Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım bak bende düşük yapmıştım düşükten sonra bebe aspirini verdi doktorum hamile kalana kadar kullan dedi.. ben yaklaşık 4,5 ay kullandım hamile kalınca aspirini bıraktım iğneye başladım ..

Peki canım sana hamilelik öncesi 4-5 ay kadar aspirin kullanman gerek demiş miydi doktorun?
Acaba 1-2 ay değil de daha uzun mu korunsam..Her ne kadar doktor böyle dese de şimdi bi de bundan ötürü bi düşük daha yaşar mıyım diye korkuyorum..

Çok detay sordum di mi nolur kusura bakma..Merak işte:)

evet canım morarıyor ama acımıyor benim bacaklarım mosmor oldu sadece biraz ilaç acıtıyor oda önemsiz bir şey meleklerimiz için herşeye değer bence sende kafana takma bende iğneden kandan çok korkan bir insanım ama bu melekler herşeyi unutturuyor bize inan sende fazla düşünme inşallah en kısa sürede hamile kalırsın ve bu mutluluğu tadarsın sevgilera.s.

canım bak benim değerlerim şöyleydi;
MTHFR 1298 MUTASYONU : Heterozigot
Prothrombin 20210 MUT : Heterozigot
MTHFR 677 :Heterozigot

buna göre doktorum bana zaman vermedi hamile kalana kadar günde 1 tane bebe aspirini iç dedi birde folik plus vermişti.. yani bir süre yoktu hamile kalana kadar bende içtim.. zaten içmeye başladıktan sonra 5.ayda hamile kalmıştım.. doktorum o zamanda aspirini bırak dediiğneye başlattı..

Evet canım bana da aspirin ile beraber folic plus verdi.
Değerlerimden ben hiçbişe anlamadım açıkçası.
Ama doktorum sadece 1 değerimin sorunlu olduğunu, bununda aşılabileceğini söyledi.
Bununla avunuyorum işte.
Neyse umarım hepimiz aşarız bu sorunu :)

gelgitcim geçmiş olsun canım yani bu hamilelik her dönemde risk demekki bu kadar sorun yaşıyoruz bence doktorunun sözü yat dinlen bol bol su iç allah seni ve bebeğini korusun canım inşallah sorunsuz bir şekilde hamilelik dönemini atlatırsın bu sorunları unutursun allah yardımcın olsun canım ben inanıyorum hiç bir şey olmayacak kendine stres yapma olurmu kendini oyalayacak bir şeyler bu zaman geçsin

diş konusuna gelince önerilerin için teşekkür ederim cuma günü gideceğim doktora onuda sormak istiyorum zaten sütte içemiyorum bu yüzden biraz sorun haklısın 7 aya bırakmadan şimdiden önlemini almak lazım yoksa daha kötü şeyler olabilir kendine çok iyi bak allaha emanet olun ikinizide çok öpüyorum Şeniz:Saruboceq:

canım ben calsiyum ilacı alıyorum doktorum başla dedi.. birde sür yoğurt yiyemiyorsa bir sürü çeşit peynir var onlardan da ye yaa yazık vücuduna canım.. bak bende pastörize sütü hiç sevmem ama bazen bir bardağı direk kafama dikip içiyorum tadını sevmiyorum ama yudum yudum içemiyorum direk bir bardağı su gibi içebiliyorum napim..
inşallah bir sorun yaşamazsın dişlerinden dolayı canım geçmiş olsun

arkadaslar herkese merhaba uzun zamandir yazmiyorum ama sizi surekli takip ediyorum ve cok guzel haberler aliyorum allaha cok sukur umarim bundan sonrada hep guzel haberler alir veririz oncelikle sevgili mumamu yu cani gonulden tebrik ederim allah anali babali buyutsun bebisini insallah kisa zamanda bize dogum haberlerini yazar merakla bekliyorum sevgili papatyacim beni sormussun canim benim doguma daha var canim safak 22 cok heyecanliyim anliyacagin delikafadulden ve bu aralar cok sancilarim var ve buyuk bir dikkatle sancilarimi takip ediyorum cunku ona gore ignemi kesecegiz eger dogum sancisi oldugunu anlarsam o gun igne olmayacagim onun icin buyuk dikkat icindeyim herkesi cok opuyorum sevgilerle kalin arkadaslar iyiki varsiniz :1hug:

