sağol canım banda tek kullanımlık toz verdi ama markası başkaydı dün gece içtim inşallah fayda eder:18:
sağol canım banda tek kullanımlık toz verdi ama markası başkaydı dün gece içtim inşallah fayda eder:18:
Cemocan senın mutasyonların mtfr ve f 5 demı yenı farkettım aynıymış sen proteın c ve s degerlerıne batırdınmı ben baktırdım 2 kere ama farklı degerler cıktı onu merak ettım sen de yaptırdıysannnnnn tabıkı bıde son an da bebgını kaybetmışşın ben de kaybedıyordum anlattım dı sorun oldu ıste boyle acaba ılk te demı sorun vardı ben bazen olmuyormuş ılklerde de kan pırtılaşması
canım geç cevap yazdım kusura bakma
bende kullandım kortizon
ilk kullandığımda dış gebelik oldu işe yaradımı bilmem
şuankinde hamile kaldıktan sonra başladım 2 ay falan kullandım bıraktım
bendede galiba düşük başladı dün dra gittik kese 15mm olmuştu normalde sata göre 7+1 olması gerekirken 5+4 gözüküyor ve bebek gözükmüyor bendemi korunmasam ne?düşüğün kaçıncı haftada başladı kanaman kaç gün sürdü hiç hasta olmadanmı hemencikdemi hamile kaldın?çok soru sordum biliyorum ama yüzüm güldü msj bana yazmamışsın ama sanki bana yazılmış gibi bende kan pıhtılaşması olup boş gebelik yaşayan varmı diye soracaktım...Allah bebişini sana seni bebişine bağışlasınevet canım ... mtfr lerin hepsi heterozigot mutasyonlu ve faktör 5 pozitif yani ondada mutasyon var.. protein c ve s de bi sorun çıkmadı çok şükür yüzdelik değerler olarak bakıldı ve normal çıktı...ben 3 düşük 1 ölü doğum yaşadım...ilki düşüktü ilk düşüğümden sonra kendi doktorum istedi gen testini ve sonuçlar malesef bu şekilde çıktı..diğer gebeliğimde klomenle yumurtam oluştu 21 mm ulaşınca çapı çatlatma iğnesi vuruldum falan derken hamile kaldım ve hemen iğnelere başladım..26.haftaya kadar sorunsuz ilerledi gebeliğim 26.haftada yapılan dopplerde bebeğin kordon kan akım hızında yavaşlama olduğunu söyledi doktorum..o günden sonra her hafta gittim kontrole hatta 3 günde 1 gittiğim oldu..sonuç değişmiyordu..32.haftada bebeğimin kol kemiklerinin haftasına göre kısa olduğunu söyledi doktor ama ben buna inanmadım..çünkü bebeğim doğduğunda 3 kilo 100 gr olarak doğmuş..yapılan vücut ölçümleri normal çıkmıştı..Allahtan benim doktor arkadaşlarım var..doğumumda onlarda yanımdaydılar..doğumdan sonra bebeğin naaşını incelediklerinde bir sorun olmadığını söylediler..bana göre geç kalınmış bir doğumdu..doktor hatası olduğunu düşünüyorum ama bu bende birşey değiştirmiyor..bu olayın ardından 1 sene sonra hamile kaldım hemen iğnelere başladım ama oda olmadı kesenin içi boştu ve düşükle sonuçlandı..bu düşüğümden 20 gün sonra ben yine hamile kalmışım ama bu tamamiyle plansız ve habersiz olan bir gebelikti..şimdi çok şükür 19.haftaya kadar geldim..ama nasıl geldiğimi bir ben bir Allah bir de kocam bilir yanii..yaşadıklarımdan dolayı depresyona girdim ve panik atak hastası oldum malesef.. oyüzden şimdi evhamın kurbanıyım :)
bendede galiba düşük başladı dün dra gittik kese 15mm olmuştu normalde sata göre 7+1 olması gerekirken 5+4 gözüküyor ve bebek gözükmüyor bendemi korunmasam ne?düşüğün kaçıncı haftada başladı kanaman kaç gün sürdü hiç hasta olmadanmı hemencikdemi hamile kaldın?çok soru sordum biliyorum ama yüzüm güldü msj bana yazmamışsın ama sanki bana yazılmış gibi bende kan pıhtılaşması olup boş gebelik yaşayan varmı diye soracaktım...Allah bebişini sana seni bebişine bağışlasın
canım geçmiş olsun boş gebelikmiydi yoksa bebeğin kalbimi durdu?rabbim hepimizin yüzünü güldürsün...
