Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım bende de 677 ct heterozigot mutasyon var 3 bebek kaybettım dorduncu bebegıme hamıleyım çok şükür sımdı ıyı gidiyoruz

ilk ıkı kaybımda pıhtılasma oldugunu bılmıyroduk 11 hafta ve 28 haftalık kaybım oldu üçüncüsünde iğne kullanmama rağmen düştü

5-6 haftalıkken ben 2. bebegımı kaybedınce bi süre bebek ıstemedım dınlenmek adıan 1,5 sene ara verdım 18 ay

çok sıkı korunmadım ama hamıel de kalmadım..sonra bebek düşünmeye baslaınca yum gunelrıdne ilişkiye dıkkat ettık ve sonrakı aya hamıle

kaldım yani bızımkı gibi bi pıhtılaşma gebe kalmaya engel değil....yine de böle sorunalr oalbıldıgı için bazı doktorlar döllenme sırasında herhangı

bi pıhtılaşam sıorunu yasanmasın dıye hamıle kalmak daha kolay olsun dıye gebelık oncesı ıgne kullandırtabılıoalr bana kullan dedi dr

ama ben kullanmak ıstemedım zaten bebe aspirini ve folik kullanıyrodum gunasırı hematolog sölemsıtı kadın doğumcunun clexane kullan

demesıne göz yumdum yanı ve cok sukur iyiyiz şu an bi sorunumzu yok ınsallah busefer sağlıkla gelır...sana da gecmıs olsun canım

şu an herhangı bi laç alıomusun bılmıyorum ama gebelık oncesı gunasırı bebe aspirini ve folik seklınde devam edip hamıel kalınca celxane

kullanmaya baslayabılırsın eger siklusun duzenlıyse asılama yaptırmadan bi süre deneyın olmazsa aşılama yaptırırsınız canım

inşallah en kısa zamanda gelır senın de mneleğin :)

amin canım inşallah benimki homozigot acaba heterezigottan farkı neki?bende coraspirin folik asit ve çeşitli vitaminler kullanıyorum.bu iğneleri doktormu reçete ediyor?fiyatı ne kadar yani sonuçta hergün kullanlılıyo

canım homozigot ile heterezigot farklı tabii ki yanlış bılmıyorsam 677 mutaysonu ıcın sölim

heterezigot sadece anneden veya sadece babadan gelmsı gen demek....homozigot ise hem anneden hem babadan....

iğneleri doktor recete edıyor canım....bir kutuda 0,4 mllik için sölüorm 10 adet var ve kutusu 100 tl

ssk da recete yazdırısan bir kutu ıcın 100 yerıne 15 tl ödeip alıosn iğneleri yok heyet raporu cıakrılırsa

hiç para ödemeden alıyorsun...ben su an heyet raporu ile alıyorum....

coraspin folik ve cinkı vitamınıne devam et canım hamıle kalınca veya bebek düşündüğünüzde yumurtlamanla beraber iğneye de

başla istersen doktorun demiş ya belkı dollenme sırasında pıhtılaşma olusup bebek tutunamıyordur olabılır...

şu an korunuyor musun ? yoksa bebek dusunuyor musunuz hemen

yok korunmuyorum 15 aydır.ben doktoruma gidip yazdırıyım o zaman ilaçları başlayım şimdiden belkide dediğin gibidir.

Benim şimdiki doktorum da önceden başlatmıştı iğnelere, o dönem eşimin değerleri çok kötü çıkınca bize aşılama teklif etmişti biz de daha fazla beklemek istemediğimiz için aşılama yaptırmıştık. Herhangi bir ağrı vs. olmadı aşılama kolay bir işlem. O bebeğimi de kaybedince korunmayı bırakır bırakmaz tekrar iğnelere başladım, 3. ayımda tekrar hamile kaldım. Ben çok erken dönemlerde düşük yapıyordum, yani büyük ihtimalle pıhtılaşma nedeniyle implantasyon sorunları yaşıyordum, bebek yerleşemiyor ve gelişemiyordu. İğnenin önceden kullanılmasının faydalı olacağını coraspinin tek başına yeterli gelmeyebileceğini söylemişti.

mayısta bebeğimi kaybettim mtrc 677 heterezigot çıktı doktora gittim doktor diğer sonuçların normal old.için kan sulandırıcıya gerek yok dedi iki doktorda kararsızım

