kızlar bende geçen yıl bir düşük yaşadım 15 aydır bebeğim olmadı doktorda testler yapıldı ve bendede mthfr-c677t homozigot mutant çıktı.doktorum daha hamile kalmadan iğne vurulmam gerektiğini söyledi.sizce mantıklımı herkes genelde sadece hamilelikte kullanıyormuş bana neden doktor öyle demiş olabilirki?doktor birde önceden iğneye başlıcağım için boşuna iğne vurlma hamile klamnı kolaylaştıralım aşılama yapalım dedi.ama eşimde bende şu anda doğal yolla denemek istiyoruz aşılamayı istemiyoruz.iğneyi doktorun dediği gibi önceden vurulmasan ne olur acaba?
amin canım inşallah benimki homozigot acaba heterezigottan farkı neki?bende coraspirin folik asit ve çeşitli vitaminler kullanıyorum.bu iğneleri doktormu reçete ediyor?fiyatı ne kadar yani sonuçta hergün kullanlılıyocanım bende de 677 ct heterozigot mutasyon var 3 bebek kaybettım dorduncu bebegıme hamıleyım çok şükür sımdı ıyı gidiyoruz
ilk ıkı kaybımda pıhtılasma oldugunu bılmıyroduk 11 hafta ve 28 haftalık kaybım oldu üçüncüsünde iğne kullanmama rağmen düştü
5-6 haftalıkken ben 2. bebegımı kaybedınce bi süre bebek ıstemedım dınlenmek adıan 1,5 sene ara verdım 18 ay
çok sıkı korunmadım ama hamıel de kalmadım..sonra bebek düşünmeye baslaınca yum gunelrıdne ilişkiye dıkkat ettık ve sonrakı aya hamıle
kaldım yani bızımkı gibi bi pıhtılaşma gebe kalmaya engel değil....yine de böle sorunalr oalbıldıgı için bazı doktorlar döllenme sırasında herhangı
bi pıhtılaşam sıorunu yasanmasın dıye hamıle kalmak daha kolay olsun dıye gebelık oncesı ıgne kullandırtabılıoalr bana kullan dedi dr
ama ben kullanmak ıstemedım zaten bebe aspirini ve folik kullanıyrodum gunasırı hematolog sölemsıtı kadın doğumcunun clexane kullan
demesıne göz yumdum yanı ve cok sukur iyiyiz şu an bi sorunumzu yok ınsallah busefer sağlıkla gelır...sana da gecmıs olsun canım
şu an herhangı bi laç alıomusun bılmıyorum ama gebelık oncesı gunasırı bebe aspirini ve folik seklınde devam edip hamıel kalınca celxane
kullanmaya baslayabılırsın eger siklusun duzenlıyse asılama yaptırmadan bi süre deneyın olmazsa aşılama yaptırırsınız canım
inşallah en kısa zamanda gelır senın de mneleğin :)
amin canım inşallah benimki homozigot acaba heterezigottan farkı neki?bende coraspirin folik asit ve çeşitli vitaminler kullanıyorum.bu iğneleri doktormu reçete ediyor?fiyatı ne kadar yani sonuçta hergün kullanlılıyo
yok korunmuyorum 15 aydır.ben doktoruma gidip yazdırıyım o zaman ilaçları başlayım şimdiden belkide dediğin gibidir.canım homozigot ile heterezigot farklı tabii ki yanlış bılmıyorsam 677 mutaysonu ıcın sölim
heterezigot sadece anneden veya sadece babadan gelmsı gen demek....homozigot ise hem anneden hem babadan....
iğneleri doktor recete edıyor canım....bir kutuda 0,4 mllik için sölüorm 10 adet var ve kutusu 100 tl
ssk da recete yazdırısan bir kutu ıcın 100 yerıne 15 tl ödeip alıosn iğneleri yok heyet raporu cıakrılırsa
hiç para ödemeden alıyorsun...ben su an heyet raporu ile alıyorum....
coraspin folik ve cinkı vitamınıne devam et canım hamıle kalınca veya bebek düşündüğünüzde yumurtlamanla beraber iğneye de
başla istersen doktorun demiş ya belkı dollenme sırasında pıhtılaşma olusup bebek tutunamıyordur olabılır...