Bence bebeğin genetik test sonucuna bakmaksınız sen ve eşinin kromozom testi yaptırması gerekir, ama bebeğini büyük ihtimalle yine kan pıhtılaşmasından kaybetmişsindir. Benim 4. hamileliğim iğne kullanmama rağmen 9. haftada sona ermişti. Bu konuda doktorların dedikler denemeye devam edeceksiniz, doğru, sağlıklı bebeği bulana kadar ve uygun kan sulandırıcı dozunu belirleyene kadar. Doktorum son düşüğümden sonra lütfen kendini deneme tahtası gibi hissedip üzülme çünkü başka yapabileceğimiz birşey yok, deneme yanılma yoluyla bulmak zorundayız demişti. Geçen sefer sadece 0,4 clexane kullanmıştım, şimdikinde 0,4 clexana artı olarak ilk haftalarda coraspin kullandım sonra da coraspini bırtakıp iğne dozunu iki katına çıkardık. Şimdi 20. haftaya geldim. İzlenecek yol sıkı doktor kontrolu ve sabır.
canım bu haftalarda bebiş hareketlerini yenı yenı hıssetmeye baslıyorsun pek duzenlı olmaz bence endıse etme.endıse ettıkce bebiş de stres yapıyor gercekten.sekerlı seyler yeyıp sol tarafına yat canım .ya da sevdıgı bır muzık varsa onu dınlettır.ben hayvan seslerıyle ılgılı seyler dınlettırdıgım zaman tepkı veryordu.ya da dokunarak konusyordum oglusumla o haftalarda.ama cok duzensızdı bırgun gun boyu hıssedıyordum dıger gun hıc hıssetmıyordum her doktora gıttıgımde kalp atısllarını duyamıyorum dıyecek dıye odum kopuyordu.hala da oyle tatlım hıc gecmıyor bu korku malesef.kızlar 19.haftadayım ve 1 haftadır neredeyse bebişimin hareketlerini hissetmiyorum..sürekli aile hekimine gidip kalp atışlarını dinliyorum..yaşadığına emin olunca içim rahatlıyo ama hareket olmayınca panik yapıyorum.yanii normal mi bu yaaaa....20.haftadan sonrası mı önemli yani ben boşuna evham mı yapıyorum sizce??? yarın doktor kontrolüm var lütfen bana dua edin kızlar..korkuyorum çok...
amin canım gercekten rahat yok.hele 30 dan sonra bebegın yerı daraldıgı ıcın hareketlerı de azalıyor.hergun tetıkteyım gece uyanıyorum sureklı yokluyorum cok streslı Rabbim saglıcakla kucagımıza almayı nasıp etsın tatlım.ısteyenlere de tez zamanda nasıp etsınanlaşıldı doğuncaya kadar rahatlamak yok. allahım sağ salim kucaklarımıza almayı nasip etsin inş.
canım bende ılk onu sormustum. sanırım sezeryan oluyormus cok kan kaybı oldugu ıcın dedım.alakası yok dedı sezaryende kac kat kesılıyorsun o daha tehlıkelı dedı.normal yapabılırsın dedı.ama sızın gıbı hamıslrerın bebişleri daha kıymetlı oldugu ıcın sezaryen yapabılırız dedı.sımdı de bu yasa cıktı cıkalı hıc sezaryen lafı etmedı.ben de ıstemıyorum ama bzım saglıgımız ıcın ne uygunsa Rabbım onu versın.boyum uzun oldug ıcın normal yaparsın dıyor ama bakalım.aspirini de 2 gun sonra kesecegım cok korkuyorum ıgneye devam.sen ne dusunuyorsun dogum seklı hakkındakızlar kan pıhtılaşması olan gebelerde hangi doğum şekli öneriliyor bilgisi olan var mı?
