merhaba kızlar..2 defa düşük yaşadım biri 8 haftalıktı diğeri 5 haftadan fazla gelişmedi.pıht.testi yaptrdım ancak doktorum yoktu,gösteremedim..siz yorumlarmısınz ?
faktör v G1691A (leiden): mutasyon(-)
protrombin G20210A: MUTASTON(-)
FAKTÖR XIII V34L: MUTASYON(-)
B-FİBRİNOJEN 455 G-A: HETEROZİGOT
PAI-1(4G/5G): HOMOZİGOT (4G/4G)
GPIIIa L33P:MUTASTON(-)
MTHFR C677T:MUTASTON(-)
MTHFR A1298C: HETEROZİGOT
kızlar cok şükür ben de claxenle 4.ayımı bıtırıyorum.her doktor ayrı bırsey dıyor gebelıklerı ılerleyen ve claxen kullanan arkadaslar bu iğneyi ne zamana kadar kullanacaksınız kacıncı haftaya kadar? ayrıca dogumla ılgılı doktorlar sezaryen mı normal mı dıyorlar.ben artık guvenemıyorum doktorlara bırı dıyor 36.haftaya kadar kullanacaksın bırı dıyor dogumdan 40 gun sonrada kullanacaksın...siz durumunuz nedır?
benim doktorum 28 den beri keselim dediği halde ben kesemedim daha önceki kontrolde gün aşırıya düş dedi tabi ben onuda yapmadım bu hafta kontrolum var sanırım artık keser doğum şeklimde sezeryan diğer gittiğim doktorda 32 de kesmem gerektiğini söylemişti her doktor farklı konuşuyor
Değerim cumartesi 60 tı şimdi 222 çıktı çok şükür inşallah bu sefer bebeğim benimle kalır
kızlar ilk nidilat ı almış bulunuyorum.. sırada fitil var en kötü tarafıda o.. ben hiç fitil kullanmadım hayatımda nasıl olacak bilemiyorum.. kızlar bana dua edin bebeğim beni bırakmasın..Rabbim çabalarımın karşılığını versin hayırlısıyla inşallah
merhaba kızlar uzun zamandır buray girmiyordum şimdi hamile olduğumdan şüpheleniyorum bendede kan pıhtılaşması mevcut 1 ay önce coraspine başladım bu hafta doktora gidicem sanırım iğneye başlıcaz bu iğne beni umutlandırıyor umarım bu sefer sağlıkla olur burcu gen vardıhatırladığım maşallah sanırım hamile ve güzel giidyor yazılanları hızlıca biraz okuyabildim gebeliğimi erken farkettim 3 haftalık falan iğneye hemen başlamak için kendimi çok dinledim sanırım iğne ile bebeğine kavuşanları okudukça umutlanıyorum iğne daha önce hiç kullanmadım umarım işe yarar sevgiler..
Merhaba arkadaşlar ben 5 haftalık hamileyim faktör 5 heterezigot çıkmıştı..bugün doktora gittim bir sürü tahliller yaptı..10 gün sonra gel hem tahlillere bakalım hem kalp atışını dinleriz..ona göre tedavi başlarız dedi..eğer iğne verirse o zamana 6+4 olacak bebeğim..geç kalınmış olurmu iğne için sizce? Kürtaj olduğum bebeklerimin kalpleri 8-9 haftalıkken durmuştu..
Teşekkür ederim..peki burcu bu hastalıkta daha az risk,yada çok risk olayı varmı..yani dozlar değişiyor..kimisi aspirinle hamileliğini sürdürürken kimisi yüksek dozda iğne yapıyor..bu açıdan baktığında çokmu riskli bi durumum var?B fibrinojen ve MTHFR A1298 de heterozigot PAI 1 de ise homozigot mutasyon bulunmus, bunlatin hepsi kan pihtilasmasi riskini arttiran genler. Bizim gibi kannsulandirici bir tedavi vermesi gerekir doktorunun, gecmis olsun simdiden.
Teşekkür ederim..peki burcu bu hastalıkta daha az risk,yada çok risk olayı varmı..yani dozlar değişiyor..kimisi aspirinle hamileliğini sürdürürken kimisi yüksek dozda iğne yapıyor..bu açıdan baktığında çokmu riskli bi durumum var?
evet canım hamile kalmadan 1 ay önce başlamıştım:44:
merhaba kızlar..2 defa düşük yaşadım biri 8 haftalıktı diğeri 5 haftadan fazla gelişmedi.pıht.testi yaptrdım ancak doktorum yoktu,gösteremedim..siz yorumlarmısınz ?
