benim durumum mthfr1298 heterozigot
2 kayipdan sonra pihtilasma oldugunu ogrendim...
3.ye yani son gebe kaldigimi ogrendigimde; ogrenir ogrenmez igneye basladim yani 4. haftada.. ama 6. haftada kaybettim..
birkac doktora gozukdum.. birtanesii..gerekli tedaviyi uygulamissin, yine bu sekilde devam ediceksin baska yapacak bisey yok dedi... baska bir doktor gebe kalmadan once ignelere basliycaksin dedi.. bende korktum ondan biraz yani sonucda ne zaman gebe kalacagimizi bilmiyoruz neticede ne kadar sure bu igneleri kullanabilirizki sonucda kanin asiri sulanmasi sozkonusu olur ki bu da tehlikeli bisey.. doktorda arada yani ayda bir kanin sulanip sulanmadigini ogrenmek icin testleri yapmak lazim demisti... ben avrupada yasiyorum, burdaki doktorlarim ise, kesinlikle hic bisekilde igneye gerek yok, igne veremeyiz senin durumunda bisey yok dendi.. hayirlisi Allahdan baska bisey diyemiyorum.. ama iyi bir doktoru bende ariyorum.. gittigim doktorlar benide tatmin etmediiii.
benim durumum mthfr1298 heterozigot
2 kayipdan sonra pihtilasma oldugunu ogrendim...
3.ye yani son gebe kaldigimi ogrendigimde; ogrenir ogrenmez igneye basladim yani 4. haftada.. ama 6. haftada kaybettim..
birkac doktora gozukdum.. birtanesii..gerekli tedaviyi uygulamissin, yine bu sekilde devam ediceksin baska yapacak bisey yok dedi... baska bir doktor gebe kalmadan once ignelere basliycaksin dedi.. bende korktum ondan biraz yani sonucda ne zaman gebe kalacagimizi bilmiyoruz neticede ne kadar sure bu igneleri kullanabilirizki sonucda kanin asiri sulanmasi sozkonusu olur ki bu da tehlikeli bisey.. doktorda arada yani ayda bir kanin sulanip sulanmadigini ogrenmek icin testleri yapmak lazim demisti... ben avrupada yasiyorum, burdaki doktorlarim ise, kesinlikle hic bisekilde igneye gerek yok, igne veremeyiz senin durumunda bisey yok dendi.. hayirlisi Allahdan baska bisey diyemiyorum.. ama iyi bir doktoru bende ariyorum.. gittigim doktorlar benide tatmin etmediiii.
canlarım umarım iyisinizdir. biz kızımla çok iyiyiz. 3.5 aylık olduk teyzeleri. ama fazla giremedim nete ve sizleri çok merak ettim. gülsüncüm doğurmuş sanırım gözü aydın olsun. Allah analı babalı büyütsün.
kızlar günaydın heerkese mutlu bir gün olsun inşallah
ne haber nasılsınız?? ben bir hafta oldu heralde yazmayalı tamda bilemiyorum....oturupta yazamadım çünkü fıtıklarım azdı zorluyor artık beni ama ameliyat olmk istemiyorum olmamak içinde direnicemelimden geleni yapıcam bakalım..bugün iyiym biraz çok şükür sizlerde iyisinizdir,bir yaramazlık yoktur inşaallah...
hepinizi çok özledim minnoşlar
selam kızlaaar. bende de mthfrc677t heterozigot ve mthfra1298c heterozigot mutasyonları var. bu hafta 3. düşüğümü yaşıyorumçok üzgünüm. bir tane 11 haftalık, bir tane kimyasal gebeliğim var. bu da 6. haftanın sonu aspirini düzenli olarak kullanıyordum. iğneyi hamile kalırsan kalp atışlarını duyunca başlarız dedi hemen tüm dr'lar. sonuç yine aynı yine kaybettim. acaba hamile olduğumu öğrenir öğrenmez iğne vurulsa bunu yaşarmıydım bilmiyorum. Allah böyle bir şeyi inşallah tekrar ne bana ne başkasına yaşatmasın
canım ya çok geçmiş olsun Allah bidaha yaşatmasın inşallah benimde 2 kaybım var bu 3. gebeliğim 12. haftam bitiyo bugun çok şükür. bende 2 doktorla görüştüm hep. biri kalp atışı olduğunda iğneye baslanacak dedi diğeri hamile olduğunu anladığımız an baslanacak dedi. bende hamile olduğumu anlar anlamaz hemen o gün basladım. çünkü kalp atımı hangi gün baslıyor bilemeyiz. hergün ultrasonla bakılmıyor. geç kalmamak adına hemen başlamakta fayda var diye düşünüyorm. Allah herşeyin en hayırlısını nasip adiyor. bundada vardır bi hayır diye düşün nolur çok üzme kendini. biliyorum gerçekten çok zor yaşadığın. Allah sabır versin canım
çok sağol canım benim. gerçekten zor bir durum ama ne yapayım Allah büyük. İnşallah böyle bir acıyı bir daha yaşamam. ben de bir daha hamile kalırsam hemen başlamayı düşünüyorum. bi de genetik tahlil yaptıracağız bana, eşime ve bebeğe. canım sen de inşallah sağlıcakla yavrunu kucağına alırsın.
