ben hiç duymadım canım sakıncası olduğunu doktoruna sorsan daha iyi olur sanırım
benim arkadaşım ayılırken özelinde ne varsa anlatmış kocasıyla yaşadıkları :))))) sonra doktora öpücük falan atmış :))) yanii bende saçmalamaktan korkardım ama nasıl uyursan öyle uyanıyorsun ben nefes alamıyorum diye uyuduğumu biliyorum..uyanırkende deli gibi ağlamışım nefes alamıyorum diye bağırmışım :)) ama saçmalamaktan iidir yanii :)) evet kocalarımıza Allah sabır versin dediğin gibi benim eşim eğer kızım sağ salim doğar ve yaşarsa 2. çocuk için asla acele etmicem mümkünse aralarında yaş farkı olsun çünkü bu durumlar çekilir gibi değil demişti yani onlara da gak geldi :))
benim şimdilik bişey yok zaten de
geçen seferki düşük de aile hekimliğinden aradılar
gelin yapılacak aşılarınız var diye
aklımda bulunsun dedim
malesef dr.da bulamadım bu konuda bilgisi olan
burdan yaptıran varsa cvp verir o zaman ben yaptırmadığım için bişeyde diyemiyorum doktorumlada hiç konuşmadık tetanoz aşısını
sağol canım.........
işte benim korkumda o saçmalamak annemlerde epiduralden korkuyorlar felç kalma riski falan var diye bende sontamı ne ondan korkuyorum bilmiyorum artık doktor nasıl derse onu yapatım heralde hakkımızda hayırlısı sağlıkla alalım kucağımızada genel epidural farketmiyor aslında benim eşimde şafak sayar gibi sayıyor şu kadar zamanım kaldı diye hatta herkes ona soruyor ne kadar kaldı diye
işte benim korkumda o saçmalamak annemlerde epiduralden korkuyorlar felç kalma riski falan var diye bende sontamı ne ondan korkuyorum bilmiyorum artık doktor nasıl derse onu yapatım heralde hakkımızda hayırlısı sağlıkla alalım kucağımızada genel epidural farketmiyor aslında benim eşimde şafak sayar gibi sayıyor şu kadar zamanım kaldı diye hatta herkes ona soruyor ne kadar kaldı diye
bana doktorum şöle demişti en ufak bir ameliyatın bile %2 çok büyük riskleri var ama ameliyat olmayacak mısın yani %2 var diye... aynen dediğin gibi sağlıkla ve hayırlısıyla doğsunlar da doktor bizden en iyisini bilir yanii şu durum da.. ama bana açık açık söledi epidural olacaksın dedi..bebeğini göreceksin dünyaya geldiğinde dedi... heyecanlı ve güzel bi durum olacak İnşallah :)) hakkımızda hayırlısı.. benim eşim de hiç saymıyo yaa onun içinde hala daha korku var ve hala daha çocuğunun ölmesinden korkuyor oda atlatamadı geçen gün kıza birkaç bişey aldım öyle 1-2 tane onları koklarken başladı ağlamaya döndü bana çok çaresizce bakıyordu şok oldum..cemile ben oğlumu çok özledim hala daha inanamıyorum dedi..o yüzden benim kocam kucağına alana kadar lafını bile etmiyo kızının bende sinir oluyorum :))
cemocan ve bucu2. benim ilk gebeliğim sorunsuz devam etti o zaman kan pıhtılaşması oldğunu bilmiyodum ama bi sorun da çıkmadı ve doğumdan korktuğm için isteğimle epidural sezaryen oldum kızlar hiç korkmayın. migrenim oldğu için başağrısı yapar diye korktum ama inanın hiç başağrısı çekmedim belimden iğnem yapıldı ve hemen uyuşukluk başladı eşim de yanımdaydı elini sıkı sıkı tuttum ve 5 dk içinde bebeğimi gördüm o an için değer epidurale sonrasında psikolojik olarak rahatladığnz için sonrasıda çabuk geçiyo. epiduralden hiç pişman değilim en kötü tarafı o sontanın takılmasydı ben de bi türlü olmuyodu vajinam geride old için zorlandım. hakkınızda en hayırlı kararlar verirsiniz inş.