faktör v G1691A (leiden): mutasyon(-)
protrombin G20210A: MUTASTON(-)
FAKTÖR XIII V34L: MUTASYON(-)
B-FİBRİNOJEN 455 G-A: HETEROZİGOT
PAI-1(4G/5G): HOMOZİGOT (4G/4G)
GPIIIa L33P:MUTASTON(-)
MTHFR C677T:MUTASTON(-)
MTHFR A1298C: HETEROZİGOT
aslında ben sevinmiştim en azından sorunumu biliyorum,tedavim olursa bebeğim olur diye..demek ki her an iplik üzerinde olucaz..Allah hepimizin yardımcısı olsunAslina bakarsan olay tamamen bunyeyle alakali. Benim mutasyonumu(MTHFR1298 homozigot) bircok doktor dusuk nedeni saymiyor ama ben 4 tane dusuk yaptim, bilinen en onemsiz mitasyonlardan biri ama demek ki benim icin oyle degil. Senin de 3 tane geninde mutasyon var, birden fazla gende oldugunda daha ciddiye aliyorlar. Doktoruna gore degisiyor ama cogunluk sadece aspirin kullandirmiyor genelde yaninda igne de veriyorlar. Hatta tek geninde heterozigot (yani sadece anneden veya babadan alinmis mutasyon) olan bircok arkadas bile igne ile tedavi goruyor. Anlayacagin bu isin cok risklisi az risklisi diye birsey yok, hepimiz ayni derecede risk altindayiz. Ben gecen sefer igne kullanirken tekrar dusurdum bu sefer belirli bir haftadan sonra 2 doza ciktik. Tedavi yontemi tasidigin mutasyonlardan cok doktorunun hangi tedavi yontemini ve hangi ilac dozunu dogru bulduguyla ilgili. Cunku bu konuda net bir calisma yok, deneme yanilma ve bireysel tecrubeleriyle bizi tedavi ediyorlar. Eger sansliysan ilk denemede oluyor bu is. Bazi doktorlar da tibbi kesinligi olmamakla birlikte bazi pihtilasma testleri ile veya kilo ile ayarliyor igne dozunu.
bende bu ay çocuk aspirinin yarısını alıyorum bu ay adetim gecikti hamile olamam korunuyoruzda minick aspirinden mi oldu diye düşünüyorum..merhaba
MTHFR A1298C: HETEROZİGOT çııktı ptrotein c ve s de yüksek bende de corasipin 100 mg alıyorym her akşam ama etkilio beni... dr hamile olunca iğneye başlıyazcaz dedi...
aslında ben sevinmiştim en azından sorunumu biliyorum,tedavim olursa bebeğim olur diye..demek ki her an iplik üzerinde olucaz..Allah hepimizin yardımcısı olsun
bende bu ay çocuk aspirinin yarısını alıyorum bu ay adetim gecikti hamile olamam korunuyoruzda minick aspirinden mi oldu diye düşünüyorum..
Benim gibi igne kullanirken dusuk yapan sayisi cok az canim o yuzden icin rahat olsun. Cok cok buyuk ihtimalle sorunsuz gecer hamileligin.
inşallah hepimizinki öyle olur...peki o zaman iç anadoluda kayseri,tokat,sivas,ankara da perinotoloji uzmanı tavsiye edecek arkadaş olursa sevinirim..ben bi tane doktor ismi bile bulamadım.
iğneyi doğumdan bir gün önce bırakıcaz dedi doktorum . ama coraspini sanırım 34 yada 36 da keseriz demiişti hatırlamıyorum. erken bırakmak istemediğim içinde sormadım. 36 da bırakırız sanırım bu durumda. doğumdan sonra iğne kullanacak mıyım dedim . gerek yok dedi. aspirini içebilirsin hatta bir ömür içebilrisin dedi. bu hastalık sende var. varis oluşumu vs gibi şeyleri engeller dedi.
bugün aklıma geldin iğneyi bıraktın mı acab diye düşünmüştümki cevabını okudum ... aspirin içmiyordun dimi sen canım.
allahım önce pıt pıtları duymanı,sonra kıpırtıları hissetmeyi en sonda sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...
bebeğin seni bırakmaz canım korkma bu ilaç engelleyecektir. bebğin kilosu neydi en son gittiğinde merak ettim. benim doktorum 2000 gram olduktan sonra korkma dedi. sanırım kızımızda yaklaşmıştır o kilolara...
hayırlı olsun canım. umarım bu sefer herşey çok güzel gider. erkendne öğrenmişsin ne güzel. hemen başla iğnelere. güzel haberler ver bizlerede...
canım bazı doktorlar kalp atışını bekliyor iğne için,bazısı keseyi,bazısıda öğrenir öğrenmez başlıyor. ben öğrendiğim gün başlamıştım. coraspin koruyodur sanırım. ama iğneye başlama konusunu sorsaydın keşke erken başlasam diye. bi zararı olacağını düşünmüyorum ama için rahat eder en azından...
Merhaba arkadaşlar ben 5 haftalık hamileyim faktör 5 heterezigot çıkmıştı..bugün doktora gittim bir sürü tahliller yaptı..10 gün sonra gel hem tahlillere bakalım hem kalp atışını dinleriz..ona göre tedavi başlarız dedi..eğer iğne verirse o zamana 6+4 olacak bebeğim..geç kalınmış olurmu iğne için sizce? Kürtaj olduğum bebeklerimin kalpleri 8-9 haftalıkken durmuştu..
canım öncelikle tebrik ederim. allah inş. sonunu getirsin. ama dr.un neden bu kadar ağırdan alıyor anlamadım. şimdi başlasa ne olur yani. bence başka bir dr. a git durumunu izah et ve iğnelere başla.
sezen arkadaş ben de benim doktorumun söylediğini yazayım sen karar ver ne yapacağına.benim doktorum da hamile kalmadan önce yumurtlama takibine bakarak başlayacağız dedi.sizler zaten hamile kaldığınızı öğrendiğinizde bebek olmuş oluyo yani geç bile olabilir dedi.o yüzden ne kadar erken o kadar iyi diye düşünüyorum bende.
canım öncelikle tebrik ederim. allah inş. sonunu getirsin. ama dr.un neden bu kadar ağırdan alıyor anlamadım. şimdi başlasa ne olur yani. bence başka bir dr. a git durumunu izah et ve iğnelere başla.
bencede yaa doktor bizim önemsediğimiz kadar önemsemeyiyor. çok yüzeyseller.. ben cuma günü dr un ağzından cımbızla aldım lafı ve kendi dr uma gidemedim yanlış düşünmesin diye.. evham yaptığımı sansın istemem...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?