Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım ben yaklaşık 2 ay önce kalp durması sonucu bebeğimi kaybettim hiç kanamam olmadı tesdüfen gelişmediğini kalbinin atmadığını söylediler kürtaj oldum.İlk gebeliğimdi çok üzüldük her yaşayan gibi.daha sonra tüm tahlillerimi yaptrdım kan pıhtılaşması testi yaptırdım ve mtrfz 677 gbi bişey heterezigot çıktı sadece o yani diğerleri normal.genetik doktoruda bana dediki bu kadarı normal çok aşırı bi pıhtılaşma sorunun yok dedi.kadon doğumcuna sor gerek görürse iğne verebilir dedi.kadın doğumcuma sordum oda dediki çok önemli değil bence iğne kullanacak düzeyde değil dedi.şimdi ben tekrar hamile kaldığımda ne yapıcam bende pıhtılaşma varmı yokmu birdahaki hamileliğimde ne yapıcam ben hiç bişey kullanmayacakmıyım.korkuyorum ya birdaha yaşarsam aynı durumu diye.ayrıca şuan hamile olabilirim.yani daha adet günümü bekliyorum 5 gün var gelmezse doktora gidip test yaptııcam nolur bana yardım edin doktorun dediği bu kadar pıhtılaşma herkeste olur önemli değil diyor acaba doktorumumu değiştirsem??

canım öncelikle geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın bunu ciddiye alan ve gebeliğinde iğne kullanmanı isteyecek dru bul...kesinlikle iğne kullan arkadaşım...

canım öncelikle geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın bunu ciddiye alan ve gebeliğinde iğne kullanmanı isteyecek dru bul...kesinlikle iğne kullan arkadaşım...

arkadaşlar herkese geçmiş olsun. Bende 1 düşük yaşadım, doktorum araştırttı ve kan pıhtılaşması çıktı, ikinci hamileliğimde de adetim 2 gün gecikince hemen kan testi yap iğnelere başlayalım hamileysen dedi.

Sizlere sorum şu, ikinci hamileliğimde o iğnelerden kullanırsam bebeğimin sağlıklı olma garantisi var mı , o iğneler bunu yapabiliyor mu yani düşük riski azalıyor mu?

maşallah canım inşallah hep güzel haberlerle gelmek nasip olur umblikal arter ne demek canım

geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın bende de mthfr677 heterezigot 4 bebek kaybettim 5.ye hamileyim iğne ve aspirin kullanıyorum

geçmiş olsun canım ama malesef garantisi yok ben önceki hamileliğimde iğne kullanmama rağmen kalp durması sonucu kaybettim doktorlarda deneme yanılma yapıyorlar iğne kullanmana rağmen düşerse de sağlıksız diyorlarşu an tekrar hamileyim 24 haftalık ilk defa bu haftalara geldim iğne ve aspirin kullanıyorum

Anladım canım kısmet tabi peki şu anda bebek aspirini kullanmama gerek var mı? bu arada tebrik ederim, Allah bu bebeğinde güldürsün yüzünüzü inşallah.

Anladım canım kısmet tabi peki şu anda bebek aspirini kullanmama gerek var mı? bu arada tebrik ederim, Allah bu bebeğinde güldürsün yüzünüzü inşallah.

amin canım inşallah allah isteyen herkese tattırsın anne olma duygusunu ben ve burdaki arkadaşların çoğu hamilelik öncesi başladık aspirine ayrıca ben iğneyede hamile kalmadan önce başladım peki senin pıhtılaşman nedir

valla bugün aldım sonucu abuk subuk şeyler yazıyo ama doktorum sadece şu madde üzerinden iğnelere başlamak gerektiğini söyledi :"MTHFR A1298Cde HOMOZİGOT MUTANT"
diğerlerinin karşısında HOMOZİGOT NORMAL yazıyor, bi tek bu maddede öyle

Son düzenleyen: Moderatör:
valla bugün aldım sonucu abuk subuk şeyler yazıyo ama doktorum sadece şu madde üzerinden iğnelere başlamak gerektiğini söyledi :"MTHFR A1298Cde HOMOZİGOT MUTANT"

benim değerim mthfr heterezigot ben clexane 0.4 kullanıyorum günde 1 kere bazı arkadaşlar günde 2 kerede kullanıyorlar senin değerinde olan arkadaşlar sana yardımcı olacaktır ne kullandıkları hakkında bence başka bi doktora daha danış çünkü çoğumuz gebelik öncesi aspirine başladık

gecmış olsun canım ve yasadıklarımız hemen hemen aynı benım ılkını anlattım 2 cısı duşuk 3 su de dusuk ve mol geelık 1 sene bekleme surem doluyor agustosta ama ben bu ay başladım yumurtlama ayımda bu ay sıstıt oldum sadece cumartesı pazar degerlendırdık pazar pazartesıyı degerlendırdık bakalım munorol ve cefaks kullanıyorum mnorol mudaıl 1 sase kullanndım sımdı cefaks dı sanırım adı ullanıyorum bakalım hamıleysem de ınsallah bısey lmaz dıyorum ama yasadıklarımız bırbırını ortuyor ılk cocukyta sorun ve kesede olmayan bebek senın kıne dış gebelık mı denıldı ne denıldı

canım sadece dış gebelık yok ben mol gebelık yasadım molde de olmuyor bu kurtajdan alınan parca patolojıye gıttıgınde anlaşilıyor ınsakllah degıldır hıc bırı dıyorum

şimdi de benim durumumda olan arkadaşların konusu olup olmadığına bakıcam forumda, bir de bebek aspirini kullanıyorsunuz değil mi?

