arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım ben yaklaşık 2 ay önce kalp durması sonucu bebeğimi kaybettim hiç kanamam olmadı tesdüfen gelişmediğini kalbinin atmadığını söylediler kürtaj oldum.İlk gebeliğimdi çok üzüldük her yaşayan gibi.daha sonra tüm tahlillerimi yaptrdım kan pıhtılaşması testi yaptırdım ve mtrfz 677 gbi bişey heterezigot çıktı sadece o yani diğerleri normal.genetik doktoruda bana dediki bu kadarı normal çok aşırı bi pıhtılaşma sorunun yok dedi.kadon doğumcuna sor gerek görürse iğne verebilir dedi.kadın doğumcuma sordum oda dediki çok önemli değil bence iğne kullanacak düzeyde değil dedi.şimdi ben tekrar hamile kaldığımda ne yapıcam bende pıhtılaşma varmı yokmu birdahaki hamileliğimde ne yapıcam ben hiç bişey kullanmayacakmıyım.korkuyorum ya birdaha yaşarsam aynı durumu diye.ayrıca şuan hamile olabilirim.yani daha adet günümü bekliyorum 5 gün var gelmezse doktora gidip test yaptııcam nolur bana yardım edin doktorun dediği bu kadar pıhtılaşma herkeste olur önemli değil diyor acaba doktorumumu değiştirsem??
canım öncelikle geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın bunu ciddiye alan ve gebeliğinde iğne kullanmanı isteyecek dru bul...kesinlikle iğne kullan arkadaşım...
selamlar herkese canlar..kontrolüm çok şükür güzel geçti..kalp, böbrek, mide,kollar ve bacaklar, beyin, kafatası yapısı kaşı gözü teker teker incelendi..ayrıntılı ultrason yaptı doktorum..maşallah diyeyimherşey yolunda gayet güzel sonra uzun uzadıya konuştuk..saolsun beni dinledi içimi rahatlattı..ama şöyle birşey dedi bende umblikal arter denen bir durum varmış..bu benim ölen oğlumda da vardı..bundan sonraki gebeliklerimde de olacakmış..yakın takip çok önemli dedi..26. haftada doopler yapacağım ve ayrıntılı 4 boyutlu ultrason isteyeceğim bunlardan sonra tekrar konuşacağız dedi..26. haftadan sonra 2 haftada bir nst çekineceksin dedi 30.haftaya kadar....30.haftada 2 günde 1 nstye bağlanacaksın dedi..ben eğer ki bi ters durum görürsem hiç beklemem alırım bebeği riske atamam dedi..o yüzden 30.haftadan sonra her an doğuma hazır beklicekmişim...umblikal arter çok ciddi bir durumdur ve sıkı takip ister ama şuan ters bir durum yok için rahat olsun dedi..birde en ufak bir streste çocuğun hayatını tehlikeye sokarsın o yüzden stresten üzüntüden uzak duracaksın bol bol dinlen dedi..kilo almamışım hatta kilo vermişim ama maşallah bebeğin kilo boy pos yerinde dedi öyle yani kızlar benim için dua edin Allahım yardımcım olsun bu seferkini de kaybetmek istemiyorum..nasıl bir biyolojik yapım var yarabbim neden kimyasal her sorun bende oluşuyo anlamadım ama Rabbim büyük inşallah sağ salim alırım bu sefer bebeğimi kucağıma....
arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım ben yaklaşık 2 ay önce kalp durması sonucu bebeğimi kaybettim hiç kanamam olmadı tesdüfen gelişmediğini kalbinin atmadığını söylediler kürtaj oldum.İlk gebeliğimdi çok üzüldük her yaşayan gibi.daha sonra tüm tahlillerimi yaptrdım kan pıhtılaşması testi yaptırdım ve mtrfz 677 gbi bişey heterezigot çıktı sadece o yani diğerleri normal.genetik doktoruda bana dediki bu kadarı normal çok aşırı bi pıhtılaşma sorunun yok dedi.kadon doğumcuna sor gerek görürse iğne verebilir dedi.kadın doğumcuma sordum oda dediki çok önemli değil bence iğne kullanacak düzeyde değil dedi.şimdi ben tekrar hamile kaldığımda ne yapıcam bende pıhtılaşma varmı yokmu birdahaki hamileliğimde ne yapıcam ben hiç bişey kullanmayacakmıyım.korkuyorum ya birdaha yaşarsam aynı durumu diye.ayrıca şuan hamile olabilirim.yani daha adet günümü bekliyorum 5 gün var gelmezse doktora gidip test yaptııcam nolur bana yardım edin doktorun dediği bu kadar pıhtılaşma herkeste olur önemli değil diyor acaba doktorumumu değiştirsem??
