Cesaret toplamaya çalışıyorum sizlerden, ve de işe yarıyor, teşekkürler.
Aspirin içmeye başladım, doktorum 1-2 ay öncesinde aspirin kullan dedi.
Ama benim 1 ay sonra kürtaj sonrası 3 ayım dolacak. Sanırım 1 ay sonra da korunmayı bırakırım.
Doktorum şimdi bile hamile kalsan büyük sorun değil, hemen iğneye geçeriz ama tavsiyem 1-2 ay bekle dedi.
Sizler hamile kalmadan önce ne kadar süre ile aspirin kullanmıştınız.
İnşallah ben de sizler gibi sakinlikle, metanetle geçiririm önümdeki dönemi.
Arkadaşlar birşey soracağım, hamile değilim ama 1 kadar sonra düşünüyorum. Bende de kan pıhtılaşması tespit edildi.
Bazı arkadaşlar bu yapılan iğneler için her yerim mosmor oldu diye yazmışlar.
Doktorum korkulacak bir iğne değil demişti ama sizlerin yapılan yerler çok acıyor mu?
Elbette önemli olan bebişlerin sağlığı ama ben de iğneden ço korkan bir insanım maalesef ve merak ediyorum 9 ay boyunca olunacağı için.
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.
Herkese sağlıklı hamilelikler, sağlıklı bebişler dilerim.
Peki canım sana hamilelik öncesi 4-5 ay kadar aspirin kullanman gerek demiş miydi doktorun?
Acaba 1-2 ay değil de daha uzun mu korunsam..Her ne kadar doktor böyle dese de şimdi bi de bundan ötürü bi düşük daha yaşar mıyım diye korkuyorum..
Çok detay sordum di mi nolur kusura bakma..Merak işte:)
nazlı ne güzel haberlerle gelmişsin oh maşallah.sekeride stres ettiğin gibi değilmiş bak.bu aralar benden 3-4 gunde ir pembe akıntı geliyor korkulu gunler geçirıyoruz doktorum yat diyor yatıyorum tek oluncada insan stres dahada yapıyor içimi rahat tutmaya calısıyorum.
gelgitcim geçmiş olsun canım yani bu hamilelik her dönemde risk demekki bu kadar sorun yaşıyoruz bence doktorunun sözü yat dinlen bol bol su iç allah seni ve bebeğini korusun canım inşallah sorunsuz bir şekilde hamilelik dönemini atlatırsın bu sorunları unutursun allah yardımcın olsun canım ben inanıyorum hiç bir şey olmayacak kendine stres yapma olurmu kendini oyalayacak bir şeyler bu zaman geçsin
diş konusuna gelince önerilerin için teşekkür ederim cuma günü gideceğim doktora onuda sormak istiyorum zaten sütte içemiyorum bu yüzden biraz sorun haklısın 7 aya bırakmadan şimdiden önlemini almak lazım yoksa daha kötü şeyler olabilir kendine çok iyi bak allaha emanet olun ikinizide çok öpüyorum Şeniz:Saruboceq:
arkadaslar herkese merhaba uzun zamandir yazmiyorum ama sizi surekli takip ediyorum ve cok guzel haberler aliyorum allaha cok sukur umarim bundan sonrada hep guzel haberler alir veririz oncelikle sevgili mumamu yu cani gonulden tebrik ederim allah anali babali buyutsun bebisini insallah kisa zamanda bize dogum haberlerini yazar merakla bekliyorum sevgili papatyacim beni sormussun canim benim doguma daha var canim safak 22 cok heyecanliyim anliyacagin delikafadulden ve bu aralar cok sancilarim var ve buyuk bir dikkatle sancilarimi takip ediyorum cunku ona gore ignemi kesecegiz eger dogum sancisi oldugunu anlarsam o gun igne olmayacagim onun icin buyuk dikkat icindeyim herkesi cok opuyorum sevgilerle kalin arkadaslar iyiki varsiniz :1hug:
arkadaslar herkese merhaba uzun zamandir yazmiyorum ama sizi surekli takip ediyorum ve cok guzel haberler aliyorum allaha cok sukur umarim bundan sonrada hep guzel haberler alir veririz oncelikle sevgili mumamu yu cani gonulden tebrik ederim allah anali babali buyutsun bebisini insallah kisa zamanda bize dogum haberlerini yazar merakla bekliyorum sevgili papatyacim beni sormussun canim benim doguma daha var canim safak 22 cok heyecanliyim anliyacagin delikafadulden ve bu aralar cok sancilarim var ve buyuk bir dikkatle sancilarimi takip ediyorum cunku ona gore ignemi kesecegiz eger dogum sancisi oldugunu anlarsam o gun igne olmayacagim onun icin buyuk dikkat icindeyim herkesi cok opuyorum sevgilerle kalin arkadaslar iyiki varsiniz :1hug:
canım benim senin güzel haberlerini alınca çok sevincez hadi hayrılısıalkisalkisalkis. valla şeker bir hamile oldum kaydirigubbakcemile3 dikkat ediyorum artık şeker tüketimine napıyım ama doktorum beni hiç sıkmadı iyi insan kaydirigubbakcemile3kızlar yaa siteye giremedim 2 gündür aklım gitti bi daha giremicem diye yaa buraya girmek iyi gelio bana güzel haberler aldıkça umutlanıyor ve güçleniyorum mumamu canım tebrikler bebeğin sağlıklı uzun ömürlü olsun inşallah canım nazlıcım şekerinde sorun olmamasına sevindim ayrıca oğluşunda maşallah kocaman olmuş benimde 6 veya 8 inde testim var bakalım hamişmiyim dularınızı bekliyroum kızlar
evet canım bendede kemik ağrısı var cuma günü gittiğimde soracağım bakalım ne diyecek süt içemiyorum aklıma değil yanından bile geçmek istemiyorum çok kötü ya içmeyi çok istiyorum olmuyor canım çok teşekkürler ilgin için sevgilerŞeniza.s.
