Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

ben hiç duymadım canım sakıncası olduğunu doktoruna sorsan daha iyi olur sanırım

benim şimdilik bişey yok zaten de
geçen seferki düşük de aile hekimliğinden aradılar
gelin yapılacak aşılarınız var diye
aklımda bulunsun dedim
malesef dr.da bulamadım bu konuda bilgisi olan

işte benim korkumda o saçmalamak annemlerde epiduralden korkuyorlar felç kalma riski falan var diye bende sontamı ne ondan korkuyorum bilmiyorum artık doktor nasıl derse onu yapatım heralde hakkımızda hayırlısı sağlıkla alalım kucağımızada genel epidural farketmiyor aslında benim eşimde şafak sayar gibi sayıyor şu kadar zamanım kaldı diye hatta herkes ona soruyor ne kadar kaldı diye

benim şimdilik bişey yok zaten de
geçen seferki düşük de aile hekimliğinden aradılar
gelin yapılacak aşılarınız var diye
aklımda bulunsun dedim
malesef dr.da bulamadım bu konuda bilgisi olan

burdan yaptıran varsa cvp verir o zaman ben yaptırmadığım için bişeyde diyemiyorum doktorumlada hiç konuşmadık tetanoz aşısını

sağol canım.........

canım ben yazmıştım ama görmedin sanırım..ben yaptırdım bu hamileliğimde hemde 2 sini de yaptırdım bi sorun çıkmadı... ama senin kendi doktorun ayarlayacak onu gebeliğinin gidişatına göre...ben diğerinde 1 keere vurdurdum bunda 2 sini de vurdurdum yanii onu doktorun diyecek sana bence en iyisi doktoruna sormalısın o ne derse onu yap bence.. çok fazla da araştırma kafanı karıştırma insan 2lemlerden kurtulamıyo o zman en iyisi doktoruna inanmak..

bana doktorum şöle demişti en ufak bir ameliyatın bile %2 çok büyük riskleri var ama ameliyat olmayacak mısın yani %2 var diye... aynen dediğin gibi sağlıkla ve hayırlısıyla doğsunlar da doktor bizden en iyisini bilir yanii şu durum da.. ama bana açık açık söledi epidural olacaksın dedi..bebeğini göreceksin dünyaya geldiğinde dedi... heyecanlı ve güzel bi durum olacak İnşallah :)) hakkımızda hayırlısı.. benim eşim de hiç saymıyo yaa onun içinde hala daha korku var ve hala daha çocuğunun ölmesinden korkuyor oda atlatamadı geçen gün kıza birkaç bişey aldım öyle 1-2 tane onları koklarken başladı ağlamaya döndü bana çok çaresizce bakıyordu şok oldum..cemile ben oğlumu çok özledim hala daha inanamıyorum dedi..o yüzden benim kocam kucağına alana kadar lafını bile etmiyo kızının bende sinir oluyorum :))

cemocan ve bucu2. benim ilk gebeliğim sorunsuz devam etti o zaman kan pıhtılaşması oldğunu bilmiyodum ama bi sorun da çıkmadı ve doğumdan korktuğm için isteğimle epidural sezaryen oldum kızlar hiç korkmayın. migrenim oldğu için başağrısı yapar diye korktum ama inanın hiç başağrısı çekmedim belimden iğnem yapıldı ve hemen uyuşukluk başladı eşim de yanımdaydı elini sıkı sıkı tuttum ve 5 dk içinde bebeğimi gördüm o an için değer epidurale sonrasında psikolojik olarak rahatladığnz için sonrasıda çabuk geçiyo. epiduralden hiç pişman değilim en kötü tarafı o sontanın takılmasydı ben de bi türlü olmuyodu vajinam geride old için zorlandım. hakkınızda en hayırlı kararlar verirsiniz inş.

Ah canım ya..Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz.bebeğimiz hakkında düşünmekten bile korkuyoruz..Hani hep derler ya çok gülme ağlarsın diye.Bu korkuyu toplum içimize yerleştirmiş.Sanki biraz sevinsek kötü bir şey olacakmış gibi hissediyoruz artık... Cuma vakti dua edeyim...Rabbim hepimize çok güzel bebişler nasip etsin...

ayyyyy gerçekten mi :)) yok ben epidural sezaryenden korkmuyorum bayılmak beni korkutuyor.. bende kızım doğduğunda görmek istiyorum eminim psikolojik bir iyileşme yaşarım..onca sıkıntının ardından sağlıkla doğduğunu görünce onun verdiği mutluluğu hiç bişey vermez sanırım.. bana ilk doğumumda çok acil müdahele edildiği için ben nstdeydim hemen 5 hemşire dikildi başımda hzlı hızlı bir beni soydu biri ameliyat kıyafeti giydirdi biri bone taktı bi sonda taktı biri clexane iğne yaptı..sonra hop sedye ye saniyeler içinde ameliyat haneye çıktım yani o sonda takılırken anlamadım bile..herhalde bunda da anlamam zaten yalama oldu ya :)) böbrek ameliyatında da taktırmıştım ilk deneyimim ozamandı ama ozaman yanmıştım cayır cayır takan hemşire baya canımı yakmıştı..amaaaaannn bunların hepsi geçer işte yeter ki sağlıkla doğsunlar dimi hildan :) Rabbim herbirimizin yardımcısı olsun inşallah..bizlere de yavrularımıza da sağlıklar versin en önemli şey bu..