Bu forumda heterozigot mutasyonu olup da defalarca bebeğin kaybeden arkadaşlar var ve hepsi iğne kullanıyor. Tabi bazı insanlar da bu mutasyona sahip olmalarına rağmen hiç düşük yapmıyorlar. O nedenle bazı doktorlar tedavi önerirken bazıları hiç önemsemiyor. Ki genelde bir düşükten sonra çoğu doktor bu testlere bakmıyor bile, en az 2-3 düşük olmasını bekliyorlar. Madem teşhisin kondu ben olsam önlem olarak tedavi uygulayan bir doktoru tercih ederdim.

canım benim daha önceki düşüğümde öğrenir öğrenmez doktor iğneye başlatmış ve bir rapor çıkarttırmıştı. ancak birkaç gün kullanmama rağmen hemen bebek düştü. rapor doğrultusunda 3 kutu vermişlerdi ilaçtan. benim ondan kalma biraz iğnem var. ancak benim doktorlarım ısrarla gebe kalır kalmaz iğnelere başlıycaz diyorlar. sorun şu ki ben öğrendikten 2 gün sonra kaybediyorum. 5. haftaya bile giremiyorum. yani iğne kullanmaya fırsat kalmıyo. ben doktorlara bunu anlatamıyorum. o yüzden şimdilik kalan iğnelerimden yumurtlamadan sonra başlayıp gebe kalamadığımda iğne vurmayı bitiriyorum. mesela şimdi adetim yeni bitti. 15. günü başlayım 25-26. günde kan testi ile baktırıcam. eğer hamile değilsem yine bırakıcam. ben böyle bir yöntem izliyorum. senin doktorumn kullandediyse mutlaka sana reçete ile yazacaktır. raporsuz olarak 2 kutu veriyorlar, benim sağlık güvencem emekli sandığı. onda iki kutu için 25 lira bir fark ödüyorsun. raporun olursa 3 kutu için 15 lira civarı bir fark ödüyosun. aradaki fark bu. clexane pahalı bir ilaç bildiğim kadarı ile.

kızlar selam , Rabbim inşallah sağlıkla sıhhatle bebişlerimizi kucaklarımıza almayı nasip eder benim merak ettiğim ve tedrgin olduğum konu bu iğneler kadın doğumcunun belirlediği dozda ve sürede mi yoksa belirli bir haftadan sonra hematolog gözetiminde onun belirlediği dız ve sürede yapılmasımı gerekiyor okuduğum kadarıyla bu iğneleri kullanıp sanırım kanın fazla sulanmasındanda bebeğini kaybedenler var konuyla ilgili bilgi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim

evet en iyisi doktorun dediği gibi yapıp önceden başlamak iğneye teşekkür ederim kızlar valla biraz olsun kafamın karışıklığı gitti.

slm kızlar kızımla biz geldik.... bugün şeker yüklemesi yapıldı sonuç 105 değer aralıkları 0-140 arası idi...yani herşey normal gözüküyor..pazartesi günü ayrıntılı ultrasona gideceğiz..omurilik sayımımız, kol bacak baş gövde uzunlukları, çene yapısı dudak yapısı ve kordon kan akım hızına bakılacak..eğer onlarda da bi sorun çıkmazsa baya bi rahatlayacağım..çok şükür şuana kadar sorunsuz geldik inşallah bundan sonrasıda güzel olur...dualarınızı bekliyoruz..inşallah sağlıkla kavuşurum kızıma..bu arada 36 haftalık doğum yapacağım sanırım doktorumuz 38i geçmeyeceğiz bebek için tehlikeli dedi eğer ki bi sorun çıkmazsa 36-38 haftalar arası doğum yapacağım Allah nasip ederse inşallah...

çok sevindim umarım sonuna kadar herşey yolunda gider. ne mutlu sana. bugünlere geldin. inş. rabbim hayırlısıyla sağlıkla bebeğini kucağına almayı sağlar.

merhaba senay,
yazdıklarını okuyunca yazmadan geçemedim. 8 yıllık evliyim hiç gebe kalamadım. 6 kez tüp denedim. olmadı.
tüp denemelerim esnasında mtfhr 677 heterezigot pıhtılaşma faktörüm yüzünden clexean kullandım transfer sonrası. tutunmaya yardımcı olduğu kesin.
ama ben de işe yaramadı. şunu demek istiyorum ki iğneye rağmen hemen ilk aşamalarda bebek kaybı yaşıyorsan bu sadece pıhtılaşma faktöründen olmaz. eğer spermin dna kalitesi düşükse,sigara gibi dna kırıklıklarına neden olan ağır bir çevresel etki varsa da düşük sebebi olabiliyor. ya da genetik başka bir hastalık da olabilir. sadece pıhtılaşmaya yönelme. diğer faktörleri de incelemelisin. inşallah bebişin kısa sürede sağlıkla gelir. benim ki yıllardır beni bekletiyor ama umudum hala var.. sen en azından döllenme olduğunu biliyorsun. şansın çokkk.