şu an korunuyor musun ? yoksa bebek dusunuyor musunuz hemen
kızlar bende geçen yıl bir düşük yaşadım 15 aydır bebeğim olmadı doktorda testler yapıldı ve bendede mthfr-c677t homozigot mutant çıktı.doktorum daha hamile kalmadan iğne vurulmam gerektiğini söyledi.sizce mantıklımı herkes genelde sadece hamilelikte kullanıyormuş bana neden doktor öyle demiş olabilirki?doktor birde önceden iğneye başlıcağım için boşuna iğne vurlma hamile klamnı kolaylaştıralım aşılama yapalım dedi.ama eşimde bende şu anda doğal yolla denemek istiyoruz aşılamayı istemiyoruz.iğneyi doktorun dediği gibi önceden vurulmasan ne olur acaba?
mayısta bebeğimi kaybettim mtrc 677 heterezigot çıktı doktora gittim doktor diğer sonuçların normal old.için kan sulandırıcıya gerek yok dedi iki doktorda kararsızım
evet haklısın canım kafam karışık bu konuda karasız kaldım.evet coraspirin ve vitamin çinko folik asit falanda verdi bana.bu iğneler pahalımı peki kan sulandırıcılar reçetemi edliyor kendşnizmi alıyosunuz
slm kızlar kızımla biz geldik.... bugün şeker yüklemesi yapıldı sonuç 105 değer aralıkları 0-140 arası idi...yani herşey normal gözüküyor..pazartesi günü ayrıntılı ultrasona gideceğiz..omurilik sayımımız, kol bacak baş gövde uzunlukları, çene yapısı dudak yapısı ve kordon kan akım hızına bakılacak..eğer onlarda da bi sorun çıkmazsa baya bi rahatlayacağım..çok şükür şuana kadar sorunsuz geldikinşallah bundan sonrasıda güzel olur...dualarınızı bekliyoruz..inşallah sağlıkla kavuşurum kızıma..bu arada 36 haftalık doğum yapacağım sanırım doktorumuz 38i geçmeyeceğiz bebek için tehlikeli dedi eğer ki bi sorun çıkmazsa 36-38 haftalar arası doğum yapacağım Allah nasip ederse inşallah...
canım benim daha önceki düşüğümde öğrenir öğrenmez doktor iğneye başlatmış ve bir rapor çıkarttırmıştı. ancak birkaç gün kullanmama rağmen hemen bebek düştü. rapor doğrultusunda 3 kutu vermişlerdi ilaçtan. benim ondan kalma biraz iğnem var. ancak benim doktorlarım ısrarla gebe kalır kalmaz iğnelere başlıycaz diyorlar. sorun şu ki ben öğrendikten 2 gün sonra kaybediyorum. 5. haftaya bile giremiyorum. yani iğne kullanmaya fırsat kalmıyo. ben doktorlara bunu anlatamıyorum. o yüzden şimdilik kalan iğnelerimden yumurtlamadan sonra başlayıp gebe kalamadığımda iğne vurmayı bitiriyorum. mesela şimdi adetim yeni bitti. 15. günü başlayım 25-26. günde kan testi ile baktırıcam. eğer hamile değilsem yine bırakıcam. ben böyle bir yöntem izliyorum. senin doktorumn kullandediyse mutlaka sana reçete ile yazacaktır. raporsuz olarak 2 kutu veriyorlar, benim sağlık güvencem emekli sandığı. onda iki kutu için 25 lira bir fark ödüyorsun. raporun olursa 3 kutu için 15 lira civarı bir fark ödüyosun. aradaki fark bu. clexane pahalı bir ilaç bildiğim kadarı ile.
Canim ya yerim senin oglusunu.adi ne oldu annesi oglusun nasil geciyor ilk gunler.normal dogum nasildi.cok soru sordum vaktinde yoktur ki simdi seninneyse kokla benim icinde.allahim nazarlardan esirgesin sizi
tesekkurler tatlım.sukurler olsun rabbım oglumu kucagıma almayı nasıp ettı ınsallah sızlerde bu yolu kolaylıkla saglıkla katedeceksınnız.sızlerinde dogum haberlerınızı alacagızAllah oğluşuna sağlıklı,hayırlı,uzun ömürler versin inşallah canım.sizleri de başından eksik etmesin.meltem ,sen,ben aynı anda çıkmıştık bu yolun başına sen ipi göğüsledin maşallah.sıra meltem de :) o da sağlıkla kavuşacak inşallah.
merhaba senay,
yazdıklarını okuyunca yazmadan geçemedim. 8 yıllık evliyim hiç gebe kalamadım. 6 kez tüp denedim. olmadı.
tüp denemelerim esnasında mtfhr 677 heterezigot pıhtılaşma faktörüm yüzünden clexean kullandım transfer sonrası. tutunmaya yardımcı olduğu kesin.
