şu anda kendi söylediklerim aklıma geldi bende hep dedim ki keseyi görsem rahatlıcam kalp atışını duysam rahatlıcam ama inanki rahatlamadım hep bi endişe hatta eşim benle dalga geçer olmuştu her doktor kontrolunde bu sefer neyi görünce rahatlayacaksın diye malesef ben halen rahatlayamadım her kontrolde önce doktor ultrasona bakıyor bana iyi bak diyor öyle bakıyorum :18:
bizde eşimle yaptırdık kromozom tahlili düşükten sonra ilk adetten sonra sonuçlar 1ayda çıkıyor ama doktorunun da dediği gibi sizde problem olmayabilir tesadüfende denk gelmiş olabilir ki genelde kromozomlarda problem çıkmıyor bizde aynı şeyleri yaşadık doktor anlatırdı bende burdan öğrendiğim için eşim o ne oluyor falan diye şaşırırdı bende bi doktor gibi oturup eşime anlatırdım eşimde dalga geçerdi benimle klupten yine öğrenmişsin herşeyi diyeinşallah tahlilleriniz güzel çıkar
:) bende bende... keseydi kalp atışıydı, kıpırdasaydı vs. derken şimdide sağ salim doğduğunu görsem diyorum... cemocanla yazışmalarınızı okudum da nst ye girmediğime sevindim bir an. doktorum gerek görmüyormuş. bende çok istemiştim halbuki o güm güm kalp atışlarını duymayı belki bi dahakine ister bilemiyorum... normal doğum bile yapanlara epidural yapıyorlar artık. riskleri eskisi kadar çok değil sanırım. bende çok ağlarım gibi geliyor nitekim doğum fotolarına bakarken bile ağlıyorum ama dayanabilirsem epidural olsun bebeğimin doğduğunu göreyim nasipse diyorum. bide şu günler geçse. sona geldikçe hazırlıklar bitiyor hazırlıklar bittikçe korkularım artıyor sanırım....
hayırlı olsun canım. iyi haberlerini alalım inşallah.
canııııımm yaaaa :))) güldürdün beni gece gece :)) artık şansın döndü sana okadar söyleyeyim... doktorun dediklerini mutlaka yap ama o ne derse onu iyi dinle bak göreceksin eğer çok ciddi bir problemin yoksa yakın zamanda bebeğine kavuşursun.. mesut hocam çok iyi bir doktordur insan olarak da hekim olarak da bence kusursuz biri... inşallah memnun kalırsın canım.. gözlerim doldu yaa mesut hocayı görmeyeli baya oldu sanırım.. ben hamile kaldığımdan beri ona gelemedim çünkü ben bursada oturuyorum o istanbulda gidip gelmek benim için çok zordu çünkü düşük tehlikem vardı.. ama bizde görüşürüz hala bende de var tel numarası :)) ben ona nisan başında gittiğim de henüz poliklinikte değildi kendisi polikliniğe daha yeni geçti canım.. ama istanbula her gelişimde görüşeceğiz kendisiyle :)) hadi bakalım yolun açık olsun dediğim gibi onun hastası oldun ya gerçekten şansın döndü cnm :)))
boşver canım nst iyi ki istememiş çok stresli gerçekten şimdi haftaya cuma tekraar çektiripi kontrole gideceğim onun stresi başladı şimdiden eee hazırlıklar bittimi ben fena ağırdan alıyorum valla:18:
Bizde yaptrdik ikinci dusukte trizomi 16 cikmisti, sonra gene
Tik test yaptrdik cok sukur temiz cikti bir ay bekledik bu
Test icin, ama ben 3 ay.bekledim cunku kurtajdan dolayi
Biraz etkilendim hemde rahmin toparlsnmasi icin bekle
Dim, buarada benim esimde burdan ne ogrendysem dal
Ga gecio benle doktora gidincedee doktorun ne dedigini
Bir tek ben anliyorum burdan ogrendiklerimle:) canim kromo
Zom sorunu genetikte sorun yoksa tesaduf olabilio
canım en kısa zamanda duymak istediğin herseyi duyarsın inşallah.
dua etmekten başka bişi gelmiyor insanın elinden sabret bakalım randevun yarınmıydı
hemşireye sordum canım benim doktorum doppler ı yeterli görüyormuş istemiyormuş o yüzden. vardır bi hayır bende çok üstelemedim.canım ya annemin bir arkadaşı 34. haftasında doğum yapınca ben çok panikledim. ya erken olursa diye. o yüzden hazırlıklar bitti sayılır. bi çok şeyi annem aldı sağolsun. yıkadı ütüledi,yerleştirdi. hakkını nasıl öderim bilemiyorum. tabi hala eksiklerim var. bide ev olduğu gibi duruyor. bence sende öncelikli şeyleri hazırla canım. inşallah beklerler ama artık beyefendilerin keyfine kaldık malum :)
evet canım inşallah hepimiz sadece güzel haberler veririz burada. randevum yarın. perşembe de devlette randevun var. ben böyle her 3-4 güne bir dr. a gideceğim herhalde:) hamilelik devam ederse sonuna kadar.
