatırsın ve saglıklıca bebiş sahıbı olursun.hoscakal.

canım geçmiş olsun boş gebelikmiydi yoksa bebeğin kalbimi durdu?rabbim hepimizin yüzünü güldürsün...

canım çok sağol, bebeğim 10 haftalık olması gerekirken 8 haftalıkken kalbi durmuş, ondan sonra da yapacak bişi kalmamıştı kürtaj oldum pataloji sonuçlarına bakacağız şimdi ne var yok diye, zaten innohep iğne oluyordum hergün, kan pıhtılaşması vardı buna rağmen kaybettik bebeğimi

canım doktorum da aynı şeyi söyledi kromozom testi yapalım pataloji sonucuna göre dedi, bunun için bilgilere ihtiyacım var..0.45 innohep iğne ve coraspin kullanmıştım ben de...

canım bu haftalarda bebiş hareketlerini yenı yenı hıssetmeye baslıyorsun pek duzenlı olmaz bence endıse etme.endıse ettıkce bebiş de stres yapıyor gercekten.sekerlı seyler yeyıp sol tarafına yat canım .ya da sevdıgı bır muzık varsa onu dınlettır.ben hayvan seslerıyle ılgılı seyler dınlettırdıgım zaman tepkı veryordu.ya da dokunarak konusyordum oglusumla o haftalarda.ama cok duzensızdı bırgun gun boyu hıssedıyordum dıger gun hıc hıssetmıyordum her doktora gıttıgımde kalp atısllarını duyamıyorum dıyecek dıye odum kopuyordu.hala da oyle tatlım hıc gecmıyor bu korku malesef.
anlaşıldı doğuncaya kadar rahatlamak yok. allahım sağ salim kucaklarımıza almayı nasip etsin inş.
amin canım gercekten rahat yok.hele 30 dan sonra bebegın yerı daraldıgı ıcın hareketlerı de azalıyor.hergun tetıkteyım gece uyanıyorum sureklı yokluyorum cok streslı Rabbim saglıcakla kucagımıza almayı nasıp etsın tatlım.ısteyenlere de tez zamanda nasıp etsın
kızlar kan pıhtılaşması olan gebelerde hangi doğum şekli öneriliyor bilgisi olan var mı?
canım bende ılk onu sormustum. sanırım sezeryan oluyormus cok kan kaybı oldugu ıcın dedım.alakası yok dedı sezaryende kac kat kesılıyorsun o daha tehlıkelı dedı.normal yapabılırsın dedı.ama sızın gıbı hamıslrerın bebişleri daha kıymetlı oldugu ıcın sezaryen yapabılırız dedı.sımdı de bu yasa cıktı cıkalı hıc sezaryen lafı etmedı.ben de ıstemıyorum ama bzım saglıgımız ıcın ne uygunsa Rabbım onu versın.boyum uzun oldug ıcın normal yaparsın dıyor ama bakalım.aspirini de 2 gun sonra kesecegım cok korkuyorum ıgneye devam.sen ne dusunuyorsun dogum seklı hakkında

walla canım sırayla cevap vereyim..ben kürtaj olmadım..9.hafta içerisinde kese yapısı bozuldu ve düşük gerçekleşti..bildiğin küçük çocukların oynadığı top gibi bir kese düşürdüm ama resmen öldüm ağrısı beni sabahlara kadar inletti..iğne kullandığım için kanamam çok oldu ama korkulacak bişey değildi..kanamam adet kanaması gibi 1 hafta 10 gün sürdü..ama kanamanın miktarı çoktu..ben hasta bezi bağladım altıma düşün artık sen..eğer kürtaj olsaydım 3 ile 6 ay arası korunma olacaktı ama doktorum düşük gerçekleşiyo sen bilirsin dedi..ben kürtajdan çok korktuğum için kendi kendime düşük yaptım daha çabuk toparladım..neyse kanamam bittikten sonra ben korunmadım eşimde korunmadı ama bende pcos olduğu hamile kalmam çok zordu ama Allah çok büyük verdi yani binlerce kere şükür olsun..ben düşüğümün ardından hiç adet görmedim işte hemen hamile kaldım..o yüzden ne zaman adet günüm bilmiyorum ama hesaplamalara göre sat 8 mart...sende eğer düşük yaparsan bence korunmana gerek yok Allaha sığın dua et zamanı geldiğinde o veriyo...