maşallah canım inşallah hep güzel haberlerle gelmek nasip olur umblikal arter ne demek canım
arkadaşlar herkese geçmiş olsun. Bende 1 düşük yaşadım, doktorum araştırttı ve kan pıhtılaşması çıktı, ikinci hamileliğimde de adetim 2 gün gecikince hemen kan testi yap iğnelere başlayalım hamileysen dedi.
Sizlere sorum şu, ikinci hamileliğimde o iğnelerden kullanırsam bebeğimin sağlıklı olma garantisi var mı , o iğneler bunu yapabiliyor mu yani düşük riski azalıyor mu?
geçmiş olsun canım ama malesef garantisi yok ben önceki hamileliğimde iğne kullanmama rağmen kalp durması sonucu kaybettim doktorlarda deneme yanılma yapıyorlar iğne kullanmana rağmen düşerse de sağlıksız diyorlarşu an tekrar hamileyim 24 haftalık ilk defa bu haftalara geldim iğne ve aspirin kullanıyorum
Anladım canım kısmet tabi peki şu anda bebek aspirini kullanmama gerek var mı? bu arada tebrik ederim, Allah bu bebeğinde güldürsün yüzünüzü inşallah.
valla bugün aldım sonucu abuk subuk şeyler yazıyo ama doktorum sadece şu madde üzerinden iğnelere başlamak gerektiğini söyledi :"MTHFR A1298Cde HOMOZİGOT MUTANT"
evet canım ... mtfr lerin hepsi heterozigot mutasyonlu ve faktör 5 pozitif yani ondada mutasyon var.. protein c ve s de bi sorun çıkmadı çok şükür yüzdelik değerler olarak bakıldı ve normal çıktı...ben 3 düşük 1 ölü doğum yaşadım...ilki düşüktü ilk düşüğümden sonra kendi doktorum istedi gen testini ve sonuçlar malesef bu şekilde çıktı..diğer gebeliğimde klomenle yumurtam oluştu 21 mm ulaşınca çapı çatlatma iğnesi vuruldum falan derken hamile kaldım ve hemen iğnelere başladım..26.haftaya kadar sorunsuz ilerledi gebeliğim 26.haftada yapılan dopplerde bebeğin kordon kan akım hızında yavaşlama olduğunu söyledi doktorum..o günden sonra her hafta gittim kontrole hatta 3 günde 1 gittiğim oldu..sonuç değişmiyordu..32.haftada bebeğimin kol kemiklerinin haftasına göre kısa olduğunu söyledi doktor ama ben buna inanmadım..çünkü bebeğim doğduğunda 3 kilo 100 gr olarak doğmuş..yapılan vücut ölçümleri normal çıkmıştı..Allahtan benim doktor arkadaşlarım var..doğumumda onlarda yanımdaydılar..doğumdan sonra bebeğin naaşını incelediklerinde bir sorun olmadığını söylediler..bana göre geç kalınmış bir doğumdu..doktor hatası olduğunu düşünüyorum ama bu bende birşey değiştirmiyor..bu olayın ardından 1 sene sonra hamile kaldım hemen iğnelere başladım ama oda olmadı kesenin içi boştu ve düşükle sonuçlandı..bu düşüğümden 20 gün sonra ben yine hamile kalmışım ama bu tamamiyle plansız ve habersiz olan bir gebelikti..şimdi çok şükür 19.haftaya kadar geldim..ama nasıl geldiğimi bir ben bir Allah bir de kocam bilir yanii..yaşadıklarımdan dolayı depresyona girdim ve panik atak hastası oldum malesef.. oyüzden şimdi evhamın kurbanıyım :)
bendede galiba düşük başladı dün dra gittik kese 15mm olmuştu normalde sata göre 7+1 olması gerekirken 5+4 gözüküyor ve bebek gözükmüyor bendemi korunmasam ne?düşüğün kaçıncı haftada başladı kanaman kaç gün sürdü hiç hasta olmadanmı hemencikdemi hamile kaldın?çok soru sordum biliyorum ama yüzüm güldü msj bana yazmamışsın ama sanki bana yazılmış gibi bende kan pıhtılaşması olup boş gebelik yaşayan varmı diye soracaktım...Allah bebişini sana seni bebişine bağışlasın
benim değerim mthfr heterezigot ben clexane 0.4 kullanıyorum günde 1 kere bazı arkadaşlar günde 2 kerede kullanıyorlar senin değerinde olan arkadaşlar sana yardımcı olacaktır ne kullandıkları hakkında bence başka bi doktora daha danış çünkü çoğumuz gebelik öncesi aspirine başladık
şimdi de benim durumumda olan arkadaşların konusu olup olmadığına bakıcam forumda, bir de bebek aspirini kullanıyorsunuz değil mi?
