kızlar özellikle hamile olanlar
tetanoz aşısı bizzler için hamilelik de sakıncalımı
siz yaptrıdınızmı:44:
benim dr dbakırda ünü yayılmş biri. canım şu an bhcg bakmak için erken daha ovulasyon dönemlerindeyiz. acaba en erken bhcg ne zaman çıkar
günaydın arkadaşlar
5 düşükten sonra kan pıhtılaşması olduğu ortaya çıktı geçen martta bir dış gebelik geçirdim 7 ay korundum sonrasında denemeye başladık ama bir türlü hamile kalamadım 5 yıllık evliyim ve 2 dış gebelikten sonra normal bir gebelik yaşamak mucize gibi geliyor bana tam tüp bebek için üniversite hastanesine gittim artık tüp bebeğe başlayacaktım bazı testler yapıldı şeker yüklemesi yapıldı onlarda bir sorun yoktu dr. adetinin 3. günü gel hormonlarına bakalım dediler bende adetimi bekliyordum en son 28 ağustosta adet olmuştum bekledim adetimin 28. gününde öylesine bir test yaptım ve silikte olsa çift çizgiyi gördüm normalde 32 günden aşağı adet olmuyordum hemen hastaneye gittim kan verdim 23 çıkmış değerim ve sabah olur olmaz dr. uma koştum bana iğnemi yazdı 3 gündür kullanıyorum coraspirin ve folic asitte kullanıyorum 5 talihsiz gebelikten sonra şaşkınım korkuyorum tekrar aynı şeyleri yaşamaktan ama rabbime sığınıyorum
selam kızlar..bütün gün evde yatıp durmaktan çok sıkıldım..kahverengi akıntılarım devam ediyor ama 2 gün öncesine göre rengi giderek açılıyor sanki..bu iyiye işarettir deil mi..paranoyaklaştım iyice yatakta dönerken bile korkuyla dönüyorum(((
inşallah rabbim herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin zor gerçekten dediğin gibi bu durumu daha önce 5 kez yaşadığım için endişeliyimben tetanoz aşısı yaptırmadım canım
en erken ovulasyondan 10 -12 gün sonrası çıkar kanda gebelik testi canım tabi geç döllenme v.s unutmamak lazım
ben adetime bi kaç gün kala yaptırıyodum 5 gün kala çıkıyodu
canım hayırlı olsun o korkular inanki hiç bitmiyor ben her an acaba haraket ettimi sabah kalkıyorum hemen bakıyorum hareket varmı diye yaşadıklarımızdan kaynaklanıyor malesef bu korkular allah yardımcımız olsun
slm bucu2 nasılsın nasıl gidiyor bakalım?? az kaldı sanırım heyecan yapıyor musun?? :))
canım inşallah hiç bir sorun yoktur bebeğin geç döllenmedir zor gerçekten belirsizlikson adet tarihime göre 6 haftalık, sağlık ocağına göre 5 haftalık:) dr. lara göre kese geriden geliyor. karışık tam olarak ben de anlamadım. son adet tarihim 15 ağustos. bhcg değerim bir ara düştü sonra yeniden yükseldi baya korktum yine aynı şey olacak diye çok şükür en azından kese göründü ve büyüyo. ancak şu an net bir şey yok. sadece dr. takip ediyor. yarın özeldeki dr. a randevum var. bakalım o ne diyecek
inşallah rabbim herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin zor gerçekten dediğin gibi bu durumu daha önce 5 kez yaşadığım için endişeliyim
allaha şükür iyi gidiyor canım heyecan hemde nasıl var kalbim o günü düşününce fena çarpıyor senin nasıl gidiyor rahatladın mı biraz daha
evet tam ümidimi kestiğimde 6. kez hamile olduğumu öğrendim kesesini görsem kalbini duysan azda olsa rahatlayacağım daha öncekilerde iğne kullanmamıştım keseyide hiç görmedim şimdi iğne kullandığım için biraz daha iyimserim rabbim hayırlısını nasip etsin inşallahamin canım benimde 5. hamileliğim birbirimizi en iyi bixler anlarız
evet canım ya atlattım o sıkıntılı zamanları sanırım şimdilik iyiyim.. ama nstler başladı ya o biraz geriyor beni ama rahat olmaya çalışıyorum.. ben diğerinde hergün nstdeydim ve en son nst günümde hatta nst çekilirken kalp atışları düşmüştü ve zaten o an kaybetmiştim ya şimdi bile nst ye giderken bazen aklıma geliyor kötü oluyorum.. ama sonra kızımın dünyaya geldiğini tiz sesiyle ciyakladığını düşünüyorum gülüyorum mutlu oluyorum..bide ilk defa epidural sezaryen denicem ilkinde tam anesteziydi, birde onu düşünüyorum nasıl olacak diye :))