inşallah canım desteğin ve duaların için çok teşekkür ederim. bundan sonra dikkat ederim artık zaten normalde az tuzlu yerdim son bir kaç gündür biraz tuzlu yiyordum şimdi yine eskiye dönerim artık.

canım inşallah hiç bir sorun yoktur bebeğin geç döllenmedir zor gerçekten belirsizlik

canım inşallah sadece geç döllenmedir diye dua ediyorum ben de. gerçi pek akla yatkın gelmiyor. çünkü 28 günde düzenli adet olan birisiyim. inşallah en geç bu hafta bebişi görürüz de içim biraz olsun rahatlar.

umarım sen de en kısa zamanda keseyi görür rahatlarsın canım.

canım allah yardımcın olsun. inşallah gönlüne göre sağlıkla bebişin dünyaya gelir.

malesef bizim durumuzda hepimizin yaşadığı aynı endişeler. umarım sonuna kadar hiçbirimiz kötü haberle karşılaşmayız. ben de hep ne zaman herşey yolundayı duyacağım diye yakınıyorum daha yolun başında olmama rağmen.

canım eşine hiç sinir olma bizde de eşim sürekli hayaller kurar ben tepkisiz kalıyodum ilk zamanlar daha berbattım eşim konuşurken sanki saçmalıyomuş gibi geliyodu bişeyler almak istiyodu aldırmıyodum 30 haftayı geçtikten sonra bişeyler almaya başladım rabbime emanetiz inşallah bu sefer sağlıkla hepimiz kucaklarız bebeklerimizi

bu arada neden doğum sırasında clexane yapıldı

canım bunları paylaştığın iyi olsu çünkü ben epidural ve baş ağrısından çok korkuyodum bide genelde sonto takılmıyo diye duydum sanırım korktuğum için de gemel olsun istedim bi de epidurel olunca uyuşturduktan sonra taksalar olmuyomu sontayı bide ne zaman çıkartıyolar o konu beni acayip geriyoda:18:

hayırlı cumalar kızlar . dün doktora bebekte bakılan kromozom analizi sonucunu gösterdik.trizomi 12 çıkmıştı.doktorumuz bu bir tesadüfte olabilir sizlerden de geçmiş olabilir dedi. biz de kısmetse haftaya karyotip denilen genetik testleri yaptıracağız.ayrıca doktor regl gördükten hemen sonra gel yumurtlama takibine göre iğneye başlayalım dedi.yani ona göre düşükten 1 ay sonra hamile kalabilirmişim.öyle 3 ay beklemeya falan gerek yok diyor. ama eşim hemen çocuk düşünmüyor çünkü 2.defa kayıp yaşamak onu çok yıprattı bana kalsa hemen denemeye başlayacağım sanki.bir de hamilelikte sende kesinlikle aminosentez yapılacak diyor doktor. ben bu forum sayesesinde çok şey öğrendim sizlerden ama eşim herşeyi doktordan öğrenmek istediği için her duyduğu bilgide gözleri büyüyor kromozomlarla ilgili bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.
gün sayan arkadaşlar dualarımız sizinle sağlıkla alın bebeklerinizi kucaklarınıza ianşaallah...

canım en kısa zamanda duymak istediğin herseyi duyarsın inşallah.
dua etmekten başka bişi gelmiyor insanın elinden sabret bakalım randevun yarınmıydı

çok haklısın canım inşallah rabbim hiç kimseyi kötü haberlerle karşiılaştırmasın bizim yaşadıklarımızda malesef sonunu başını düşünmüyoruz hep bi korku hep bi endişe

bizde eşimle yaptırdık kromozom tahlili düşükten sonra ilk adetten sonra sonuçlar 1ayda çıkıyor ama doktorunun da dediği gibi sizde problem olmayabilir tesadüfende denk gelmiş olabilir ki genelde kromozomlarda problem çıkmıyor bizde aynı şeyleri yaşadık doktor anlatırdı bende burdan öğrendiğim için eşim o ne oluyor falan diye şaşırırdı bende bi doktor gibi oturup eşime anlatırdım eşimde dalga geçerdi benimle klupten yine öğrenmişsin herşeyi diye inşallah tahlilleriniz güzel çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…