canım sadece dış gebelık yok ben mol gebelık yasadım molde de olmuyor bu kurtajdan alınan parca patolojıye gıttıgınde anlaşilıyor ınsakllah degıldır hıc bırı dıyorum
inşallah canım neden umutsuzsun ki sen kaç haftalık?hoş geldin arkadaşım geçmiş olsun mutasyonlarımız aynı Allah birdaha aynı acıları yaşatmasın benimde üç düşük var şuan hamileyim ama hiç umut yok gibi büyük ihtimal boş gebeliktir...üçüncü gebeliğimde clexan 0.4 kullandım ne yazıkki yinede düşük oldu.inşallah en kısa zamanda sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız...
mol nasıl oluyorki nasıl anlaşılıyor?
maşallah canım inşallah hep güzel haberlerle gelmek nasip olur umblikal arter ne demek canım
gecmış olsun canım ve yasadıklarımız hemen hemen aynı benım ılkını anlattım 2 cısı duşuk 3 su de dusuk ve mol geelık 1 sene bekleme surem doluyor agustosta ama ben bu ay başladım yumurtlama ayımda bu ay sıstıt oldum sadece cumartesı pazar degerlendırdık pazar pazartesıyı degerlendırdık bakalım munorol ve cefaks kullanıyorum mnorol mudaıl 1 sase kullanndım sımdı cefaks dı sanırım adı ullanıyorum bakalım hamıleysem de ınsallah bısey lmaz dıyorum ama yasadıklarımız bırbırını ortuyor ılk cocukyta sorun ve kesede olmayan bebek senın kıne dış gebelık mı denıldı ne denıldı
evet canım ... mtfr lerin hepsi heterozigot mutasyonlu ve faktör 5 pozitif yani ondada mutasyon var.. protein c ve s de bi sorun çıkmadı çok şükür yüzdelik değerler olarak bakıldı ve normal çıktı...ben 3 düşük 1 ölü doğum yaşadım...ilki düşüktü ilk düşüğümden sonra kendi doktorum istedi gen testini ve sonuçlar malesef bu şekilde çıktı..diğer gebeliğimde klomenle yumurtam oluştu 21 mm ulaşınca çapı çatlatma iğnesi vuruldum falan derken hamile kaldım ve hemen iğnelere başladım..26.haftaya kadar sorunsuz ilerledi gebeliğim 26.haftada yapılan dopplerde bebeğin kordon kan akım hızında yavaşlama olduğunu söyledi doktorum..o günden sonra her hafta gittim kontrole hatta 3 günde 1 gittiğim oldu..sonuç değişmiyordu..32.haftada bebeğimin kol kemiklerinin haftasına göre kısa olduğunu söyledi doktor ama ben buna inanmadım..çünkü bebeğim doğduğunda 3 kilo 100 gr olarak doğmuş..yapılan vücut ölçümleri normal çıkmıştı..Allahtan benim doktor arkadaşlarım var..doğumumda onlarda yanımdaydılar..doğumdan sonra bebeğin naaşını incelediklerinde bir sorun olmadığını söylediler..bana göre geç kalınmış bir doğumdu..doktor hatası olduğunu düşünüyorum ama bu bende birşey değiştirmiyor..bu olayın ardından 1 sene sonra hamile kaldım hemen iğnelere başladım ama oda olmadı kesenin içi boştu ve düşükle sonuçlandı..bu düşüğümden 20 gün sonra ben yine hamile kalmışım ama bu tamamiyle plansız ve habersiz olan bir gebelikti..şimdi çok şükür 19.haftaya kadar geldim..ama nasıl geldiğimi bir ben bir Allah bir de kocam bilir yanii..yaşadıklarımdan dolayı depresyona girdim ve panik atak hastası oldum malesef.. oyüzden şimdi evhamın kurbanıyım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?