canim oncelikle insallah bebegini saglikli bis ekilde kucagina alirsin.
ya doktorun neden belirli bi zaman belirlemediki . burada herkesin doktoru
dogumdan 1 ay 20 gun yada vb gibi tarih verio. sana neden boyle bi uygulama yapildi.
ozel bi nedeni varmi. beni doktorum 6. ayda keseceksin dedi ama
ben biraz tereddutluyum. herkes bayagi uzn bi sure kullaniyo cunku.
bende 6. ayda kesmek istemiyorum. insallah bebeklerimizi kucagimiza almayi nasip eder rabbim.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

niye belli bir zaman vermediki doktor :uhm:

benim doktor doğuma yaklaşık 20 gün kala gibi iğneyi bırakıcaksın demişti..

sevgili meryemmeryem ve silaya sagolun kizlar ilginiz icin ama ben normal dogum yapiyorum onun icin planlanan birsey yok sevgili silaya bende fransadayim ama doktorum kesinlikle senin dedigin gibi 6.ayda kesilecek filan demedi ama dogum seklini bana birakti ve bende normal dogumu sectim bakalim hayirlisi burda bir arkadasimda kanindaki antikor nedeniyla heparin ignesi kullaniyordu onunda ayni bu sekilde iki hafta once dogumu gerceklesti sorunsuz bir sekilde ve dogumdan sonra 20 gun kadar igneye devam edildi cok sukur cok saglikli bir bebegi var kendide gayet iyi masallah o yuzden simdi korkmuyorum hepiniz allaha emanet olun opuyorum :1hug:

canım benim senin güzel haberlerini alınca çok sevincez hadi hayrılısıalkisalkisalkis. valla şeker bir hamile oldum kaydirigubbakcemile3 dikkat ediyorum artık şeker tüketimine napıyım ama doktorum beni hiç sıkmadı iyi insan kaydirigubbakcemile3

bitanecik fundam yafrumm içcez sütü mecbur ama hiç sevmiyosan basri yoğurt tüketimini arttır güselim. valla bize lazım baya kalsiyum. ayran yapsan bak havalarda sıcaklıyor tüketmenin başka yolu da ayran :dance:

canım geçmiş olsun dikkat ediyorsundur zaten sen. neden oluyormuş pembe akıntı enfeksiyon falan mı varki:uhm: yatmak ii geliyorsa zaten yat hiç kalkma Allahı'ın izniyle atlatırsınız siz bebişinle. sen şekeri naptın yüklettin mi. sanrım başka bir şey kalmadı bizim di mi. artık rutin yapılacak. sadece her ay kana bakılıyo trombosit için. Allah'a emanet olun

canim bende fransadayim buradaki doktorlara biliyosun.
cok sakinler hic biseyi ciddiye almiyolar bu yuzden cok doktor degistirdim.
herseyi normal diyolar. ben daha doktorumla konusmadim normalmi sezerynmi olcak diye.
gerci normal yap derler eminim. dogal olsun falan diye.
ben 6. ayda igneyi kesmek istemiyorum.
bide canim sen kan oranini olcturuyomusun. sivilasma oranini.
eger degerlerini yazarsan sevnirim. gerci hamileleigin ilk zamanlarinda yapiliyo
sanirim. bu arada kaclik igne kullaniyosun aspegic kullaniyomusun.
ben aksam 6 da 04 luk igne sabahlari 160 lik aspegic kullaniyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, biliyorsunuz bende 20 gün kadar önce kürtaj oldum. MTHFR 677 heterozigotum. Dr.um ısrarla kan sulandırıcı iğne kullandırmamıştı. Yüksek doz b vitamini, aspirin ve folik'i yeterli bulmuştu. Şimdide hamileliğe kadar günde iki kez folik, B12 iğne, multivitamin ve çinko tablet öneriyor, hamileliktede yine aspirine başlamayı planlıyor. Ama ben o doktora devam etmeyeceğim. Size sormak istediğim bir şey var. Kan sulandırıcı iğnelerin dozunu neye göre ayarlıyorlar? Kilo yada pıhtılaşma zamanına göre mi yoksa deneme yanılma yöntemine göre mi ayarlıyorlar. Yaş olarak kaybedecek zamanım yok bu konuda görüşlerinizi almak istedim.