Allah razı olsun.inşallah sağlıklı hayırlı evlatların olsun canım. tahlillerin yapıldığında sonuçlarını yaz buraya olurmu?? bu sayfada ol inan çok faydalanıcaksın.
canım ya çok geçmiş olsun Allah bidaha yaşatmasın inşallah benimde 2 kaybım var bu 3. gebeliğim 12. haftam bitiyo bugun çok şükür. bende 2 doktorla görüştüm hep. biri kalp atışı olduğunda iğneye baslanacak dedi diğeri hamile olduğunu anladığımız an baslanacak dedi. bende hamile olduğumu anlar anlamaz hemen o gün basladım. çünkü kalp atımı hangi gün baslıyor bilemeyiz. hergün ultrasonla bakılmıyor. geç kalmamak adına hemen başlamakta fayda var diye düşünüyorm. Allah herşeyin en hayırlısını nasip adiyor. bundada vardır bi hayır diye düşün nolur çok üzme kendini. biliyorum gerçekten çok zor yaşadığın. Allah sabır versin canım
ayyyyyy canım benım yaaaa nickini görünce sasırdım cok oldu gırmeyelı ozlemısız valla....bu arada kızçene de maasallah demek 3.5ay olduumarım sende bebişin de ıyısıznızdır.evet ben de dogum yaptım sukurler olsun oğlusuma kavustum bızde bugun 1aylık olduk derya teyzesii.oğluma baktıkca herkese ver allahım bu nimetten dıye dua edıyorumcanlarım umarım iyisinizdir. biz kızımla çok iyiyiz. 3.5 aylık olduk teyzeleri. ama fazla giremedim nete ve sizleri çok merak ettim. gülsüncüm doğurmuş sanırım gözü aydın olsun. Allah analı babalı büyütsün.
canım benım allah şifalar versin fizik tedavi falan gördunmu inşallah amelyata gerek kalmaz allaha emanet olllne haber nasılsınız?? ben bir hafta oldu heralde yazmayalı tamda bilemiyorum....oturupta yazamadım çünkü fıtıklarım azdı zorluyor artık beni ama ameliyat olmk istemiyorum olmamak içinde direnicemelimden geleni yapıcam bakalım..bugün iyiym biraz çok şükür sizlerde iyisinizdir,bir yaramazlık yoktur inşaallah...
hepinizi çok özledim minnoşlar
Gunaydin kizlar, iyi pazarlar herkese. Sabah igne icin kalktim, tekrar uyumakti niyetim ama ufaklik uyutmuyor sabah sporu yapiyor :) esim de yok, bir haftadir bekarim o yuzden hic kalkasim yok ama birazdan pes edecegim herhalde...
gecmis olsun. 2. Gittigin doktor pihtilasmadan suphelenmis olmali. Bunu anlamak icin en iyisi bu konuyla ilgili testleri yaptirman, trombofili paneli diye geciyor. Factor mutasyonlari, antitrombin, protein c ve s, PAI ve MTHFR mutasyonlarina, LUPUSa bakiliyor en cok, aslina bakarsan daha bir suru test vardir su anda aklima gelmeyen. Bunlari devlet eger 3 dusuk yaptiysan karsiliyor ve bu konuda beyaz yalan şoyleyebilirsin, ya da bunlara ozelde baktirabilirsin ama ucuz degiller. pihtilasma ile ilgilenen bir doktor bulursan o da seni yonlendirecektir. Cogunlukla doktorlar eger pihtilasma varsa. Pihtilasmanin oldugu gene gore coraspin, folik asit ve B12 vitaminine onceden basliyorlar ayrica igne de veriyorlar. Once uzman bir doktor bulup sonra gerekli testleri yaptirman bence iyi olur. Insallah birsey cikmaz ve bir daha yasamazsin.
kızlar mrb. şu an şaşkınım ve ne düşüneceğimi bilemiyorum. çarşamba 341 olan hcg değerim cuma günü 295'e düşmüştü. bugün tekrar yapmtırım 834 çıktı sonu. dr. aradım salı tekrar yaptıracaksın şu an bişey söylemek için çok erken dedi. korkuyorum şu an. bilginiz varmı
inşallah canım çok teşekkür ederim. umarım bu mucize gerçekleşir. çünkü aslında hepimiz bir mucizeyiz.eğer sürekli aratarsa canım senin için söylenecek tek bir kelime var ''mucizesin'' :))))) canım ya inşallah gebeliğin devam ediyordur yaaa...
gecmis olsun. 2. Gittigin doktor pihtilasmadan suphelenmis olmali. Bunu anlamak icin en iyisi bu konuyla ilgili testleri yaptirman, trombofili paneli diye geciyor. Factor mutasyonlari, antitrombin, protein c ve s, PAI ve MTHFR mutasyonlarina, LUPUSa bakiliyor en cok, aslina bakarsan daha bir suru test vardir su anda aklima gelmeyen. Bunlari devlet eger 3 dusuk yaptiysan karsiliyor ve bu konuda beyaz yalan şoyleyebilirsin, ya da bunlara ozelde baktirabilirsin ama ucuz degiller. pihtilasma ile ilgilenen bir doktor bulursan o da seni yonlendirecektir. Cogunlukla doktorlar eger pihtilasma varsa. Pihtilasmanin oldugu gene gore coraspin, folik asit ve B12 vitaminine onceden basliyorlar ayrica igne de veriyorlar. Once uzman bir doktor bulup sonra gerekli testleri yaptirman bence iyi olur. Insallah birsey cikmaz ve bir daha yasamazsin.
Biran once yaptir testleri, genelde bu ilaclara hamilelikten 3 ay once baslaniyor.teşekkür ederim öncelikle.. ben kasım aralık gibi yeni bir gebelik düşünüyorum. hamile kalmadan önce mi yaptırmalıyım bu testleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?