Canim ya yerim senin oglusunu.adi ne oldu annesi oglusun nasil geciyor ilk gunler.normal dogum nasildi.cok soru sordum vaktinde yoktur ki simdi senin neyse kokla benim icinde.allahim nazarlardan esirgesin sizi
canım oğlusumuzun adı muhammed emır oldu.ben 2.kez dusuk yapınca bayagı psıkolojım bozulmustu.osırada konyaya gezmeye gıttık moral olsun dıye.mevlana hazretlerının turbesınde esım dua etmıs oglum olursa peygamber efendımızın adını verecegım dıye.bende mevlananın ogullarının ısımlerıne bakıp emır ısmını verecegım dıye dua etmıstım.ve bırgun hamıle kaldım oglumuza ne ısım koyalım dıye konusurken bırbırımızden habersız dua ettıgımızı ogrendık.yanı oglus daha rahme dusmeden ısmı bellıymıs canımgunlerımız sukurlerle saskınlıkla gecıyor.ınsan ınanamıyor hala.Rabbım sızlerıde saglıkla kolaylıkla kavustursun canım inşallah.normal dogum guzeldı hep gonlumden gecendı.doktorumda hep bu konuda destekledı sagolsun.dogumdan zıyade sancılar ınsanı zorluyor.ama bırsekılde rabbım dayanma gucu verıyor
tesekkurler tatlım.sukurler olsun rabbım oglumu kucagıma almayı nasıp ettı ınsallah sızlerde bu yolu kolaylıkla saglıkla katedeceksınnız.sızlerinde dogum haberlerınızı alacagız

çok teşekkür ederim canım. ben ilk etapta pıhtılaşmadan başka faktörler üzerinde de durdum. araştırdım. ancak doktorlar şimdilik başka bir araştırmaya girmediler. önlerinde böyle bir pıhtılaşma öyküsü olunca. bakalım şu an dedikler şekilde coraspin, folbiol ve bemiks c kullanıyorum. üstüne yumurtlama döneminde iğne de kullanıyorum. inş. bu ay hamile kalabilirsem daha iyi anlaşılacak işe yarayıp yaramadığı ya da başka bir etkenin bulunup bulunmadığı. sanırım doktorların başka araştırmalara girmesi için daha çok düşük olması gerekiyor. brn 4 doktor gezdim. şimdilik bir şey yapmıyorlar. inş. allahım tekrar yaşatmaz o acıları. çok zor. hamile kaldığıma sevinemiyorum çünkü. eşim sigara kullanıyor ancak ben içmiyorum. doktorlara her defasında soruyorum başka birşey başka bir tetkik yaptırmam gerekiyor mu diye. senin durumun da çok zor. allah yardımcın olsun ama umudunu kaybetme. umarım en kısa zamanda hamile kalırsın. sevgiler.

çok sevindim umarım sonuna kadar herşey yolunda gider. ne mutlu sana. bugünlere geldin. inş. rabbim hayırlısıyla sağlıkla bebeğini kucağına almayı sağlar.

amiiiinnn canım beniiimm..dualarınızla bugünlere kadar geldik inşallah bundan sonrada dualarınızla sağlıkla doğum yaparım...darısı artık senin başına :))) inşallah rabbim anne olmak isteyen her kadına bu duyguları yaşatır..hepiniz için bende hep dualar ediyorum..