canım aman dikkat et tansiyon yükselmesi kötü ama senin muhtemelen tuzlu yediğin için oldu.. bak düşük tansiyondan korkma her kadın hamilelikte mutlaka düşük tansiyon yaşar ama bu geçici bir durum yeter ki çıkmasın.. ben mesela bir önceki hamileliğimde vücudum muhteşem ödem yapmıştı tuz yüzünden.. bildiğin balon gibi şişmiştim.. ama bu hamileliğimde tuz neredeyse hiç tüketmedim... hala daha da çok dikkat ediyorum.. sen de dikkat et zaten tuz vücut için çok yararlı bir madde değil illa tuz yersen kaya tuzu tüketmeni tavsiye ederim ama az miktarda.. yarın da inşallah güzel haberler alırsın doktordan..10 haftalık bir düşük yaşamıştım benim de ilk etaplarda senin gibi olmuştu ama sonradan kesem gelişti büyüdü fakat içinde çocuk yoktu :)) oda enteresan.... sonra düştü zaten..ama bana doktor geç döllenme yaşamışsın dedi yani.. sende de geç döllenme olması muhtemel geliyor bana o yüzden içini rahat tut..inşallah kese içinde bebiş vardır :)
canım inşallah hiç bir sorun yoktur bebeğin geç döllenmedir zor gerçekten belirsizlik
evet tam ümidimi kestiğimde 6. kez hamile olduğumu öğrendim kesesini görsem kalbini duysan azda olsa rahatlayacağım daha öncekilerde iğne kullanmamıştım keseyide hiç görmedim şimdi iğne kullandığım için biraz daha iyimserim rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah
evet canım ya atlattım o sıkıntılı zamanları sanırım şimdilik iyiyim.. ama nstler başladı ya o biraz geriyor beni ama rahat olmaya çalışıyorum.. ben diğerinde hergün nstdeydim ve en son nst günümde hatta nst çekilirken kalp atışları düşmüştü ve zaten o an kaybetmiştim ya şimdi bile nst ye giderken bazen aklıma geliyor kötü oluyorum.. ama sonra kızımın dünyaya geldiğini tiz sesiyle ciyakladığını düşünüyorum gülüyorum mutlu oluyorum..bide ilk defa epidural sezaryen denicem ilkinde tam anesteziydi, birde onu düşünüyorum nasıl olacak diye :))
şu anda kendi söylediklerim aklıma geldi bende hep dedim ki keseyi görsem rahatlıcam kalp atışını duysam rahatlıcam ama inanki rahatlamadım hep bi endişe hatta eşim benle dalga geçer olmuştu her doktor kontrolunde bu sefer neyi görünce rahatlayacaksın diye malesef ben halen rahatlayamadım her kontrolde önce doktor ultrasona bakıyor bana iyi bak diyor öyle bakıyorum :18:
bana doktorum şöle demişti en ufak bir ameliyatın bile %2 çok büyük riskleri var ama ameliyat olmayacak mısın yani %2 var diye... aynen dediğin gibi sağlıkla ve hayırlısıyla doğsunlar da doktor bizden en iyisini bilir yanii şu durum da.. ama bana açık açık söledi epidural olacaksın dedi..bebeğini göreceksin dünyaya geldiğinde dedi... heyecanlı ve güzel bi durum olacak İnşallah :)) hakkımızda hayırlısı.. benim eşim de hiç saymıyo yaa onun içinde hala daha korku var ve hala daha çocuğunun ölmesinden korkuyor oda atlatamadı geçen gün kıza birkaç bişey aldım öyle 1-2 tane onları koklarken başladı ağlamaya döndü bana çok çaresizce bakıyordu şok oldum..cemile ben oğlumu çok özledim hala daha inanamıyorum dedi..o yüzden benim kocam kucağına alana kadar lafını bile etmiyo kızının bende sinir oluyorum :))
cemocan ve bucu2. benim ilk gebeliğim sorunsuz devam etti o zaman kan pıhtılaşması oldğunu bilmiyodum ama bi sorun da çıkmadı ve doğumdan korktuğm için isteğimle epidural sezaryen oldum kızlar hiç korkmayın. migrenim oldğu için başağrısı yapar diye korktum ama inanın hiç başağrısı çekmedim belimden iğnem yapıldı ve hemen uyuşukluk başladı eşim de yanımdaydı elini sıkı sıkı tuttum ve 5 dk içinde bebeğimi gördüm o an için değer epidurale sonrasında psikolojik olarak rahatladığnz için sonrasıda çabuk geçiyo. epiduralden hiç pişman değilim en kötü tarafı o sontanın takılmasydı ben de bi türlü olmuyodu vajinam geride old için zorlandım. hakkınızda en hayırlı kararlar verirsiniz inş.
malesef bizim durumuzda hepimizin yaşadığı aynı endişeler. umarım sonuna kadar hiçbirimiz kötü haberle karşılaşmayız. ben de hep ne zaman herşey yolundayı duyacağım diye yakınıyorum daha yolun başında olmama rağmen.
malesef bizim durumuzda hepimizin yaşadığı aynı endişeler. umarım sonuna kadar hiçbirimiz kötü haberle karşılaşmayız. ben de hep ne zaman herşey yolundayı duyacağım diye yakınıyorum daha yolun başında olmama rağmen.
hayırlı cumalar kızlar . dün doktora bebekte bakılan kromozom analizi sonucunu gösterdik.trizomi 12 çıkmıştı.doktorumuz bu bir tesadüfte olabilir sizlerden de geçmiş olabilir dedi. biz de kısmetse haftaya karyotip denilen genetik testleri yaptıracağız.ayrıca doktor regl gördükten hemen sonra gel yumurtlama takibine göre iğneye başlayalım dedi.yani ona göre düşükten 1 ay sonra hamile kalabilirmişim.öyle 3 ay beklemeya falan gerek yok diyor. ama eşim hemen çocuk düşünmüyor çünkü 2.defa kayıp yaşamak onu çok yıprattı bana kalsa hemen denemeye başlayacağım sanki.bir de hamilelikte sende kesinlikle aminosentez yapılacak diyor doktor. ben bu forum sayesesinde çok şey öğrendim sizlerden ama eşim herşeyi doktordan öğrenmek istediği için her duyduğu bilgide gözleri büyüyorkromozomlarla ilgili bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.
gün sayan arkadaşlar dualarımız sizinle sağlıkla alın bebeklerinizi kucaklarınıza ianşaallah...
inşallah hepimiz güzel haberler veririzumarım sen de en kısa zamanda keseyi görür rahatlarsın canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?