ama ben de işe yaramadı. şunu demek istiyorum ki iğneye rağmen hemen ilk aşamalarda bebek kaybı yaşıyorsan bu sadece pıhtılaşma faktöründen olmaz. eğer spermin dna kalitesi düşükse,sigara gibi dna kırıklıklarına neden olan ağır bir çevresel etki varsa da düşük sebebi olabiliyor. ya da genetik başka bir hastalık da olabilir. sadece pıhtılaşmaya yönelme. diğer faktörleri de incelemelisin. inşallah bebişin kısa sürede sağlıkla gelir. benim ki yıllardır beni bekletiyor ama umudum hala var.. sen en azından döllenme olduğunu biliyorsun. şansın çokkk.
çok sevindim umarım sonuna kadar herşey yolunda gider. ne mutlu sana. bugünlere geldin. inş. rabbim hayırlısıyla sağlıkla bebeğini kucağına almayı sağlar.
canım benimde mthfr 677 homozigot aynı gende bozukluk var doktorun doğru söylemiş bende hamilelikden 3 ay önce başladım kullanmaya şu an 23. haftamdayım kimi keseyi görünce kimi kalp atışlarını duyunca başlatıyor ama bence mantılı bu şekilde çünkü rahim yeterince kanlanmayınca bebek tutunamıyormuş doktorum öyle söylemişti biz zemini iyi hazırlayalım gerisi gelir demişti doktoruna güven hamile kalmanda sorun yoksa aşılamaya gerek yok bence ben 3 ay kullandım korunmayı bıraktığım ayda hamile kaldımkızlar bende geçen yıl bir düşük yaşadım 15 aydır bebeğim olmadı doktorda testler yapıldı ve bendede mthfr-c677t homozigot mutant çıktı.doktorum daha hamile kalmadan iğne vurulmam gerektiğini söyledi.sizce mantıklımı herkes genelde sadece hamilelikte kullanıyormuş bana neden doktor öyle demiş olabilirki?doktor birde önceden iğneye başlıcağım için boşuna iğne vurlma hamile klamnı kolaylaştıralım aşılama yapalım dedi.ama eşimde bende şu anda doğal yolla denemek istiyoruz aşılamayı istemiyoruz.iğneyi doktorun dediği gibi önceden vurulmasan ne olur acaba?
canım ben hiç hematoloğa falan gitmedim burdaki çoğu arkadaşda gitmedi kadın doğumcular anlıyor bu iğnenin dozlarından ben günde 2 tane 0.5 lik kullanıyorum ayda bir tahlilde yapılıyor aptt diye normal gözüküyor iğnenin dozukızlar selam , Rabbim inşallah sağlıkla sıhhatle bebişlerimizi kucaklarımıza almayı nasip eder benim merak ettiğim ve tedrgin olduğum konu bu iğneler kadın doğumcunun belirlediği dozda ve sürede mi yoksa belirli bir haftadan sonra hematolog gözetiminde onun belirlediği dız ve sürede yapılmasımı gerekiyor okuduğum kadarıyla bu iğneleri kullanıp sanırım kanın fazla sulanmasındanda bebeğini kaybedenler var konuyla ilgili bilgi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim
canım maşallahslm kızlar kızımla biz geldik.... bugün şeker yüklemesi yapıldı sonuç 105 değer aralıkları 0-140 arası idi...yani herşey normal gözüküyor..pazartesi günü ayrıntılı ultrasona gideceğiz..omurilik sayımımız, kol bacak baş gövde uzunlukları, çene yapısı dudak yapısı ve kordon kan akım hızına bakılacak..eğer onlarda da bi sorun çıkmazsa baya bi rahatlayacağım..çok şükür şuana kadar sorunsuz geldikinşallah bundan sonrasıda güzel olur...dualarınızı bekliyoruz..inşallah sağlıkla kavuşurum kızıma..bu arada 36 haftalık doğum yapacağım sanırım doktorumuz 38i geçmeyeceğiz bebek için tehlikeli dedi eğer ki bi sorun çıkmazsa 36-38 haftalar arası doğum yapacağım Allah nasip ederse inşallah...