canım benimde mthfr 677 homozigot aynı gende bozukluk var doktorun doğru söylemiş bende hamilelikden 3 ay önce başladım kullanmaya şu an 23. haftamdayım kimi keseyi görünce kimi kalp atışlarını duyunca başlatıyor ama bence mantılı bu şekilde çünkü rahim yeterince kanlanmayınca bebek tutunamıyormuş doktorum öyle söylemişti biz zemini iyi hazırlayalım gerisi gelir demişti doktoruna güven hamile kalmanda sorun yoksa aşılamaya gerek yok bence ben 3 ay kullandım korunmayı bıraktığım ayda hamile kaldım

canım ben hiç hematoloğa falan gitmedim burdaki çoğu arkadaşda gitmedi kadın doğumcular anlıyor bu iğnenin dozlarından ben günde 2 tane 0.5 lik kullanıyorum ayda bir tahlilde yapılıyor aptt diye normal gözüküyor iğnenin dozu

canım maşallah şekerde normal çıkmış umarım hep böyle güzel devam eder ve sağlıkla vaktinde kucağına alırsın

canım ismiyle yaşasın çok güzel bir isim koymuşsunuz rabbim bahtını açık etsin darısı bizlere olsun

Merhabalar kızlar
mpb arkadaşımızdan haberiniz var mı ?

Son düzenleme:
Kızlar iğnenin dozu neye göre ayarlanıyor benim doktorum kiloma göre verdi innohep 0.35 lik neye göre verdin deyince kilona dedi ama ben niyeyse tam tatmin olmadım

Merhabalar kızlar

bende merak ediyorum uzun zamandır gözükmüyor

Kızlar iğnenin dozu neye göre ayarlanıyor benim doktorum kiloma göre verdi innohep 0.35 lik neye göre verdin deyince kilona dedi ama ben niyeyse tam tatmin olmadım

benim doktorum kilodan falan bahsetmedi genelde 0.4 veriliyor dedi ama bazı arkadaşlar kilolarına göre kullanıyor

Merhabalar kızlar

canım ben de çok merak edıyorum 2013 ocak annelerine de ugramıyor ?????

canım hayır iğneler kanı sulandırmaz akısını kolaylastırır ve bu sebepten bebek kaybetmek diye bısey yok

kanı sulandıran aspirindir dozu fazla gelırse böle bi sorun yasayabılırsın hatta ıc kanamdan kendın bıle zarar gorebılırsın Allah korusun

eger gittiğin bi hematolog varsa tabıı kı gozuk hematolog takıbı de önemlı ben 6-7. aydan sonra gidicem hematologa su an dozum yeterlı

zaten doç a gidiyorum o da bılıyor bu konualrı tecrubelı bana kullanmasan bile olur ama yıne de kullan tedbir olsun faydası var zararı yok dedi canım

aklına böle şeler getırme kafana takılan herseyı doktoruna sor emın değilse mutlaka hematologa yonlendırır senı....senın ıcınde bi soru kalırsa

hematologa git bana hematologum sakın ha hematolog harıcı bı doktorun hastalıgın hakkında yaptıgı yoruma ınanma her ısın uzmanı ayrı demıstı ve kesınlıkle haklı da....

inşallah canım allah hepimize nasip etsin sağlıkla kucağımıza almayı gülsün ayağını sürüdü peşinden geliyoruz oğluşlarla :)

mayısta bebeğimi kaybettim mtrc 677 heterezigot çıktı doktora gittim doktor diğer sonuçların normal old.için kan sulandırıcıya gerek yok dedi iki doktorda kararsızım

geçmiş olsun. benim mthfr 1298 heterozigot gittiğim iki doktorda iğne kullanacaksın demişti ama . başka bir doktora daha danış derim

kimimizin doktoru başlıyor hamile kalmadan . kullanmanda bir sorun olmaz sanırım. bende ilkini normal ikincisini klomenle hamile kaldım. olmasaydı aşılamada deneyecektim. belki 15 ay uzun bir süre diye teklif etmiştir doktorun aşılmayı. ama bildiğim basit bir işlem.

benim dozumu kadın doğumcu belirliyor. nitekim gittiğim hematolog iğne kullanmana gerek yok daha 2 düşük daha yap gel dedi... ben duymadım kanı fazla sulanıp bebeğini kaybedeni . başlarda korkutucu geliyordu ama sanırım alıştım artık iğnelerede.

maşallah canım. doktoruma kalsa normal de olabilir dedi ama ben cesaret edebilir miyim emin değilim. kısmet allahım bir göstersin o günlere sağ salim gelelim de. kafanı şişiririm yine o zaman tecrübeli anne olarak. bi sen bi sevisev . bizden kopmayan cici annelerimiz :)

Merhabalar kızlar

keşke haberimiz olsa yok uzun zamandır. umarım iyilerdir...

canım benim doktorumda kiloya göre veriyor. kan testi falan yapmıyor yani. kaç kilosun ki şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…