nazlı ne güzel haberlerle gelmişsin oh maşallah.sekeride stres ettiğin gibi değilmiş bak.bu aralar benden 3-4 gunde ir pembe akıntı geliyor korkulu gunler geçirıyoruz doktorum yat diyor yatıyorum tek oluncada insan stres dahada yapıyor içimi rahat tutmaya calısıyorum.
Teşekkür ederim nazlıcım , ben de senin iyi haberlerine sevindim...Hep iyi haberleri paylaşmak dileğiyle...papatyacım işlerin yolunda olmasına çok sevindim. daha ne 10 haftalarını yazacaksın sen buradan :))) kendine ve bebişine ii bak
sevgili meryemmeryem ve silaya sagolun kizlar ilginiz icin ama ben normal dogum yapiyorum onun icin planlanan birsey yok sevgili silaya bende fransadayim ama doktorum kesinlikle senin dedigin gibi 6.ayda kesilecek filan demedi ama dogum seklini bana birakti ve bende normal dogumu sectim bakalim hayirlisi burda bir arkadasimda kanindaki antikor nedeniyla heparin ignesi kullaniyordu onunda ayni bu sekilde iki hafta once dogumu gerceklesti sorunsuz bir sekilde ve dogumdan sonra 20 gun kadar igneye devam edildi cok sukur cok saglikli bir bebegi var kendide gayet iyi masallaho yuzden simdi korkmuyorum hepiniz allaha emanet olun opuyorum :1hug:
Arkadaşlar, biliyorsunuz bende 20 gün kadar önce kürtaj oldum. MTHFR 677 heterozigotum. Dr.um ısrarla kan sulandırıcı iğne kullandırmamıştı. Yüksek doz b vitamini, aspirin ve folik'i yeterli bulmuştu. Şimdide hamileliğe kadar günde iki kez folik, B12 iğne, multivitamin öneriyor, hamileliktede yine aspirine başlamayı planlıyor. Ama ben o doktora devam etmeyeceğim. Size sormak istediğim bir şey var. Kan sulandırıcı iğnelerin dozunu neye göre ayarlıyorlar? Kilo yada pıhtılaşma zamanına göre mi yoksa deneme yanılma yöntemine göre mi ayarlıyorlar. Yaş olarak kaybedecek zamanım yok bu konuda görüşlerinizi almak istedim.
Bu arada mumamu ve bebeğine sağlıklı günler diliyorum.
Sevgili dinamis , ben ilk hacettepeden bi prof a gitmiştim..Hamile kalmadan 3 ay önce bebe aspirini başla demişti...Buradan çoğu arkadaşın gittiği Lütfü bey de 1 ay önce başlaman yeterli demişti ama ben hamile kalıncaya kadar kullanmaya devam ettim...Neredeyse 1,5- 2 yıldır her gün kullanıyorum...Bi zararı olduğunu düşünmüyorum , aksine bizim gibi pıhtılaşma problemi olanlara gebelik dönemi dışında da aspirin almaları öneriliyor zaten...Bence en az 3 ay kullanmak lazım diye bi şart yok ( Lütfü bey 1 ay yeterli demişti ) O yüzden 3 ay aspirin kullanmam lazım diye gebeliği erteleme bence ..Denemeye başla...Herşey gönlünce olsun...Peki canım sana hamilelik öncesi 4-5 ay kadar aspirin kullanman gerek demiş miydi doktorun?
Acaba 1-2 ay değil de daha uzun mu korunsam..Her ne kadar doktor böyle dese de şimdi bi de bundan ötürü bi düşük daha yaşar mıyım diye korkuyorum..
Çok detay sordum di mi nolur kusura bakma..Merak işte:)
canim bende fransadayim buradaki doktorlara biliyosun.
cok sakinler hic biseyi ciddiye almiyolar bu yuzden cok doktor degistirdim.
herseyi normal diyolar. ben daha doktorumla konusmadim normalmi sezerynmi olcak diye.
gerci normal yap derler eminim. dogal olsun falan diye.
ben 6. ayda igneyi kesmek istemiyorum.
bide canim sen kan oranini olcturuyomusun. sivilasma oranini.
eger degerlerini yazarsan sevnirim. gerci hamileleigin ilk zamanlarinda yapiliyo
sanirim. bu arada kaclik igne kullaniyosun aspegic kullaniyomusun.
ben aksam 6 da 04 luk igne sabahlari 160 lik aspegic kullaniyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?