Cemocan senın mutasyonların mtfr ve f 5 demı yenı farkettım aynıymış sen proteın c ve s degerlerıne batırdınmı ben baktırdım 2 kere ama farklı degerler cıktı onu merak ettım sen de yaptırdıysannnnnn tabıkı bıde son an da bebgını kaybetmışşın ben de kaybedıyordum anlattım dı sorun oldu ıste boyle acaba ılk te demı sorun vardı ben bazen olmuyormuş ılklerde de kan pırtılaşması
bendede galiba düşük başladı dün dra gittik kese 15mm olmuştu normalde sata göre 7+1 olması gerekirken 5+4 gözüküyor ve bebek gözükmüyor bendemi korunmasam ne?düşüğün kaçıncı haftada başladı kanaman kaç gün sürdü hiç hasta olmadanmı hemencikdemi hamile kaldın?çok soru sordum biliyorum ama yüzüm güldü msj bana yazmamışsın ama sanki bana yazılmış gibi bende kan pıhtılaşması olup boş gebelik yaşayan varmı diye soracaktım...Allah bebişini sana seni bebişine bağışlasın
Evet canim banada onu tavsiiye ettiler ama kafam cok karisik
canım ben de ıdrar yolu enf yakalandım tam da yuurtlama gunumde maf oldum evde fıtıl vardı bırde trosıdıy krem geceyı o sekılde atlattım ve kadın doguma gıttım bana munorol bırde aklıma gelmedı antıbıytıgın adı ...verdı eczaneye dedım bu kullanılmaz dedı ertesı gun urolojıye gıtıtm gosterdım doktor bunları verdı dedım gıttıgım nobetcıydı doktor alamadım dedım ve yumurtlama donemındeyım dedım bu antıbıyotk kullanılmaz dedı ve munorol ve baska antıbıytık verdı cefaks dı sanırım adı dıycegım munorolu kullanabılısın urolojı bıle onay verdı kadın dogum başka doktor da bana vermıştı oncekı hamılelıgım de benım dıyer 2 antıbıyotıgı hamıleler kullanamazmı s ıyıkı eczaneye dedım yanı o oyle dıyınce almadım kullanmadım ıyıkı urolojıyede gıtmısım rahat ol kullan munorolu
walla canım sırayla cevap vereyim..ben kürtaj olmadım..9.hafta içerisinde kese yapısı bozuldu ve düşük gerçekleşti..bildiğin küçük çocukların oynadığı top gibi bir kese düşürdüm ama resmen öldüm ağrısı beni sabahlara kadar inletti..iğne kullandığım için kanamam çok oldu ama korkulacak bişey değildi..kanamam adet kanaması gibi 1 hafta 10 gün sürdü..ama kanamanın miktarı çoktu..ben hasta bezi bağladım altıma düşün artık sen..eğer kürtaj olsaydım 3 ile 6 ay arası korunma olacaktı ama doktorum düşük gerçekleşiyo sen bilirsin dedi..ben kürtajdan çok korktuğum için kendi kendime düşük yaptım daha çabuk toparladım..neyse kanamam bittikten sonra ben korunmadım eşimde korunmadı ama bende pcos olduğu hamile kalmam çok zordu ama Allah çok büyük verdi yani binlerce kere şükür olsun..ben düşüğümün ardından hiç adet görmedim işte hemen hamile kaldım..o yüzden ne zaman adet günüm bilmiyorum ama hesaplamalara göre sat 8 mart...sende eğer düşük yaparsan bence korunmana gerek yok Allaha sığın dua et zamanı geldiğinde o veriyo...
canım çok sağol, bebeğim 10 haftalık olması gerekirken 8 haftalıkken kalbi durmuş, ondan sonra da yapacak bişi kalmamıştı kürtaj oldum pataloji sonuçlarına bakacağız şimdi ne var yok diye, zaten innohep iğne oluyordum hergün, kan pıhtılaşması vardı buna rağmen kaybettik bebeğimi
walla canım sırayla cevap vereyim..ben kürtaj olmadım..9.hafta içerisinde kese yapısı bozuldu ve düşük gerçekleşti..bildiğin küçük çocukların oynadığı top gibi bir kese düşürdüm ama resmen öldüm ağrısı beni sabahlara kadar inletti..iğne kullandığım için kanamam çok oldu ama korkulacak bişey değildi..kanamam adet kanaması gibi 1 hafta 10 gün sürdü..ama kanamanın miktarı çoktu..ben hasta bezi bağladım altıma düşün artık sen..eğer kürtaj olsaydım 3 ile 6 ay arası korunma olacaktı ama doktorum düşük gerçekleşiyo sen bilirsin dedi..ben kürtajdan çok korktuğum için kendi kendime düşük yaptım daha çabuk toparladım..neyse kanamam bittikten sonra ben korunmadım eşimde korunmadı ama bende pcos olduğu hamile kalmam çok zordu ama Allah çok büyük verdi yani binlerce kere şükür olsun..ben düşüğümün ardından hiç adet görmedim işte hemen hamile kaldım..o yüzden ne zaman adet günüm bilmiyorum ama hesaplamalara göre sat 8 mart...sende eğer düşük yaparsan bence korunmana gerek yok Allaha sığın dua et zamanı geldiğinde o veriyo...