özellikle bucu nun :) sonrada benim ilk zamanlardaki halimiz haftada bir doktora gidiyorduk gerçekten. şu anda haklısın bu belirsizlik kötü. ama benim kesemde en başlarda geriden geliyordu ki ben çatladığı günden eminim. sonradan öne bile geçti. umarım sağlıklıdır. seninledirde geç döllenmedir. hakkınızda hayırlısı olsun canım.
bizde eşimle yaptırdık kromozom tahlili düşükten sonra ilk adetten sonra sonuçlar 1ayda çıkıyor ama doktorunun da dediği gibi sizde problem olmayabilir tesadüfende denk gelmiş olabilir ki genelde kromozomlarda problem çıkmıyor bizde aynı şeyleri yaşadık doktor anlatırdı bende burdan öğrendiğim için eşim o ne oluyor falan diye şaşırırdı bende bi doktor gibi oturup eşime anlatırdım eşimde dalga geçerdi benimle klupten yine öğrenmişsin herşeyi diyeinşallah tahlilleriniz güzel çıkar[/QUO
adetten sonra mı yapılması gerekiyor testlerin.ben kürtajdan 25 gün sonra bugün adet oldum.bekleyeyim mi bitmesini sence. eşlerimizin durumu daha mı zor acaba biz sadece bebeklerimizi düşünüyoruz onlar ise hem bizi hem hamilelik olunca bebeği. ben eşimin gece kabus görüp bana sarıldığına yeni şahit oldum öldüğümü görmüş rüyasında.çok etkileniyor özelliklede bana bişey olur mu die.Allah hem sağlık hem huzur versin hepimizin yuvalarına.amin
özellikle bucu nun :) sonrada benim ilk zamanlardaki halimiz haftada bir doktora gidiyorduk gerçekten. şu anda haklısın bu belirsizlik kötü. ama benim kesemde en başlarda geriden geliyordu ki ben çatladığı günden eminim. sonradan öne bile geçti. umarım sağlıklıdır. seninledirde geç döllenmedir. hakkınızda hayırlısı olsun canım.
bizde eşimle yaptırdık kromozom tahlili düşükten sonra ilk adetten sonra sonuçlar 1ayda çıkıyor ama doktorunun da dediği gibi sizde problem olmayabilir tesadüfende denk gelmiş olabilir ki genelde kromozomlarda problem çıkmıyor bizde aynı şeyleri yaşadık doktor anlatırdı bende burdan öğrendiğim için eşim o ne oluyor falan diye şaşırırdı bende bi doktor gibi oturup eşime anlatırdım eşimde dalga geçerdi benimle klupten yine öğrenmişsin herşeyi diyeinşallah tahlilleriniz güzel çıkar[/QUO
adetten sonra mı yapılması gerekiyor testlerin.ben kürtajdan 25 gün sonra bugün adet oldum.bekleyeyim mi bitmesini sence. eşlerimizin durumu daha mı zor acaba biz sadece bebeklerimizi düşünüyoruz onlar ise hem bizi hem hamilelik olunca bebeği. ben eşimin gece kabus görüp bana sarıldığına yeni şahit oldum öldüğümü görmüş rüyasında.çok etkileniyor özelliklede bana bişey olur mu die.Allah hem sağlık hem huzur versin hepimizin yuvalarına.amin
benim doktorum bana ilk adetin bitsin öyle yaptırmamı söylemişti ben adetim bittikten bi kaç gün sonra gidip yaptırmıştım ama benimkilerin içinde pıhtılaşmada vardı eşlerimizn durumu gerçekten çok zor canım benimki geçenlerde rüyasında bi bağırıyor hemen uyandırdım kabus görüyor diye karabasan çökmüş bebeği al kaç diye bana bağıroyomuş düşün artık beyinleri ne kadar dolu biraz önceki msj da da yazdım ben 8 aydır evde hiçbir iş yapmıyorum eşim sakın yapma ben senden hiçbişey beklemiyorum diyor allah onlardan razı olsun
arkadşlar hayırlı cumalar olsun hepimize....
az önce sonuçlarımı aldım 1 saat sonra doktora randevum var ama önce buraya yazmak istedim kafam karıştı pek anlamıyorum bir şey..
faktor V leiden homozigot normal
prothrombin 20210 mutastonu homozigot normal
MTRHFR 677 homozigot normal
MTRHFR1298 heterozigot
PT % H 48.7
PT INR H 1.45
PT sec H 17.2
SONUÇ REFERANS ARALIĞI
APTT 32.8 23- 35
FIB 224.43 146-380
ANTİ TROMBİN 3 109.94 63- 122
PC COLO 109.1 55-160
Arkadşlar bildiğiniz kadar yorumlarsanız sevinirm sanırım MTRHFR 1298 de sorun var yanılıyor muyum??? homozigot normal normal mi demek sorun var mı???
TEŞEKKÜRLERRRR....
canım aynen dediğin gibi muhtemelen sadece MTRHFR 1298 de sorun var. umarım diğerleri de normaldir de bundan sonrasında hafif bir tedaviyle bebişine kavuşursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?