evet tam ümidimi kestiğimde 6. kez hamile olduğumu öğrendim kesesini görsem kalbini duysan azda olsa rahatlayacağım daha öncekilerde iğne kullanmamıştım keseyide hiç görmedim şimdi iğne kullandığım için biraz daha iyimserim rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah
ben burda dahada umutlanıyorum allah sağlıklıca kucağına almayı nasip etsin az kalmış seninde bizde görürüz inşallahşu anda kendi söylediklerim aklıma geldi bende hep dedim ki keseyi görsem rahatlıcam kalp atışını duysam rahatlıcam ama inanki rahatlamadım hep bi endişe hatta eşim benle dalga geçer olmuştu her doktor kontrolunde bu sefer neyi görünce rahatlayacaksın diye malesef ben halen rahatlayamadım her kontrolde önce doktor ultrasona bakıyor bana iyi bak diyor öyle bakıyorum :18:
ben burda dahada umutlanıyorum allah sağlıklıca kucağına almayı nasip etsin az kalmış seninde bizde görürüz inşallah
evet sorma bende bu hafta ilk defa nst ye girdim fena gerildim ekran eşime dönüktü sürekli kalp kaç atıyor diye sorup durdum:18:sürekli stres halindayiz yaşadıklarımızdan bende artık her hafta nst çektiricem bakalım bu stresle nasıl olacaksaben epidurale cesaret edemiyorum hem korkuyorum hemde sanırım stresten doktoru da bayarım:26 nun için genel düşünüyorum
ben genelden çok zor uyanıyorum hayatımda 2 defa narkoz yedim biri böbrek ameliyatımda biri doğumda ikisinden de çok zor ayıldım ayılırken boğuluyorum sandım doktorlar hemen entübe yapıp have verdiler öyle kendime geldim zaten bayılmak kolay da ayılmak çoooook zor o yüzden bence de epidural kolay olur..zaten ameliyattan önce totodan bi çakıyorlar cesaret iğnesini senin kafan oluyor 1 milyon mutluluk saçıyorsun gülücük atıyorsun etrafa :))) ee ben o haldeyken kolumu kesseler sesimi çıkaramam zaten :)) bazen doktor arkadaşım var ona diyorum cesaret iğnesi yetmezse 2 tekila mı içsem iyice kafa yapsa diye :)) ama artık epiduraller çok kolay oluyormuş inşallah benimki de öyle olur... bakalım biz ne düşünsek boş o an ki durum aslında önemli olan benim ablamda epiduralle yapacaktı ama epidural onu uyuşturmayınca tam narkoz yedi( umarım bende öyle olmaz.. nst de bende aynısını yapıyorum sesini kıstırıyorum çünkü o gümbür gümbür kalp sesine dayanamıyorum ekran eşimin göreceği gibi bende 2 dakika aralıklarla düzenli olarak soruyorum kalbi kaç atıyor diye :)))
bucu
sakıncalı olduğundan mı yaptırmadın aşıyı
doktorumla bi tek sezaryen olacağına karar verdik genelme epiduralmi hiç konuşmadık bide baş ağrısı falan olurmuş gibi yorumlar okudum o da beni korkutuyor gerçi doktorum ne derse onu yapıcam artık allah eşlerimize yardım etsin canım bizim panik hallerimizden onlarında çektiği var benim ablamda genel olmuştu zorluk çekmedi ayılırken genelde de korkum ayılırken saçma sapan konuşmak :18:
yok canım sakıncası olup olmadığını bilmiyorum benim doktorum hiç söylemedi bende sormadım onun için yaptırmadım ama sakıncası olduğunu düşünmüyorum yaptıran çok kişi var ne sakıncası varmış ki
doktorumla bi tek sezaryen olacağına karar verdik genelme epiduralmi hiç konuşmadık bide baş ağrısı falan olurmuş gibi yorumlar okudum o da beni korkutuyor gerçi doktorum ne derse onu yapıcam artık allah eşlerimize yardım etsin canım bizim panik hallerimizden onlarında çektiği var benim ablamda genel olmuştu zorluk çekmedi ayılırken genelde de korkum ayılırken saçma sapan konuşmak :18:
yok canım sakıncası olup olmadığını bilmiyorum benim doktorum hiç söylemedi bende sormadım onun için yaptırmadım ama sakıncası olduğunu düşünmüyorum yaptıran çok kişi var ne sakıncası varmış ki
bende bilmiyorum
burdaki topiclerden birinde okudum
sakıncasını bilmiyorum:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?