canım cok gecmıs olsun oncelıkle.kızkardesım 1dusuk ve 1 bosgebelık gecırdı.ondada pıhtılasma var bnım gıbı.senınde dedıgın gıbı kesesı cok yavas buyuyordu haftasıyla uyumlu degıldı.bebişide hıc goremedık malesef.kızkardesım ıgneye gec basladı gebelık oncesı de aspırın almamıstı.bız ona bagladık sebebını ama Rabbim bilir.sonra iğneyı kestı ve kanaması basladı 1-2gunde kendılıgınden dustu ama doktor yıne de rahmı temızledı bayıltmadan. canı hıc yanmadı kuretaj yapmayım dedı 1kez olmussun zaten dedı.korunmana gerek yok , hemen baslayabılırsınız calısmalara dedı.sımdı hamıslık beklıyor.gunde 1 aspırın alıyor.ogrenır ogrenmez de ıgneye baslayacak benım gıbı olacak tedavısı .mutasyonlarımız aynı.umarım sen de kolaylıkla atlatırsın ve saglıklıca bebiş sahıbı olursun.hoscakal.
yaşadıkların kolay değil canım rabbim sabır versin rıza bey çok pozitif bi doktor konuşmasıyla insanı rahatlatıyor ve ruh halinden anlayan bi doktor
sağol canım inşallah faydasını görürüm
canım benim bi hamileliğimde böyle olmuştu kese geç gözüktü kan değerleri arttı düştü düşünce iğneyi kestik sonra tekrar yükseldi doktorum uyardı umutlanmamamı büyük ihtimal sağlıksız olduğunu söylemişti kese 9 haftalık olması gerekirken 5 haftada kalmıştı kendiside düşmeyince mecburen kürtaj olmuştum
kontrolun nasıl geçti canım
canım bu haftalarda bebiş hareketlerini yenı yenı hıssetmeye baslıyorsun pek duzenlı olmaz bence endıse etme.endıse ettıkce bebiş de stres yapıyor gercekten.sekerlı seyler yeyıp sol tarafına yat canım .ya da sevdıgı bır muzık varsa onu dınlettır.ben hayvan seslerıyle ılgılı seyler dınlettırdıgım zaman tepkı veryordu.ya da dokunarak konusyordum oglusumla o haftalarda.ama cok duzensızdı bırgun gun boyu hıssedıyordum dıger gun hıc hıssetmıyordum her doktora gıttıgımde kalp atısllarını duyamıyorum dıyecek dıye odum kopuyordu.hala da oyle tatlım hıc gecmıyor bu korku malesef.
amin canım gercekten rahat yok.hele 30 dan sonra bebegın yerı daraldıgı ıcın hareketlerı de azalıyor.hergun tetıkteyım gece uyanıyorum sureklı yokluyorum cok streslı Rabbim saglıcakla kucagımıza almayı nasıp etsın tatlım.ısteyenlere de tez zamanda nasıp etsın
canım bende ılk onu sormustum. sanırım sezeryan oluyormus cok kan kaybı oldugu ıcın dedım.alakası yok dedı sezaryende kac kat kesılıyorsun o daha tehlıkelı dedı.normal yapabılırsın dedı.ama sızın gıbı hamıslrerın bebişleri daha kıymetlı oldugu ıcın sezaryen yapabılırız dedı.sımdı de bu yasa cıktı cıkalı hıc sezaryen lafı etmedı.ben de ıstemıyorum ama bzım saglıgımız ıcın ne uygunsa Rabbım onu versın.boyum uzun oldug ıcın normal yaparsın dıyor ama bakalım.aspirini de 2 gun sonra kesecegım cok korkuyorum ıgneye devam.sen ne dusunuyorsun dogum seklı hakkında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?