Bu arada mumamu ve bebeğine sağlıklı günler diliyorum.

Son düzenleme:

canim bendetam bilmiyorum neye gore karar verdiklerini.
ama deneme yanilma yontemini kullaniyolar. cunku bana 3. hamileleigimde
sadece 100 luk asprin verdiler ben yinede dusk yaptim
simdi hem 160 lik asprin 04 luk igne kullaniyorum.
bide burada her hafta kanima bakiyolar. ne kadar sivilasmis diye. aslinda
boyle anlasiliyo.
. mesela 150 ile 400 arasi olmasi gerek kan oranin
ben bu ilaclarla beraber haftada kan oranim
315, 318, 326, 350 cikti.
demekki simdi dogru yoldayim gibi gozukuyor.
doktoruna yinede bi danis.
bi bebek kayip edince. insan manen cok sey kayipediyor telafisi.
ama allah insallah: bi an once bebeklerimize kavusmayi nasip eder.
:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Sevgili dinamis , ben ilk hacettepeden bi prof a gitmiştim..Hamile kalmadan 3 ay önce bebe aspirini başla demişti...Buradan çoğu arkadaşın gittiği Lütfü bey de 1 ay önce başlaman yeterli demişti ama ben hamile kalıncaya kadar kullanmaya devam ettim...Neredeyse 1,5- 2 yıldır her gün kullanıyorum...Bi zararı olduğunu düşünmüyorum , aksine bizim gibi pıhtılaşma problemi olanlara gebelik dönemi dışında da aspirin almaları öneriliyor zaten...Bence en az 3 ay kullanmak lazım diye bi şart yok ( Lütfü bey 1 ay yeterli demişti ) O yüzden 3 ay aspirin kullanmam lazım diye gebeliği erteleme bence ..Denemeye başla...Herşey gönlünce olsun...

sevgili silaya igneleri sen istiyorsun diye kesemezlerki duruma gore onlar karar verir doguma sen karar veriyorsun doktorum bana sormustu cunku kan oranimi ilk zamanlar her hafta eve laborant gelip olcuyordu benim disari cikmam yasakti sanirim 6. aydan sonraydi ayda bire dustu ve artik kendim gidiyorum labaoratuvara gecen ay gerek olmadigi icin yapilmadi yarin sabah gidip yaptiriyorum ve oglen ekoya giriyorum son olarak persembeyede doktor randevum var ayrica yarin aksamda ebe geliyor eve bebegin kalp atislarini dinlemeye sanada son ayda sanirim gonderecekler ebeyi yani boyle ha birde ben aspejigi uc gun falan yani igneye baslamadan kullandim igneye baslaninca hemen kesti doktorum sadece aksamlari 0.4 luk lovenox kullaniyorum o kadar benim degerim protrombin 20210 GA heterozigot canim seninki nasildi ben bide seyi merak ediyom senin bebekler ikizdi en son noldu birinin kesesi gorunmuyordu sende uzulmeyesin diye sormaya cesaret edemedim simdiye kadar opuyorum canim sevgiyle kal :1hug:

ılgilendiğin için teşekkür ederim papatyasüreyya .
Sanırım ben de evham yapmayı bırakmalıyım artık.
Bir de bilginiz vardır diye düşünüyorum, birşey daha sorsam.
Burada okuyorum bazı arkadaşlar heterozigotum bazıları homozigotum diye yazmışla değerlerini. Ben test sonuçlarına bakıyorum hem heterozigot hem homozigot birsürü bişey yazıyor.
Benimse tek anladığım protein s, prıtein c nin normal, Faktör V leiden analizinin normal, protrombin gen mutasyonu normal, MTFHR gen mutasyonu normal ve başka normal yazanlarda var.
Ama işte heterozigot ya da homozigot diye yazanları anlamadım

Doktorum sadece bir değerimin sorunlu olduğunu söyledi. Ama buradaki bu homozigot ya da heterozigotum olayını çözemedim ben. Tam anlayamadım ama doktorun sorunlu dediği yerde yanlış anlamadıysam eğer o an şu ifade yazıyor: Mutant 1298AC heterozigot ve Mutant 1298CC Homozigot.

Zaten bir daha gittiğimde detaylı soracağım ama buradan da paylaşmak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…