canım oğlusumuzun adı muhammed emır oldu.ben 2.kez dusuk yapınca bayagı psıkolojım bozulmustu.osırada konyaya gezmeye gıttık moral olsun dıye.mevlana hazretlerının turbesınde esım dua etmıs oglum olursa peygamber efendımızın adını verecegım dıye.bende mevlananın ogullarının ısımlerıne bakıp emır ısmını verecegım dıye dua etmıstım.ve bırgun hamıle kaldım oglumuza ne ısım koyalım dıye konusurken bırbırımızden habersız dua ettıgımızı ogrendık.yanı oglus daha rahme dusmeden ısmı bellıymıs canım gunlerımız sukurlerle saskınlıkla gecıyor.ınsan ınanamıyor hala.Rabbım sızlerıde saglıkla kolaylıkla kavustursun canım inşallah.normal dogum guzeldı hep gonlumden gecendı.doktorumda hep bu konuda destekledı sagolsun.dogumdan zıyade sancılar ınsanı zorluyor.ama bırsekılde rabbım dayanma gucu verıyor
tesekkurler tatlım.sukurler olsun rabbım oglumu kucagıma almayı nasıp ettı ınsallah sızlerde bu yolu kolaylıkla saglıkla katedeceksınnız.sızlerinde dogum haberlerınızı alacagız
Merhabalar kızlar
mpb arkadaşımızdan haberiniz var mı ?
Kızlar iğnenin dozu neye göre ayarlanıyor benim doktorum kiloma göre verdi innohep 0.35 lik neye göre verdin deyince kilona dedi ama ben niyeyse tam tatmin olmadım
Merhabalar kızlar
kızlar selam , Rabbim inşallah sağlıkla sıhhatle bebişlerimizi kucaklarımıza almayı nasip eder benim merak ettiğim ve tedrgin olduğum konu bu iğneler kadın doğumcunun belirlediği dozda ve sürede mi yoksa belirli bir haftadan sonra hematolog gözetiminde onun belirlediği dız ve sürede yapılmasımı gerekiyor okuduğum kadarıyla bu iğneleri kullanıp sanırım kanın fazla sulanmasındanda bebeğini kaybedenler var konuyla ilgili bilgi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim
Allah oğluşuna sağlıklı,hayırlı,uzun ömürler versin inşallah canım.sizleri de başından eksik etmesin.meltem ,sen,ben aynı anda çıkmıştık bu yolun başına sen ipi göğüsledin maşallah.sıra meltem de :) o da sağlıkla kavuşacak inşallah.
mayısta bebeğimi kaybettim mtrc 677 heterezigot çıktı doktora gittim doktor diğer sonuçların normal old.için kan sulandırıcıya gerek yok dedi iki doktorda kararsızım
kızlar selam , Rabbim inşallah sağlıkla sıhhatle bebişlerimizi kucaklarımıza almayı nasip eder benim merak ettiğim ve tedrgin olduğum konu bu iğneler kadın doğumcunun belirlediği dozda ve sürede mi yoksa belirli bir haftadan sonra hematolog gözetiminde onun belirlediği dız ve sürede yapılmasımı gerekiyor okuduğum kadarıyla bu iğneleri kullanıp sanırım kanın fazla sulanmasındanda bebeğini kaybedenler var konuyla ilgili bilgi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim
canım oğlusumuzun adı muhammed emır oldu.ben 2.kez dusuk yapınca bayagı psıkolojım bozulmustu.osırada konyaya gezmeye gıttık moral olsun dıye.mevlana hazretlerının turbesınde esım dua etmıs oglum olursa peygamber efendımızın adını verecegım dıye.bende mevlananın ogullarının ısımlerıne bakıp emır ısmını verecegım dıye dua etmıstım.ve bırgun hamıle kaldım oglumuza ne ısım koyalım dıye konusurken bırbırımızden habersız dua ettıgımızı ogrendık.yanı oglus daha rahme dusmeden ısmı bellıymıs canım gunlerımız sukurlerle saskınlıkla gecıyor.ınsan ınanamıyor hala.Rabbım sızlerıde saglıkla kolaylıkla kavustursun canım inşallah.normal dogum guzeldı hep gonlumden gecendı.doktorumda hep bu konuda destekledı sagolsun.dogumdan zıyade sancılar ınsanı zorluyor.ama bırsekılde rabbım dayanma gucu verıyor
tesekkurler tatlım.sukurler olsun rabbım oglumu kucagıma almayı nasıp ettı ınsallah sızlerde bu yolu kolaylıkla saglıkla katedeceksınnız.sızlerinde dogum haberlerınızı alacagız
Merhabalar kızlar
Kızlar iğnenin dozu neye göre ayarlanıyor benim doktorum kiloma göre verdi innohep 0.35 lik neye göre verdin deyince kilona dedi ama ben niyeyse tam tatmin olmadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?