şimdi de benim durumumda olan arkadaşların konusu olup olmadığına bakıcam forumda, bir de bebek aspirini kullanıyorsunuz değil mi?

hoş geldin arkadaşım geçmiş olsun mutasyonlarımız aynı Allah birdaha aynı acıları yaşatmasın benimde üç düşük var şuan hamileyim ama hiç umut yok gibi büyük ihtimal boş gebeliktir...üçüncü gebeliğimde clexan 0.4 kullandım ne yazıkki yinede düşük oldu.inşallah en kısa zamanda sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız...

inşallah canım neden umutsuzsun ki sen kaç haftalık?
mol nasıl oluyorki nasıl anlaşılıyor?

Allah göstermesin inşallah değildir..

maşallah canım inşallah hep güzel haberlerle gelmek nasip olur umblikal arter ne demek canım

şimdi doktorun dediğine göre vücudun bebeğe direnç göstermesi yani bebeğe ihtiyacı olan oksijeni yani kanı göndermiyor...google da araştırdım bir sürü şey yazıyordu ama benim anladığım bu...vücudum bunu her gebeliğimde yapacak ama önemli olan direnç gösterildiği an bebeğin alınması ve küvöze konulması..offf bucu Allah yardımcımız olsun ne diyeyim başka..

yok canım ben hiç dış gebelik yaşamadım...sadece 1 kere mol gebelik yaşadım..o 6 haftalıktı sonlandı zaten..diğer düşüklerim boş gebelikti..

benim durumumda bucu2 arkadaşımızla aynı,yani ben de 4 düşük yaşadım.ben 2.den sonra öğrendim kan pıhtılaşması olduğunu,aynı sendeki gibi mthfr c677 heterezigot ve diğer değerler normal.3.de hamile olduğumu öğrendikten sonra iğne kullanmaya başladım olmadı,4.de adet günüm geçtikten sonra henüz hamile olduğumu öğrenmeden iğneye başladım malesef o da olmadı.şimdi korunuyoruz ve gebe kalmadan önce 3ay bu iğneleri kullanmam gerekiyor,ayrıca ecopirin diye kan sulandırıcı bir hap var onu da kullanıyorum,hayırlısı artık bakalım bu sefer kısmetimizde ne var,inş bundan sonraki bebişlerimiz sağlıklı bir şekilde gelirler.(gerçi benim eşimde de problem çıktı,hayırlısı Rabbimden artık) oyüzden bu durumu önemseyen bi dr bulmaya çalış bence

canım çok gecmıs olsun ben de 1 düşük bir kürtaj bir ölü doğum yasadım şimdi 4. kez hamıleyım cok sukur

bende de 677 ct heterozigot mutasyonu faktör 10-11 ve anti trombin antıjenı düşüklükleri var clexane ve

bebe aspirini kulalnıyorum hematolog kadın doğum a gidip gelıyorum bebegım su an ıyı hamdoslun ve gununden

de ileride gidiyo fakat dün perinatolojıde ıkılı testım vardı doktora dopler bakmaısnı da rica ettım ve duktus

venozusta ters a dalgası buldular yanı bebegımı besleyen damarlardan birisi ters yöne akıyormuş bunun bebegın gelısımını

kısıtlayabılecegını gelısemeyecegını veya kalbinin durabılecegını söylediler bana kalbi durmazsa yasayabileceği haftaalra

gelınce sezeryanal erkenden alırız dediler...daha öncekı bebegım yanı karnımda kalbi duran bebegım

28 haftalıktı 28. hafatda kalbi durmsutu ve o zmana pıhtılaşam sorunum fln oldugunu bılmedııgm ıcın ne aspirin ne de iğne

kullanıyordum ama o zaman akadar dayandı ınsallah bu bebegımde dayanır ve kucagıma alırım şu an gayet ıyı gelısımıde

çok güzel dr beni genetıge yolladı kormozom anomalisi testı yapılması ıcın ve ıkılı testımın kan sonucu cıkınca da tekrar

perinatolojı bakıcak ve yakın takıbe alınıcakmısım..eğer kromozom bozuklugu cıkarsada ben de veya esımde

bebekdede var mı dıye amnıyosentez yapıcaklarmıs belkı sende de böle bi durum olabilir diye yazmak istedim inşallah

ıkımızde bebekelrımıze kavusuruz bu sefer sana da bana da Allah tan sabır ve sağlıklı bebekler diliyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…