Evet canim banada onu tavsiiye ettiler ama kafam cok karisik

yaşadıkların kolay değil canım rabbim sabır versin rıza bey çok pozitif bi doktor konuşmasıyla insanı rahatlatıyor ve ruh halinden anlayan bi doktor

sağol canım inşallah faydasını görürüm

canım benim bi hamileliğimde böyle olmuştu kese geç gözüktü kan değerleri arttı düştü düşünce iğneyi kestik sonra tekrar yükseldi doktorum uyardı umutlanmamamı büyük ihtimal sağlıksız olduğunu söylemişti kese 9 haftalık olması gerekirken 5 haftada kalmıştı kendiside düşmeyince mecburen kürtaj olmuştum

kontrolun nasıl geçti canım

arkadaşlar merhaba
Şu an korunmayı bıraktım..ama ilaç olarak hiç bişey kullanmıyorum..folic asit arada kullanıyorum..coraspin kullansam doktora danışmadan bir sorun olurmu? Çünkü doktor kan pıhtılaşmasını öğrendikten sonra hiç bişey demedi,sadece hamile olunca gel dedi..ama buradan okuduğum kadarıyla sizler öncesinde başlamışsınız..
Birde pıhtılaşma takibini kadın doğumcuyamı yoksa hematolojiye mi yaptırıyorsunuz?

Allah en kısa zamanda kucaklarımızı doldursun inşallah geçmiş olsun canım benimde dün 7+1 olması gerekirken dr 5+4 dedi bekleyip sonucunu göreceğiz zaten bhcg testlerim düzenli artmıyordu dünde yine lekelenmem oldu.

canım ya bendede pko var klomensiz hamile kalamıyorum inşllah benim bebişimde tez zamanda gelir.yapacağımız tek şey gerçektende rabbime sığınmak...

canım çok sağol Allah bebeğini sana bağışlasın doğumuna kolaylık versin bana kızkardeşine ve isteyen diğer arkadaşlarada enkısa zamsanda sağlıklı evlatlar nasip etsin...ben adet gününden 10_15 gün önce iğneye başladım daha önce bhcglerim çok düşük rakamlardı ama bu kez çok yüksekti bu yüzdende çok umutlanmıştım ama gidişat umudumu bitirdi vardır rabbimin bi bildiği inşallah en kısa zamanda anneliği bizlerede nasip eder...

kızlar ilk gebelgim daha önce düsük yasamadm ama doktor kan pıhtılasması testi istedi ve sonucum:MTHFR A1298C heterozigor polimorfizm saptanmıstır.MTHFR A1298C polimortizminde MThfr aktivitesi düser bu da nöral tüp defekti için risk fAKTÖRÜDÜR.folik asit eksikliginde bu risk daha da artar yazıyor.doktorum hibor 0.2 ml igneye baslattı ama ben korkuyorum ya bebege bişi olursa diye

selamlar herkese canlar..kontrolüm çok şükür güzel geçti..kalp, böbrek, mide,kollar ve bacaklar, beyin, kafatası yapısı kaşı gözü teker teker incelendi..ayrıntılı ultrason yaptı doktorum..maşallah diyeyim herşey yolunda gayet güzel sonra uzun uzadıya konuştuk..saolsun beni dinledi içimi rahatlattı..ama şöyle birşey dedi bende umblikal arter denen bir durum varmış..bu benim ölen oğlumda da vardı..bundan sonraki gebeliklerimde de olacakmış..yakın takip çok önemli dedi..26. haftada doopler yapacağım ve ayrıntılı 4 boyutlu ultrason isteyeceğim bunlardan sonra tekrar konuşacağız dedi..26. haftadan sonra 2 haftada bir nst çekineceksin dedi 30.haftaya kadar....30.haftada 2 günde 1 nstye bağlanacaksın dedi..ben eğer ki bi ters durum görürsem hiç beklemem alırım bebeği riske atamam dedi..o yüzden 30.haftadan sonra her an doğuma hazır beklicekmişim...umblikal arter çok ciddi bir durumdur ve sıkı takip ister ama şuan ters bir durum yok için rahat olsun dedi..birde en ufak bir streste çocuğun hayatını tehlikeye sokarsın o yüzden stresten üzüntüden uzak duracaksın bol bol dinlen dedi..kilo almamışım hatta kilo vermişim ama maşallah bebeğin kilo boy pos yerinde dedi öyle yani kızlar benim için dua edin Allahım yardımcım olsun bu seferkini de kaybetmek istemiyorum..nasıl bir biyolojik yapım var yarabbim neden kimyasal her sorun bende oluşuyo anlamadım ama Rabbim büyük inşallah sağ salim alırım bu sefer bebeğimi kucağıma....

ben 38 bittikten sonra sezeryan istedim. aspirini kestikten sonra 40 hafta bekleyip normal yapmayı göze alamadım psikolojim bozuldu 2 aydır da yatıyorum erken doğum riskim vardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…